20 כתב:
teknoboy כתב:
רק עכשיו נפל לי האסימון.
אתה מניח שכל הערבים משתייכים לשמאל (או במילים אחרות שהעמדה שלהם בכל דבר ועניין נגזרת מהעובדה שהם ערבים), וקורא למי שמעמיד אותך על טעותך "גזען"?
הרי מה שאני וגורדנה אומרים זה בפשטות ש"לא כל הערבים אותו דבר, יש ביניהם אנשים עם דעות שונות ומשונות". איך בדיוק זה גזעני, והטענה "לכל העבים יש אותן דעות" אינה גזענות?
האם אתה בכלל מבין מה פירוש המילה "גזענות"?
1. לא, אני מניח שהרוב המכריע של ערביי ישראל משתייך לימין ותומך בהמשך הכיבוש ובזכותו ההיסטורית של העם היהודי על כל שטחי ארץ ישראל המקראית.
בטענתי זו אני נסמך על מאות נאומים, ראיונות, ופעולות של ערביי ישראל.
2. אני מבין שאתה מעדיף לקשקש שטויות מאשר להיות ענייני.
3. מה שמחריד במיוחד זה חוסר היכולת שלך להתייחס לערביי ישראל כשווים ולהכליל אותם במחנה שלך רק כי הם ערבים. האם אתה בכלל מבין מה פירוש המילה "גזענות"?
4. וכן, יש הבדל בין ראאד סאלח לבין עזמי בשארה, ובין חנין זועבי לבין איימן עודה. מה אתה יודע, יש גם הבדלים ביני ובין אשתי
1. לידיעתך, אפשר גם להיות בימין ולהתנגד לכיבוש (גם רובי ריבלין וגם דניאלה וייס היו רוצים לסיים את הכיבוש לספח את השטחים לישראל וכו' וכו', זה הופך את דניאלה וייס לאשת שמאל?).
כמו כן, זה אולי יכה אותך בתדהמה, אבל ההגדרה של שמאל
אינה "אלה שמתנגדים לכיבוש". יש רשימה שלמה של ערכים שנחשבים לערכי השמאל, היחס למקרה הפרטי של הכיבוש נגזר מאותם ערכים, ולא ההיפך.
2. טחחחח
3. אני מכליל את חלקם במחנה "שלי", אבל תתפלא לשמוע שאני עושה את זה רק עם אלה שאכן במחנה שלי ולא עם
כל ערבי באשר הוא.
4. שוב, זה אולי יכה אותך בתדהמה, אבל היו כבר מקרים שבהם אחד מבני הזוג היה ימני והאחר שמאלני. איך בדיוק הדוגמה הזאת אמורה לגרום לי לחשוב ש"כל הערבים אותו דבר"?
ואם כבר הכרת בעובדה שיכול להיות הבדל בין איימן עודה לבין ראאד סאלח, למה אתה מתעקש ששניהם באותו מחנה?