Nishri כתב:
אני קורא את מה שכותבים פה ולא מצליח להבין את הראש.
אני לא כותב פה כמעט ולא מתכוון להיכנס לדיון מעמיק, אבל קחו לעצמכם שלוש דקות תקראו את התגובות באשכול ביחס לפיגועים של ערבים אל מול ״תקלות״ שלנו בתור צבא/משטרה לטפל בבעיות הללו.
האדישות פה לטרור אל מול ההתלהמות וההתלהבות לבקר את המשטרה והצבא היא לא פחות מהזויה.
נכון, יש פה מיליון ואחת שגיאות של הממשלה בכל הסיפור הזה במיוחד מצד העומד בראשה, ובמקום להרגיע את המצב כדי לצמצם נפגעים(ולא אמרתי רחמנא ליצלן למצוא איזשהו פתרון) יש תחושה של התססה מתמדת.
ונכון, היו מספיקים שניים-שלושה כדורים ולא שישה, אבל ראבאק תראו את מספר התגובות שקיבל פה המקרה אל מול העובדה שחית אדם יצאה עם סכין מהבית במטרה לרצוח בני אדם. אפשר להתבלבל ולחשוב שהיא מקבלת פה סוג של לגיטימציה.
אם הביקורת נובעת מאכפתיות והיא לא תוצאה של פשוט מי שאתם, אז קצת אמפתיה לעם שלכם...עזבו לעם, לאנשים חפים מפשע חשובה לא פחות מלחפש את הטעויות שאנחנו עושים בכל פעם שמישהו בא לרצוח אותנו.
לא מגיע לתגובה כזו שיענו לה בציניות אז אני אשתדל להיות הכי אמיתי.
אין הצדקה לטרור ולפגיעה מחפים מפשע. מלחמה מנהלים צבא מול צבא ולא מול אזרחים ובעיניי כל ארגוני הטרור, כולל חמאס וחיזבאללה והג'יהאד האיסלמי ומי שלא תרצה, הם חבורת פחדנים עלובים שצריך לפרק ולהשמיד מהיסוד אתמול, כי לא רק שהם פוגעים באזרחים שלנו אלא כתוצאה מהתגובה הצפויה שלנו הם פוגעים גם באזרחים שלהם. כל מי שבא לפגוע בנו ללא הבחנה צריך לפגוע בו ואני גם תמכתי ועדיין תומך במדיניות הסיכולים הממוקדים שבידיים הנכונות הייתה מאוד מועילה.
אבל סיכול ממוקד זו דוגמה לפעולה יזומה שלנו, ופה הטענה הגדולה לממשלת ישראל בשש השנים האחרונות תחת הפחדן הסו קולד חזק בביטחון. אנחנו לא יוזמים כלום אלא רק מגיבים ובמשך כל הזמן הזה אנחנו גוררים רגליים מול הפלסטינים ובמקום ללכת למהלכים של היפרדות אנחנו רק מגדילים את השליטה שלנו שם, מבטלים את אבו מאזן ויוצרים תסכול אצל מאות אלפים שחיים שנים תחת כיבוש ולא רואים את הסוף שלו.
אז עברנו 3 מבצעים בעזה שלא יצא מהם כלום ובזמן הזה אבו מאזן הצליח להחזיק את השטח כדי שלא יבער במקביל, אבל כל בנאדם עם טיפה שכל בקדקוד ידע שבסוף חבית חומר הנפץ שבשטחים תתפוצץ, והיא אכן מתפוצצת, רק שבניגוד לעזה שיש שם שטח סגור מכל הכיוונים - ברגע שמאבדים שליטה בשטחים זה זולג לכל כיוון ואף מקום בארץ לא בטוח. הכי גרוע שלתוך הפיצוץ הזה מוסיפים את מדיניות עצימת העיניים כלפי הטרור היהודי (שחבר שלך ליציע נפגע ממנה רק לפני שבוע), טרוריסטים שבמשך שנים המנהיגים מהימין הקפידו לטפח כדי לשמור על הכיסא שלהם ואני לא יכול לתאר לך כמה מחבלים כאלה אני עצרתי אישית רק כדי לראות אותם משתחררים אחרי שעתיים וחוזרים עם חיוך על הפנים לעשות את מה שהם עשו מקודם.
אני לא שופט את כוחות הביטחון וכתבתי שהמקרה הספציפי אתמול בעפולה עומד בסה"כ בהוראות הפתיחה באש, אבל הטענות המוצדקות של כל מי שמוגדר פה שמאלני הזוי או ווטאבר היא נגד הממשלה והעומד בראשה. קטע כזה, אפשר להיות ישראלי ולעשות צבא ולאהוב את המדינה ובמקביל להבין למה הצד השני מתנהג כמו שהוא מתנהג ולא לצדד אוטומטית בהתנהלות שלנו, ואת זה אפילו אמר אחד שהיה החייל המעוטר ביותר בתולדות צה"ל, רמטכ"ל ושר ביטחון. אין מה לבוא בטענה לטרוריסטים, תמיד היו ותמיד יהיו לצערי כאלה, תנסה לשנות את המציאות שמייצרת אותם.