פאביו כתב:
רוצה את הרשימה,בהחלט
אל תתחמק
אולי עם ישראל ילמד מאותם אלו שתביא דוגמאות
ויש מצב
זה מתחיל להיות די מעייף הקטע הזה שבוא אתה לא מגיב לשום נקודה שאני מעלה בהודעה ורק שולך אותי לתת לך עוד שיעורים בהיסטוריה.
יש מצב שאתה עונה על משהו שכתבתי?
משהו כמו למה אתה חושב שהפלשתינאים הם עם צמא דם באופן יוצא דופן למרות שהיסטורית מאבקים לאומיים לעצמאות היו לרוב הרבה הרבה יותר אלימים ואכזריים.
אבל אם אתה רוצה עוד רשימה (באמת אחרונה) אז לכנסיה הקתולית יש עשרות קדושי מלחמה, אנשים קיבלו קדושה על זה שהם נלחמו למען הנצרות, לרוב במלחמות דת, לא מעט פעמים המשמעות של זה היתה טבח של מוסלמים ויהודים. הם קדושים עד היום.
בבורמה יש קדושים בודהיסטים שהרגו ונהרגו במלחמה שלהם לעצמאות (ובמלחמות שלהם עם עצמם) שהמדינה מכירה בהם באופן רשמי.
יש לא מעט אנשים בישראל שחושבים שברוך גולדשטיין הוא קדוש שמת על קידוש השם.
פאביו כתב:
kobster כתב:
מאחר וציטטת אני טיפל'ה ארחיב :
1. מדינה פלסטינית מפורזת בגבולות כביש 60 ל 90 (העלתי בזמנו מפה אפילו), כל הערים הפלסטיניות ישארו בשטח מדינה זו מלבד קלקיליה וטול כרם, אין סיבה שלא יזכו למעמד דומה לטייבה ובאקה.
2. מתן אפשרות למעבר אזרחים בין המדינות עד לתאריך יעד מסוים. כל היהודים שיעברו מפלסטין לישראל יפוזרו בצורה שווה ונכונה, בלי שכונות קרוואנים מחפירות כמו למפוני עזה אלא בתים אמיתיים, עם תשתית ראויה וסביבה תומכת.
3. זכות שיבה מוגבלת לשטח המדינה הפלסטינית בלבד לפי מכסות שנתיות שיקבעו מראש
3. ירושלים המזרחית שטח בין לאומי בריבונות פלסטינית, מצדי שיקבעו שם את הבירה שלהם אם הם רוצים. בלי צבא שלהם ובלי צבא שלנו שם.
4. קביעת ארבעה-חמישה מעברי גבול מסודרים בין פלסטין לישראל כפי שנכתב קודם (גלבוע,אייל,תפוח, קלנדיה ותרקומיא)
5. כביש 1 מירושלים המזרחית ועד לחיבור עם כביש 90 יהיה כביש בינ"ל ללא נוכחות צבאית משני הצדדים, כנ"ל גם לאורך הגדר עם ירדן.
6. ביום שתהיה הנהגה נורמלית בעזה, נדבר על המעבר מהגדה לעזה. כפי שצוין, פתרונות טכנים קיימים ואף יושמו בעבר, זה יותר שאלה של מי ישלוט שם. כנ"ל לגבי נמל תעופה אזרחי ונמל ימי.
7. הפסקה הדרגתית של כספי הסיוע שלנו אליהם. ככל שהם יצברו מומנטום כמדינה עצמאית, כך אנחנו נוכל להשקיע את הכספים האלו במדינה שלנו.
הקטע שאנחנו גם לא חייבים לחתום את ההסכם ישירות מול הפלסטינים. אפשר לכנס ועידה אזורית בהשתתפות המדינות הערביות המתונות (מצרים, ירדן, סעודיה), יגיע אדון אובמה שרוצה להשאיר כאן משהו אחרי שילך, יגיע הגנרל הכל יכול פוטין, יגיע אדון באן קי מון חובב זכויות האדם ויסגרו עניין. הרי כל מה שאנחנו צריכים זה ערבויות בינלאומיות וגיבוי במקרה וההסדר הזה יופר. הבעיה שאין לאף אחד את הביצים לעשות את זה, משני הצדדים, ושלמען האמת הסכסוך הישראלי-פלסטיני כבר לא ממש מעניין מישהו בעולם תודות לשנים של קיפאון מדיני ואי ניצול הזדמנויות. אפילו בעימות של הדמוקרטים אתמול הנושא הזה לא עלה פעם אחת, רק היה חסר שישאלו את הילארי מה היא חושבת עלינו ועל הפלסטינים והיא היתה אומרת "מזיז".
אני חותם
אבל אני חבר שלך אז לא נחשב
מעניין אם החבר הבריטי , הטרול ו BDS חותמים
אם אתה בעד הסכם כזה, למה אתה מפמפם פה כבר חמישה עמודים על איך הם העם הכי רצחני בהיסטוריה של העולם?
אני לא יודע אם הפלשתינאים יסכימו למתווה כזה (אני מנחש שלא) אבל מי שמונע דיונים בכיוון זה ישראל, לא הפלשתינאים.
או במילים, למה אתה לא בה בטענות לממשלה שלך?