הפועל כתב:
teknoboy כתב:
הפועל כתב:
teknoboy כתב:
למעשה אני לא ממש אוהב את הרעיון של חקלאות אורגנית, שזה בעצם חקלאות קונבנציונלית רק עם חומרים אחרים (כלומר יש דשנים, יש ריסוסים, וכו' וכו', רק שהחומרים שמשתמשים בהם קיבלו אישור של איזה גוף שקרי כזה או אחר).
תוכל קצת לפרט?
ובלי קשר שמח לשמוע שהולך לכם טוב! נשמע כיף חיים
על מה לפרט?
ותודה רבה (באמת כיף פה).
על למה אתה חושב שחקלאות אורגנית זה שקר
קודם כל חקלאות אורגנית זה סבבה, וזה עדיף מכל בחינה כנראה על חקלאות קונבנציונלית.
השקריות פה היא קודם כל בטענה שאין שם רעלים. יש המון רעלים, לא פחות מבחקלאות רגילה, רק שהרעלים האלה כלולים ברשימת הרעלים המותרים לשימוש בחקלאות אורגנית.
הסיבה שצריך את כל הרעלים היא שכמו בחקלאות רגילה, גם בחקלאות אורגנית מגדלים בדרך כלל שדות עצומים של גידול בודד, מה שמהווה כמובן חגיגה לחרקים ומזיקים אחרים, ואז כדי להדיוף אותם אין ברירה אלא להשתמש ברעלים. אגב, בדיוק קראתי ש-99.9% מהרעלים שמגיעים בסופו של דבר לצרכן שקונה את המזון הם הרעלים הטבעיים שיש בתוך הירקות עצמם (בסך הכול גם הצמחים מנסים לדאוג לעצמם ולא אוהבים שחרקים מתחפרים בהם, למשל). אני אישית נהגתי בעבר לקנות ירקות אורגניים רק בגלל נושא הרעלים (העדפתי להימנע מהם במידת האפשר), ובסופו של דבר הבנתי שקצת עובדים עליי.
הדבר השקרי השני זה הגופים האלה שנותנים לחקלאים אישור שהתוצרת שלהם אורגנית. לא יודע איך זה בישראל, אבל סיפרו לי שבאנגליה אם גוף אחד לא מאשר לך אתה פשוט פונה לסוכנות אחרת (יש כמה וכמה, וגם בישראל יש כמה).
בנוסף לזה, שיטות העבודה בחקלאות אורגנית הן אותן בעיקרון שיטות של החקלאות הרגילה, ועל כן רבות מהבעיות הסביבתיות שנוצרות הן אותן בעיות. רק כדי לסבר את האוזן, חלק מהדשנים שמשמשים בחקלאות אורגנית הורסים את האדמה בדיוק כמו הדשנים הרגילים (בגדול הריכוז הגבוה של החומרים המזינים פוגע באוכלוסית החיידקים\פטריות שיש באדמה, מה שאומר שבשנה הבאה לא יהיה מי שיפרק את החומר האורגני שיש באדמה וינגיש אותו לצמחים, כך שיהיה צורך בעוד יותר דישון, וחוזר חלילה), הריסוסים השונים פוגעים באוכלוסיות של חרקים "טובים" ונחוצים, וכו' וכו'.
מה שכן הנזק הסביבתי קטן יחסית, וגם אם האדמה של החקלאי נהרסת עם הזמן, לפחות לא מצטברים רעלים במי השתייה וכו' וכו' כמו בחקלאות התעשייתית הרגילה (שוב, אני לא כימאי, אבל למיטב הבנתי זה הרעיון).