תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 11:55

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 187  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 08 ספטמבר 2015, 23:25 
בקיצור, זה אף פעם לא באמת טיעון מנצח, אבל זה עושה לי הרגשה טובה לדעת שאני והם שוב לא באותו צד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 00:26 
סמל אישי של המשתמש
ימניים קיצונים משני הצדדים מסוכנים באותה מידה?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 01:35 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
רביב דרוקר פרסם עם יותר פרטים מה היה שם.
בשורה התחתונה לא הגיעו להסכמה.

אה רגע, כששפיר אמרה שנתניהו הציע היא צדקה? ובכלל מתברר שהערבים באמת שקלו לעשות דיל כזה? ובכלל מתברר שהיה באמת מה לפנות ליועמ"ש ולבדוק, ושהבחורה שחיה שנה במסגרת פרויקט שותפות ישראלית-פלשתיני היא לא גזענית? מדהים, מי היה מאמין (חוץ מכל מי שבאמת קרא את הסטטוס של שפיר ויש לו היכרות מינימלית ברמת ערך הויקיפדיה שלה עם קורות חייה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 10:26 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
NARKOTIKA כתב:

אה רגע, כששפיר אמרה שנתניהו הציע היא צדקה? ובכלל מתברר שהערבים באמת שקלו לעשות דיל כזה? ובכלל מתברר שהיה באמת מה לפנות ליועמ"ש ולבדוק, ושהבחורה שחיה שנה במסגרת פרויקט שותפות ישראלית-פלשתיני היא לא גזענית? מדהים, מי היה מאמין (חוץ מכל מי שבאמת קרא את הסטטוס של שפיר ויש לו היכרות מינימלית ברמת ערך הויקיפדיה שלה עם קורות חייה)

ח"כים מהרשימה המשותפת הצהירו מעל גבי דוכן הכנסת ובעיתונות, שאם דרישותיהם השונות ייענו (הפסקת הריסת הבתים, הכרה ביישובים, וגם דרישות כספיות) הם ישקלו בהתאם את הצבעתם בכל עניין, כולל הגז וכולל הכול.
אין בטקסט של שפיר שום גילוי או חדשה, מלבד הטענה* השקרית שלה כאילו הדיל כבר נרקם והערבים מכרו את ישראל בנזיד עדשים (דבר שלא היה אפילו קרוב למציאות).

*אוקיי, היא לא טענה את זה במפורש, רק רמזה.

עריכה: האם ידוע לך מה דעתם של חבריה לפרויקט השותפות הישראלי-פלשתיני על הצבעתה בנושאי חוק הטרור, חוק איחוד משפחות, שימור החטיבה להתיישבות (בבת עינה של סתיו שפיר, לכאורה) וכו' וכו'?

* המציג אינו רופא

נערך לאחרונה על ידי teknoboy בתאריך 09 ספטמבר 2015, 10:40, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 10:32 
סמל אישי של המשתמש
גילוי נאות קטן: יצא לי לפגוש את סתיו שפיר ולהכיר אותה היכרות שטחית. לא אהבתי אותה, ואף התרשמתי שהיא אישה שחצנית, מתנשאת ונוטה להמעיט בערכם של מי שאינם היא.
זה בדיוק מה שטוענים כלפיה, גם ברמה האישית וגם ברמה המעמדית (כלומר במובן שהיא "מייצגת קולקטיב" כלשהו ומגלמת את תכונותיו), ואכן לי אישית קל להאמין בזה.
יכול להיות שלולי ההתקלות הזאת שלי בסתיו שפיר הייתי חושב אחרת, כמוכם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 10:43 
teknoboy כתב:
הפועל כתב:
NARKOTIKA כתב:

ח"כים מהרשימה המשותפת הצהירו מעל גבי דוכן הכנסת ובעיתונות, שאם דרישותיהם השונות ייענו (הפסקת הריסת הבתים, הכרה ביישובים, וגם דרישות כספיות) הם ישקלו בהתאם את הצבעתם בכל עניין, כולל הגז וכולל הכול.
אין בטקסט של שפיר שום גילוי או חדשה, מלבד הטענה* השקרית שלה כאילו הדיל כבר נרקם והערבים מכרו את ישראל בנזיד עדשים (דבר שלא היה אפילו קרוב למציאות).

וגם הטענה הזו מופרכת. אין להם באמת עניין לכאן או לכאן במתווה הגז, הרי בכל מתווה הם בקושי יראו משהו מהכסף. אז מה הזעזוע הגדול? שיש דילים פוליטיים? ממש חדשות. כל מו"מ קואליציוני הוא דיל פוליטי אחד ענקי. נותנים למפלגה שר חוץ ומדע ויו"ר ועדות (ואת התקציבים של המשרדים הללו לחלק לפי ראות עיניו), תמורת הצבעת "כן" בכנסת. אפשר לחשוב שאם העבודה היו מקבלים את 30 המנדטים שהיא חלמה עליהם, הם היו מצרפים את ליברמן והחרדים תמורת ליטוף וחיבוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 10:55 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
teknoboy כתב:
הפועל כתב:
NARKOTIKA כתב:

וגם הטענה הזו מופרכת. אין להם באמת עניין לכאן או לכאן במתווה הגז, הרי בכל מתווה הם בקושי יראו משהו מהכסף. אז מה הזעזוע הגדול? שיש דילים פוליטיים? ממש חדשות. כל מו"מ קואליציוני הוא דיל פוליטי אחד ענקי. נותנים למפלגה שר חוץ ומדע ויו"ר ועדות (ואת התקציבים של המשרדים הללו לחלק לפי ראות עיניו), תמורת הצבעת "כן" בכנסת. אפשר לחשוב שאם העבודה היו מקבלים את 30 המנדטים שהיא חלמה עליהם, הם היו מצרפים את ליברמן והחרדים תמורת ליטוף וחיבוק.

חצי מסכים איתך

ראשית, יש הבדל בין דיל פוליטי לכניסה לקואליציה לבין דיל פוליטי מהאופוזציה (כשהקולאליציה שברירית כל כך) זה יותר בעייתי, כי אתה בעצם מוותר על אפשרות להפיל את הממשלה שאליה אתה מתנגד או לפחות לעשות לה ולעומד בראשה חיים ממש קשים.
במיוחד כשמדובר בנתניהו, שידוע כאופורטוסינט מתוחכם, הרי כל שקל שהם יקבלו ממנו היום, יחזור אלים בדמות פיצוי שקר כלשהו להתנחלויות או לכל הפחות איזה סנקציה תוקפנית אחרת כלפי ערביי ישראל. שחס וחלילה לא יחשבו שביבי סמולני או משהו...

having said that...
אם אני ערבי ישראלי, אני כבר מזמן לא קונה את הקשקוש הזה של מפלגת העבודה דואגת לערבים וברית היסטורית. בסופו של יום, ברמה המדינית בטחונית כל ממשלה ציונית נוהגת פה אותו דבר ונסמכת על אותן הנחות יסוד.
בשני המקרים יהיו מבצעים אלימים נגד הפלסטינאים, וינסו "לנהל את הסכסכוך" עם כל מיני יוזמות חסרות תוכן לתהליכי שלום.
זה נכון שממשלת שמאל כנראה תשקיע יותר בתשתיות ובחינוך ביישובים ערביים, אבל זה בעצם מה שביבי נותן להם עכשיו. אז מה זה משנה להם באיזה פרוצדורה זה מגיע אליהם? הלא לכסף אין ריח...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 11:02 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
חצי מסכים איתך

ראשית, יש הבדל בין דיל פוליטי לכניסה לקואליציה לבין דיל פוליטי מהאופוזציה (כשהקולאליציה שברירית כל כך) זה יותר בעייתי, כי אתה בעצם מוותר על אפשרות להפיל את הממשלה שאליה אתה מתנגד או לפחות לעשות לה ולעומד בראשה חיים ממש קשים.
במיוחד כשמדובר בנתניהו, שידוע כאופורטוסינט מתוחכם, הרי כל שקל שהם יקבלו ממנו היום, יחזור אלים בדמות פיצוי שקר כלשהו להתנחלויות או לכל הפחות איזה סנקציה תוקפנית אחרת כלפי ערביי ישראל. שחס וחלילה לא יחשבו שביבי סמולני או משהו...

having said that...
אם אני ערבי ישראלי, אני כבר מזמן לא קונה את הקשקוש הזה של מפלגת העבודה דואגת לערבים וברית היסטורית. בסופו של יום, ברמה המדינית בטחונית כל ממשלה ציונית נוהגת פה אותו דבר ונסמכת על אותן הנחות יסוד.
בשני המקרים יהיו מבצעים אלימים נגד הפלסטינאים, וינסו "לנהל את הסכסכוך" עם כל מיני יוזמות חסרות תוכן לתהליכי שלום.
זה נכון שממשלת שמאל כנראה תשקיע יותר בתשתיות ובחינוך ביישובים ערביים, אבל זה בעצם מה שביבי נותן להם עכשיו. אז מה זה משנה להם באיזה פרוצדורה זה מגיע אליהם? הלא לכסף אין ריח...

אתה אולי חצי מסכים עם ההודעה שציטטת, אבל אתה עם זחאלקה אתה מסכים פחות או יותר במאה אחוז :SMOKE:
כתבת את זה בצורה הרבה יותר שוטפת ומובנת ממני, אני חייב לך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 11:04 
סומך כתב:
19 כתב:
teknoboy כתב:
הפועל כתב:
NARKOTIKA כתב:

חצי מסכים איתך

having said that...

אני לא לא מסכים איתך, אבל אני חושב שאתה יוצא מנק' הנחה שלערבים מאד חשוב להפיל את ממשלת הליכוד, ואני לא בטוח בכלל שזה המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 11:06 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
סומך כתב:
חצי מסכים איתך

having said that...

אני לא לא מסכים איתך, אבל אני חושב שאתה יוצא מנק' הנחה שלערבים מאד חשוב להפיל את ממשלת הליכוד, ואני לא בטוח בכלל שזה המצב.

