עומרי קנדה כתב:
כל תרבות התוצאות המיידיות פשוט דוחה בעיני, למה כשבנאדם מקים עסק כל בר דעת אומר לו שזה עניין של זמן ושהוא צריך לקחת בחשבון שייתכן שיפסיד בהתחלה וייקח לו לפחות שנה-שנתיים לראות רווחים וגם זה במקרה הטוב אבל כשזה מגיע לספורט אז אין מקום לתהליך,ללמידה או לטעויות רחמנא לצלן, חייבים לראות תוצאות תוך חודשיים, אחרת מעמד המאמן מתערער וכבר צריך לזעזע, אני רק חושב כמה גרוע זה לשחקן כדורגל שמחליפים לו מאמן בתדירות כזאת ואיזה מטומטמים הם אותם האנשים שחושבים שהעלק זעזוע הזה תורם במשהו לטווח הארוך, זה מקסימום תורם קצת למוטיבציה בטווח הקצר, בטווח הארוך זה רק מקצר את שעון החול מעל המאמן הבא ויכול ליצור סחרור שלך תצא ממנו, קבוצה צריכה יציבות ואם יש צורך בזעזוע עושים אותו כשזאת באמת האופצייה האחרונה רגע לפני ירידת ליגה או כל אסון ספורטיבי אחר, כרגע להפועל יש עוד המון זמן עד שהיא תיהיה בסיטואציה שמצריכה "זעזוע".
מסכים.
ומסכים עם רוב מה שנועם שחם כתב.
חלקכם אמנם לא קוראים (עדיין) לפטר - אבל אתם בהחלט תורמים לסביבה לחוצה ולקוצר רוח.
כן - בניגוד למאמנים אחרים(פרדי דוד-ים ואסי דומב-ים למיניהם) אני מאמין שמגיע לו יותר זמן לבנות.
ולא - גם במחזור 5 אני לא חושב שזו סיבה לפטר אותו.
אולי אולי במחזור 10 וגם זה לא נראה לי.
אם בחרת מאמן במחשבה מראש שיהיה תהליך אתה צריך להאמין בו שהוא יכול להביא אותך לשם ולתת לו לפחות חצי שנה(וגם זה רק אם נהיה במצב של הישרדות בליגה).
לדקלם משפטים ולשכוח אותם אחרי חודש כי קצת לא הולך וכי המאמן בוחר לעשות דברים שלא נראים בעיניכם זה פשוט מגוחך בעיניי.
אתם יכולים לדבר כמה שאתם רוצים על מאמן שיביא תהליך - בסופו של יום כשזה מגיע ל"באמת" אתם לא נותנים גרם של מנוחה.
אני לא אומר שהוא פרפקט ואני לא אומר שהוא בהכרח יביא לשינוי - כי כמו שאני לא יודע, כבירי לא יודע, גם אתם לא יודעים ועד שלא תתנו לו זמן - לעולם לא נדע - אני כן אומר שהוא מאמן בתחילת הדרך וכן צריך לתת לו את הקרדיט.
כל הלחץ שלכם לגביו מדאיג אותי הרבה יותר מבחירות כאלה ואחרות שהוא עשה.
שלא נדבר על זה שזעזוע יכול לגרום דווקא לנזק לא כל פעם שמזעזעים זה הולך לכיוון חיובי(לא שאפשר למדוד את זה אלא אם כן יש עולם מקביל אבל זו דעתי לפחות).
לדעתי הצורך הזה ב"תוצאות מידיות" היה גם אחת הסיבות שרב"ש לא הצליח אצלנו.
אני חושב שרב"ש מאמן מעולה שהוכיח את זה ביותר מקבוצה אחת רק שאצלנו היה לחוץ מדי דבר שגרם גם לנזק אצל השחקנים וגם אצל המאמן.
בכל אופן - תחשבו טוב טוב על הטווח הרחוק ועל השלכות עתידיות לפני שאתם מורידים למאמן את הראש או חושבים על זה(וכן, גם לכתוב דעה בפורום , בטח שאתם לא היחידים ובסוף זה יוצר כח ותאוצה יכולים לעזור למד הלחץ וכגורם כמעט ישיר - לחוסר הצלחה).
*לפני שאתם שואלים אותי מה הייתי אומר אם היה עכשיו מדובר בפרדי דוד, אלי כהן, אסי דומב או שאר ליצנים בליגה לא הייתי אומר לתת את אותה מידת סבלנות(כן סבלנות, אבל בטח פחות ממאמן שלפחות בתיאוריה יש לו משהו ושאתה רוצה להנחיל איתו משהו לעתיד הרחוק והוא לא בא על תקן "מושיע") וכן - אם זה מאמן מוכר שהצליח ואתה מאמין בו
לטווח רחוק כמו גוטמן למשל - אז אני חושב שהוא צריך לקבל את אותה מידת סבלנות כמו שגוטמן היה מקבל אילו היה חוזר לעוד קדנציה.