אדום נחמד כתב:
redrony כתב:
אדום נחמד כתב:
הם אכן שירי שנאה. כמו המון שירים אחרים ששרים אוהדים של המון קבוצות, ומעולם לא הבענו עליהם תרעומת פה בפורום.
אתה טוען ש"כל אדום צריך לרגום" שקול לשיר הלל ליגאל עמיר? אני משום מה חושב שיש הבדל ביניהם עדיין..
ראשית, איפה ראית אותי טוען את זה?
אני לא מדבר על שנאה, אני מדבר על הסתה, על ליבוי שנאה. "כל אדום צריך לרגום" זו הסתה. גם "שמעון מזרחי תתאבד כבר" וגם "בא לי לדחוף שוטר על םסי רכבת".
אני כן חושב שזיג הייל שקול לשיר הלל ליגאל עמיר. זה כן.
ואני כן חושב שקריאות השואה והנאצים, שאלוהים יודע מאיפה נכנסו לרפרטואר שלנו הם זוועה. הן לא אומרות כלום, אין להן תוכן אמיתי, רק רצון להיות גועל. ובבקשה אל תפנה אותי למה שקבוצות אחרות עושות. זה שבית"ר י-ם קיימת עדיין בליגה הזו זה נשגב מבינתי. אני מתעסק בנו
שוב, כל נושא השיחה הוא האם שיר הלל לרוצח ראוי לדיון מיוחד, שונה משאר הנושאים.
המשתמש המוזר "אשתי זאת הפילגש שלי" (אגב, כינוי מזעזע), חושב שלא.
זה ששירי שנאה יכלוים להיות מתויגים כהסתה זה עניין אחר ואולי ראוי לדיון נפרד.
פה יש משהו מאוד ברור, שאני לא חושב שאפשר להשוות אותו למשהו שנאמר על ידי קהל כלשהו בליגה, ולכן ראוי שנבחן אותו בפני עצמו, ולא בהשוואה לשירים אחרים.
קודם כל, אני בספק אם ביציעי מכבי לא תשמע שירים כאלה, אבל זה כבר נושא אחר.
כמו שכתבתי קודם, בית"ר י-ם לא צריכה להיות בליגה שלנו, לא בגלל האוהדים שלה, אלא בגלל המוטו שלה לאורך כל השנים שלא להביא שחקן על סמך הדת שלו והמוצא שלו.
חוץ מזה, שירת סלים טועמה מחבל (הסתה לשמה) נשמעת
כל משחק בטדי וגם ע"י אוהדי מכבי.
אז נכון, השיר על יגאל עמיר מזעזע, שיר על רוצח של ראש ממשלה, נקודה כואבת ופצע פתוח אצל כולנו. ועדיין, חלק גדול מהאוהדים שלנו מתייחסים בסלחנות כלפי קריאות שואה למיניהן (פצע פתוח לא פחות מרצח רבין) ואני לא אכנס לדיון של המילה נאצי ושואה בסלנג היומיומי שלנו, כי זה בודאי לא מה שהקריאות של חלק מאוהדי הפועל מככון אליו ובטח לא בקונטקסט ובהד שזה מקבל.
בסוף יש חוק. אין מה לעשות. אם לשיר יגאל עמיר זה בניגוד לחוק, קחו את האנשים ושימו בכלא. אותו דבר לגבי שירים אחרים כולל שמעון מזרחי ותתאבד.
אני לא צריך את השיר על יגאל עמיר בשביל לדעת שחלק גדול מקהל אוהדי בית"ר הן חלאות אדם שמקומם בכלא ואני בטח לא מצפה ממירי רגב שהצטלמה עם אנשים שלובשיחם חולצות כהנא חי ולה פמיליה שזה מה שיזעזע אותה.
במדינה שלנו יש חופש ביטוי. יש גם חופש מוסר (אני לא יכול להגיד שזה לצערי, אבל יש דברים שאם הייתי שומע את הבן שלי אומר הוא לא היה יוצא מהבית). איפה שהחוק מתנגש עם חופש הביטוי, צריכה להכנס המשטרה, נגד המסיתים.