המקרה הנוכחי, בשרשרת התקריות עם משטרת ישראל, מעלה לא מעט חשדות לפרובקציה מכוונת של גורמי החוק.
קיימים יותר מידי סימני שאלה, על פעולות השוטרים והמאבטחים בזמן האירוע:
1. למה נחסמה דרך היציאה, אם המטרה הייתה לפזר את הקהל ?
2. בבלומפילד יש מספיק מצלמות, שמתעדות את האוהדים. מדוע לא שלפו את זורק המצית, ביציאה מהאיצטדיון ?
3. בהיעדר שרוול, למה לא דאגו לפנות את יושבי היציע, לפני כניסת שחקני/צוות מקצועי של מכבי ?
יצא לי במקרה אתמול, לעבוד עם שוטר לשעבר באחת מיחידות העילית של המשטרה המקומית, אשר יצא לו לעבוד גם באיצטדיוני כדורגל.
שוחחנו על האירוע ואיך הם היו מתנהגים באירוע דומה.
לדבריו, אין סיכוי שהם היו נכנסים ליציע, במצב האירועים שאני מתאר לו. במיוחד לא, אם יש זיהוי ברור של הזורק.
במקרה כזה, היו מסמנים אותו ושולפים אותו במעגל היציאה מהאיצטדיון.
אם לא היו מצליחים, המעצר היה מתבצע בשבוע לאחר המשחק או במשחק הבא של הקבוצה.
הם לא היו מסכנים פגיעה והתססה של קהל שלם, בעבור פורע חוק יחיד, במיוחד שיש זיהוי שלו.
אחד הדברים הראשונים, שאני הייתי מבקש ודואג כבר להעלות את הנושא, לדרוש מהמשטרה וצוות ההבטחה, תמונת זיהוי של האירוע.
בדגש, על סרטי הוידאו של כל המצלמות, שהקליטו את האירועים באותן דקות.
מפה אפשר יהיה לבחון את התנהלות המשטרה וצוות ההבטחה באירוע, כולל הסברים מפורטים על קבלת ההחלטות שלהם בזמן אמת.
חייבים להעלות את הנושא לכותרות, על מנת שהנוגעים לדבר, לא יעלימו ראיות ויבשלו את הקלטות לפי הצרכים שלהם.
המשפט הבא אולי יישמע כקונפירציה, אבל מבחינתי לפחות ועל פי העדויות מהשטח, קשה לי לפסול, זריקת המצית על ידי גורם מתסיס, ולכן חשוב לקבל את סרטי הוידאו.
זה אירוע שלא הייתי מוותר להם עליו.
יש כאן הזדמנות לעצור את היד החופשית, שהם כרגע מקבלים מכל הגורמים המטפלים, עקב אירועי אוהדי בית"ר.
צריך לעצור את זה עכשיו, אחרת העונה הקרובה תהפוך לגיהנום ביציעים.
שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.