וואן בכתבה על גיא לוי.
בקיצור: מצוטט מסביר שהוא לא גזען, אימן בסכנין ופתח בי"ס לכדורגל בכפר קאסם; הוא יתחיל רשמית שבוע הבא ובינתיים ייעץ לוואליד; הוא הופתע כשפנו אליו; אימן בעבר את נסאר, אוחיון ואנטל; בהפועל לא אוהבים את סיימון כץ שמלכלך בפומבי על הקבוצה.
one כתב:
גיא לוי לשחקני הפועל: תהיו יחד, אני מאחוריכם
המאמן החדש ערך היכרות ראשונית עם חניכיו והתנצל על הראיון אשתקד בפנייה לאוהדים: "מעולם לא ייחסתי חשיבות למוצא". במועדון ביקרו את סיימון כץ
מאת ארז נעמן 06/11/2015 12:55
אחרי סאגה ארוכה שלא הוסיפה כבוד לאף אחד, בהפועל תל אביב סוף סוף מינו מאמן ומקווים לצאת לדרך חדשה תחת הדרכתו של גיא לוי, שהגיע לאימון הבוקר (שישי) של הקבוצה כדי לערוך היכרות עם השחקנים.
המאמן החדש אמר לשחקנים: "אתם צריכים להיות ביחד ואני מאחוריכם. אני לוקח אחריות מלאה למרות שבאתי רק היום אבל אני לא אנהל את המשחק מחר כי ביום אחד אני לא יכול ישר להיכנס לעניינים. אני אצפה בכם ומאחל לכם הצלחה". לוי הוסיף: "אני מאמין בכם ויודע שמי שנמצא כאן הוא ברמה הראויה וכולם ישחקו בהמשך ויקבלו הזדמנות. זאת עונה ארוכה, אז תהיו מוכנים".
בפנייה לאוהדי הקבוצה אמר לפייסבוק הרשמי של הפועל ת"א: "זו הייתה יממה מאוד מרגשת עבורי. להיכנס בפעם הראשונה למתחם חודורוב ולפגוש את כל אנשי המערכת. הגיבוש והרצינות נקלטים כבר בדלת הכניסה וגורמים לי להיות בטוח בעצמי לקראת האתגר מולו אני ניצב ביחד עם המועדון הזה שנקרא הפועל תל אביב שבו המשפט הרבה יותר מכדורגל הוא הרבה יותר מסתם סיסמא".
כתגובה לדיבורים אודות היותו גזען לאחר השנה שעברה בבית"ר אמר: "עם חתימתי, קיבלתי המון איחולי הצלחה וברכות מאוהדי הפועל ת"א, היו גם אוהדים שביקשו שאבהיר מספר דברים וברצוני לכבד את בקשתם. גדלתי בבית ליברלי ופתוח וכך חונכתי. מעולם לא ייחסתי חשיבות למוצא גזע או דת, שהרי כל בני האדם שווים, תמיד. צר לי שבשל הוצאת דברים מהקשרם נותר לגביי רושם מוטעה מאותו ראיון שחבל בכלל שהתקיים מבחינתי שכן הדברים לחלוטין לא משקפים אותי ורחוקים מתפיסות עולמי ועל כך אני מתנצל. במסגרת הקבוצות שאימנתי במהלך השנים, שיחקו אצלי שחקנים רבים מהמגזר הערבי לרבות וואליד באדיר וסיראז׳ נסאר שנמצאים היום בהפועל".
בסביבתו הזכירו כבר אתמול כי אימן בבני סכנין ופתח בית ספר לכדורגל בכפר קאסם, שנחשב לסמל לדו קיום בכדורגל. "מה רצו שהוא יגיד, שהוא יביא שחקן ערבי לבית״ר ויחטוף מהקהל? מצחיק להגיד עליו גזען וכל הפופוליסטים יכולים לחזור לחורים שלהם".
זה היה מהלך בזק של הפועל. המאמן בן ה-49 בכלל לא ידע שהוא מועמד לקבוצה בשעות הצהריים, אך כשקיבל את הטלפון מאמיר כבירי, בתוך שעה הכל נסגר. לוי הגיע לפגישה כשהוא יודע מה מונח על הכף: מועדון גדול שנמצא במשבר, מפוצץ בכישרונות, שרק צריכים יד מכוונת וגם זריקת מוטיבציה לא תזיק. לוי לקח את ההזדמנות בשתי ידיים.
גיא לוי שוחח כבר עם וואליד באדיר ואמר שיעזור לו להתכונן למשחק מול הפועל רעננה, כשלאחר מכן יהיו למאמן החדש שבועיים כדי להתכונן למפגש המסקרן מול מכבי חיפה.
בהפועל תל אביב יש שלושה שחקנים שאותם לוי הדריך בעבר - סיראז' נסאר, משה אוחיון שחזר לאחרונה לעניינים, וכמובן ליביו אנטאל, שעשה תחתיו חצי עונה נהדרת אשתקד.
המאמן עוד לא דיבר עם אנשי הפועל על רכש בינואר, כשכרגע הוא רוצה להתרכז בלייצב את הקבוצה שנמצאת במדרון תלול בשבועות האחרונים. "יש לי הרבה עבודה", אמר גיא לוי למקורביו, "אבל בקבוצה הזו יש המון כישרון. אפשר לעשות כאן דברים יפים".
כעת, לאחר שלוי מונה עד תום העונה, בהפועל מצאו זמן לסגור חשבונות עם כל ה-"נשמות הטובות": "בושה שאדם שמחזיק במניות בקבוצה, גם אם זו כמות מזערית, מנסה להתסיס את הקהל כנגד הנהלת המועדון עם פוסטים בפייסבוק. סיימון כץ צריך להתבייש בעצמו שהוא מבקר את ההנהלה, בעקיפין או במישרין, במקום ליישר קו".
כץ הגיב לדברים: "לא יעזרו ספינים, מצב הקבוצה ניהולית ומקצועית נראה לעיני כל. הביקורת שלי על תהליך מינוי המאמן הייתה מינורית יחסית לביקורת שהשמיעו בכירים בהנהלה הנוכחית של האגודה, ההבדל היחידי שאני לעומתם לא מסתתר מאחורי 'גורמים' או 'מקורבים', אלא אומר את הדברים בשמי המלא. אם מחפשים בעלי מניות שיישרו קו - עדיף שיחפשו אותם בצפון קוריאה. מאחל בהצלחה ענקית לגיא לוי ,שלדעתי הוא מאמן מצוין וחבל שלא נבחר כבר לפני חודשיים".
בנוסף, בהפועל היה גם מי שדיבר על המאמנים שהיו אמורים להגיע: "זו הייתה טעות להאמין לגוטמן שביקש לחכות לו, אנחנו הבנו מרן בן שמעון שהוא רוצה להתפטר וזו גם הייתה טעות. אלישע בעצמו לא רצה להגיע ופחד מלחץ הקהל. כל אחד צייר מציאות אחרת. ככה זה".
ולמרות כל הכעס על אנשים רבים במהלך הדרך לבחירת המאמן, ראשי האדומים, שסיימו סוף סוף את הסאגה המתמשכת, מבקשים כעת רק קצת שקט. הבעלים אמיר כבירי כתב בפוסט לאוהדים אמש כי: "כשיש טענות אני הכתובת, במגרש בואו נהיה כולנו למען הפועל". בקרב אוהדי הקבוצה הביעו הערכה כלפי הבעלים שהודה בטעות בפוסט שכתב והוסיף: "מקווה שאלמד מכך בעתיד".