תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 07:34

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 514 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: המדינה הדו לאומית
הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 13:33 
באתי להגיב על זה שאתה מעדיף מלחמת אזרחים על דו לאומית אבל ערכת :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 15:13 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
100%anti beitar כתב:
ההתנחלויות הן חטא בדיוק כמו שכל התנועה הציונית היא חטא (בעיניי). ובדיוק כמו שהנוכחות של יהודים בתוך הקו הירוק היא עובדה מוגמרת שאי אפשר להשיב לאחור ככה גם ההתנחלויות. אתה כנראה לא יכול לפנות אותן בלי מלחמת אזרחים.

ישראל מתייחסת אחרת.
בתוך הקו הירוק היא מחילה את החוק הישראלי
מעבר לקו הירוק היא לא מספחת ולא מחילה את החוק הישראלי.

לגבי מלחמת אזרחים: אני חושב שאתה טועה: לפחות לפי גוש קטיף

גוש קטיף היה פינוי של פחות מ10000 אנשים.
בגדה חיים 400 אלף (נניח ש350 אלף, ואני נדיב, מהם יכללו בחילופי שטחים), ובמזרח ירושלים 300 אלף.

בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: המדינה הדו לאומית
הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 21:16 
סמל אישי של המשתמש
לא הולך להיכנס לטרמינלוגיה של מדכאים ומדוכאים אבל מדינת ישראל אמורה להיות בהגדרה שלה יהודית ודמוקרטית. נראה לי, ככה בקטנה, שזו הסיבה שמלכתחילה הוקמה כאן מדינה.
עכשיו, יש בגדול מספר סטיות מהדמוקרטיה כמו היעדר חוקה, חופש דת וחופש מדת, סוגיית השטחים מעבר לקו הירוק שהם תחת משטר צבאי וסוגית מעמד התושבים הפלסטינים שאין להם אזרחות מלאה כמו הזכות לבחור ולהיבחר.
מה שהרצוג אמר,ובצדק, שמדינה דו לאומית שאליה מוביל אותנו הימין לא רק שתנציח את היותנו מדינה לא דמוקרטית אלא גם תוביל לכך שלא יהיה רוב יהודי במדינה יהודית ועל חוסר דמוקרטיה היום יתווסף גם שלטון מיעוט על הרוב.
הרעיון בהיפרדות מהפלסטינים הוא לנסות ולהבטיח שהמדינה תהיה גם יותר יהודית וגם יותר דמוקרטית, לא עוד שלטון על עם אחר מבלי לספק לו זכויות אזרחיות, לא עוד מערכות חוקים נפרדות לתושבי אותו תא שטח,לא עוד תירוצים ביטחוניים למהלכים אנטי דמוקרטים, מדינה שפויה. או פחות מטורללת, גם זה טוב.
לצערי,כל זה לא יקרה בעתיד הנראה לעין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 21:20 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
לא הולך להיכנס לטרמינלוגיה של מדכאים ומדוכאים אבל מדינת ישראל אמורה להיות בהגדרה שלה יהודית ודמוקרטית. נראה לי, ככה בקטנה, שזו הסיבה שמלכתחילה הוקמה כאן מדינה.
עכשיו, יש בגדול מספר סטיות מהדמוקרטיה כמו היעדר חוקה, חופש דת וחופש מדת, סוגיית השטחים מעבר לקו הירוק שהם תחת משטר צבאי וסוגית מעמד התושבים הפלסטינים שאין להם אזרחות מלאה כמו הזכות לבחור ולהיבחר.
מה שהרצוג אמר,ובצדק, שמדינה דו לאומית שאליה מוביל אותנו הימין לא רק שתנציח את היותנו מדינה לא דמוקרטית אלא גם תוביל לכך שלא יהיה רוב יהודי במדינה יהודית ועל חוסר דמוקרטיה היום יתווסף גם שלטון מיעוט על הרוב.
הרעיון בהיפרדות מהפלסטינים הוא לנסות ולהבטיח שהמדינה תהיה גם יותר יהודית וגם יותר דמוקרטית, לא עוד שלטון על עם אחר מבלי לספק לו זכויות אזרחיות, לא עוד מערכות חוקים נפרדות לתושבי אותו תא שטח,לא עוד תירוצים ביטחוניים למהלכים אנטי דמוקרטים, מדינה שפויה. או פחות מטורללת, גם זה טוב.

