המקום האחרון שכל אחת ואחד מאיתנו רוצה להיות בשבועות האחרונים, זה בנעליים של החבר כבירי.
הכל היה נראה מצויין בתהליך הבנייה. אמנם לא הכל הלך חלק, בבניית הסגל, אבל עד שלב מסויים, הבעיות נראו פתירות.
אז הגיעו משחקי האימון והשאלות התחילו לצוץ, בעיקר בעמדת המאמן.
בסופו של תהליך, מהר מהצפוי, החבר מאמן פוטר והעמדה נשארה פנויה.
עד כאן מהלך העניינים, כפי שאני זוכר אותו.
לא אופטימלי, אבל עדיין אנחנו בתחילת העונה ואפשר עדיין להציל אותה.
מכאן העניינים התחילו להסתבך, עד לשבוע האחרון, בו כולם בלחץ בעיקר מהדרבי הקרוב.
נשאלת השאלה מה עושים להמשך ?
את הדרבי הקרוב אי אפשר להציל, וצריך לקוות לטוב.
מחזור שמיני מאחורינו, עוד מעט גם התשיעי, וכולם מסכימים שוואליד עם כל האהבה אליו, זה לא האיש הנכון להוביל את הפועל.
השאלה את מי מביאים ?
האופטימלי בשוק המקומי כיום זה גוטמן.
אוהב את האישיות שלו או לא, זה מעניין לי את הביצה השמאלית.
איש מקצוע טוב, הכי טוב בשוק המקומי, שיסכמו ויתחיל לעבוד.
אם בכל זאת מחליטים על אופציית חו"ל, והיא עדיין האופציה העדיפה מבחינתי, אז עם כל הקושי והכאב, צריך לאלתר משהו לעונה הקרובה + מקצה שיפורים בינואר ולהתחיל לשבת על העונה הבאה.
אלתור מבחינתי זה גם קשטן. כל מאמן בשוק המקומי עם קצת נסיון, יותר טוב מוואליד נכון להיום.
באופן אישי, הייתי בוחר באפשרות השנייה.
מוותר על אופציית גוטמן, בוחר מישהו מקומי לעונה הקרובה, ומעביר הילוך לבדיקת מאמן מהשוק הלא מקומי לעונה הבאה.
קיימים מספיק אפשרויות של מאמנים צעירים ומוכשרים, שרק מחעים להזדמנות שלהם.
רק אתמול שוחחתי עם מישהו, והבאתי לו את הדוגמא של המאמן הזמני החדש של בורוסיה מנשנגלדבך, אנדרה שוברט.
הבחור היה שחקן בליגות נמוכות, במקומות שגם עם מפה של גבולות הרייך, את טמרה תמצאו יותר מהר (בלי להשתמש בגוגל מפות).
סיים את קריירת המשחק ב- 2002, כאשר במקביל סיים תואר בחינוך גופני וגרמנית באוניברסיטה ואימן קבוצות נוער מקומיות.
ב- 2004 סיים את האקדמיה למאמנים והוסמך באופן רשמי.
במקביל ללימודי המאמן, ולעבודתו כאחראי מטעם ההתאחדות הגרמנית במדינת האסן, עבד עם נבחרות הנוער של גרמניה, ועבר השתלמויות במספר קבוצות, כחלק מתהליך הלימוד.
מ- 2006 עד 2011, היה בפאדבורן, תחילה כמאמן הקבוצה השנייה ובהמשך העלה את הקבוצה הבוגרת מהליגה האזורית לבונדסליגה השנייה.
2011-2012 עבר בסט. פאולי ללא הצלחה מיוחדת.
2013 עבד כיועץ בקבוצה מהליגה האזורית.
2014 עבד עם הנוער עד גיל 15 של ההתאחדות הגרמנית.
ב- 2015 עבד עם הקבוצה השניה של בורוסיה מנשנגלדבך, עד שקיבל את הקבוצה הבוגרת לפני מספר שבועות.
נכון להיום הוא עדיין על תקן זמני, למרות 5 נצחונות רצופים.
כמוהו, יש מספיק באזור הזה של אירופה.
בעלי מקצוע מעולים, כאלו שהתחילו מלמטה וקיבלו בסיס טוב, ורק מחכים להראות את היכולות שלהם בקבוצה בוגרת.
מאמנים עם נסיון אימון, רגע לפני הפריצה, שגם כלכלית לא יעלו הרבה.
עם כל הצער והכאב, הייתי מוותר בצורה מסויימת על העונה הנוכחית, אבל מתחיל לחשוב קדימה לעונות הבאות.
במצב כזה, לוותר על ההשקעה בגוטמן והתחייבות למספר שנים קדימה איתו.
שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.