dr.avi כתב:
kobster כתב:
אלפקה, אין לך איך לנצח את הדמוגרפיה. לי יש שני ילדים ולאחי שחזר בתשובה יש אוטוטו חמישה וזה בערך היחס בין כל משפחה חילונית למשפחה דתית כך הסיכוי של היהודים החילוניים להדביק את הפער הוא שואף לאפס עד לא קיים.
אתה כן יכול לקחת את המספרים ולשחק איתם כדי שהמצב יהיה פחות נורא.
קודם כל היפרדות מהפלסטינים ומתן אפשרות למי מערביי ישראל שירצה לעבור לשם, את כל היהודים שמעבר לקו הירוק אתה מכניס אליך למדינה ומפזר אותם בצורה נכונה ולא כמו שעשו למשל בהתנתקות. לא כל מי שגר שם הוא דתי (יש לדוגמא הבדל בין מי שגר בפצאל לאיתמר) וגם אצל הדתיים יש חלוקה בין חרדים לדתיים-לאומיים וכדומה. שלוש מדינות לשני עמים לא יהיו פה לצערי אז הדבר הכי קרוב לזה הוא הקמת מדינה לפסלטינים שתבטיח רוב יהודי מדינת ישראל לדורות הבאים וחלוקה דמוגרפית יותר סבירה בתוך מדינת ישראל. המצב הנוכחי לא יכול להימשך ובקצב הזה אנחנו לא רחוקים מהשמדה עצמית.
קובסטר,
1. אחרי ביצוע התכנית שלך, מה יהיה עם עזה? הציפיה שלך שבעקבות הסכם כזה החמאס ושאר הארגונים יניחו את נשקם?
2. מה עם פתיחת מעברי הגבול וכן מתן חופש ימי ואווירי?
3. מה בנוגע לחיבור בין עזה לגדה? יש לך פיתרון לזה?
1. נראה לי שהדבר הכי טוב זה לא להתעסק בפוליטיקה הערבית הפנימית, ברור שיש לנו אינטרס שחמאס לא ישלוט שם אבל זה דבר שהם צריכים לפתור בעצמם.
אין לי ציפיה שמישהו יניח את הנשק ביום בהיר אחד כי זה לא מתג שמכבים ומדליקים ויש כאן 67 שנים של שנאה הדדית, זה לא יגמר ביום אחד או שנה אחת או אפילו בחמש, אבל זו כן התחלה של תהליך שבסופו נוכל לחיות אחד לצד השני בצורה סבירה במקום לחיות מאירוע לאירוע. לא קורא לזה שלום ולא קורא לזה הסכם אלא הסדר ביטחוני-מדיני שיבטיח קודם כל שבמדינת ישראל יהיה רוב יהודי כי אנחנו בדרך הבטוחה לאבד גם את זה.
2. לגבי מעברי הגבול והנמלים, גם זה לא חייב להיות בזבנג אחד אלא תהליך שמלווה בכוח בינ"ל מוסכם, כל עוד חמאס ברצועה ברור שאין מה לפתוח את המעבר לשם אבל בתוך הגדה שינועו לאן שבא להם, זו המשמעות של מדינה משלהם. במעברים מפלסטין לישראל יהיו כוחות משני הצדדים כמו שיש בגשר אלנבי ובטאבה, אם זה עובד מול ירדן ומצרים אין סיבה שזה לא יעבוד מול הפלסטינאים. תקבע ארבעה-חמישה מעברים מצפון לדרום (גלבוע,אייל,תפוח, קלנדיה ותרקומיא) וסגרת עניין.
3. פתרונות למעבר בין הגדה לרצועה יש למכביר, אני עוד הייתי מאלה שאיבטחו את המעבר הבטוח מארז לתרקומיא ואפשר להקים מעבר עילי או תת קרקעי על התוואי הזה. גם זה משהו שיהיה תלוי במי ישלוט בעזה אבל הפתרון הטכני קיים.