תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 09:42

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 187  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 13:56 
אתם ממציאים לעצמכם סיבות למה הכל בסדר, אבל גם זה יעבור. להתעלם מהתופעה יחזיק עד גבול מסויים. בסוף היא תהיה גדולה מדי בשביל להתעלם ממנה. עם יותר ויותר ערבים אין שום ברית בינם לבין העבודה. בשבילם זה כמעט גרוע כמו הליכוד, אם לא בדיוק אותו דבר.

ולא הבנתי מה הטבלה הזו מלמדת על נטישה או אי נטישה של מצביעים ערבים מפלגות יהודיות. כשמצביעים יותר יש יותר מנדטים למפלגות הערביות, וכשפחות אז פחות.

כמה ערבים הצביעו ב92 למשל? מה היה האחוז שלהם מכלל ההצבעה? כמה מהם הצביעו למרצ שקיבלה אז 12 למשל? אז לערביות היו 5 מנדטים, איך הם גדלו לאיזור הדו ספרתי ומרצ צנחה לאיזור ה5?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 14:04 
סמל אישי של המשתמש
19, אני לא ממציא לעצמי כלום. יותר מכך! אני, כמוך, מנסה להקשיב למה שיש לציבור הערבי לומר, ולא להחליט עבורם מה טוב להם (בניגוד למה שהאשמת אותי לפני כמה עמודים).

לא טענתי שהכל בסדר. כמובן שיש חוסר אמון עמוק ובסיסי בין הציבור הערבי והעבודה. זה לא אומר שהם מעדיפים (או צריכים להעדיף) את הליכוד ובטח לא את המתנחלים (שיותר טובים מהקיבוצים מסתבר).

וכשעודה אומר במילים שלו שהוא מעדיף ממשלת עבודה, וכשניתנה להם האפשרות לבחור ב2000 הם הלכו עם ברק, וכשמגמת ההצבעה לא מצביעה על נטישה של המפלגות היהודיות (וגם אם כן, זה לא מעיד על חיבור לימין בהכרח), הגענו למסקנה מסוימת.
אני מפרש אותה ככה, אתה אחרת. מילא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 14:10 
התכוונתי למה שנרקוטיקה אמר שהם ךא באים להצביע כי הם חושבים שאין סיכוי לנצח. להגיד שזה זה, ולהתעלם מזה שיותר ויותר מהם לא רואים הבדל בין ממשלה של עבודה או ליכוד, זה לטמון את הראש בחול, אבל עם הלך המחשבה הזה, אני מבין בהחלט את ההפתעה איך הם לא סולידריים.

ואני לא טוען שהם מחוברים לימין, אני טוען שבשבילם אלה יורים עליהם ואלה יורים עליהם, אלה מפלים אותם ואלה מפלים אותם, אז אין באמת הבדל. אז אם אין הבדל, אז דואגים לסקטור שלך וזהו (מה שמאשימים אותם שהם לא עושים, וכשהם כן אז "הם מוכרים את המדינה ולא סולידריים", לא אתה, אבל כל מיני שמאלנים שנורא נעלבים ומופתעים מזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 14:22 
אני לא אמרתי שום דבר, רק אמרתי שיכול להיות שיש עוד אופציות למה שאמרת, הנחרצות היא רק בצד שלך.
כדי להוכיח או להפריך את הטענה שלך צריך הרבה יותר מזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 14:23 
ואני פחות מדבר על העבודה באופן ספציפי, וממש לא בא לי להגן על המפלגה הזאת. אני מדבר על השמאל באופן כללי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 14:25 
אני מדבר עם ומכיר לא מעט חבר'ה כאלה. יש להם תודעה פוליטית, יש להם דיעות, פשוט לא איכפת להם אם זה יהיה הרצוג פלוס ליברמן פלוס חרדים, או ביבי עם אותו הרכב. זה פשוט לא משנה להם. הם מרגישים יותר קרובים לבן אדם מהפריפריה שסבל מאפלייה כל החיים שלו, מאשר למצביע מרצ מרעננה. זה לא זרם שולי בחברה הערבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 14:28 
האמת שגם לי לא אכפת.
אבל זאת תוצאה של המציאות הפוליטית היום.

אם היו פה רק 2 מפלגות, ליכוד ועבודה,
או נגיד 2 חלופות בלבד, ליכוד עם הבית היהודי ועבודה עם מרצ
אתה חושב שזה לא היה משנה להם?
כי זה מה שאתה טוען.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 14:31 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
הפועל כתב:
אז הטענה שלך מבוססת לחלוטין על אג'נדה, פרשנות קונספירטיבית לחלוטין, ובניגוד לעובדות (כולל כאלו שאפילו לא נרמזו ע"י שפיר). ומתובלת בנאום צווחני ומתנשא, שלו היה ח"כ מבוגר מהעבודה נואם כמותו כלפי חנין זועבי - כולל השיעור בהליכות ונימוסים - הוא היה זוכה לקיתונות של זעם מהשמאל הרדיקלי.
חוץ מזה הכל בסדר :)

אני מקבל את מה שאתה אומר על סגנון ההתבטאות של זחאלקה. זה באמת היה נאום די צווחני ומתבכיין. אם אני זוכר נכון יש לו גם נטייה לדבר בצורה כוללנית, פשטנית וגסה על נושאים עדינים ומורכבים.
כמו כן, כאמור, יכול להיות שהייתי חשדן מדי ושפירשתי את מה שהיא כתבה לחומרה.

בכל מקרה, אני לא בטוח שיש טעם להתנצח על הפרשנות לסטוטסים של סתיו שפיר בפייסבוק.
במקום זה אני שב ומציע שנבדוק את הרקורד שלה בהצבעות על חוקים שקשורים לערבים בישראל, ואם נסתכל על המושב הנוכחי נגלה שהיא הצביעה בעד חוק הטרור, בעד שימור החטיבה להתיישבות (כלומר בעד העברת כספים לא מפוקחת להתנחלויות, כפי שהיא עצמה חזרה וסיפרה לנו, ודרך אגב אני אישית מעריך אותה על העניין הזה), נגד איחוד המשפחות ואולי עוד משהו ששכחתי.
אז גם אם נעזוב בצד את הרגשות לזחאלקה, ואפילו אם נתעלם מהסטטוס שלה בפייסבוק או נפרש אותו פרשנות אוהדת, אנחנו עדיין נשארים עם ח"כית שלא בדיוק מוכיחה איזו סימפטיה מיוחדת לערבים או לאיך שהם רואים את העולם.

מן הסתם שפיר במפלגת העבודה כך שהיא לא בדעות של חד"ש.
בכל מקרה, אני חושב ששפיר נמצאת בנקודה מאד בעייתית. יש מאבק דורות היום במפלגת העבודה, בין הממסד הישן (אלו של "להשפיע מבפנים") לבין דוק חדש וצעיר, הרבה יותר אידיאליסטי ולוחמני. למרבה הצער, לדור הצעיר (ששפיר חלק ממנו) עדיין אין מספיק כח והוא נאלץ ליישר קו עם הרבה החלטות, הצהרות ומועמדים שדי ברור שלא לרוחו.
אני אישית מקווה שעוד כמה שנים, הם יצליחו לנער את המפלגה ולעשות שם שינוי רציני ולזרוק את כל הפואדים והשטנצלרים לכל הרוחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 14:32 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מספיק לעמוד בקצב ההודעות שלכם, אבל אני מסכים עם נרקוטיקה עד כה אז אני פורש מהשיחה.

אני רק אציין, 19, שזה מוזר לי מאוד להסכים איתך עקרונית על פחות או יותר הכל, אבל עדיין להתווכח איתך. לא ברור לי כל כך על מה אנחנו לא מסכימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 14:33 
לא ממש היה משנה להם. אתה לא מבין את הניכור שיש להם מהממסד שגם הם תופסים אותו, כחזק והשולט של פעם(או גם של עכשיו, תלוי את מי אתה שואל), שדפק אותם. גם את מרצ, או חלקים גדולים ממנה, הם תופסים ככאלה שבאים לטפל בהם ולדאוג להם מעמדת התנשאות (גם הם יקראו להם צפונים תל אביבים שחיים בבועה), אבל לא לשתף אותם ולהקשיב להם באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 14:37 
אחלה, אז מהיכרות שלי עם מעט מכרים ערבים (4-5 שלומדים איתי) התשובה לשאלה ששאלתי די ברורה.
ואני מוכן לשים כסף שאם תעשה סקר של 2 החלופות האלה יהיה רוב מוחץ לטובת השמאל.

לא צריך לשכנע אותי שיש גם הרבה מרמור מהשמאל הישראלי, ייאוש וגם כעס שהמון מננו מוצדק.
להגיד שהרוח בכל המגזר הערבי הישראלי הוא שהם לא רואים הבדל בין יחימוביץ, סתיר שפיר וזהבה גלאון לבין דני דנון מירי רגב ובנט זה מנותק לדעתי. חבל שאין סקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 15:00 
איפה העובד הערבי של אופטימי כשצריך אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 15:12 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:

הוא הצביע כחלון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 15:16 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/news/elections ... -1.2570340

סקר בקרב הציבור הערבי לפני הבחירות האחרונות
10% אמרו שיצביעו למחנה הציוני או למרצ
58% בעד שהמפלגה שלהם תמליץ על הרצוג להרכיב את הממשלה
52% בעד שהרשימה המשותפת תיכנס לממשלה של הרצוג בלבד או שתהווה גוש חוסם לממשלת ימין (42% בעד שהרשימה המשותפת תיכנס לכל ממשלה או לא תהיה חלק מהקואליציה בשום מקרה)

לא הייתי אומר שבציבור הערבי אין הבדל בין הימין לשמאל הציוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 17:17 
לא אמרתי שיש רוב, אמרתי שזה זרם שהולך ומתגבר.
ואם 42% לא רוצים המלצה על ממשלת מפלגת עבודה, ורק 52% רוצים כניסה לממשלת עבודה או גוש חוסם לממשלת ימין, זו אמירה די רצינית. זה כמעט חצי שבאמת אין לו העדפה גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 17:37 
וזאת מגמה? לדעתך זה היה מאוד שונה לפני 25 שנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 17:37 
עד האינתיפאדה השנייה זה בוודאות היה שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 20:13 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 20:18 
זה כמו שבשביל להיות ציוני פעם כל מה שהיית צריך זה לחשוב שליהודים מגיעה מדינה? והיום אתה צריך לעודד כל פעולה של הצבא, לא לחשוב שום מחשבה מעבר לפריזמה של המדינה, להיות בעד בדלנות מוחלטת מכל העולם, ולעשות לייק לדף של הצל?

גדול עלי, פלוס שלי מעכשיו ולא פוסט שהיה רבע ויראלי לפני שנה וחצי!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 20:18 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:

יש לי שלושה עובדים ערביים שנים מהם מוסלמיים ואחד שהוא יהודי ( התגייר לטענתו).
למי אתה מתכוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 20:40 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
תמונה

:ROSE:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 20:45 
19 כתב:
זה כמו שבשביל להיות ציוני פעם כל מה שהיית צריך זה לחשוב שליהודים מגיעה מדינה? והיום אתה צריך לעודד כל פעולה של הצבא, לא לחשוב שום מחשבה מעבר לפריזמה של המדינה, להיות בעד בדלנות מוחלטת מכל העולם, ולעשות לייק לדף של הצל?

ענק :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 20:47 
אגב, פעם בשביל להיות ימני היה מספיק שתהיה ממשפחה מכובדת - מרידור, בגין, ז'בוטינסקי, ריבלין.
היום אלו שמות של שמאלנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 21:29 
20 כתב:
19 כתב:

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 21:56 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
19 כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 23:43 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
20 כתב:
19 כתב:

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 ספטמבר 2015, 15:41 
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4699730,00.html
ציטוט:
יעלון: יודעים מי הרוצחים בדומא, אבל לא חושפים כדי לא לשרוף מקורות
יותר מחודש לאחר פיגוע ההצתה בכפר שבו נרצחו ריהאם וסעד דוואבשה ובנם הפעוט עלי, שר הביטחון אמר בטקס הרמת כוסית עם צעירי הליכוד: "יש לנו קושי לבסס ראיות וכרגע אנחנו לא מעמידים לדין כדי לא לחשוף מקורות מודיעיניים"

למה לעזאזאל שתגיד דבר כזה לפני שהם עצורים? למה? מה עובר על המדינה הזאת?
יש פה 2 אופציות:
1. באמת יודעים מי הם, ואז זה שר הביטחון הכי טיפש שהיה פה אי פעם.
2. אין לאף אחד אפילו שמץ של מושג מי הם, ומנסים לעורר את המעורבים, ואז אנחנו בושה בכל מקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 ספטמבר 2015, 16:26 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
אגב, פעם בשביל להיות ימני היה מספיק שתהיה ממשפחה מכובדת - מרידור, בגין, ז'בוטינסקי, ריבלין.
היום אלו שמות של שמאלנים.

גם גופשטיין, גולדשטיין, מרזל וכהנא אלו שמות של שמאלנים?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 ספטמבר 2015, 16:35 
אני לא חושב שהוא התכוון שהם שמות של שמאלנים בגלל המוצא שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 10 ספטמבר 2015, 16:38 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
לא ממש היה משנה להם. אתה לא מבין את הניכור שיש להם מהממסד שגם הם תופסים אותו, כחזק והשולט של פעם(או גם של עכשיו, תלוי את מי אתה שואל), שדפק אותם. גם את מרצ, או חלקים גדולים ממנה, הם תופסים ככאלה שבאים לטפל בהם ולדאוג להם מעמדת התנשאות (גם הם יקראו להם צפונים תל אביבים שחיים בבועה), אבל לא לשתף אותם ולהקשיב להם באמת.

גם הדמוקרטים הלבנים ששולטים באליטות לא באמת מזדהים עם השחורים וההיספנים בארה"ב. אתה מתאר מצב אנושי די נורמלי, שבה יש שבטים וכל אחד שונה מהשני. מה אתה מצפה מאותו מצביע מרצ מרעננה, שיעבור לאוהל בדואי ויתחיל לדבר ערבית? איך הוא יכול להזדהות עם הערבים ועדיין להמשיך לנהל את החיים הפרטיים שלו?
או שאולי לנהל חיי נוחות ולהזדהות עם אוכלוסיות חלשות זה פרדוקס בישבילך, ועדיף שהם פשוט היו מתנכרים לכולם.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 187  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: