תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 01:31

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הצעה מעניינת, אולי היא מתאימה לך או למישהו\י שאת\ה מכיר\ה?
הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2015, 20:00 
סמל אישי של המשתמש
ולסבול אותך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2015, 20:00 
סמל אישי של המשתמש
10 שנים מאוחר מדי. בהצלחה ידידי!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2015, 20:13 
סמל אישי של המשתמש
:ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2015, 21:20 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

למעשה אני לא ממש אוהב את הרעיון של חקלאות אורגנית, שזה בעצם חקלאות קונבנציונלית רק עם חומרים אחרים (כלומר יש דשנים, יש ריסוסים, וכו' וכו', רק שהחומרים שמשתמשים בהם קיבלו אישור של איזה גוף שקרי כזה או אחר).

תוכל קצת לפרט?

ובלי קשר שמח לשמוע שהולך לכם טוב! נשמע כיף חיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2015, 21:37 
סמל אישי של המשתמש
ירון כתב:
10 שנים מאוחר מדי. בהצלחה ידידי!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הצעה מעניינת, אולי היא מתאימה לך או למישהו\י שאת\ה מכיר\
הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2015, 22:16 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
teknoboy כתב:

למעשה אני לא ממש אוהב את הרעיון של חקלאות אורגנית, שזה בעצם חקלאות קונבנציונלית רק עם חומרים אחרים (כלומר יש דשנים, יש ריסוסים, וכו' וכו', רק שהחומרים שמשתמשים בהם קיבלו אישור של איזה גוף שקרי כזה או אחר).

תוכל קצת לפרט?

על מה לפרט?
ותודה רבה (באמת כיף פה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2015, 22:32 
סמל אישי של המשתמש
זה קיים בארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2015, 22:40 
סמל אישי של המשתמש
Serp und Molot כתב:
זה קיים בארץ?

חקלאות פרמקלצ'ר? כן.
התנדבות בחוות\משקים? גם כן.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2015, 00:03 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
הפועל כתב:
teknoboy כתב:

תוכל קצת לפרט?

על מה לפרט?
ותודה רבה (באמת כיף פה).

על למה אתה חושב שחקלאות אורגנית זה שקר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2015, 00:41 
סמל אישי של המשתמש
נשמע מאוד מעניין אבל כרגע לא רלוונטי , זה יהיה רלוונטי בשנה הקרובה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2015, 00:43 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
teknoboy כתב:
הפועל כתב:
teknoboy כתב:

תוכל קצת לפרט?

על מה לפרט?
ותודה רבה (באמת כיף פה).

על למה אתה חושב שחקלאות אורגנית זה שקר

קודם כל חקלאות אורגנית זה סבבה, וזה עדיף מכל בחינה כנראה על חקלאות קונבנציונלית.
השקריות פה היא קודם כל בטענה שאין שם רעלים. יש המון רעלים, לא פחות מבחקלאות רגילה, רק שהרעלים האלה כלולים ברשימת הרעלים המותרים לשימוש בחקלאות אורגנית.
הסיבה שצריך את כל הרעלים היא שכמו בחקלאות רגילה, גם בחקלאות אורגנית מגדלים בדרך כלל שדות עצומים של גידול בודד, מה שמהווה כמובן חגיגה לחרקים ומזיקים אחרים, ואז כדי להדיוף אותם אין ברירה אלא להשתמש ברעלים. אגב, בדיוק קראתי ש-99.9% מהרעלים שמגיעים בסופו של דבר לצרכן שקונה את המזון הם הרעלים הטבעיים שיש בתוך הירקות עצמם (בסך הכול גם הצמחים מנסים לדאוג לעצמם ולא אוהבים שחרקים מתחפרים בהם, למשל). אני אישית נהגתי בעבר לקנות ירקות אורגניים רק בגלל נושא הרעלים (העדפתי להימנע מהם במידת האפשר), ובסופו של דבר הבנתי שקצת עובדים עליי.
הדבר השקרי השני זה הגופים האלה שנותנים לחקלאים אישור שהתוצרת שלהם אורגנית. לא יודע איך זה בישראל, אבל סיפרו לי שבאנגליה אם גוף אחד לא מאשר לך אתה פשוט פונה לסוכנות אחרת (יש כמה וכמה, וגם בישראל יש כמה).