כתבת שמדובר ב"מספר סטיות", אבל הבאת רשימה שמדגימה איך רבים מיסודות הדמוקרטיה לא כל כך מתקיימים בישראל. :LOMASHOO:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 21:51 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:

קורא פעם ועוד פעם ולא מאמין.אחרי 10 פעמים עצרתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: המדינה הדו לאומית
הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 22:35 
סמל אישי של המשתמש
טקנו, אלו דוגמאות מדוע אנחנו לא באמת מדינה דמוקרטית ואיך בהחלטה אחת עקרונית אפשר להפוך את הכיוון מבלי להתעסק בשטוית של ימין,שמאל, מרכז והשם יודע מה עוד. בהנחה והפלסטינים לא הולכים לשומקום, למי שמקבל את ההחלטות במדינת ישראל ישארו בסוף שתי אופציות - לתת להם מדינה או לתת להם אזרחות מלאה. ביבי עסוק בינתיים בלדחות את ההחלטה הזו, סבבה לו. עוד שנה, עוד שנתיים, עוד שלוש, זה יגיע או להחלטה או לפיצוץ שיכלה כאן הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 22:37 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
ציטוט:

קורא פעם ועוד פעם ולא מאמין.אחרי 10 פעמים עצרתי.

שמח שעלית סוף סוף על הפונקציה של הציטוט ולא זריקת תגובות עם רמזים לכותב.
למה אתה לא מאמין ומה לא מסתדר לך ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 04:43 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:

יהיה נחמד אם תכנס אבל לטרמינולוגיה של מה זה "יהודית ודמוקרטית", במיוחד איך זה בפני עצמו לא סטייה ומהדמוקרטיה.

ואני לא מנסה להיות קטנוני איתך פה, ואני בהחלט מסכים שמצב שבו אתה מפסיק להחזיק מיליוני בלי זכויות אדם בסיסיות עדיף על המצב הקיים, אבל רבאק, דיברנו פה על רצון משותף, איך יכול להיות לך רצון משותף (אפילו רק אם אצל היהודים) אם האתוס הבסיסי של המדינה שלך זה משהו שהמדינה מסרבת להגדיר?
אתה חושב שזה במקרה שאין לך חוקה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 08:13 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
kobster כתב:

יהיה נחמד אם תכנס אבל לטרמינולוגיה של מה זה "יהודית ודמוקרטית", במיוחד איך זה בפני עצמו לא סטייה ומהדמוקרטיה.

ואני לא מנסה להיות קטנוני איתך פה, ואני בהחלט מסכים שמצב שבו אתה מפסיק להחזיק מיליוני בלי זכויות אדם בסיסיות עדיף על המצב הקיים, אבל רבאק, דיברנו פה על רצון משותף, איך יכול להיות לך רצון משותף (אפילו רק אם אצל היהודים) אם האתוס הבסיסי של המדינה שלך זה משהו שהמדינה מסרבת להגדיר?
אתה חושב שזה במקרה שאין לך חוקה?

רוב יהודי, מדינה דמוקרטית בה כל האזרחים שווים.
אינדונזיה קיבלה עצמאות ב 49, היתה בערך הדבר הכי רחוק מדמוקרטיה עד 98 ומאז היא דמוקרטיה לכל דבר למרות שהיא עם רוב עצום של מוסלמים ובתקופת רבין גם תמכו בהכרה במדינת ישראל. אם האיסלמיסטים המשוגעים האלה יכולים לכונן דמוקרטיה, אין סיבה שאנחנו לא נוכל. זה ענה לך על 2 נקודות - חוקה וחופש הפולחן.
ברור לי שזה לא מקרה, אנחנו לא ממש סגורים על איך אנחנו רוצים להתייחס לערבים בתוך ומעבר לקו הירוק, המנהיג האחרון שאשכרה עשה עם זה משהו נרצח לפני 20 שנה ומאז אנחנו עסוקים בלהאשים את הפלסטינים (ביבי), לחשוב שאנחנו יודעים יותר מהם מה טוב להם (ברק), להפקיר את רצועת עזה לחמאס (שרון) ולהיות פאסיב-אגרסיב בלי נכונות אמיתית לעשות צעד קדימה (אולמרט). בדיוק בגלל זה כתבתי שכל השיט של ימין ושמאל לא ממש רלבנטי, יש כאן החלטה עקרונית שאף אחד לא רוצה לקחת , גם לא המשיח-בעיני-עצמו לפיד שממחזר את ההצעה של הסעודים מפאקינג 2002.
עד שלא יקום המנהיג שיקבל את ההחלטה הזו, עם כל ההשלכות הנלוות, אנחנו צועדים בדרך הבטוחה למדינה דו לאומית עם רמות שונים של אזרחות, וזה בדיוק מה שהרצוג אמר בנאום.
אלטרנטיבה ממשית הוא לא הציע אבל זה נושא נפרד ועמוק יותר על האם יש בכלל אלטרנטיבה לביביהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 08:48 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:

רוב יהודי, מדינה דמוקרטית בה כל האזרחים שווים.

באמת?
נניח אם סיפחת את הגדה ועוד כמה שנים יש לך 55% יהודים (עדיין רוב יהודי, כן?) ואז הערבים וכל השמאלנים עוכרי ישראל והאתאיסטים הזבל שיצאו לשמד (אבל עדיין יהודים לצרכי המדינה היהודית) לוקחים את הבחירות ומבטלים את חוק השבות, מבטלים את כל החגים היהודיים, סוגרים את הרבנות ומעבירים את הסמכויות שלה לבתי דין מוסלמים, עדיין מדינה יהודית?

