teknoboy כתב:
pokara כתב:
ערן כתב:
חכה עם זה, בינתיים נשאר לנו פה קצת זמן בשביל להרגיז אתכם, לתמוך בחרם, לשמוח לאידכם ולהראות לכם כמה שאנחנו יותר צודקים , מוסריים, אנושיים וחכמים מכם.
למה אתה חושב שתמיכה בחרם היא מעשה חכם?
האם אתה באמת חושב שזה יביא למשהו מלבד פיטורי עשרות פלשתינאים שמועסקים במפעלים שיוחרמו (כי את אותם מפעלים פשוט יזיזו לתוך גבולות מדינת ישראל המוכרים ע"י העולם)?
כי הבעיה של הפלסטינאים זה באמת עוד כמה עשרות מקומות עבודה בשכר אפסי, בלי תנאים ובלי סטנדרד מינימלי של בטיחות.
דרך אגב, הכוונה של חרם על מוצרי התנחלויות היא בדיוק זאת - שיעבירו אותם לגבולות המוכרים של מדינת ישראל.
בנוסף, אם זאת כל ההשפעה של חרם על התנחלויות, למה כולם צווחים על זה כאילו אונסים אותם?
1. ראשית, מניין לך שהם עובדים שם בלי תנאים ובשכר אפסי? (אני דווקא הכרתי כמה פלשתינאים שעובדים שם ומרוויחים לא רע (שכר מקביל לעובדים אצלינו בחברה בתפקידים דומים).
2. אני דוקא סבור שמטרת החרם היא לגרום לנסיגת צה"ל וישראל מהשטחים ולאו דווקא המפעלים שנמצאים שם (כמובן שהם יפונו במקרה כזה)
הצעקה הגדולה לדעתי היא משתי סיבות, רואי השחורות שטוענים כי החרם על ההתנחלויות זאת רק ההתחלה וכשזה יצלח החרם יעבור על ישראל כולה ויש את אלה שמאמינים שאף אחד לא יכול לכפות עלינו כלום.
3. סתם משיטוט מהיר מצאתי כתבה על אחד המפעלים באריאל, אז אם רק הוא מעסיק כ85 עובדים, אני מניח שיותר מ100 מפעלים שנמצאים שם מעסיקים קצת יותר מ"כמה עשרות בשכר אפסי (סתם דוגמא למפעלים כאלו ליפסקי, סודהסטרים ועוד)
http://www.globes.co.il/serve/globes/pr ... 1001073954"כשיעקב מלאך מסתובב במפעל שלו, מפעל אחווה באזור התעשייה אריאל, הוא לא מביט לאחור, למרות שברוח הימים האחרונים - הוא נמצא בכל רגע נתון במקום נפיץ.
במפעל מועסקים 190 עובדים: מחציתם פלסטינים מהשומרון , כ-40 ערבים ישראלים מכפר קאסם וטייבה, 30 יהודים תושבי אריאל, 6 יהודים תושבי התנחלויות שונות ו-7 שומרונים. העובדים היהודים הם מיעוט, אם כך. "אני גאה שאני מעסיק פלסטינים. כאדם נאיבי, אני מאמין שהשלום יגיע מגובה העיניים", הוא אומר.
אתה לא חושש?
"לא. משנת 2000 עד היום באריאל לא הייתה אלימות. רווחה כלכלית היא נוסחה למניעת טרור. איפה שיש כסף ואנשים מתפרנסים בכבוד ובצורה שוויונית, וכשבית המשפט העליון דואג שערבי שעובד שכם אל שכם עם יהודי, לא יופלה לרעה - אין מתח. כל אחד שומר על חלקת האלוהים הקטנה שלו, והיא מאוד טובה ופורה.
העובדים שלנו מרוויחים כמו ישראלים, והם כפופים לחוקי השכר שבישראל, לרבות ההטבות . הם לא עושים את הקניות ברמת-אביב, וכך מבזבזים קצת פחות מאיתנו. יש להם מקומות יותר זולים". "
1. אם אתה מתקשה למצוא נתונים על תנאי העבודה באזורי התעשייה בשטחים (שם מועסקים רוב הפלסטנאים), יש על זה פוסט מצוין בבלוג "לא למות טיפש" של עידן לנדו.
2. ברור שהמטרה הסופית היא להביא לנסיגה ישראלית מהשטחים. האמצעי הוא לחץ כלכלי שיגרום להישארות בשטחים להפוך לפחות ופחות רווחית.
3. לגבי הדוגמאות שנתת - שני המעסיקים הגדולים ביותר בשטחים היו סודה-סטרים ובייגל-בייגל, שניהם כבר סגרו ועברו לתוך הקו הירוק מחשש לחרם.
לגבי הסיפור היפה על הבחור מאריאל - מעניין יחסית, אבל עם כל הכבוד לאנקדוטה הזאת, היא עדיין אנקדוטה.