בנוסף לזה, שיטות העבודה בחקלאות אורגנית הן אותן בעיקרון שיטות של החקלאות הרגילה, ועל כן רבות מהבעיות הסביבתיות שנוצרות הן אותן בעיות. רק כדי לסבר את האוזן, חלק מהדשנים שמשמשים בחקלאות אורגנית הורסים את האדמה בדיוק כמו הדשנים הרגילים (בגדול הריכוז הגבוה של החומרים המזינים פוגע באוכלוסית החיידקים\פטריות שיש באדמה, מה שאומר שבשנה הבאה לא יהיה מי שיפרק את החומר האורגני שיש באדמה וינגיש אותו לצמחים, כך שיהיה צורך בעוד יותר דישון, וחוזר חלילה), הריסוסים השונים פוגעים באוכלוסיות של חרקים "טובים" ונחוצים, וכו' וכו'.
מה שכן הנזק הסביבתי קטן יחסית, וגם אם האדמה של החקלאי נהרסת עם הזמן, לפחות לא מצטברים רעלים במי השתייה וכו' וכו' כמו בחקלאות התעשייתית הרגילה (שוב, אני לא כימאי, אבל למיטב הבנתי זה הרעיון).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2015, 07:36 
סמל אישי של המשתמש
לגבי איך אפשר לקרוא למשהו אורגני זו בעיה ידועה בלי ספק.

לגבי הרעלים - אפילו אם זה נכון ו99.9% מהרעלים שמגיעים הם "טבעיים" זה לא אומר שלא עדיף להימנע מה0.01% שנותר, אם מדובר בכל מיני זוועות שגם בכמויות קטנות עושות הרבה נזק. בכל מקרה מהמעט שהתעניינתי כל התועלת באורגני זה משהו ששנוי במחלוקת, ולא חד משמעי לכאן או לכאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2015, 12:33 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
לגבי איך אפשר לקרוא למשהו אורגני זו בעיה ידועה בלי ספק.

לגבי הרעלים - אפילו אם זה נכון ו99.9% מהרעלים שמגיעים הם "טבעיים" זה לא אומר שלא עדיף להימנע מה0.01% שנותר, אם מדובר בכל מיני זוועות שגם בכמויות קטנות עושות הרבה נזק. בכל מקרה מהמעט שהתעניינתי כל התועלת באורגני זה משהו ששנוי במחלוקת, ולא חד משמעי לכאן או לכאן

השקר עם חקלאות אורגנית הוא שנוצר רושם שאתה חוסך 0.1% מהרעלים (נניח לרגע שזה חשוב מאוד), בעוד שבפועל אתה מקבל לפחות את אותה כמות רעלים, רק שהם (כנראה) פחות מזיקים לסביבה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2015, 20:42 
סמל אישי של המשתמש
שוב, לא חולק על זה. אבל יש הרבה כימיקלים ורעלים שצמחים לא מייצרים באופן טבעי ויכולים להיות מאד מזיקים, בין אם בחשיפה קצרה או חשיפה קטנה אבל מתמשכת.
נשמע לי הגיוני לחלוטין שכדאי להמעיט בחשיפה הזאת, אפילו אם מדובר בפועל באחוז קטן מהרעלים (בהנחה שהגוף שלנו יודע באופן טבעי להתמודד עם אלו שמיוצרים באופן טבעי ע"י הצמחים, אחרת היינו מתים מזמן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2015, 21:08 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
שוב, לא חולק על זה. אבל יש הרבה כימיקלים ורעלים שצמחים לא מייצרים באופן טבעי ויכולים להיות מאד מזיקים, בין אם בחשיפה קצרה או חשיפה קטנה אבל מתמשכת.
נשמע לי הגיוני לחלוטין שכדאי להמעיט בחשיפה הזאת, אפילו אם מדובר בפועל באחוז קטן מהרעלים (בהנחה שהגוף שלנו יודע באופן טבעי להתמודד עם אלו שמיוצרים באופן טבעי ע"י הצמחים, אחרת היינו מתים מזמן).