ואני לא סתם מעלה פה מצבים היפותטיים בשביל לעצבן אותך, אני באמת מאמין שרוב יהודי הוא אמצעי, לא מטרה בפני עצמה.
והוא אמצעי שמטרתו להבטיח זכויות יתר ליהודים.

kobster כתב:

אינדונזיה קיבלה עצמאות ב 49, היתה בערך הדבר הכי רחוק מדמוקרטיה עד 98 ומאז היא דמוקרטיה לכל דבר למרות שהיא עם רוב עצום של מוסלמים ובתקופת רבין גם תמכו בהכרה במדינת ישראל. אם האיסלמיסטים המשוגעים האלה יכולים לכונן דמוקרטיה, אין סיבה שאנחנו לא נוכל. זה ענה לך על 2 נקודות - חוקה וחופש הפולחן.
ברור לי שזה לא מקרה, אנחנו לא ממש סגורים על איך אנחנו רוצים להתייחס לערבים בתוך ומעבר לקו הירוק, המנהיג האחרון שאשכרה עשה עם זה משהו נרצח לפני 20 שנה ומאז אנחנו עסוקים בלהאשים את הפלסטינים (ביבי), לחשוב שאנחנו יודעים יותר מהם מה טוב להם (ברק), להפקיר את רצועת עזה לחמאס (שרון) ולהיות פאסיב-אגרסיב בלי נכונות אמיתית לעשות צעד קדימה (אולמרט). בדיוק בגלל זה כתבתי שכל השיט של ימין ושמאל לא ממש רלבנטי, יש כאן החלטה עקרונית שאף אחד לא רוצה לקחת , גם לא המשיח-בעיני-עצמו לפיד שממחזר את ההצעה של הסעודים מפאקינג 2002.
עד שלא יקום המנהיג שיקבל את ההחלטה הזו, עם כל ההשלכות הנלוות, אנחנו צועדים בדרך הבטוחה למדינה דו לאומית עם רמות שונים של אזרחות, וזה בדיוק מה שהרצוג אמר בנאום.
אלטרנטיבה ממשית הוא לא הציע אבל זה נושא נפרד ועמוק יותר על האם יש בכלל אלטרנטיבה לביביהו.

דבר ראשון, אינדונזיה לפחות באופן מוצהר היא לא דמוקרטיה מוסלמית, היא דמוקרטיה שיש בה רוב מוסלמי, בשום מקום שם הם לא מצהירים שלשמור על הרוב המוסלמי זו מטרה.
למרות שבלי קשר, לא הייתי יותר מדי רץ לקחת דוגמא מהם, מדובר במדינה שלא מכירה בחילוניות, מדינה שהחוק חל עליך בצורה שונה על פי הדת שלך, מדינה שיש בה אזורים שלמים שמנוהלים תחת השריעה.

אני מסכים לגבי מה שאתה אומר במישור הפרקטי, אני רק חושב שחלקים מאד גדולים בשמאל לא כנים עם עצמם לגבי למה הם רוצים רוב יהודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 09:12 
אמיר, אני לא חושב שהשאיפה לרוב יהודי היא כדי לתת זכויות יתר ליהודים. אני לא חושב שהאנשים, חוץ מהמיעוט הפאשיסטי (הגדל), מתנגדים עקרונית לשיוויון זכויות מלא.
אני חושב שהרצון לשמירה על רוב יהודי נובע מפחד. מאיזה רצון לא להיות תלויים אף פעם בגחמות הגויים, להיות תלויים רק בעצמנו. קשה לי להצדיק או לבטל את הפחד הזה, אבל הוא קיים.
בפועל התוצאה זהה, אבל כדאי לדייק בסיבות להתנהלות הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 09:25 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
אמיר, אני לא חושב שהשאיפה לרוב יהודי היא כדי לתת זכויות יתר ליהודים. אני לא חושב שהאנשים, חוץ מהמיעוט הפאשיסטי (הגדל), מתנגדים עקרונית לשיוויון זכויות מלא.
אני חושב שהרצון לשמירה על רוב יהודי נובע מפחד. מאיזה רצון לא להיות תלויים אף פעם בגחמות הגויים, להיות תלויים רק בעצמנו. קשה לי להצדיק או לבטל את הפחד הזה, אבל הוא קיים.

אתה באמת חושב שיש רוב יהודי שתומך במדינת כל אזרחיה?
וזה בהחלט נכון שהפחד וההפחדה שהביאו את התפסיה שיהודים כמיעוט אתני = אושוויץ זה בהחלט דבר שתרם מאד לתמיכה שיש בציבור ברעיון הזה, אבל איכשהו כשאתה מסתכל על מה עשו עם הרוב היהודי הזה, קשה להתעלם מהעובדה שישראל השתמשה בו בשביל לתת זכויות יתר ליהודים.

