kobster כתב:
רוב יהודי, מדינה דמוקרטית בה כל האזרחים שווים.
באמת?
נניח אם סיפחת את הגדה ועוד כמה שנים יש לך 55% יהודים (עדיין רוב יהודי, כן?) ואז הערבים וכל השמאלנים עוכרי ישראל והאתאיסטים הזבל שיצאו לשמד (אבל עדיין יהודים לצרכי המדינה היהודית) לוקחים את הבחירות ומבטלים את חוק השבות, מבטלים את כל החגים היהודיים, סוגרים את הרבנות ומעבירים את הסמכויות שלה לבתי דין מוסלמים, עדיין מדינה יהודית?
ואני לא סתם מעלה פה מצבים היפותטיים בשביל לעצבן אותך, אני באמת מאמין שרוב יהודי הוא אמצעי, לא מטרה בפני עצמה.
והוא אמצעי שמטרתו להבטיח זכויות יתר ליהודים.
kobster כתב:
אינדונזיה קיבלה עצמאות ב 49, היתה בערך הדבר הכי רחוק מדמוקרטיה עד 98 ומאז היא דמוקרטיה לכל דבר למרות שהיא עם רוב עצום של מוסלמים ובתקופת רבין גם תמכו בהכרה במדינת ישראל. אם האיסלמיסטים המשוגעים האלה יכולים לכונן דמוקרטיה, אין סיבה שאנחנו לא נוכל. זה ענה לך על 2 נקודות - חוקה וחופש הפולחן.
ברור לי שזה לא מקרה, אנחנו לא ממש סגורים על איך אנחנו רוצים להתייחס לערבים בתוך ומעבר לקו הירוק, המנהיג האחרון שאשכרה עשה עם זה משהו נרצח לפני 20 שנה ומאז אנחנו עסוקים בלהאשים את הפלסטינים (ביבי), לחשוב שאנחנו יודעים יותר מהם מה טוב להם (ברק), להפקיר את רצועת עזה לחמאס (שרון) ולהיות פאסיב-אגרסיב בלי נכונות אמיתית לעשות צעד קדימה (אולמרט). בדיוק בגלל זה כתבתי שכל השיט של ימין ושמאל לא ממש רלבנטי, יש כאן החלטה עקרונית שאף אחד לא רוצה לקחת , גם לא המשיח-בעיני-עצמו לפיד שממחזר את ההצעה של הסעודים מפאקינג 2002.
עד שלא יקום המנהיג שיקבל את ההחלטה הזו, עם כל ההשלכות הנלוות, אנחנו צועדים בדרך הבטוחה למדינה דו לאומית עם רמות שונים של אזרחות, וזה בדיוק מה שהרצוג אמר בנאום.
אלטרנטיבה ממשית הוא לא הציע אבל זה נושא נפרד ועמוק יותר על האם יש בכלל אלטרנטיבה לביביהו.
דבר ראשון, אינדונזיה לפחות באופן מוצהר היא לא דמוקרטיה מוסלמית, היא דמוקרטיה שיש בה רוב מוסלמי, בשום מקום שם הם לא מצהירים שלשמור על הרוב המוסלמי זו מטרה.
למרות שבלי קשר, לא הייתי יותר מדי רץ לקחת דוגמא מהם, מדובר במדינה שלא מכירה בחילוניות, מדינה שהחוק חל עליך בצורה שונה על פי הדת שלך, מדינה שיש בה אזורים שלמים שמנוהלים תחת השריעה.
אני מסכים לגבי מה שאתה אומר במישור הפרקטי, אני רק חושב שחלקים מאד גדולים בשמאל לא כנים עם עצמם לגבי למה הם רוצים רוב יהודי.