הרשמים שלי מהמשחק באיחור קל (למרות שאני לא הולך לחדש יותר מדי) - אם אני צריך לסכם את המשחק במשפט אחד, הייתי אומר שהגעתי עם אפס ציפיות ובכל זאת שיחקנו יותר גרוע ממה שציפיתי.
או אם לדייק, הדבר היחידי שרציתי לראות הוא קצת יכולת אישית מהזרים (כשרביב ורוברט לא פה וכל הבמה שלהם) ולא ראינו שום דבר.
אוונס היה ככה-ככה. מצד אחד באמת הראה יכולת רעה במשחק עומד ופרימטר סקילס חלשים שזה מדאיג. עשה את הנקודות שלו מחדירות אגרסיביות ונקודות זבל כשהמשחק היה גמור וחיפה הורידו את הרגל מהגז, שזה נחמד אבל לא יותר מדי מרשים. אני אגב חושב ששחקן בעמדה שלו, עם השחקנים שיש לנו בעמדות האחרות, צריך לתת הרבה דברים מעבר לסקורינג. כל השחקנים הבכירים שלנו הם כאלה שהטיקט מספר אחד שלהם הוא סקורינג או לפחות אמור להיות כזה (רביב, רוברט, באטל, וויליאמסון), ואוונס יצטרך לדעתי להראות עוד איכויות כדי להצדיק את המקום שלו.
לגבי ג'אדג', אני זוכר איך ג'וש אוונס ומיימון נראו במשחק האימון הראשון שלהם - בלי קשר לענף - והוא נראה פי מאה ערך יותר טוב ממה שהם נראו (לא שזה הרבה). כמו שכתבו פה, קצת אתלטיות וריבאונד, קצת נוכחות בהגנה. לפחות אתמול הוא היה נון-פקטור מוחלט בהתקפה. אבל, אני חושב ששום דבר מזה לא רלוונטי. לדעתי שעון החול במקרה שלו התהפך ברגע שהחתמנו את רוברט וזה עניין של זמן בלבד עד שהוא ייחתך (יכול להיות שזה יקרה באמצע העונה ויכול להיות שעוד לפני שהיא תתחיל). הוא סנטר לכל דבר, וככזה הוא לא יכול לדרוך על המגרש יחד עם רוברט. בקושי יש לו סקילס לעמדה 5 אז בטח שלא לעמדה 4, הוא פשוט סנטר נטו. זה משאיר לו אולי 15 דקות בעמדה 5 כמחליף של רוברט ואי אפשר להחזיק זר בתפקיד כזה. זה ממש לא נעים לקבור מראש זר אחרי משחק אימון אחד או לפני שהתחילה בכלל ההכנה, וזה בטח לא מהנה, אבל אני חושב שזה יהיה בלתי נמנע. זה גם לא שאני חושב שהוא שחקן רע (כשהוא חתם אמרתי שיש לו סיכוי סביר להצליח), אלא פשוט יש פה מקרה של חוסר התאמה מוחלט לשאר הסגל כפי שהוא נבנה.
מי שביי פאר הכי הדאיג אותי (ואני מקווה שלא יאשימו אותי ב-bias

) זה באטל. הוא הראה יכולת אישית ברמה מאוד נמוכה. לא צעד ראשון, לא קליעה (מכדרור או לא), לא שליטה, לא יצירתיות, לא יכולת מסירה. וזה מהזר הכי יקר וחשוב שלנו שהעונה כנראה תקום ותיפול עליו. אני מאוד מאוד מקווה שבמשחקים הבאים נראה שחקן שונה לגמרי.
וויליאמסון גם לא עשה יותר מדי, אם כי במדד התרומה/נזק הוא בהחלט היה קילומטרים לפני כולם. אבל גם אצלו, למרות שלכאורה הוא אמור להיות המניה הכי בטוחה, אני ממש לא בטוח שקטש יוציא את אותה תרומה שהוא סיפק בעונה שעברה בנהריה (ואת זה אני לא אומר על סמך משחק האימון).
לגבי הישראלים:
מתן קלע שתי שלשות וזה בערך המקסימום שניתן לצפות ממנו בשלב הזה.
גיל אמיתי היה מתחת לכל ביקורת. באמת שאין טעם לפרט כי כל מה שהוא עשה היה נוראי. גם ההגנה הייתה זוועה. אני חושב שהיכולת שלו העונה תהיה חשובה מאוד עבורנו, אפילו קריטית, כי הוא המחליף הנורמלי היחידי בישראלים חוץ ממתן שכבר בסוף הקריירה. אני קונה עכשיו שייתן תרומה ברמה שסקוורר נתן בעונה שעברה.
המשחק אתמול היה עוד הוכחה כמה תמיר בלאט לא קשור לרמות האלה. פשוט לא מסוגל להתמודד בליגת העל מבחינת נתונים פיזים. סיים עם איזה שמונה איבודים לדעתי, קיבל גגות מביכים. הדבר היחיד שהוא יכול לעשות, בפוטנציה, זה לקלוע ג'אמפים פנויים באחוזים סבירים, שזה כמובן לא מספיק בשביל לראות מגרש אם אתה רכז כבד ואיטי בגובה 1.78. בכל פעולה אחרת זה נראה כאילו זרקו למגרש שחקן נוער למשחק בוגרים וזה נראה מביך למדי. וכמובן שהוא לא מסוגל לשמור על אף שחקן בליגה (כולל נגרים מקצה הספסל), כל קרוס-אובר משאיר אותו שלושה מטר מאחורה, נתקע רבע שעה בחסימות. אבל העיקר שקטש חי בסרט שהוא מתמודד יפה.