נ.ב.
הטיעונים האלו של "אם הקבוצה האתנית שלנו לא תהיה שלטת הם יהרגו את כולנו" זה בול הטיעונים שתומכי העבדות והאפרטהייד הביאו.
אבל אסור להשוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 09:27 
סמל אישי של המשתמש
שום פחד, אני מתעב מעשים שמונעים מפחד ומהתקרבנות, את זה אני משאיר לביביבנט וחבריהם. מדינת ישראל הוקמה אי שם לפני 67 שנים מתוך מטרה להתעצם ולהיות מדינה חזקה שאחראית על הגורל שלה, זה שעל הדרך איבדנו הרבה מהערכים אלה, חירבנו את האיזון בין יהודית לדמוקרטית והפכנו בשנים האחרונות למונרכיה אנטי דמוקרטית דה פקטו, זה כבר כישלון שלנו ושל המנהיגים אותם בחרנו.
אמיר, קשה לעצבן אותי אם זה לא קשור להפועל... אני מסכים איתך לחלוטין שרוב יהודי הוא אמצעי בדרך למטרה הרבה יותר גדולה, כמו גם שמירה על עקרונות בסיסיים מאוד של דמוקרטיה שלצערי המדינה רחוקה מלשמור עליהם.
לא מבין איך הבנת מהדברים שלי שאני בעד לספח את הגדה, אנחנו צריכים לטוס משם בהקדם האפשרי לפני שמעט שיתוף הפעולה עם מנגנוני הרשות הולך פייפן ואז כל מה שקרה בחודש האחרון הוא משחק ילדים לעומת מה שיקרה בשטחים.
ישראל צריכה לסגת מיהודה ושומרון לגבול שיבטיח לנו עומק ביטחוני סביר, גם אם במהלך חד צדדי שמגובה בתמיכה וערבויות בינלאומיות לנו ולפלסטינים. מי שרוצה להישאר שם שיבושם לו, מי שרוצה לעבור מכאן לשם שיהנה. ברגע שיש גבול ויש אותנו כאן ואותם שם נוכל סוף סוף לחשוב על איך אנחנו רוצים שתראה המדינה שלנו. בינתיים המנהיג העליון סבור שלנצח נחיה על חרבנו אז אני לא רואה את זה משתנה בעתיד הקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 09:37 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
שום פחד, אני מתעב מעשים שמונעים מפחד ומהתקרבנות, את זה אני משאיר לביביבנט וחבריהם. מדינת ישראל הוקמה אי שם לפני 67 שנים מתוך מטרה להתעצם ולהיות מדינה חזקה שאחראית על הגורל שלה, זה שעל הדרך איבדנו הרבה מהערכים אלה, חירבנו את האיזון בין יהודית לדמוקרטית והפכנו דה בשנים האחרונות למונרכיה אנטי דמוקרטית דה פקטו, זה כבר כישלון שלנו ושל המנהיגים אותם בחרנו.
אמיר, קשה לעצבן אותי אם זה לא קשור להפועל... אני מסכים איתך לחלוטין שרוב יהודי הוא אמצעי בדרך למטרה הרבה יותר גדולה, כמו גם שמירה על עקרונות בסיסיים מאוד של דמוקרטיה שלצערי המדינה רחוקה מלשמור עליהם.
לא מבין איך הבנת מהדברים שלי שאני בעד לספח את הגדה, אנחנו צריכים לטוס משם בהקדם האפשרי לפני שמעט שיתוף הפעולה עם מנגנוני הרשות הולך פייפן ואז כל מה שקרה בחודש האחרון הוא משחק ילדים לעומת מה שיקרה בשטחים.
ישראל צריכה לסגת מיהודה ושומרון לגבול שיבטיח לנו עומק ביטחוני סביר, גם אם במהלך חד צדדי שמגובה בתמיכה וערבויות בינלאומיות לנו ולפלסטינים. מי שרוצה להישאר שם שיבושם לו, מי שרוצה לעבור מכאן לשם שיהנה. ברגע שיש גבול ויש אותנו כאן ואותם שם נוכל וף סוף לחשוב על איך אנחנו רוצים שתראה המדינה שלנו. בינתיים המנהיג העליון סבור שלנצח נחיה על חרבנו אז אני לא רואה את זה משתנה בעתיד הקרוב.

איפה הבנת מהדברים שלי שהבנתי מהדברים שלך שאתה בעד לספח את הגדה?

נ.ב.
מדינת ישראל הוקמה אי שם לפני 67 ואחת המטרות המרכזיות בתהליך ההקמה שלה היה להבטיח רוב יהודי.
ואגב, בלי הטיהורון האתני שהיה לך ב 48 לא היה לך רוב יהודי במדינת ישראל.
אפשר להתווכח אם זה היה בכוונה או יצא ככה במזל, אבל קשה לטעון שישראל היתה יכולה להיות מדינה יהודית ודמוקרטית (אפילו אם אתה מגדיר "דמוקרטיה" כמו שבן גוריון הגדיר אותה) בלי הנכבה.
זה מגש הכסף שעליו קמה לך מדינת היהודים, זה סלע קיומה של המדינה, ואנשים הרגו ונהרגו בשביל לשמר את המצב הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 09:41 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
kobster כתב:
שום פחד, אני מתעב מעשים שמונעים מפחד ומהתקרבנות, את זה אני משאיר לביביבנט וחבריהם. מדינת ישראל הוקמה אי שם לפני 67 שנים מתוך מטרה להתעצם ולהיות מדינה חזקה שאחראית על הגורל שלה, זה שעל הדרך איבדנו הרבה מהערכים אלה, חירבנו את האיזון בין יהודית לדמוקרטית והפכנו דה בשנים האחרונות למונרכיה אנטי דמוקרטית דה פקטו, זה כבר כישלון שלנו ושל המנהיגים אותם בחרנו.
ישראל צריכה לסגת מיהודה ושומרון לגבול שיבטיח לנו עומק ביטחוני סביר, גם אם במהלך חד צדדי שמגובה בתמיכה וערבויות בינלאומיות לנו ולפלסטינים. מי שרוצה להישאר שם שיבושם לו, מי שרוצה לעבור מכאן לשם שיהנה. ברגע שיש גבול ויש אותנו כאן ואותם שם נוכל וף סוף לחשוב על איך אנחנו רוצים שתראה המדינה שלנו. בינתיים המנהיג העליון סבור שלנצח נחיה על חרבנו אז אני לא רואה את זה משתנה בעתיד הקרוב.

איפה הבנת מהדברים שלי שהבנתי מהדברים שלך שאתה בעד לספח את הגדה?

נ.ב.
מדינת ישראל הוקמה אי שם לפני 67 ואחת המטרות המרכזיות בתהליך ההקמה שלה היה להבטיח רוב יהודי.
ואגב, בלי הטיהורון האתני שהיה לך ב 48 לא היה לך רוב יהודי במדינת ישראל.
אפשר להתווכח אם זה היה בכוונה או יצא ככה במזל, אבל קשה לטעון שישראל היתה יכולה להיות מדינה יהודית ודמוקרטית (אפילו אם אתה מגדיר "דמוקרטיה" כמו שבן גוריון הגדיר אותה) בלי הנכבה.
זה מגש הכסף שעליו קמה לך מדינת היהודים, זה סלע קיומה של המדינה, ואנשים הרגו ונהרגו בשביל לשמר את המצב הזה.

ציטוט:
העם היהודי שידע סבל ומכאובים ידע גם לשמר את דתו, מורשתו ומסורתו במשך אלפי שנות גלות ומימש חלום דורות. במו עינינו זכינו לחזות בשיבת ציון, בשוב בנים לגבולם. כאן בארץ-ישראל חזרנו ובנינו עם. כאן בארץ-ישראל הקמנו מדינה - - -

- - - ארצם של הנביאים, זו שהנחילה לעולם את ערכי המוסר, המשפט והצדק והושבה אחרי אלפיים שנות גלות לבעליה החוקיים, בני העם היהודי ועל אדמתה בנינו בית לאומי ומדינה לתפארת.

אולם לא חזרנו אל ארץ ריקה. היו כאן פלשתינים שנאבקו נגדנו במשך ‎100 שנות פרעות ודמים. אלפים רבים משני הצדדים נהרגו בקרב על אותה פיסת אדמה, על אותה כברת ארץ. אליהם הצטרפו גם צבאות מדינות ערב.

אנו חותרים לפתרון קבע לסכסוך הדמים הבלתי-פוסק שבינינו לבין הפלשתינים ומדינות ערב. במסגרת פתרון הקבע אנו שואפים להגיע בראש ובראשונה לכינונה של מדינת ישראל כמדינה יהודית, שלפחות ‎80% מאזרחיה יהיו והם יהודים. בעת ובעונה אחת אנו גם מבטיחים שאזרחי ישראל הלא-יהודים - המוסלמים, הנוצרים, הדרוזים והאחרים - ייהנו ממלוא הזכויות האישיות, הדתיות, האזרחיות, ככל אזרח ישראל. יהדות וגזענות נוגדות זו את זו משמעותית.

ואותו רצחו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 09:56 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:

ציטוט:
העם היהודי שידע סבל ומכאובים ידע גם לשמר את דתו, מורשתו ומסורתו במשך אלפי שנות גלות ומימש חלום דורות. במו עינינו זכינו לחזות בשיבת ציון, בשוב בנים לגבולם. כאן בארץ-ישראל חזרנו ובנינו עם. כאן בארץ-ישראל הקמנו מדינה - - -

- - - ארצם של הנביאים, זו שהנחילה לעולם את ערכי המוסר, המשפט והצדק והושבה אחרי אלפיים שנות גלות לבעליה החוקיים, בני העם היהודי ועל אדמתה בנינו בית לאומי ומדינה לתפארת.