אני לא קורא מחשבות, אבל ליתר בטחון הדגשתי את החלק בהודעה שלו שמסביר למה לערבים לאו דווקא חשוב להפיל את ממשלת הליכוד.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 11:43 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

עריכה: האם ידוע לך מה דעתם של חבריה לפרויקט השותפות הישראלי-פלשתיני על הצבעתה בנושאי חוק הטרור, חוק איחוד משפחות, שימור החטיבה להתיישבות (בבת עינה של סתיו שפיר, לכאורה) וכו' וכו'?

יפה, תוך יום עברנו פליק פלאק מזה שמעלילים על המשותפת שציעו לה דיל, לזה שלא רק שהציעו לה דיל היא גם הכריזה בעבר שתהיה מוכנה לקבל אותו. פשוט פושעת השפיר הזאת, שהעזה לאמר שהציעו דיל. כלומר את האמת.

ולא אכפת לי כהוא זה מה דעת חבריה לפרויקט על הצבעותיה. זה רלבנטי לנושא הפוסט שלה והתגובה הצווחנית ושיעור הנימוסין המתנשא של זחאלקה בדיוק כשלג דאשתקד.

ואני שוב אזכיר, שאפילו שפיר אמרה שאין פסול בדיל הזה מבחינת המשותפת, משהו שנוח לכל מי שתוקף אותה מתוך האג'נדה אנטי-עבודה של השמאל הרדיקלי להתעלם ממנו.

ולסיום רק אומר שגם אני נתקלתי באנשים שזאת היתה התרשמותם משפיר. ההתרשמות שלי ממנה באופן אישי כשנפגשתי איתה היתה שהיא דווקא בסדר גמור. לא שזה רלבנטי יותר מדי, ברור לי שמפגישה חד פעמית עם בנאדם אי אפשר להסיק כמעט כלום על האופי האמיתי שלו וההתנהלות הפוליטית שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 11:46 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:

תקרא את מה שעודה כתב היום. זה בסדר לא להיות בטוח, ואם יחליטו ברשימה שמבחינתם העבודה גרועה יותר מהליכוד, אני לא אסכים אבל אכבד, אבל עודה הודה היום שההפך הוא הנכון.

בכל מקרה, כל דיל פוליטי חייב להיות מעל השולחן, ואם יש כאלה מתחת לשולחן, לגיטימי לרצות לחשוף אותם.
זה לא חייב להיות מלווה בהטפת מוסר גזענית כמו מה שהיה במקרה הנוכחי, אבל גם לא צריך להתקפל בתוך עצמנו ולא לאפשר לאף אחד להעביר ביקורת על הרשימה.
מה גם שטיבי עצמו הודה שהם לא היו פוסלים דיל במידה והוא היה מספק אותם, ככה שאין טעם להעלב מההאשמה שנסגר דיל. גם אם בסופו של דבר לא היה דיל כזה.

אני חושב שהפרשה הזו קצת נמרחה ואיבדה את התוכן הענייני שלה, כשכל צד מתחפר עוד ועוד בעמדתו. קצת חבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 11:52 
הרשימה עושה בדיוק מה שכל מפלגה עשתה ועשרות פעמים, גם אם היא באופוזיציה. זכותם להימנע בהצבעה על הגז אם זה משרת להם את האינטרסים, כולל דילים.
והעבודה עושה בדיוק מה שמפלגת אופוזיציה צריכה לעשות- לתקוף את הדיל הזה, ולכוון את האש לכיוון ראש הממשלה, ולא לאלה שבצד השני. וסתיו שפיר באמת ניסתה לעשות את זה בהתחלה, והיא גם ציינה שהטענות שלה הם לא אליהם.
אני לא מבין איך פנייה ליועץ המשפטי, בכל נושא, אמורה להעליב מישהו. אם לא עשית שום דבר לא חוקי, מה לעזאזאל אכפת לך? שיחקרו, תמיד, וכמה שיותר.

שורה תחתונה אני חושב שהעבודה לא חיפשה את העימות הזה ולזחאלקה היה יותר חשוב האגו, ולהאשים אישה בגזענות כי היא לא אמרה לך שלום במסדרונות זה קצת מביך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 11:52 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:

הורדתי את האפליקציה, כי עינין אותי לדעת מה הם כותבים על הקיבוץ ממנו אני בא, ונמצא בסמוך (ק"מ בודדים ראו תמונה) ליקוק הערבית.
תמונה

לפי האפליקציה:
ציטוט:
מחוז : טַבַּרִיָּה (טבריה)
אוכלוסיית 1948: 240
תאריך כיבוש: 01/10/1948
ישובים יהודים על אדמות המקום לפני 1948: חוקוק
ישובים יהודיים על השטח הבנוי של המקום אחרי 1948: אין
ישובים יהודיים על אדמות המקום אחרי 48: קדרים

הכפר שכן על גבעה בהרי הגליל התחתון המזרחי, שהשקיפה לעבר הכינרת, 12.5 ק"מ מצפון-מערב לטבריה. יתכן שהכפר נוסד על חורבות העיר הכנענית חוקוק המוזכרת בתנ"ך, שנודעה בשם חוּקוּקַה בתקופה הרומית. ב-1596 חיו בכפר 396 תושבים ובסוף המאה ה-19 התגוררו בו כ-200 תושבים בכ-20 בתי-אבן. ב-1931 נמנו בכפר 153 תושבים ב-28 בתים, וב-1944-45 עלה מספר התושבים ל-210. אדמות הכפר השתרעו באותה עת על 8,507 דונם, אשר כמחציתם נרכשו בידי יהודים. תושבי הכפר גידלו דגנים ומטעים. ממצאים ארכיאולוגיים בכפר כוללים קברים חצובים בסלע מהמאות הראשונות לספירה, בורות-מים וחלקי עמודים.

