Fez כתב:
ערוצי הספורט גנבים כתב:
קודם כל זה שהפורום "צדק" לא הופך את הפורום לחבורה של גאוני על בכדורגל.
you lose some you win some.
זמן זה ממש לא המצאה והדוגמאות שהבאתי לזמן(גוטמן לא היה שם אגב) היו למאמנים שככל שנתת להם זמן זה התברר כ"נכון" במיוחד לואיס אנריקה שהיה חסר משחק אחד לא טוב כדי שהוא ימצא את עצמו בדרך החוצה.
לגבי לוזון ולנדאו, הבנת הנקרא.
כתבתי הרי שאם מתמודדים עם חרב הירידה זה עוד לגיטימי לבוא ולפטר, אבל לפני כן, במיוחד למאמן שאתה מביא אותו לטווח ארוך(ומדברים על מנדי בקטע של טווח ארוך בניגוד ללוזון ולנדאו), אז וואלה אתה צריך לתת לו צ'אנס.
בסופו של דבר כמות הסבלנות שלך לא מתבטאת בהכרח במידת ה"כישלון\הצלחה" אלא גם בכמה אתה מאמין במאמן הזה.
כמו שאם (כמובן היפוטתית לגמרי) אם פפ היה מגיע ותוך 2 מחזורים היו תוצאות כאלה אני בטוח שאנשים היו אומרים לתת לו זמן כי יש אמון במאמן כמו פפ.
אם הביאו את מנדי ומאמינים בו למעלה אז צריך לתת לו צ'אנס כל עוד המצב לא קטסטרופלי ו\או אתה לא רואה שיפור בפרק זמן מאוד ארוך(לדעתי לפחות - עונה במקרה).
אם המצב קטסטרופלי - אז כן, זה כבר הופך להרבה יותר לגיטימי.
ומה הפתרון האקטיבי שלך שהוא לא פיטורים ולא נתינת זמן?
להעיף שחקנים?
רגע, יש מצב שהשווית את מנדיונדו לפפ גווארדיולה עכשיו?
אתה מודע לזה שהרקורד היחיד שלו כמאמן ראשי זה ירידה מליגה רביעית לליגה חמישית בספרד?
שמי שאחראי על ההבאה שלו כבר לא נמצא במועדון ומסתמן כחתיכת יצור, עם כל מה שזה אומר על תהליך הבחירה וההבאה שלו?
במה הוא זכה לאמון הגדול שאתה מדבר עליו ולהשוואות לפפ גווארדיולה?
הוא לא פפ גווארדיולה. הוא לא מניה בטוחה. הוא לא מאמן מוכח. הוא הימור גדול שלקחנו (היה כזה מההתחלה) וסיכונים כאלה צריך לדעת לנהל. הוא יכול להיות עילוי והברקה יוצאת דופן שרק מחכה להתפרץ, והוא גם יכול להיות חיזר בלי יחסי אנוש בסיסיים שכבר ברור לכולם במערכת שהוא לא יכול לנהל חוות נמלים. אני באמת לא יודע, אבל אני מניח שמי שנמצא בתוך המערכת כבר יכול לקבל כיוון. בכל מקרה לדבר על קרדיט עיוור ובלתי מוגבל זה פיתרון רע לניהול סיכון כזה, ואני סומך לחלוטין על האנשים במערכת שידעו לנהל אותו כמו שצריך.
גילי לנדאו וגיא לוזון שציינת הגיעו לפה אחרי עונות טובות מאוד בארץ כמאמנים ראשיים בליגת העל (ובמקרה של גילי גם עם היסטוריה אדומה יפה). למה הגיע להם לדעתך פחות קרדיט ממנדיונדו? בגלל שהוא מאמן זר? הם היו מאמנים שהוכיחו את עצמם בארץ נכון לאותה נקודת זמן והיו לגביהם הרבה פחות סימני שאלה. אתה טוען שהם "לא הגיעו לטווח ארוך" מלכתחילה וזה פשוט לא נכון, אלו מאמנים שהוחתמו בתחילת העונה ובנו קבוצה במטרה בהחלט להשאר לטווח הארוך.
ברור שלא צריך לפטר את מנדיונדו רק בגלל התוצאות או היכולת, אבל לא יעזור כלום, הוא הימור גדול שיכול ללכת לכל מיני כיוונים וזה מצב שלא כל כך פשוט לנהל אותו. כמו שברמה החוזית אתה מתייחס לסיכון (סעיף היציאה המדובר) כך גם ברמת התפעול השוטף וזה פשוט חלק מהעניין.
בוא נתחיל מזה שאתה מכניס לי מילים לפה כי אני לא השוויתי בין פפ למנדיונדו אלא השוויתי סיטואציות.
לגבי לנדאו ולוזון הם הביאו אותנו למצב קטסטרופלי (לוזון יותר, נטו כי לקח זמן גדול יותר עד שפוטר) ולכן היה לגיטימי שיפוטרו, כמו שגם כתבתי על מנדיונדו שאם חרב הירידה תהיה על צווארנו ו\או המצב יהיה קטסטרופלי זה מצדיק פיטורים, אני לא רואה איפה סתרתי את עצמי כאן.
גם להגיד שהוא מניה בטוחה לא אמרתי(שוב, לא יודע מאיפה הבאת את זה), רק אמרתי שנכון לכרגע סומך עליו(כן, אני לא עיוור, הדברים שהוא עשה גורמים לי לפקפק אבל עדיין לא ברמה של לקרוא לו "חסר מושג" ולרצות את ראשו) ונותן לו צ'אנס ראוי.
כן, מנדיונדו זה הימור, אפשר להצליח איתו ואפשר להיכשל איתו אבל בשורה התחתונה אם לא תיתנו לזה צ'אנס לעולם לא תדעו.
ותנמיכו את מידת הפאניקה, אם ניתן למנדיונדו משחק עד שלושה יותר או פחות זה לא יהיה ההבדל בין אליפות ללא.