אולם לא חזרנו אל ארץ ריקה. היו כאן פלשתינים שנאבקו נגדנו במשך ‎100 שנות פרעות ודמים. אלפים רבים משני הצדדים נהרגו בקרב על אותה פיסת אדמה, על אותה כברת ארץ. אליהם הצטרפו גם צבאות מדינות ערב.

אנו חותרים לפתרון קבע לסכסוך הדמים הבלתי-פוסק שבינינו לבין הפלשתינים ומדינות ערב. במסגרת פתרון הקבע אנו שואפים להגיע בראש ובראשונה לכינונה של מדינת ישראל כמדינה יהודית, שלפחות ‎80% מאזרחיה יהיו והם יהודים. בעת ובעונה אחת אנו גם מבטיחים שאזרחי ישראל הלא-יהודים - המוסלמים, הנוצרים, הדרוזים והאחרים - ייהנו ממלוא הזכויות האישיות, הדתיות, האזרחיות, ככל אזרח ישראל. יהדות וגזענות נוגדות זו את זו משמעותית.

ואותו רצחו.

דבר ראשון, למרות שיש לי לא מעט ביקורת על רבין, ממשלת רבין השניה היא הממשלה שעשתה הכי הרבה למען ערביי ישראל, ואם כבר מדברים על זה (היה פה דיון אם רבין זה שמאל) אז חשוב להגיד שמבחינה של מדיניות פנים, הממשלה הזו היתה הכי שמאלנית בהיסטוריה של ישראל.

אבל שים לב לבעיה שקיימת אפילו פה (ובאמת, בסטנדרטים הפוליטיים של ישראל זה טקסט די מהפכני), רוצה להבטיח 80% יהודים, אבל מה, אין 80% יהודים אפילו היום ובטח לא יהיו בעתיד, אז בדיוק עושים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 10:23 
סמל אישי של המשתמש
קובסטר, שאלה:
נניח שיש הסדר חוקי שמבטיח שמדינת ישראל תמיד תקלוט כל יהודי, ככה שלנצח היא תשמור על מעמדה כמקלט בטוח ליהודים.
האם עדיין חשוב שיהיה רוב יהודי באוכלוסייה?
(אני פשוט מנסה להבין מה הופך את המדינה היהודית לכזאת)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 10:29 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
kobster כתב:

ציטוט:

ואותו רצחו.

דבר ראשון, למרות שיש לי לא מעט ביקורת על רבין, ממשלת רבין השניה היא הממשלה שעשתה הכי הרבה למען ערביי ישראל, ואם כבר מדברים על זה (היה פה דיון אם רבין זה שמאל) אז חשוב להגיד שמבחינה של מדיניות פנים, הממשלה הזו היתה הכי שמאלנית בהיסטוריה של ישראל.

אבל שים לב לבעיה שקיימת אפילו פה (ובאמת, בסטנדרטים הפוליטיים של ישראל זה טקסט די מהפכני), רוצה להבטיח 80% יהודים, אבל מה, אין 80% יהודים אפילו היום ובטח לא יהיו בעתיד, אז בדיוק עושים?

בעיני, זה אחד הטקסטים המכוננים בתולדות המדינה ואפילו תליתי אותו במטה של העבודה פה בראש העין בבחירות 2013 כדי להזכיר שעם כל הכבוד להתמקדות של שלי בנושא הכלכלי, יש לנו מחויבות היסטורית כמפלגה לנאום הזה -
http://www.knesset.gov.il/rabin/heb/Rab_RabinSpeech6.htm
80% זה מספר שהוא זרק לפני 20 שנה שמייצג איזשהו רוב מוחלט, יכול להיות ששבס בדיוק למד על עיקרון הפארטו באותה תקופה ודחף את זה לנאום... אני פחות מתייחס למספר ויותר מתייחס לעיקרון - רוב יהודי שיבטיח שמדינת ישראל תהיה מדינה יהודית אבל בו זמנית יחייב אותנו לדאוג למעמד שווה לכלל האזרחים. הביקורת היחידה שיש לי על רבין של אותה תקופה היא שהוא לא דאג להגדיל את הבסיס הפוליטי שיתן גב להסתערות על תהליך השלום ובמקום זה בנינו על כל מיני אלכס גולדפרבים למינהם. היום אין סיכוי שאיזשהו מנהיג ישראלי ילך למהלך בהיקף כזה, מדינה דו לאומית היר ווי קאם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 10:31 
סמל אישי של המשתמש
קובסטר, קודם כתבת שמדינה יהודית פירושה רוב יהודי.
עכשיו אתה כותב שצריך רוב יהודי די להבטיח שהמדינה תהיה יהודית.
מה הופך סתם מדינה ל"מדינה יהודית"?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 10:53 
סמל אישי של המשתמש
אני אנסה לענות, בשם עצמי בלבד:

1. קודם כל, "מדינה יהודית" זה ביטוי בעייתי מאוד מהרבה בחינות. נסלח לבן-גוריון, ברח לו מרוב התרגשות. "מדינת העם היהודי" עדיף בהרבה.