אני נוטה להסכים, אבל חקלאות אורגנית היא לא התשובה שלך, כי הם משתמשים ברעלים לא פחות (ולפעמים אפילו יותר) מאשר בחקלאות הכי רגילה. יוצא שהחסכון ברעלים הוא יותר בגדר ספין שיווקי.
למיטב הבנתי, אם כל מה שמשנה לך זה כמות הרעל שאתה מכניס לגוף אין ממש הבדל בין שתי השיטות, אם כי לחקלאות אורגנית יש כנראה פחות השפעה הרסנית על כדור הארץ.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2015, 21:15 
סמל אישי של המשתמש
זה מעבר לכמות הרעל. זה סוג הרעלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2015, 21:18 
סמל אישי של המשתמש
הבעיה המרכזית בחקלאות אורגנית היא שהתשואה יותר נמוכה (בדיוק כמה זה קצת קשה לדעת, במיוחד בגלל שחקלאות אורגנית זה לא משהו שמוגדר באופן סופר מדיוק), זו בעיה בגלל שקרקע חקלאית, אפילו הקרקע הכי אורגנית בעולם היא עדיין מזיקה לסביבה ככה שאנחנו צריכים לשאוף לפתרונות שמצמצמים את סך כל הקרקע החקלאית בעולם, וחקלאות אורגנית היא לא ממש הדרך הכי טובה לעשות את זה (אם כי חשוב לציין שיש צעדים בכיוון).
ובאופן יותר רחב, אתה מייצר תפיסה אצל אנשים שחקלאות צריכה להיות "טבעית", אז זהו אז שלא, אפילו אם נתעלם מזה שאין שום דבר באמת טבעי בחקלאות אורגנית, זו פשוט לא הגישה הנכונה, המטרה צריכה להיות לייצר מקסימום מזון על מינימום שטח עם מינימום פגיעה בסביבה, וחקלאות מסורתית (שזו לפחות הדרך שבה מוכרים חקלאות אורגנית לציבור וזו הדרך שבה רוב הציבור רואה אותה) היא ממש לא הדרך האידאלית להשיג את זה (ולמרות שתחת המטרייה של חקלאות אורגנית יש בהחלט כלים ששווה ללמוד מהם ולהשתמש בהם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2015, 21:34 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
הבעיה המרכזית בחקלאות אורגנית היא שהתשואה יותר נמוכה (בדיוק כמה זה קצת קשה לדעת, במיוחד בגלל שחקלאות אורגנית זה לא משהו שמוגדר באופן סופר מדיוק), זו בעיה בגלל שקרקע חקלאית, אפילו הקרקע הכי אורגנית בעולם היא עדיין מזיקה לסביבה ככה שאנחנו צריכים לשאוף לפתרונות שמצמצמים את סך כל הקרקע החקלאית בעולם, וחקלאות אורגנית היא לא ממש הדרך הכי טובה לעשות את זה (אם כי חשוב לציין שיש צעדים בכיוון).
ובאופן יותר רחב, אתה מייצר תפיסה אצל אנשים שחקלאות צריכה להיות "טבעית", אז זהו אז שלא, אפילו אם נתעלם מזה שאין שום דבר באמת טבעי בחקלאות אורגנית, זו פשוט לא הגישה הנכונה, המטרה צריכה להיות לייצר מקסימום מזון על מינימום שטח עם מינימום פגיעה בסביבה, וחקלאות מסורתית (שזו לפחות הדרך שבה מוכרים חקלאות אורגנית לציבור וזו הדרך שבה רוב הציבור רואה אותה) היא ממש לא הדרך האידאלית להשיג את זה (ולמרות שתחת המטרייה של חקלאות אורגנית יש בהחלט כלים ששווה ללמוד מהם ולהשתמש בהם).

זה לא נכון שקרקע חקלאית חייבת להזיק לסביבה, אם כי זה נכון גם לחקלאות קונבנציונלית וגם לחקלאות אורגנית.
יש שיטות שמצמצמות את השימוש בחומרי הדברה ודישון לאפס. אגב, גם התפוקה של השיטות האלה פר מ"ר גדולה יותר מזו של החקלאות הקונבנציונלית (וכמובן גם יותר משל האורגנית).
החיסרון שלהן הוא שהן גם עתירות עבודה וגם קשה מאוד למכן אותן, ולכן די בטוח שלא תוכל להאכיל באמצעותן עולם שרוב תושביו חיים בערים.
אם אתה רוצה לצמצם את כמות הקרקע החקלאית, ואתה רוצה מאוד כי היא כמעט נגמרה (גם מבחינת שטח וגם מבחינת עומק ה-topsoil) והאוכלוסייה טרם סיימה לגדול, חוות רחבות ידיים הן לא הדרך, ולא משנה באיזה שיטה הן עובדות. יותר כדאי להתקדם לכיוון של חקלאות עירונית "אנכית", חקלאות הידרופונית ועוד כהנה וכהנה שיטות שמנתקות את החקלאות מהקרקע.
עוד משהו שלדעתי יהפוך ללהיט ענק זה גידול חרקים, אם לא למטרות מאכל אז לפחות למטרות שחלק עצום (אם לא רוב) הגידולים החקלאיים משמשים עבורן - ביו-דלק ומספוא לחיות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2015, 21:44 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

זה לא נכון שקרקע חקלאית חייבת להזיק לסביבה, אם כי זה נכון גם לחקלאות קונבנציונלית וגם לחקלאות אורגנית.
יש שיטות שמצמצמות את השימוש בחומרי הדברה ודישון לאפס. אגב, גם התפוקה של השיטות האלה פר מ"ר גדולה יותר מזו של החקלאות הקונבנציונלית (וכמובן גם יותר משל האורגנית).
החיסרון שלהן הוא שהן גם עתירות עבודה וגם קשה מאוד למכן אותן, ולכן די בטוח שלא תוכל להאכיל באמצעותן עולם שרוב תושביו חיים בערים.
אם אתה רוצה לצמצם את כמות הקרקע החקלאית, ואתה רוצה מאוד כי היא כמעט נגמרה (גם מבחינת שטח וגם מבחינת עומק ה-topsoil) והאוכלוסייה טרם סיימה לגדול, חוות רחבות ידיים הן לא הדרך, ולא משנה באיזה שיטה הן עובדות. יותר כדאי להתקדם לכיוון של חקלאות עירונית "אנכית", חקלאות הידרופונית ועוד כהנה וכהנה שיטות שמנתקות את החקלאות מהקרקע.
עוד משהו שלדעתי יהפוך ללהיט ענק זה גידול חרקים, אם לא למטרות מאכל אז לפחות למטרות שחלק עצום (אם לא רוב) הגידולים החקלאיים משמשים עבורן - ביו-דלק ומספוא לחיות.

קרקע חקלאית, אפילו אם אתה מעבד אותה בצורה אוטופית ואידאלית (אני אגב לא מכיר שיטות כאלו שיכולות לתת תשואה כמו חקלאות תעשייתית, אבל אני לא מומחה) מזיקה לסביבה, בהגדרה, אפילו רק מהזווית של מגוון ביולוגי.
אני בהחלט מסכים איתך לגבי הנושא של חקלאות אנכית, אבל חלק גדול מהאנרגיה שמושקעת כיום בחקלאות אורגנית (בעיקר המאמץ לגרום לאנשים מהמעמד הביניים הגבוה לשלם יותר על העגבניות שלהם) ממש לא הולך לכיוון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2015, 22:53 
סמל אישי של המשתמש
אסייג ואומר שגם אני לא מכיר מספרים מסודרים, ובנוסף אני בטוח שהשיטות האלה לא מתאימות לכל סוגי הגידולים, אבל אני כן יודע שאפשר להגדיל לא מעט את כמות הירקות שאתה מוציא ממ"ר בחקלאות ביתית. זה גם לא מצריך שיטות מתוחכמות במיוחד.
למשל, מגדלים בצפיפות צמחים שלא מתחרים זה בזה או אפילו עוזרים אחד לשני. ככה נוצר מגוון במקום מונוקולטורה (גידול של צמח אחד על שטח גדול) ענקית, אז אין ממש בעיית מזיקים. בנוסף יש מגוון של צמחים עם מגוון של צרכים, כך שריכוז הצרכים פר מ"ר קטן יחסית למונוקולטורה ואין צורך לדשן באגרסיביות (יש מצב שאם יש בתערובת מספיק קטניות, למשל, הצורך בדישון מצטמצם כמעט לאפס).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2015, 23:14 
30 שנה מאוחר מידיי ,בהצלחה ידידי :ROSE:

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2015, 23:24 
סמל אישי של המשתמש
:ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2015, 00:09 
סמל אישי של המשתמש
מועבר לחבר טוב שלא תקוע בשירות קבע.
האם אתה מצפה להתחייבות לתקופה מסויימת ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2015, 00:22 
סמל אישי של המשתמש
אני אישית לא ממש חושב על הנזק הסביבתי כשאני קונה אורגני. זה נחמד מאד, אבל דבר ראשון אני חושב על כך שלא בא לי לאכול משהו שרוסס בטירוף, ושעדיף לאכול משהו שבשביל לגדל אותו השתמשו בחומרים שלא ייצרו אצלי בגוף לאורך זמן נזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2015, 00:26 
אני קונה אורגני בעיקר כי זה פי 100 יותר טעים (בחנות הספציפית שאני קונה), וזה גם לא הרבה יותר יקר (אם בכלל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2015, 00:27 
סמל אישי של המשתמש
רועי כתב:
מועבר לחבר טוב שלא תקוע בשירות קבע.
האם אתה מצפה להתחייבות לתקופה מסויימת ?

לא ממש, אבל אני מעדיף מישהו שיבוא ליותר מכמה ימים (אין לדעת מתי בדיוק אפשר יהיה למסוק את הזיתים).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2015, 00:28 
סמל אישי של המשתמש
טכנו אני חושב שפר מטר בפרמקלצר יש יותר מזון מבחקלאות הקונבנציונאלית ואתה אמור לגדל קטניות בכל תא שטח לאיזון... אבל אתה מכיר את זה יותר טוב ממני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2015, 00:28 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
אני אישית לא ממש חושב על הנזק הסביבתי כשאני קונה אורגני. זה נחמד מאד, אבל דבר ראשון אני חושב על כך שלא בא לי לאכול משהו שרוסס בטירוף, ושעדיף לאכול משהו שבשביל לגדל אותו השתמשו בחומרים שלא ייצרו אצלי בגוף לאורך זמן נזק.

הבנתי, אני פשוט לא בטוח שאורגני זה הפתרון למה שאתה מחפש.
החומרים שמותרים בשימוש בחקלאות אורגנית לא פחות רעילים לך או למזיקים (ואם הם פחות רעילים למזיקים אז משתמשים ביותר מהם), אם כי הם פחות מזיקים לסביבה באופן כללי (הם מתפרקים עם הזמן, ולא נאגרים במים).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2016, 14:38 
סמל אישי של המשתמש
אפ!!!

זה הרגע וזו השעה!
אנחנו שוב מחפשים מישהו\י לעבודות גינה תמורת אירוח מלא, או מה שנקרא בשפת הפרמקלצ'ר מתנדב\ת (פרטים נוספים בהודעת הפתיחה).
אין צורך בידע או ניסיון, רק בנכונות ללמוד ולעבוד (לא יותר מדי, משהו עשרים שעות בשבוע). עדיפות לאנשים שיודעים להסתדר לבד (מבחינת בישולים, נקיונות וכדומה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: