purvis short כתב:
הטעות היא לבנות קבוצה עם גארד זר אחד ואז מחפשים מישהו שהוא גם סקורר וגם קולע מבחוץ וגם מנהל משחק וגם פיק אנד רולר וגם גו טו גאי וגם שהאופי שלו יתאים לרביב וגם שיהיה בלי אגו. ומגלים שסטף קארי נשאר גם בעונה הבאה בגולדן סטייט.
הפועל צריכה שני גארדים זרים. וזה לא משנה אם רק אחד מהם יעלה בחמישייה.
מבחינתי: אם וולי ג'אדג' לא יכול לשחק 20 דקות במשחק ליד רוטברט באופן יעיל, אז הייתי מחליף אותו כבר היום בפורוורד-סנטר שכן יכול. עולה בחמישייה עם רכז זר, רביב, אוואנס, זר ורוטברט.
ומביא עוד גארד לספסל ועוד גבוה ישראלי זול שייתן קצת גוף.
אם חושבים שאוונס יכול לשחק 4 באופן יעיל (אני ממש לא חושב ככה, אבל צריך לראות), אז הייתי מביא בנוסף למה שיש עכשיו עוד שני גארדים ושאוונס יעלה בחמישייה כ4 (שוב, לא מתלהב מזה. לדעתי זו טעות. הוא 3 ואם הוא יעלה כ4 הפועל תהיה רכה מאוד מתחת לסל ותהיה בעיה בריבאונד)
להוסיף על הסגל הנוכחי רק גארד זר אחד זו בניה עקומה לטעמי, שבמוקדם או במאוחר תגורם לכך שיצטרכו לעשות מהפכה בסגל כדי לסדר את הבניה העקומה. אז עדיף לסדר את העניינים כבר עכשיו.
אתה כמובן צודק בהכל, חוץ מכך שאוונס הוא 3-4 קלאסי, שחקנים עם הנתונים והיכולות שלו תמיד משחקים בשתי עמדות הפורוורד ואפילו רואים בדרך כלל יותר דקות בעמדה 4 מאשר בעמדה 3. זה שמביאים אותו לעמדה 3 בלבד (כשיש שני זרים + ישראלי בכיר לעמדות 4-5) זה בעצם חיסרון כי זה לא מנצל את הוורסטיליות של שחקנים כמוהו ולא מאפשר גמישות בחמישיות או לבצע התאמות ליריבה תוך כדי משחק.
מה שמתסכל/מעצבן/הזוי זה שאם היו מגיעים זרים לעמדות 1, 2-3, 3-4 ו-4-5, יחד עם אמיתי, רביב, מתן ורות'בארט, כל העמדות היו מכוסות בצורה הכי מאוזנת שיש. כרגע יש לך חור עצום בעמדות 2-3.
ואם היית מחתים שני גארדים, אז היית יכול להחתים:
1. רכז אמיתי, שיכול להפעיל את שאר השחקנים, לנהל את המשחק, לקבל החלטות, לשלוט בקצב של המשחק, שחקן כזה שהוא סקורר סביר ולא יותר מזה גם היה מספיק בהחלט. לא וינסנט קאונסיל אבל כן דרווין קיצ'ן לדוגמה.
2. סקורר עם אתלטיות וקליעה מבחוץ. שחקן שיכול לדפוק 20 נקודות ברוב המשחקים ולנצח משחקים עם היכולות ההתקפיות שלו, ולא מבקשים ממנו לעשות הרבה יותר מזה. לקבוצות עם זרים של 100-110 אלף דולר זאת אולי העמדה הכי קריטית לזר תותח שיכול להשפיע על עונה של קבוצה, כי לקבוצות בתקציב הזה בדרך כלל לא יכולים להביא רכז אמיתי שהוא גם סקורר ברמה מספיק גבוהה, ובטח לא שחקנים בעמדות אחרות ברמה כזאת שיסחבו את הקבוצה (סנטר לדוגמה).
ברור שאי אפשר להביא את כל זה בשחקן אחד, ואז מעבר לבעיה נקודתית של מחסור בשחקן בעמדה מסוימת (את זה אפשר לפתור במהלך העונה), אתה יכול למצוא את עצמך קירח מכאן ומכאן עם קבוצה שלמה שבנויה עקום בגלל זה. סתם לדוגמה, אם בגלל שאתה מביא גארד אחד הוא יהיה יותר סקורר מרכז, אם במהלך העונה עדיין תוותר על שחקן גבוה ותביא שחקן לעמדות 2-3, עדיין תהיה בבעיה כי אין לך רכז. ואי אפשר לזלזל בחשיבות של רכז בקבוצה, למדנו את זה על בשרנו בעונה שעברה. קו אחורי של שני סקוררים שלא יודעים לנהל משחק לא יעבוד (בטח בשיטת פיק אנד רול סיזיפית שבו כל ניהול המשחק נופל על הרכז).
ראיתי שיש קצת דיבורים על כך שכמה קבוצות בליגה רודפות אחרי ג'וליאן רייט. לא יודע אם זה ריאלי, אם הוא בטווח מחירים של 110-120 אלף דולר (שחקן ענק אבל אני לא יודע כמה ביקוש יש לו מחוץ לישראל) אז חובה להביא אותו.