2. בנסיבות שבהן פרצה מדינת ישראל (אני מת על הביטוי הזה!), חוק השבות שעליו דיברת היה בעיני רבים המטרה, ולא האמצעי. שיהיה לפחות מקום אחד בעולם שיצהיר במפורש שכל יהודי רצוי בו. תמיד. 60 שנה לאחר שחוקק לראשונה, ובמציאות עולמית ופנימית שונה בתכלית, עדיין נעשה בו שימוש רב בכל שנה. יש בחוק הרבה בעיות ועניינים לא פתורים, אבל הוא עדיין אחד הדברים שמאפיינים את "מדינת העם היהודי".

3. מאפיינים נוספים אפשריים: אימוץ אחת השפות ששגורות בפי העם היהודי בתור שפה רשמית, אימוץ החגים היהודיים בתור חגים רשמיים וימי שבתון, אימוץ השבת בתור יום המנוחה הרשמי, הטמעת יסודות מהמשפט העברי הקדום למערכת המשפט המודרנית, התייחסות בתרבות ובחינוך למורשת העם היהודי וכמובן גם סמלי המדינה הרשמיים.
כל אלו יכולים להתרחש גם במדינות אחרות, גם בלי חיבה מיוחדת ליהודים. יש כאלו שיגידו שבמדינת ישראל צריך יותר (חוק הלאום, חוק ירושלים, שינויים במערכת החינוך וכו'), יש כאלו שיגידו שזה כבר די והותר.

4. במשחק הדמוקרטיה בישראל, צריך רוב מיוחד בכנסת בשביל לשנות דברים מהותיים כמו חוקי יסוד. מובן, לגיטימי ומקובל בהרבה מקומות בעולם. בשביל למנוע אפשרות שדברים מהותיים ישתנו, ועדיין להישאר בתוך כללי המשחק הדמוקרטי, רצוי שישאר רוב יהודי.

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 11:22 
איך שומרים על רוב יהודי אם הערבים מתרבים מהר יותר? מתחילים לייצא ערבים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 11:29 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
קובסטר, שאלה:
נניח שיש הסדר חוקי שמבטיח שמדינת ישראל תמיד תקלוט כל יהודי, ככה שלנצח היא תשמור על מעמדה כמקלט בטוח ליהודים.
יהיה יותר אפקטיבי פי כמה לא להרשות ליהודים לברוח מפה

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 11:47 
סמל אישי של המשתמש
לצערי, פרט לאחוז שולי באוכלוסיה היהודית, הלך הרוח בחברה הישראלית היא שהערבים הם איום דמוגרפי.
באמת שאין לי מושג איך זה לחיות בהרגשה כזו, אבל אולי לסבא שלי עליו השלום יש...
כך או כך, אין מצב שזה יכול להמשיך לאורך זמן. בסוף מדינת העם היהודי תקרוס אל מדינת כל אזרחיה, ונקווה שיהיה בה רוב ליברלי. אני חושב שאנחנו לא שם היום, אבל לא בהכרח בגלל הערבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 11:55 
סמל אישי של המשתמש
roygordana כתב:
אני אנסה לענות, בשם עצמי בלבד:

1. קודם כל, "מדינה יהודית" זה ביטוי בעייתי מאוד מהרבה בחינות. נסלח לבן-גוריון, ברח לו מרוב התרגשות. "מדינת העם היהודי" עדיף בהרבה.

2. בנסיבות שבהן פרצה מדינת ישראל (אני מת על הביטוי הזה!), חוק השבות שעליו דיברת היה בעיני רבים המטרה, ולא האמצעי. שיהיה לפחות מקום אחד בעולם שיצהיר במפורש שכל יהודי רצוי בו. תמיד. 60 שנה לאחר שחוקק לראשונה, ובמציאות עולמית ופנימית שונה בתכלית, עדיין נעשה בו שימוש רב בכל שנה. יש בחוק הרבה בעיות ועניינים לא פתורים, אבל הוא עדיין אחד הדברים שמאפיינים את "מדינת העם היהודי".

3. מאפיינים נוספים אפשריים: אימוץ אחת השפות ששגורות בפי העם היהודי בתור שפה רשמית, אימוץ החגים היהודיים בתור חגים רשמיים וימי שבתון, אימוץ השבת בתור יום המנוחה הרשמי, הטמעת יסודות מהמשפט העברי הקדום למערכת המשפט המודרנית, התייחסות בתרבות ובחינוך למורשת העם היהודי וכמובן גם סמלי המדינה הרשמיים.
כל אלו יכולים להתרחש גם במדינות אחרות, גם בלי חיבה מיוחדת ליהודים. יש כאלו שיגידו שבמדינת ישראל צריך יותר (חוק הלאום, חוק ירושלים, שינויים במערכת החינוך וכו'), יש כאלו שיגידו שזה כבר די והותר.

4. במשחק הדמוקרטיה בישראל, צריך רוב מיוחד בכנסת בשביל לשנות דברים מהותיים כמו חוקי יסוד. מובן, לגיטימי ומקובל בהרבה מקומות בעולם. בשביל למנוע אפשרות שדברים מהותיים ישתנו, ועדיין להישאר בתוך כללי המשחק הדמוקרטי, רצוי שישאר רוב יהודי.

אתה בעצם מצמצם את ה"יהודית" הביטוי מדינה יהודית (גם אני חושב שיותר חכם היה לקרוא לה "מדינת העם היהודי", זה היה פותר חלק מהבעיות) למשהו שמזכיר את עמותת האדומים - מעין הבטחה שלעולם לא יחליפו את הצבע ואת הסמל.
אני לא בטוח שזאת ההבנה המקובלת של הביטוי "מדינה יהודית".

בכל מקרה, אפילו לניסוח המצומצם שלך מתגנבת הבעיה הגדולה של המדינה היהודית - "כדי שדברים מהותיים לא ישתנו... רצוי שיישאר רוב יהודי".
איך מוודאים שיישמר רוב כזה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 12:46 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
קובסטר, שאלה:

האם המדינה הזאת תהיה מחוייבת להגנה על אינטרסים יהודיים בעולם?
אם כן, אין צורך ברוב יהודי בארץ.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 14:01 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
קובסטר, שאלה:

אבל כשאין רוב יהודי, מי מבטיח לך שהמדינה תמשיך להגן על יהודי העולם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 14:02 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
איך שומרים על רוב יהודי אם הערבים מתרבים מהר יותר? מתחילים לייצא ערבים?

אני מבקש לנסח מחדש את סעיף 4 בהודעה הקודמת: רוב יהודי הוא אחד הכלים שיכול למנוע אפשרות לצמצום המאפיינים היהודיים במדינת ישראל.

כלי נוסף שיכול להיות משמעותי יותר הוא הצהרה של האו"ם / הליגה הערבית / לאיודעמי בדבר היותה של מדינת ישראל מדינת העם היהודי, מעין אשרור בינלאומי של חוק השבות.

כל אלה הם לא תחליף לעבודה כנה ויסודית עם המיעוטים אזרחי ישראל לכבוד, שוויון מלא ושיתוף פעולה. שירגישו מספיק שייכים ולא יעניין אותם בכלל להחליף את הדגל או יום השבתון. לא זכור לי ששמעתי על אף יוזמה רצינית של מיעוט בעולם לשינוי דגל או המנון.

אני מאמין שאם נצליח להוריד מעלינו את עול הכיבוש ולהתייצב בתור חברה אחת שלמה, גם קצב הילודה יקטן.

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 15:56 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

איך בדיוק מדינת ישראל מגינה על אינטרסים יהודיים בעולם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 15:59 
אמיר כתב:
אדום מטלי כתב:

אתה באמת חושב שיש רוב יהודי שתומך במדינת כל אזרחיה?
וזה בהחלט נכון שהפחד וההפחדה שהביאו את התפסיה שיהודים כמיעוט אתני = אושוויץ זה בהחלט דבר שתרם מאד לתמיכה שיש בציבור ברעיון הזה, אבל איכשהו כשאתה מסתכל על מה עשו עם הרוב היהודי הזה, קשה להתעלם מהעובדה שישראל השתמשה בו בשביל לתת זכויות יתר ליהודים.

נ.ב.
הטיעונים האלו של "אם הקבוצה האתנית שלנו לא תהיה שלטת הם יהרגו את כולנו" זה בול הטיעונים שתומכי העבדות והאפרטהייד הביאו.
אבל אסור להשוות.

אני לא חושב שיש אפילו מיעוט סביר של יהודים שתומכים במדינת כל אזרחיה. אני רק אומר שזה לא נובע מהצורך של היהודי להיות בעלי יותר זכויות מהערבי כאזרח, אלא מהפחד של היהודים שגם אתה מסכים עליו. במילים אחרות, זכויות היתר של היהודים שקיימות בפועל הן תוצאת לוואי של הפחד, ולא מטרה בפני עצמה.

בקשר לנ.ב. זה נכון, זה בהחלט דומה. באוסטרליה הכרתי הרבה אנשים שברחו לשם מדרום אפריקה אחרי סיום האפרטהייד, בגלל ההתדרדרות במצב הבטחוני. כלומר החשש היה מוצדק חלקית, גם אם הם לא "הרגו את כולנו". לשם הבהרה, אני מתכוון שהחשש היה מוצדק, לא האפרטהייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 22:21 
סמל אישי של המשתמש
בחלק גדול מהדברים אמיר צודק.
כל ההתפתלויות הסמנטיות מצחיקות.

מדינת ישראל כמדינתו של העם היהודי יכולה להיות דמוקרטית אבל לא יכול להיות בה שיוויון זכויות מוחלט בין יהודים לכאלה שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 514 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: