תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 09:08

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 109  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חשבתם שבישראל גרוע? אל תשכחו מי המלכה (או; הבחירות בארה"ב)
הודעהפורסם: 26 יולי 2015, 20:05 
אין לינק, יש מה את שכתבתי.
אתה רוצה שאני אקח משפט משפט ואנתח אותו ואראה איך הוא עונה לך?
תקרא שוב, תחשוב אם יש בזה משהו. תחפש ביקורת על הדברים שכתבתי. אם תמצא משהו טוב אולי אתה תפנק אותי בלינק. יותר מאשמח. כי הרי אם את מה שאני אומר היו כותבים בפורבסים למינהם, אני בטוח שאתה וגיא הייתם מבינים בזה הרבה יותר טוב ממני, הייתי מביאים סטטיסטיקות ובכלל מסבירים הרבה יותר טוב.
שוב, תקרא, תחשוב, תחליט...אתה יכול להסכים, יכול שלא להסכים. את כל מה שהיה לי להגיד כבר כתבתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2015, 20:33 
סמל אישי של המשתמש
skadiv כתב:
אין לינק, יש מה את שכתבתי.
אתה רוצה שאני אקח משפט משפט ואנתח אותו ואראה איך הוא עונה לך?
תקרא שוב, תחשוב אם יש בזה משהו. תחפש ביקורת על הדברים שכתבתי. אם תמצא משהו טוב אולי אתה תפנק אותי בלינק. יותר מאשמח. כי הרי אם את מה שאני אומר היו כותבים בפורבסים למינהם, אני בטוח שאתה וגיא הייתם מבינים בזה הרבה יותר טוב ממני, הייתי מביאים סטטיסטיקות ובכלל מסבירים הרבה יותר טוב.
שוב, תקרא, תחשוב, תחליט...אתה יכול להסכים, יכול שלא להסכים. את כל מה שהיה לי להגיד כבר כתבתי.

עברתי עוד פעם על האשכול ואני באמת לא רואה איפה ענית על השאלה המאד מאד פשוטה של למה אתה חושב שהגרעון התקציבי בארה"ב גבוה מדי או למה אתה חושב שיש סיבה לחשוב שארה"ב תפסיק את תשלומי האג"ח שלה.
מצטער, אבל פשוט לא מצאתי.

כי אני יכול להסביר לך מאד בפשטות למה אני חושב שהגרעון לא גבוע מדי - בגלל שהאבטלה גבוה מדי, האינפלציה נמוכה מדי ותשואות האג"ח נמוכות באופן היסטורי.
קרי: יש עוד מה להוצאות הגרעוניות לעזור לכלכלה ואנחנו לא בנקודה שבה הן גורמות נזק.

ואני חושב שארה"ב לא תפסיק את תשלומי האג"ח שלה בגלל שאין שום סיבה בעולם שהיא תרצה לעשות את זה, וכמו כל מדינה שמנפיקה חוב במטבע שלה, היא תמיד תמיד תוכל לשלם אותו. נכון, יכול להיות מצב שבו בשביל לשלם אותם תהיה צריך להעלות את היצע הכסף בצורה שתגרום לאינפלציה גבוה מהרצוי, אבל ארה"ב לא קרובה לזה ואין שום סיבה להניח שזה משהו שהולך לקרות בעתיד הנראה לעין (אלא אם מקבלי ההחלטות שם ישתגעו לגמרי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2015, 22:44 
אמיר, אני אחזור עוד פעם בשבילך על מה שאני טוען פה על גבי עמוד שלם.
למרות שזה מתבקש אני לא רוצה להגיד IT'S THE INTEREST, STUPID (ע"ע הביטוי המפורסם), כי אתה לא טיפש, אז אסתפק בלומר - ריבית, ריבית ועוד פעם ריבית.
אתה בטח לא זוכר, אבל כבר היה לי דיון דומה איתך לפני כמה שנים לגבי החוב הישראלי, וגם אז הדברים שאמרת היו בסגנון "החוב כמו של ישראל זה בסדר", "כולם עושים את זה", הראת כל מיני טבלאות וכו'...אבל לא דיברת על לב העניין - למה? מאז קרו הרבה דברים...דיברתי עם אנשים, קראתי ובסופו של דבר הכל הסתדר כמו פאזל. התשובה היא - כי ככה...או כי ככה בנוי המודל הכלכלי. ובאלוהים, אם תראה לי שהמודל הכלכלי הזה של היום הוא בר קיימא, אני מודה לך וסוגר את הבסה.
שוב אני אומר, להגיד שכמות חוב X זה בסדר ו-X+Y זה כבר לא בסדר, זה זריעת חול בעיניים. השאלה היא ע"ח איזה משאב אתה גורם לצמיחה כלכלית, שהיא האקסיומה של הכלכלה המודרנית, שעל חשבונה אתה מחזיר את כל החובות + הריבית שצברת עליהם. אני כבר אמרתי ובשבילך אחזור שוב,
1) במשך יותר מ-200 שנה המשאב הזה היה הגדלה DIVISION OF LABOUR ע"י כיבוש שווקים חדשים. נגמר, העולם כולו שוק גלובאלי.
2) ברגע שזה נגמר חשבו על פתרון נוסף - STIMULATION של הצריכה הפרטית בשוק הפנימי ע"י נתינת עוד ועוד קרדיט זמין בריבית הולכת וקטנה. (צריך הסבר למה היא חייבת לקטון או שעד כאן הכל ברור?). נגמר, 2008 ריבית שואפת ל-0.
מה הלאה? הכלכלה המודרנית לא נותנת פתרון לשאלה הזאת.

אם היו נעצרים בשלב 1 מילא, למרות שעדיין היו בעיות, הפתרון שלהן היה פחות כואב. ברגע שהגעת ומיצית את שלב 2, הפתרון היחיד הוא ירידה דרסטית ואדירה ברמת החיים של הצרכנים, שזה כל מי שחיי באותה שיטה בראש פרמידת ה-DIVISION OF LABOUR.

אני באמת מקווה שהפעם הכל ברור.
לא רוצה להשמע יהיר אבל די מיצית את הנושא. כי לא אמרתי כאן שום דבר שלא כתבתי כבר באשכול במילים אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2015, 23:27 
סמל אישי של המשתמש
skadiv כתב:
למרות שזה מתבקש אני לא רוצה להגיד IT'S THE INTEREST, STUPID (ע"ע הביטוי המפורסם), כי אתה לא טיפש, אז אסתפק בלומר - ריבית, ריבית ועוד פעם ריבית.
ראית את התשואות על אג"ח אמריקאיות?
ברצינות, תשלומי הריבית על החוב הם בערך 5% מהתקציב האמריקאי, עכשיו נכון, מדובר במספרים גדולים באופן אבסולוטי אבל זה בגלל שהכלכלה של ארה"ב היא ענקית, באופן יחסי באמת אין שום סיבה להכנס לפאניקה מזה.

skadiv כתב:

שוב אני אומר, להגיד שכמות חוב X זה בסדר ו-X+Y זה כבר לא בסדר, זה זריעת חול בעיניים. השאלה היא ע"ח איזה משאב אתה גורם לצמיחה כלכלית, שהיא האקסיומה של הכלכלה המודרנית, שעל חשבונה אתה מחזיר את כל החובות + הריבית שצברת עליהם. אני כבר אמרתי ובשבילך אחזור שוב,
1) במשך יותר מ-200 שנה המשאב הזה היה הגדלה DIVISION OF LABOUR ע"י כיבוש שווקים חדשים. נגמר, העולם כולו שוק גלובאלי.
2) ברגע שזה נגמר חשבו על פתרון נוסף - STIMULATION של הצריכה הפרטית בשוק הפנימי ע"י נתינת עוד ועוד קרדיט זמין בריבית הולכת וקטנה. (צריך הסבר למה היא חייבת לקטון או שעד כאן הכל ברור?). נגמר, 2008 ריבית שואפת ל-0.

אם היו נעצרים בשלב 1 מילא, למרות שעדיין היו בעיות, הפתרון שלהן היה פחות כואב. ברגע שהגעת ומיצית את שלב 2, הפתרון היחיד הוא ירידה דרסטית ואדירה ברמת החיים של הצרכנים, שזה כל מי שחיי באותה שיטה בראש פרמידת ה-DIVISION OF LABOUR.

לא רוצה להשמע יהיר אבל די מיצית את הנושא. כי לא אמרתי כאן שום דבר שלא כתבתי כבר באשכול במילים אחרות.

שאני אבין, הטענה שלך בעצם זה שלא צפויה יותר צמיחה כלכלית בארה"ב בגלל זה אסור שיהיה גרעון?
יכול להיות שזה יקרה מתישהו (אם כי אני לא מכיר מודל שמנבא את זה בעתיד הקרוב) אבל נכון לעכשיו הכלכלה עדיין בהחלט צומחת, ומה לעשות בכלכלה צומחת אתה חייב גרעון (חוץ ממקרים מאד מאד מיוחדים) ובגלל זה השאלה מה יעד הגרעון היא בהחלט שאלה חשובה.

ושמע, זה בהחלט נכון שבעולם שלא צומח המודל הכלכלי הקפטילסטי לא ממש עובד, ובהחלט יהיה צריך לבוא שינוי משמעותי בעתיד (אם כי אני חושב שיש בעיה יותר רצינית שתגיע קודם והיא העובדה שאוטומציה תהרוג את הסיכויים שלך להגיע להעסקה מלאה) אבל נכון לעכשיו עדיין יש לפעולות שבנק מרכזי וממשלות עושות השפעה על התוצאות הכלכליות, והמדיניות הקנסייאנית של הוצאות גרעוניות בהחלט מוכיחה את עצמה (כמו שהיא הוכיחה את עצמה ברוב המאה ה-20).
ואגב, אף אחד לא אומר לעשות את זה תמיד, בגלל זה קוראים מדיניות אנטי מחזורית - זה דברים שאתה עושה כשאתה במיתון ו\או יש לך אבטלה גבוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 יולי 2015, 02:25 
אמיר,
בד"כ כשאתה מתדיין אתה מאוד יסודי. אבל כאן אתה שוב מדבר לא לעניין. אני הסברתי לך איך אני רואה את פני הדברים, הנחתי כמה הנחות שעל בסיסן טענתי כמה טענות. אם אתה לא מקבל אותן, תגיד בבירור אילו מהן שגויות, ורצוי גם שתסביר למה. ואם אתה לא יודע זה נורא, רק תגיד "זה לא נראה לי נכון\הגיוני, אבל אני לא יודע להסביר למה" ואני אקבל את זה בלי שום בעיה! אתה לא חייב לדעת הכל.

אבל אם אתה כן מקבל אותן, אני מקווה שאתה מבין שבמה שאתה רושם אין שום הגיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 יולי 2015, 02:50 
סמל אישי של המשתמש
skadiv כתב:
אמיר,
בד"כ כשאתה מתדיין אתה מאוד יסודי. אבל כאן אתה שוב מדבר לא לעניין. אני הסברתי לך איך אני רואה את פני הדברים, הנחתי כמה הנחות שעל בסיסן טענתי כמה טענות. אם אתה לא מקבל אותן, תגיד בבירור אילו מהן שגויות, ורצוי גם שתסביר למה. ואם אתה לא יודע זה נורא, רק תגיד "זה לא נראה לי נכון\הגיוני, אבל אני לא יודע להסביר למה" ואני אקבל את זה בלי שום בעיה! אתה לא חייב לדעת הכל.

אבל אם אתה כן מקבל אותן, אני מקווה שאתה מבין שבמה שאתה רושם אין שום הגיון.

אני לא מקבל את הטענה שלך שהכלכלה בארה"ב במצב על הפנים.
הסברתי לך גם למה אני לא חושב שהגרעון גדול מדי (עוד פעם בקצרה - אבטלה גבוה, אינפלציה נמוכה ותשואות אג"ח נמוכות) או שהחוב הוא בעיה חמורה (עוד פעם בקצרה - מדינה שמנפיקה חוב במטבע שלה תמיד יכולה לשלם אותו, תשואות האג"ח הנמוכות מראות שכל העולם חושב שאין סכנה ממשית שארה"ב תפשוט רגל).

מה לא הבנת?
אתה צריך עוד פרטים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 יולי 2015, 03:43 
תשואות האג"ח הנמוכות גם מוכיחות שבעולם לא חושבים שארה"ב תסגור את החוב שלה בהדפסת כסף היסטרית שתשחוק את ערך הדולר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 יולי 2015, 15:34 
אמיר כתב:
אני לא מקבל את הטענה שלך שהכלכלה בארה"ב במצב על הפנים.

זוהי לא טענה, זוהי המסקנה.

skadiv כתב:
...ובאלוהים, אם תראה לי שהמודל הכלכלי הזה של היום הוא בר קיימא, אני מודה לך וסוגר את הבסה.
שוב אני אומר, להגיד שכמות חוב X זה בסדר ו-X+Y זה כבר לא בסדר, זה זריעת חול בעיניים. השאלה היא ע"ח איזה משאב אתה גורם לצמיחה כלכלית , שהיא האקסיומה של הכלכלה המודרנית, שעל חשבונה אתה מחזיר את כל החובות + הריבית שצברת עליהם.

אני שוב שואל, עם איזו הנחה אתה לא מסכים?
במסגרת ההנחות שלי, המשאב שעל בסיסו יש צמיחה כלכלית אזל.
אתה אומר תהייה צמיחה כי תהייה צמיחה, כי ככה זה. הסברתי לך למה זה לא נכון.

אז בבקשה, או שתפריך את אחת ההנחות שלו, או שתסביר למה במסגרת ההנחות שלי המסקנות לא נכונות.
אם אין לך מושג למה, אבל מבחינתך אם יש משקיעים והתמ"ג עולה אז זה מספיק, אז תגיד את זה בבירור ונסגור את הסיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 יולי 2015, 19:14 
סמל אישי של המשתמש
skadiv כתב:

אני שוב שואל, עם איזו הנחה אתה לא מסכים?
במסגרת ההנחות שלי, המשאב שעל בסיסו יש צמיחה כלכלית אזל.
אתה אומר תהייה צמיחה כי תהייה צמיחה, כי ככה זה. הסברתי לך למה זה לא נכון.

אז בבקשה, או שתפריך את אחת ההנחות שלו, או שתסביר למה במסגרת ההנחות שלי המסקנות לא נכונות.
אם אין לך מושג למה, אבל מבחינתך אם יש משקיעים והתמ"ג עולה אז זה מספיק, אז תגיד את זה בבירור ונסגור את הסיפור.

אני בהחלט מסכים שיכול להיות שתגיע למצב שבו אין לך יותר צמיחה, ובהחלט תהיה צריך לשנות את המדיניות הכלכלית שלך (וזה היה בדברים הרבה יותר עמוקים מאשר החוב הציבורי אגב) רק שזה לא משהו שקורה עכשיו -

תמונה

אני לא מבין מה אתה רוצה מאובמה בנקודה הזו, לדעתך מדיניות צנע כמו באירופה היתה יותר טובה?
אפילו אם אתה מסתכל מהזווית הסופר צרה של יחס חוב לתל"ג זה לא עזר להם - לארה"ב יש יחס נמוך יותר מלאירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 יולי 2015, 23:09 
אני רוצה להגן חלקית על הטענה של סקאדיב ובעיקר להרחיב אותה.

בעיית החוב היא לא של ארצות הברית בפני עצמה (אובמה בוודאי שלא יותר גרוע מבוש או מעמיתים במערב) אלא של הכלכלות המפותחות.
שיעור החוב גדל.
הצמיחה תקועה. לארי סאמרס, שר האוצר לשעבר, מדבר על Secular stagnation. בבירור שיעורי הצמיחה יורדים עם העשורים מאז שנות ה-60 וה-Great Tide של קנדי שהיה אמור להרים את כולם. זה קורה בגלל ההאטה בילודה (נדמה לי חצי מהצמיחה לפי פיקטי), כי גלובליזציה והתפתחות כלכלית במדינות מתפתחות ממצה את עצמה מתישהו (למרות שאני בספק אם אנחנו שם) וכי הסיליקון ואלי משנה אולי את חיינו אבל לא את התפוקה באופן שפורד ואדיסון שינו.
במצב הזה מדינות מפותחות נמצאות ברמות חוב שלא יוכלו להחזיר בהמשך מגמות והן פשוט ימשיכו לגלגל את החוב לדורות הבאים ואלה לדורות שאחריהם. כל עוד כולם עוצמים עיניים ומשחקים לפי הכללים, הכל בסדר.

אני לא חושב ששער הדולר או שיעורי התשואה של אג"חים אמריקנים הם מדד למשהו, בדיוק כמו שה-MBS וה-CDO לא היו.
אם אני בנקאי, אני מעדיף לעצום עיניים ולגלגל כסף, מאשר לצעוק "אמריקה לא תחזיר את החוב שלה" ולנפץ את הבועה. אני מעדיף להתייחס ל-100 (יחס חוב-תוצר) כ-60 החדש, בדיוק כמו שאני מתלהב היום משברירי אחוז של צמיחה שבעבר הייתי כותב עליהם דו"חות מודאגים

ראו למשל את המאמר העדכני הזה של האקונומיסט על מלכודת החוב של מדינות מפותחות http://www.economist.com/news/finance-a ... -debt-trap
ומאמר קצת יותר ישן עם ציור מגניבhttp://www.economist.com/node/13829461

ועוד מלה על הדפסת כסף - המאזנים של הבנקים המרכזיים נמצאים בטריטוריה לא מוכרת בגלל ההרחבה הכמותית. הם מפוצצים בכסף. מכיוון שזה מצב חדש, אף אחד לא יודע בדיוק מה זה אומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 יולי 2015, 23:36 
סמל אישי של המשתמש
כל המודלים ארוכי הטווח שאני מכיר מדברים על צמיחה של בין 2% (בתסריטים פסימיים) ל 3.5% בשנה, במספרים האלו, גודל החוב האמריקאי הוא לא בעייתי.
אפילו בגדילה של 1.5% בשנה יש פתרונות מאד לא מפחידים לנקודה הזו, הקטע הזה שחייבים לחרבן את הכלכלה בזמן מיתון בגלל שאמאל'ה בעתיד יכול להיות גרוע זה מה שגרמניה מנסה לעשות באירופה, וזה לא עוזר אפילו לקטע של החוב הציבורי.

תראה, אפשר לנהל דיון יותר רחב על הצורה שממשלות ממנות גרעונות תקציביים ועל השאלה אם אג"ח בצורה שהוא נעשה היום היא הדרך הנכונה לעשות את זה, אבל במסגרת של הכלים שעומדים היום בפני נשיא בארה"ב, הוצאות גרעוניות זה בדיוק מה שהוא היה צריך לעשות (למרות שעוד פעם, ה stimulus היה קטן מדי ולא נעשה בצורה הכי אידאלית בעולם).

נ.ב.
היינו גם היינו בסרט הזה פעם, אבל באופן יותר כללי - "אנחנו לא יודעים בגלל זה צריך צנע" זה חרא של טיעון.
שים לב שגם אתה לא מסוגל להגיד לי מתי חוב או גרעון הוא גבוה מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יולי 2015, 00:13 
20 כתב:
... והן פשוט ימשיכו לגלגל את החוב לדורות הבאים ואלה לדורות שאחריהם.

אתם מתעקשים לא להבין, אני כבר משתגע מרוב כמה פעמים אני צריך להחזור ולהדגיש את זה - הטריק הזה עובד, וללא שום קשר לגודל החוב (אמיר!), כל עוד ניתן להוריד את היריבית. זהו. 2008 כל זה נגמר. באמת נראה לך שאם זה ניתן היה להמשיך את זה בלי סוף מישהו בכלל היה עוצר לשבריר שניה בשביל לחשוב על "הדורות הבאים"?

זהו, שכחו מקיינס, פרידמן, מיתונים, צמיחות, צנע והרחבות כמותיות למינהן...כל התיאוריות שהן פיתחו לא מדברות על מה שהולך היום, כל המולדים שפותחו עד כה יצאו מתוך נקודת הנחה, מבלי לומר זאת בקול רם (או יותר נכון מבלי לומר זאת בכלל), שניתן להרחיב את השווקים, ז"א את ה-DIVISION OF LABOUR.
המשבר שהולך היום הוא אחר איכותית (ולא כמותית), משום שאין יותר את האפשרות זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יולי 2015, 00:31 
סמל אישי של המשתמש
skadiv כתב:

אתם מתעקשים לא להבין, אני כבר משתגע מרוב כמה פעמים אני צריך להחזור ולהדגיש את זה - הטריק הזה עובד, וללא שום קשר לגודל החוב (אמיר!), כל עוד ניתן להוריד את היריבית . זהו. 2008 כל זה נגמר. באמת נראה לך שאם זה ניתן היה להמשיך את זה בלי סוף מישהו בכלל היה עוצר לשבריר שניה בשביל לחשוב על "הדורות הבאים"?

זהו, שכחו מקיינס, פרידמן, מיתונים, צמיחות, צנע והרחבות כמותיות למינהן...כל התיאוריות שהן פיתחו לא מדברות על מה שהולך היום, כל המולדים שפותחו עד כה יצאו מתוך נקודת הנחה, מבלי לומר זאת בקול רם (או יותר נכון מבלי לומר זאת בכלל), שניתן להרחיב את השווקים, ז"א את ה-DIVISION OF LABOUR.
המשבר שהולך היום הוא אחר איכותית (ולא כמותית), משום שאין יותר את האפשרות זאת.

אתה ממשיך לדבר בניפנופי ידיים, אז אני אשאל אותך עוד פעם, בפעם האלף בערך -
לשיטתך כל חוב הוא לא טוב? כל חוב בלתי ניתן להחזיר בעולם החדש והאמיץ שאנו חיים בו?
אם כן, בוא נדבר על זה (רק לא נראה לי שקיינס או אפילו פרידמן ממש יתמכו בך) אם לא, בבקשה תסביר לי למה אתה חושב שהחוב הנוכחי של ארה"ב הוא בעיה חמורה, ולמה אתה חושב שהגרעון התקציבי גבוה מדי.

נ.ב.
division of labor, you keep using this term, I don't think it means what you think it means (או במילים - המודלים של צמיחה של ארה"ב לא מדברים על התמחות יתר של כח העבודה אלא על גדילה בפרודוקטיביות וגידול האוכלוסיה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יולי 2015, 01:04 
סמל אישי של המשתמש
דיון שלם שהוא העתק של כל דיון בשנה ראשונה של תואר לכלכלה.
ולא מתעלה מעל זה.
וכל זה לא רלוונטי לנושא האשכול, או אפילו למה שהצית את זה, שאובמה מדרדר את הכלכלה לכאורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יולי 2015, 01:13 
אמיר,
באמת שתפסתי ממך אחד שיכולת הסקת המסקנות שלו קצת יותר טובה מזה.
אבל אם אתה רוצה שאני אכיל אותך בכפית שוב (בפעם האלף), אז בבקשה.

בהודעה הלא ארוכה שציטטת זה עתה, יש את המשפט הבא:
skadiv כתב:
...הטריק הזה עובד, וללא שום קשר לגודל החוב (אמיר!) , כל עוד ניתן להוריד את היריבית. זהו. 2008 כל זה נגמר.

שמע, אפילו ציינתי את השם שלך כי מראש ציפיתי שהחלק הזה איכשהו עלול להתפספס אצלך.
בבירור אני אומר - החוב הוא לא האישיו. החוב הוא לא העיקר. החוב לא משנה. כל עוד יש לך מכניזם שמאפשר לפחות תיאורטית את החזרת החוב, הוא יכול להיות גם זיליון אחוז מהתמ"ג. מן הסתם רמת החיים במקרה הזה עולה מאוד. אז בוודאי שהוא טוב במקרה הזה.
אבל הבעיה שהמכניזם שאיפשר את החזרת החוב ללא פגיעה ברמת החיים של האוכלוסיה נ ג מ ר . ולכן מאותו רגע, כל הגדלה נוספת של החוב מזיקה!
ניתן להמשיל זאת לטיל שסט לגובה. כשהטייס יודע שהדלק כמעט אזל. אז או שהוא מכבה מנועים, ומתרסק מהגובה אליו הוא הגיע כעת. או שהוא מתכחש למציאות ועושה את עצמו כאילו הכל בסדר וממשיך לטוס גבוה יותר. רק שהטיל דינו להתרסק בכל מקרה. וזה יכאב הרבה יותר.

עכשיו ברור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יולי 2015, 02:03 
אלפקה,
אם תענה לי על השאלה: על חשבון איזה משאב ניתן להמשיך בצמיחה הכלכלית של המדינות המפותחות אני חותך לעצמי ת'זין, סבבה?
אם יש לך משהו חכם להגיד, בבקשה תגיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יולי 2015, 02:18 
סמל אישי של המשתמש
אני דווקא מסכים עם עניין הבועה.
אני חושב שהרוב מסכימים עם זה פחות או יותר.
השאלה היא כמה זה מסוכן, איך מקטינים את הסכנה, ומה בדיוק האלטרנטיבה.

זה מזכיר לי משפט ששמעתי כשלמדתי כלכלה בשיא המשבר הקודם והיה לנו דיון,
אחד מהמשתתפים התלהב שהמשבר פגע ממש קשה בארה"ב, אבל הכלכלה שלנו כל כך חזקה שבנו זה בקושי פגע,
והרבה הצטרפו אליו בשמחה,
עד שאחר אמר, בארה"ב יש מערכת של הייווייס עם פרארי, אז יש יותר תאונות והתאונות יותר קשות,
פה יש כבישי עפר עם עגלות סוסים, אז יש פחות תאונות והן יותר פשוטות, אבל זה לא משהו להתלהב ממנו.
זה לא לגמרי מדוייק, וקצת פשטני, אבל זה נוגע יפה בנקודה.
כן, הכלכלה מאוד ממונפת, כן, הרבה מזה בכאילו, כן, אנחנו מתדלקים את זה גם עם כסף שלקחנו מפה והעברנו לשם ולך תדע אם יחזור ואיך,
אבל זה עדיף מאשר לחזור ללהחליף גמלים בעיזים או סתם לצמצם הכל.

וזה עדיין לא קשור לאובמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יולי 2015, 02:20 
סמל אישי של המשתמש
skadiv כתב:
אמיר,
באמת שתפסתי ממך אחד שיכולת הסקת המסקנות שלו קצת יותר טובה מזה.
אבל אם אתה רוצה שאני אכיל אותך בכפית שוב (בפעם האלף), אז בבקשה.

בהודעה הלא ארוכה שציטטת זה עתה, יש את המשפט הבא:
skadiv כתב:
...הטריק הזה עובד, וללא שום קשר לגודל החוב (אמיר!) , כל עוד ניתן להוריד את היריבית. זהו. 2008 כל זה נגמר.

שמע, אפילו ציינתי את השם שלך כי מראש ציפיתי שהחלק הזה איכשהו עלול להתפספס אצלך.
בבירור אני אומר - החוב הוא לא האישיו. החוב הוא לא העיקר. החוב לא משנה. כל עוד יש לך מכניזם שמאפשר לפחות תיאורטית את החזרת החוב, הוא יכול להיות גם זיליון אחוז מהתמ"ג. מן הסתם רמת החיים במקרה הזה עולה מאוד. אז בוודאי שהוא טוב במקרה הזה.
אבל הבעיה שהמכניזם שאיפשר את החזרת החוב ללא פגיעה ברמת החיים של האוכלוסיה נ ג מ ר . ולכן מאותו רגע, כל הגדלה נוספת של החוב מזיקה!
ניתן להמשיל זאת לטיל שסט לגובה. כשהטייס יודע שהדלק כמעט אזל. אז או שהוא מכבה מנועים, ומתרסק מהגובה אליו הוא הגיע כעת. או שהוא מתכחש למציאות ועושה את עצמו כאילו הכל בסדר וממשיך לטוס גבוה יותר. רק שהטיל דינו להתרסק בכל מקרה. וזה יכאב הרבה יותר.

עכשיו ברור?

לא ברור לי מה אתה חושב שהוא ה"מכניזם להחזרת החוב", למה אתה חושב שהוא נגמר או אפילו איך ההגדלה שלו מזיקה (כי אם אי אפשר להחזיר את החוב אז ארה"ב תפשוט את הרגל בכל מקרה, לא?).

ומה שאתה אומר בעצם שמעכשיו אסור שיהיה לך גרעון תקציבי?
אתה מבין שזה אומר דפלציה, כן?
שאני אסביר למה דפלציה זה רע מאד מאד מאד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יולי 2015, 02:59 
- לקיחת קרדיט = אתה לוקח כסף עכשיו מתוך הנחה שתוכל להחזיר יותר (ריבית) בעתיד
- מאיפה יבוא ה"יותר" הזה? אתה מניח מראש שתהייה צמיחה כלכלית.

מה שאני מנסה לומר הוא שיותר אין לך איך לייצור צמיחה.
תקרא שוב את ההודעה הזאת. יש בה הכל.

skadiv כתב:
אתה בטח לא זוכר, אבל כבר היה לי דיון דומה איתך לפני כמה שנים לגבי החוב הישראלי, וגם אז הדברים שאמרת היו בסגנון "החוב כמו של ישראל זה בסדר", "כולם עושים את זה", הראת כל מיני טבלאות וכו'...אבל לא דיברת על לב העניין - למה? מאז קרו הרבה דברים...דיברתי עם אנשים, קראתי ובסופו של דבר הכל הסתדר כמו פאזל. התשובה היא - כי ככה...או כי ככה בנוי המודל הכלכלי. ובאלוהים, אם תראה לי שהמודל הכלכלי הזה של היום הוא בר קיימא, אני מודה לך וסוגר את הבסה.

כאן אני אסיים.
כמובן שלא ציפיתי לקבל לקבל פה תשובה לבעיה. הדיון התפתח ונכנסתי לפרטים כדי אולי לשמוע כמה רעיונות או סתם לתת חומר למחשבה.
די הפתיע שכמעט אף אחד כאן אפילו לא מבין מה הבעיה פה ובכלל על מה אני מדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יולי 2015, 03:12 
סמל אישי של המשתמש
הדבר היחידי שלא הבנתי זה למה יש טייס בטיל ולא במטוס או חללית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יולי 2015, 04:29 
סמל אישי של המשתמש
skadiv כתב:
- לקיחת קרדיט = אתה לוקח כסף עכשיו מתוך הנחה שתוכל להחזיר יותר (ריבית) בעתיד
- מאיפה יבוא ה"יותר" הזה? אתה מניח מראש שתהייה צמיחה כלכלית.

מה שאני מנסה לומר הוא שיותר אין לך איך לייצור צמיחה.
תקרא שוב את ההודעה הזאת. יש בה הכל.

כאן אני אסיים.
כמובן שלא ציפיתי לקבל לקבל פה תשובה לבעיה. הדיון התפתח ונכנסתי לפרטים כדי אולי לשמוע כמה רעיונות או סתם לתת חומר למחשבה.
די הפתיע שכמעט אף אחד כאן אפילו לא מבין מה הבעיה פה ובכלל על מה אני מדבר.

אז מאיפה הצמיחה שארה"ב מקבלת עכשיו?
אתה מסתכל על הגרף הזה ואומר - "זהו, הוא מתיישר".

תמונה

ובאמא שלי, תראה לי כלכלן אחד שחוזה צמיחה של 0% בארה"ב בעשור הבא.

אבל אתה יודע מה, אפילו זה לא משנה, נכון לעכשיו יש לך כלכלה צומחת, אתה חייב גרעון אחרת תהיה לך דיפלציה, תגיע למצב שיש לך כלכלה לא צומחת בהחלט תהיה צריך מדיניות כלכלית אחרת, אבל אתה בא ואומר "אני בעד מדיניות שאנחנו יודעים שהיא הולכת לדפוק את הכלכלה היום בגלל שיכול להיות שמתישהו בעתיד זו תהיה המדיניות הכלכלית המתאימה", זה לא סביר בעיניי.

נ.ב.
צמיחה היא אגב לא הדרך היחידה שיש למדינות להחזיר חוב, זה היתרון שיש למדינות, הן יכולות לעשות את זה גם בעזרת אינפלציה או העלאת מיסים\קיצוץ בהוצאות (היסטורית אינפלציה עבדה הרבה הרבה יותר טוב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 01:18 
סמל אישי של המשתמש
בנתיים, אצל המלכה,
ליצן החצר פותח עוד את הפער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 02:12 
קלינטון צריכה להתפלל שזה יימשך ככה.
אם כרגע טראמפ לא מוציא שקל על קמפיין בחירות ומוביל, ברגע שהוא ינצח (אם וכאשר) - היא לא תצטרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 03:52 
אם הממסד משני הצדדים כ"כ רוצה אותו בחוץ, אני (הייתי) הולך איתו.

ואגב,
אם הוא לא יישבר ויהיה המועמד הרפובליקאני, תחושה שלי - הוא אוכל את קלינטון בלי מלח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 05:04 
סמל אישי של המשתמש
איך בדיוק בלי המיעוטים ובלי הצעירים?
הוא גזען בדיוק כמו כל הרפובליקאנים הארד קור.
אבל בעוד שלכל השאר ברור שבשביל שרפובליקני יזכה הוא צריך לפנות למרכז ולא לאמר את האמת הגזענית של המפלגה, ההארד קור תמיד חושבים שחשוב נורא לזעוק את הגזענות שלהם בקול רם.
טראמפ הוא כשלון ברור מאליו.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 05:27 
סמל אישי של המשתמש
זה לא "מיעוטים",
נשים, שחורים, היספנים וכל שאר המהגרים זה רוב מכריע של ארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 06:20 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
זה לא "מיעוטים",

:bang:
אתה יודע שיש בערך 50% נשים בכל המדינות בעולם?

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 06:22 
סמל אישי של המשתמש
כשהוא אמר נשים הוא לא כלל נשים נוצריות אקסטרים אדישן

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 09:56 
סמל אישי של המשתמש
roygordana כתב:
KingAlpaca כתב:
זה לא "מיעוטים",

:bang:
אתה יודע שיש בערך 50% נשים בכל המדינות בעולם?

מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 01:46 
סמל אישי של המשתמש
טוב,
הקרב שלו עם מייגן קלי, זה אחד הדברים המצחיקים.

בהצלחה לשני הצדדים וזה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 109  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: