לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
עזוב נרקוטיקה, אתה מדבר עם בנאדם שחושב שכשאומרים על מישהו שהוא שגה בשיקול דעתו זאת המלצה לצל"ש.
שמע, אתה יכול לכתוב גם כמו אדום נחמד שאני רוצה לראות דם של ערבים.
אתה גם יכול לכתוב שאני ימני ואפילו ימני קיצוני, תכתוב שאני מצביע ביבי.
תכתוב גם שאני אוהד מכבי, המקלדת סובלת הכל, גם שקרים.
אז תמשיך לשקר ולהגיד דברים שלא אמרתי.
תמיד היית טוב בזה.
אני אתן לך רמז: זה אומר שאם הם היו צודקים בשיקול הדעת הם היו נוהגים בדרך אחרת, מוצלחת יותר.
אז נכון שהוחלט לא להעמידם לדין, כי בכל זאת זה לא הדבר הכי הוגן להפיל על מישהו תיק לא קשור בגלל שהוא נכנס לפאניקה (אני מוותר מראש על האופציה שעלה לו הדם לראש או שהוא סתם שונא ערבים), אבל בהחלט נכתב במפורש שהם
טעו .
אם הם היו פועלים לא נכון, הם היו עומדים לדין, בדיעבד הוחלט ששיקול הדעת שלהם היה מוטעה (למרות שאני לא מקבל את זה).
פשוט לא נכון.
כנראה שכחת, אבל יש מגוון שיקולים בבחירה האם להעמיד מישהו לדין. השאלה אם הוא נהג נכון או לא היא רק אחת מהם.
יכול להיות למשל שהוחלט שיהיה קושי להוכיח את היסוד הנפשי של העבירה, למשל. יכול להיות שהחליטו שאין מקום להעניש אף שבוצעה עבירה. יכולים להיות אלף ואחת סיבות שבגללן הוחלט לא להעמיד את היורים לדין, רבות מהם לא מסירות מהם את האחריות למעשיהם (התביעה משיקוליה בוחרת שלא למצות עמם את הדין).
במקרה שלנו הוחלט שהם נהגו שלא כשורה. למה אין נגדם אישום פלילי? יכול להיות שהוחלט שהם לא עברו עבירה פלילית. יכול להיות שהוחלט שבאווירה הציבורית לא יהיה נכון למצות עמם את העונש. יכול להיות שהחליט מי שהחליט לא למצות את הדין עם מחסלים למיניהם באופן כללי. הרבה דברים יכולים להיות, מאף אחד מהם לא נובע שהיורים נהגו כשורה.
עריכה: נזכרתי בעוד כמה סיבות שבגללן יכול להיות שלא תובעים מישהו (עורך דין חכם אחד כתב פעם בפורום): יכול להיות קושי במציאת ראיות פיזיות, יכול להיות שגופי האכיפה החליטו שיותר חשוב להתמקד בהיבטים אחרים של העבירה, יכול להיות שהעבריין לכאורה סבל ממצב נפשי קשה, וייתכן אפילו שהוא לא התכוון להשלכות שהיו למעשיו (ראה הדיונים בנושא שני פלטי וניב אסרף, פה בפורום).