אחרי עונה שלמה שלא ניצחנו משחק צמוד, מנצחים משחק כזה עם הרבה אופי על המשחק הראשון... מקווה שזה סימן טוב.
כריס אוואנס זה פשוט שחקן, ואני מדבר קודם כל על אופי. איך שהוא לקח על עצמו שם את דונטה בסוף ולא ויתר עד החטיפה והאליהופ המטורף במתפרצת, רצה לקחת על עצמו בשני צדי המגרש, בא לנצח. הוא לא השחקן ללכת אליו במאני טיים כי היכולת שלו לייצר לעצמו סה"כ מוגבלת, אבל הוא קומפטיטור אדיר וזה כיף לראות. לקח לו קצת זמן במחצית הראשונה להכנס לרמת האינטנסיביות של המשחק ולהבין שעם שחקנים כמו גפני בסביבה אתה לא יכול לחלום לרגע, אבל ברבע השלישי הוא גמר את ירושלים. האליהופים זה לא סתם בשביל השואו, הוא עושה חיתוכים מצוינים לסל וזו באמת אופציה התקפית חשובה מאוד. אם יש לו 4-5 כאלה במשחק כבר בשלושת המשחקים האחרונים עוד לפני שכל השחקנים ממש מכירים אותו ויודעים לזהות את החיתוכים שלו אז אפשר להבין כמה זה משמעותי. כשהוא גם קולע שתי שלשות אז בכלל אין מה לדבר. לגבי ה-7 חטיפות זה נתון מדהים ומאוד השפיע על המשחק, יש לו ידיים מאוד זריזות ואינסטינקטים חדים בטירוף ששחקנים גבוהים לא יכולים להוריד כדור לרצפה מולו, אבל בעבודה עם הרגליים ועם הגוף עדיין רואים ששומר גדול הוא לא והוא מזייף הרבה. החלטה מעניינת של קטש לתת לו לשמור את מוביל הכדור של היריבה, מצד אחד זה באמת מאפשר לו יותר חטיפות ועוזר לנו לרוץ אבל מצד שני אני די בטוח שיהיו לא מעט משחקים שייצא מזה די חור בהגנה. נראה כמה זה יחזיק.
וולי ג'אדג' מנגד, אני לא מיהרתי בכלל לשפוט אותו אבל בשלב הזה כבר נראה שהוא בדרך הבטוחה הביתה מכמה סיבות. הראשונה, שהוא שיחק ליד רותבארט אולי דקה אחת כל המשחק, ואם אפילו מול הסייז של ירושלים וכשג'ף יום אחד בארץ עדיין קטש לא מנסה אפילו לשחק איתם ביחד (בפאקינג גביע ווינר), אז כבר ברור שמדובר בחוסר התאמה קיצוני. השניה, האליהופ שרביב מסר לו והוא לא הגיע אליו מחצית ראשונה - מגבלה רצינית באתלטיות שזה אמור להיות הקלף העיקרי שיש לו למכור (וגם הידיים שלו לא כל כך טובות כנראה), אם הוא לא מגיע לכדור כזה פשוט אז המצב שלו רע. השלישית זה שהוא פשוט לא מראה שיפור בינתיים וממשיך להיות גרוע מהעונשין ברמה שלא תאפשר לו לנצל את האגרסיביות והאתלטיות שכן יש לו. הרביעית זה כמובן שג'ף אלן הרבה יותר טוב ומתאים ממנו.
על ג'ף עצמו אין יותר מדי מה להגיד כשהבחור נחת אתמול, אני רק נרגעתי מאוד לראות שפיזית הוא נראה טוב מאוד מבחינת משקל ואתלטיות (זה משמעותי אצלו), העיקר שלא הגיע לפה במשקל עודף או משהו. מעבר לזה כרגיל מאוד אנרגטי ויותר מזה אין ממש מה לדבר.
באטל למרות משחק לא רע אני עדיין מתקשה קצת להתרשם ממנו יותר מדי. שיחק הרבה אוף דה בול ולמרות זאת מסר 6 אסיסטים ב-24 דקות שזה יפה, אבל לא ראיתי אותו יוצר מספיק והוא מאוד התקשה לסיים בפנים. גם מבחינת קליעה אמנם 3 שלשות ועדיין אתה רואה שהוא מאוד סטריקי, כל השלשות היו ברבע אחד נדמה לי אחת אחרי השניה ובשאר המשחק הוא השליך איירבולים (שניים כאלה) והחטיא זריקות פנויות. אין לי שום דבר נגדו אבל מתקשה לאכול אותו בינתיים, נראה בהמשך. מה שכן, לזכותו ההגנה שלו (שהיא בד"כ הבעיה העיקרית אצלו) לא היתה רעה היום והוא השתדל מאוד.
רותבארט

השחקן הכי חשוב בהפועל השנה כנראה. החתמה גדולה והחלטה אמיצה מאוד להכנס לכל הסיפור הלא פשוט (רגשית ומעשית) עם יהונתן. רביב מלבד הדקות שהיה בלי אויר היה נהדר, והכי חשוב זה שצריך לתת מילה טובה למתן היום. זה לא סוד שמתן לא בשיא הקריירה אבל היום עשה עבודה גדולה בשני צדי המגרש. שני put backs מריבאונד התקפה (מאיפה זה בא?) ושלשה סופר חשובה שכנראה ניצחה את המשחק, שתי חטיפות, שמירה טובה וסגירה טובה בריבאונד מול הגובה והפיזיות הבלתי נגמרים של ירושלים מתחת לסל. סחטיין
מעבר לזה נראה שעד שוויליאמסון יחזור תהיה בעיה לא קלה בספסל. אמיתי כרגע לא כל כך בכיוון, ג'אדג' לא פקטור ומאוד בולט כמה המשחק שלנו תקוע כשאין אופציה מבפנים כמו רותבארט. הבדלי רמות גדולים.