יאקוק, ששכן בין טבריה לצפת, הושפע ודאי משארע בהן במלחמה. בסוף אפריל ותחילת מאי 1948 טבריה כבר היתה בידי הציונים וכוחות פלמ"ח החלו לנוע לכיוון צפת, כשהם כובשים כפרים באזור. תושבי יאקוק גורשו בתקופה זו או שהופעל עליהם לחץ לעזוב. כמו כפרים אחרים באזור, יתכן שהם חיפשו בתחילה מקלט באזורים אחרים בגליל.

[קיבוץ] חוקוק הוקם ב-1943, שני ק"מ מדרום-מזרח לכפר. חלק מבנייניו שוכנים כיום על אדמות יאקוק. גלי אבנים מכסים את אתר הכפר, שבמרכזו ניצב עץ דקל ובקצהו מטע זיתים. חלק מהאדמה מסביב מעובדת בידי ישראלים, ויתרתה משמשת כאזור מרעה. תעלה של המוביל הארצי עוברת ממערב.

עכשיו כמה עובדות לגבי היתכנות המוזכרת.
ציטוט:
על רצפת בית הכנסת שנחשף בחפירות של אונ' צפון קרוליינה ליד קיבוץ חוקוק, נתגלתה רצפת פסיפס צבעונית מרהיבה ובה תיאור מקראי של שמשון הגיבור וכתובת בעברית
הכתובת: "... בכל עמלכן יהא מצותכן..." צילום: ג'ים הוברמן
בית כנסת מפואר מתקופת התלמוד (התקופות הרומית-המאוחרת והביזנטית, מאות 6-4 לספירה) נחשף בחפירות המתנהלות בחורבת חוקוק - יישוב יהודי קדום בגליל התחתון, הסמוך לקיבוץ חוקוק שמצפון-מערב לכנרת. בסוף השבוע האחרון נסתיימה עונת החפירות השנייה שארכה כחודש, בהנהלתה של פרופ' ג'ודי מגנס מאוניברסיטת צפון קרוליינה, ובסיוע ד"ר דוד עמית ושועה קיסילביץ מרשות העתיקות. החפירה נתמכת על ידי מספר אוניברסיטאות בארה"ב ובקנדה ומשתתפים בה חוקרים וסטודנטים ממוסדות אלה.

התל של העיר חוקוק (שהייתה עיר כוהנים בנחלת שבט אשר), זוהה על גבעה סמוכה, הנישאת מעל שרידי היישוב חוקוק של ימי המשנה והתלמוד - שבו מתמקדת החפירה. יישוב זה, נזכר בתלמוד הירושלמי בזיקה לתנאים ולאמוראים שפעלו בו - ושכן באותה עת באזור התיישבות יהודי מובהק.

על קיומו של בית כנסת עתיק בחרבת חוקוק, ידוע מעדותו של רבי אשתורי הפרחי בספרו "כפתור ופרח" מהמאה ה-14, ומסקרים ארכיאולוגיים שנעשו בעבר בחורבה. בסקרים נתגלו פריטים ארכיטקטוניים מעוטרים, האופייניים לבתי הכנסת המפוארים שנבנו בגליל בתקופת התלמוד, ואולם – רק במהלך החפירה הזו, של אוניברסיטת צפון קרוליינה, נחשף חלק ממבנה בית הכנסת, הכולל קיר מפואר בנוי אבני גזית גדולות ורצפת פסיפס.

לדברי ד"ר דוד עמית מרשות העתיקות, השותף לפרופ' ג'ודי מגנס בניהול החפירה, "גולת הכותרת של התגליות בעונה הנוכחית היא רצפת פסיפס צבעונית באיכות גבוהה מאוד. הפסיפס כולל תיאור מקראי של שמשון הגיבור ושני זוגות שועלים שלפיד בוער נקשר בין זנבותיהם, כמתואר בעלילות שמשון בספר שופטים (פרק טו). כמו כן, נחשפה בפסיפס כתובת בעברית, בתוך מדליון המעוטר משני צדדיו במדליונים קטנים ובהם תיאורים מרהיבים ביופיים של ראשי נשים.
בכתובת, שחלק ניכר משש שורותיה נמצא פגוע, ניתן לשחזר ברכה לאלה המקדישים את עמלם למצוות ומעשים טובים: "...בכל מצותכן יהא עמלכן...שלום".

http://www.antiquities.org.il/article_heb.aspx?sec_id=25&subj_id=240&id=1945

עכשיו מכיוון שאני מכיר כל פיסת אדמה במקום ברגל אז הפסיפס לא נמצא 2 ק"מ מהכפר יאקוק אלא כמה מטרים בודדים מאותו עץ הדקל המוזכר, ממש בלב ליבו של הכפר יאקוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 11:54 
עודה הוא הסמן הכי מתון ברשימה, ההצעה שלו לדרעי לברית של שקופים היא אמיתית, ובסוף היא גם תקרה אם כל מי שמתלונן על קיפוח יזכה להתעלמות. חד"ש באופן כללי כן הייתה מסכימה ומעוניינת לשבת בממשלת שמאל (לא ליברמן) אני מניח. יש עוד קולות ודיעות בציבור הערבי, ולא מעט לא רואים הבדל גדול בין ממשלת ליכוד לעבודה, מבחינתם אולי בצדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 11:58 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

הורדתי את האפליקציה, כי עינין אותי לדעת מה הם כותבים על הקיבוץ ממנו אני בא, ונמצא בסמוך (ק"מ בודדים ראו תמונה) ליקוק הערבית.
תמונה

לפי האפליקציה:
ציטוט:
מחוז : טַבַּרִיָּה (טבריה)
אוכלוסיית 1948: 240
תאריך כיבוש: 01/10/1948
ישובים יהודים על אדמות המקום לפני 1948: חוקוק
ישובים יהודיים על השטח הבנוי של המקום אחרי 1948: אין
ישובים יהודיים על אדמות המקום אחרי 48: קדרים

הכפר שכן על גבעה בהרי הגליל התחתון המזרחי, שהשקיפה לעבר הכינרת, 12.5 ק"מ מצפון-מערב לטבריה. יתכן שהכפר נוסד על חורבות העיר הכנענית חוקוק המוזכרת בתנ"ך, שנודעה בשם חוּקוּקַה בתקופה הרומית. ב-1596 חיו בכפר 396 תושבים ובסוף המאה ה-19 התגוררו בו כ-200 תושבים בכ-20 בתי-אבן. ב-1931 נמנו בכפר 153 תושבים ב-28 בתים, וב-1944-45 עלה מספר התושבים ל-210. אדמות הכפר השתרעו באותה עת על 8,507 דונם, אשר כמחציתם נרכשו בידי יהודים. תושבי הכפר גידלו דגנים ומטעים. ממצאים ארכיאולוגיים בכפר כוללים קברים חצובים בסלע מהמאות הראשונות לספירה, בורות-מים וחלקי עמודים.

יאקוק, ששכן בין טבריה לצפת, הושפע ודאי משארע בהן במלחמה. בסוף אפריל ותחילת מאי 1948 טבריה כבר היתה בידי הציונים וכוחות פלמ"ח החלו לנוע לכיוון צפת, כשהם כובשים כפרים באזור. תושבי יאקוק גורשו בתקופה זו או שהופעל עליהם לחץ לעזוב. כמו כפרים אחרים באזור, יתכן שהם חיפשו בתחילה מקלט באזורים אחרים בגליל.

[קיבוץ] חוקוק הוקם ב-1943, שני ק"מ מדרום-מזרח לכפר. חלק מבנייניו שוכנים כיום על אדמות יאקוק. גלי אבנים מכסים את אתר הכפר, שבמרכזו ניצב עץ דקל ובקצהו מטע זיתים. חלק מהאדמה מסביב מעובדת בידי ישראלים, ויתרתה משמשת כאזור מרעה. תעלה של המוביל הארצי עוברת ממערב.

עכשיו כמה עובדות לגבי היתכנות המוזכרת.
ציטוט:
על רצפת בית הכנסת שנחשף בחפירות של אונ' צפון קרוליינה ליד קיבוץ חוקוק, נתגלתה רצפת פסיפס צבעונית מרהיבה ובה תיאור מקראי של שמשון הגיבור וכתובת בעברית
בית כנסת מפואר מתקופת התלמוד (התקופות הרומית-המאוחרת והביזנטית, מאות 6-4 לספירה) נחשף בחפירות המתנהלות בחורבת חוקוק - יישוב יהודי קדום בגליל התחתון, הסמוך לקיבוץ חוקוק שמצפון-מערב לכנרת. בסוף השבוע האחרון נסתיימה עונת החפירות השנייה שארכה כחודש, בהנהלתה של פרופ' ג'ודי מגנס מאוניברסיטת צפון קרוליינה, ובסיוע ד"ר דוד עמית ושועה קיסילביץ מרשות העתיקות. החפירה נתמכת על ידי מספר אוניברסיטאות בארה"ב ובקנדה ומשתתפים בה חוקרים וסטודנטים ממוסדות אלה.

התל של העיר חוקוק (שהייתה עיר כוהנים בנחלת שבט אשר), זוהה על גבעה סמוכה, הנישאת מעל שרידי היישוב חוקוק של ימי המשנה והתלמוד - שבו מתמקדת החפירה. יישוב זה, נזכר בתלמוד הירושלמי בזיקה לתנאים ולאמוראים שפעלו בו - ושכן באותה עת באזור התיישבות יהודי מובהק.

על קיומו של בית כנסת עתיק בחרבת חוקוק, ידוע מעדותו של רבי אשתורי הפרחי בספרו "כפתור ופרח" מהמאה ה-14, ומסקרים ארכיאולוגיים שנעשו בעבר בחורבה. בסקרים נתגלו פריטים ארכיטקטוניים מעוטרים, האופייניים לבתי הכנסת המפוארים שנבנו בגליל בתקופת התלמוד, ואולם – רק במהלך החפירה הזו, של אוניברסיטת צפון קרוליינה, נחשף חלק ממבנה בית הכנסת, הכולל קיר מפואר בנוי אבני גזית גדולות ורצפת פסיפס.

לדברי ד"ר דוד עמית מרשות העתיקות, השותף לפרופ' ג'ודי מגנס בניהול החפירה, "גולת הכותרת של התגליות בעונה הנוכחית היא רצפת פסיפס צבעונית באיכות גבוהה מאוד. הפסיפס כולל תיאור מקראי של שמשון הגיבור ושני זוגות שועלים שלפיד בוער נקשר בין זנבותיהם, כמתואר בעלילות שמשון בספר שופטים (פרק טו). כמו כן, נחשפה בפסיפס כתובת בעברית, בתוך מדליון המעוטר משני צדדיו במדליונים קטנים ובהם תיאורים מרהיבים ביופיים של ראשי נשים.
בכתובת, שחלק ניכר משש שורותיה נמצא פגוע, ניתן לשחזר ברכה לאלה המקדישים את עמלם למצוות ומעשים טובים: "...בכל מצותכן יהא עמלכן...שלום".

http://www.antiquities.org.il/article_heb.aspx?sec_id=25&subj_id=240&id=1945

עכשיו מכיוון שאני מכיר כל פיסת אדמה במקום ברגל אז הפסיפס לא נמצא 2 ק"מ מהכפר יאקוק אלא כמה מטרים בודדים מאותו עץ הדקל המוזכר, ממש בלב ליבו של הכפר יאקוק.

שאלת תם (באמא שלי) זה רלוונטי למשהו?

בלי קשר, לא שמעתי על הפסיפס הזה, נראה מדהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 12:00 
חיפשתי סקר במגזר הערבי לגבי העבודה או ליכוד, הרצוג או ביבי, משהו בסגנון, לא מצאתי. היה אחד רק בקרב דרוזים.
אם מישהו מוצא אז שיביא, זה מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 12:02 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
עודה הוא הסמן הכי מתון ברשימה, ההצעה שלו לדרעי לברית של שקופים היא אמיתית, ובסוף היא גם תקרה אם כל מי שמתלונן על קיפוח יזכה להתעלמות. חד"ש באופן כללי כן הייתה מסכימה ומעוניינת לשבת בממשלת שמאל (לא ליברמן) אני מניח. יש עוד קולות ודיעות בציבור הערבי, ולא מעט לא רואים הבדל גדול בין ממשלת ליכוד לעבודה, מבחינתם אולי בצדק.

חד״ש אמנם אני מניח שיסכימו לשבת בממשלת שמאל, אבל בוז׳י הוא לא איש שמאל בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 12:07 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:

שאלת תם (באמא שלי) זה רלוונטי למשהו?
בלי קשר, לא שמעתי על הפסיפס הזה, נראה מדהים.

תשובת תם =),
לא יותר מידי, אני מניח שכולנו יודעים שהמידע שמסופק לציבור מצד הנוגעים בדבר מוטה לפי הדעה והאינטרסים שהוא מיצג, זאת רק הייתה דוגמה קלה לכך.
אני לא רוצה להכליל בכל על האפליקציה המוזכרת מאחר ובדקתי רק ישוב אחד אבל יש לקחת את זה בחשבון.

לגבי הפסיפס,
הנושא פורסם כ שנתיים אחרי התגלית והפסיפס כוסה ב3 מטר של עפר ככה שלא ניתן לראותו. ואני גם חושב שהנושא לא מפורסם יותר מידי מחשש לוונדליזם.
אם בעתיד יחליטו להקים במקום גן ארכיאולוגי (לאחר שיסתימו החפירות ועבודות המיפוי) אני מניח שתצא הודעה מסודרת.

דר"א לא קשור אבל צמוד לחורה מצאו גם פסיפס יפהפה אבל אני חושב שאותו מעתיקים לצורכי בניית כביש חדש[url].http://www.haaretz.co.il/news/local/1.2286319[/url]

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 12:27 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
teknoboy כתב:

יפה, תוך יום עברנו פליק פלאק מזה שמעלילים על המשותפת שציעו לה דיל, לזה שלא רק שהציעו לה דיל היא גם הכריזה בעבר שתהיה מוכנה לקבל אותו. פשוט פושעת השפיר הזאת, שהעזה לאמר שהציעו דיל . כלומר את האמת.

ולא אכפת לי כהוא זה מה דעת חבריה לפרויקט על הצבעותיה. זה רלבנטי לנושא הפוסט שלה והתגובה הצווחנית ושיעור הנימוסין המתנשא של זחאלקה בדיוק כשלג דאשתקד.

ואני שוב אזכיר, שאפילו שפיר אמרה שאין פסול בדיל הזה מבחינת המשותפת, משהו שנוח לכל מי שתוקף אותה מתוך האג'נדה אנטי-עבודה של השמאל הרדיקלי להתעלם ממנו.

ולסיום רק אומר שגם אני נתקלתי באנשים שזאת היתה התרשמותם משפיר. ההתרשמות שלי ממנה באופן אישי כשנפגשתי איתה היתה שהיא דווקא בסדר גמור. לא שזה רלבנטי יותר מדי, ברור לי שמפגישה חד פעמית עם בנאדם אי אפשר להסיק כמעט כלום על האופי האמיתי שלו וההתנהלות הפוליטית שלו.

הטענה שלי לשפיר לא היתה על זה שהיא אמרה שהמשותפת נושאת ונותנת עם הממשלה, אלא על זה שהיא כתבה\רמזה שנעשה דיל במחשכים, וש"הערבים מכרו את כולנו תמורת נזיד עדשים".
לגבי הנחת היסוד שלה כאילו לסגור דיל עם ממשלת הליכוד זה סוג של חטא, כבר הוסבר פה בדיוק למה זה לא המצב מבחינתם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 12:31 
סמל אישי של המשתמש
אז הטענה שלך מבוססת לחלוטין על אג'נדה, פרשנות קונספירטיבית לחלוטין, ובניגוד לעובדות (כולל כאלו שאפילו לא נרמזו ע"י שפיר). ומתובלת בנאום צווחני ומתנשא, שלו היה ח"כ מבוגר מהעבודה נואם כמותו כלפי חנין זועבי - כולל השיעור בהליכות ונימוסים - הוא היה זוכה לקיתונות של זעם מהשמאל הרדיקלי.
חוץ מזה הכל בסדר :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 13:10 
שאלה,
ב-1992 הממשלה בראשות יצחק רבין היתה ממשלה של 44 עבודה + 12 מרצ, כשמבחוץ תמכו חד"ש (3) ומד"ע (2).
היחס להיום, לא מעט מערביי ישראל (5-6 מנדטים אני מנחש) הצביעו אז לעבודה+מרצ.

מה השתנה מאז ביחס של השמאל לערביי ישראל? במלים אחרות, למה אז השמאל נתפס כשותף לגיטימי, והיום לא?

הרי 48, הממשל הצבאי, האינתיפידה הראשונה שרבין היה שר בטחון בה "לשבור להם את הידיים והרגליים", חוסר הרצון שהילד יתחתן עם ערבי, וכל שאר הדברים ש-19 טקנו ואמיר מדברים עליהם, היו גם אז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 13:11 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:

עודה דיבר בשם הרשימה, לא בשם חד"ש. ברור שברשימה יש קולות שונים, אבל אני לא בטוח שיש קשר בין מתינות, ועמדה לגבי איזה שלטון עדיף לאוכלוסיה הערבית (וכמובן שאני מקבל את הגישה שאין הרבה הבדל, ועדיין צריך לבחור). ובכל מקרה, כשהיו בחירות ישירות, הציבור הערבי רובו ככולו הצביע ברק ולא ביבי. וזה הנתון הסטטיסטי היחיד שקיים בנושא.

לא הבנתי מה הקשר לברית השקופים, שגם אני התרשמתי שהיא כנה. לא יודע אם תקרה, כי אני לא רואה את האוכלוסיה החלשה בישראל (שהיא גם דתית יחסית) מתחברת לרעיונות כמו של הרשימה הערבית (ולא משנה כמה פעילים מזרחיים ידברו עצמם לדעת בנושא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 13:17 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
אז הטענה שלך מבוססת לחלוטין על אג'נדה, פרשנות קונספירטיבית לחלוטין, ובניגוד לעובדות (כולל כאלו שאפילו לא נרמזו ע"י שפיר). ומתובלת בנאום צווחני ומתנשא, שלו היה ח"כ מבוגר מהעבודה נואם כמותו כלפי חנין זועבי - כולל השיעור בהליכות ונימוסים - הוא היה זוכה לקיתונות של זעם מהשמאל הרדיקלי.
חוץ מזה הכל בסדר :)

אני מקבל את מה שאתה אומר על סגנון ההתבטאות של זחאלקה. זה באמת היה נאום די צווחני ומתבכיין. אם אני זוכר נכון יש לו גם נטייה לדבר בצורה כוללנית, פשטנית וגסה על נושאים עדינים ומורכבים.
כמו כן, כאמור, יכול להיות שהייתי חשדן מדי ושפירשתי את מה שהיא כתבה לחומרה.

בכל מקרה, אני לא בטוח שיש טעם להתנצח על הפרשנות לסטוטסים של סתיו שפיר בפייסבוק.
במקום זה אני שב ומציע שנבדוק את הרקורד שלה בהצבעות על חוקים שקשורים לערבים בישראל, ואם נסתכל על המושב הנוכחי נגלה שהיא הצביעה בעד חוק הטרור, בעד שימור החטיבה להתיישבות (כלומר בעד העברת כספים לא מפוקחת להתנחלויות, כפי שהיא עצמה חזרה וסיפרה לנו, ודרך אגב אני אישית מעריך אותה על העניין הזה), נגד איחוד המשפחות ואולי עוד משהו ששכחתי.
אז גם אם נעזוב בצד את הרגשות לזחאלקה, ואפילו אם נתעלם מהסטטוס שלה בפייסבוק או נפרש אותו פרשנות אוהדת, אנחנו עדיין נשארים עם ח"כית שלא בדיוק מוכיחה איזו סימפטיה מיוחדת לערבים או לאיך שהם רואים את העולם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 13:18 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
שאלה,
ב-1992 הממשלה בראשות יצחק רבין היתה ממשלה של 44 עבודה + 12 מרצ, כשמבחוץ תמכו חד"ש (3) ומד"ע (2).

מה השתנה מאז ביחס של השמאל לערביי ישראל? במלים אחרות, למה אז השמאל נתפס כשותף לגיטימי, והיום לא?

הרי 48, הממשל הצבאי, האינתיפידה הראשונה שרבין היה שר בטחון בה "לשבור להם את הידיים והרגליים", חוסר הרצון שהילד יתחתן עם ערבי, וכל שאר הדברים ש-19 טקנו ואמיר מדברים עליהם, היו גם אז

האינתיפאדה השניה מן הסתם, שהתחילה בממשלת ברק האיומה עם ה"אין פרטנר" והרג מפגינים ערבים אזרחי ישראל בצפון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 13:22 
אדום נחמד כתב:
19 כתב:

עודה דיבר בשם הרשימה, לא בשם חד"ש. ברור שברשימה יש קולות שונים, אבל אני לא בטוח שיש קשר בין מתינות, ועמדה לגבי איזה שלטון עדיף לאוכלוסיה הערבית (וכמובן שאני מקבל את הגישה שאין הרבה הבדל, ועדיין צריך לבחור). ובכל מקרה, כשהיו בחירות ישירות, הציבור הערבי רובו ככולו הצביע ברק ולא ביבי. וזה הנתון הסטטיסטי היחיד שקיים בנושא.

לא הבנתי מה הקשר לברית השקופים, שגם אני התרשמתי שהיא כנה. לא יודע אם תקרה, כי אני לא רואה את האוכלוסיה החלשה בישראל (שהיא גם דתית יחסית) מתחברת לרעיונות כמו של הרשימה הערבית (ולא משנה כמה פעילים מזרחיים ידברו עצמם לדעת בנושא).

זה לא מדוייק שזה הנתון הסטט' היחיד.
שים לב שהמפלגות הערביות תמיד שומרות על כוחן, נעות סביב ה12 מנדטים פלוס מינוס, אבל אחוז ההצבעה במגזר ירד דרמטית. מי שהצביע למרצ/עבודה, הפסיק להצביע להן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 13:23 
כמובן. הייתי צריך לחשוב על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 13:24 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
20 כתב:
שאלה,

האינתיפאדה השניה מן הסתם, שהתחילה בממשלת ברק האיומה עם ה"אין פרטנר" והרג מפגינים ערבים אזרחי ישראל בצפון.

מהומות אוקטובר, 13 ערבים ישראלים נהרגים במהלך ההתפרויות לאחר עליתם של שרון (יו"ר האופזיציה אז בליכוד) להר הבית.
ברק היה רה"מ, הוא ניסה להתנצל אחר-כך ונתקל בבוז אם אני זוכר נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 13:28 
זה לא מספיק כדי לדעת את זה, גם אחוז ההצבעה הכללי ירד בהרבה שנים. וצריך גם לבדוק אם אחוז הערבים שהם בעלי זכות הצבעה מבין הכלל המצביעים ירד או עלה. וגם אחרי זה אנחנו מניחים שמספר היהודים שמצביע למפלגות הערביות לא השתנה, או זניח בכל מקרה.

בסוף, גם אם זה נכון, זה יכול לנבוע מהרבה סיבות, כמו ייאוש מהדומיננטיות של הימין, ולאו דווקא "שנאה" לשמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2015, 13:47 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
אדום נחמד כתב:
19 כתב:

זה לא מדוייק שזה הנתון הסטט' היחיד.
שים לב שהמפלגות הערביות תמיד שומרות על כוחן, נעות סביב ה12 מנדטים פלוס מינוס, אבל אחוז ההצבעה במגזר ירד דרמטית. מי שהצביע למרצ/עבודה, הפסיק להצביע להן.

צודק, יש גם את הסטטיסטיקה הזו. בוא נראה מה היא אומרת:
שנה-----|---מנדטים---|---מצביעים
2015-----13-----------446000
2013-----11-----------350000
2009-----11-----------310000
2006-----10-----------253000
2003-----8-------------230000
1999-----10-----------268000

לא בדיוק משרת את הטענה שלך

*ומה שנרקוטיקה אמר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 187  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: