יובל כתב:
הסגל בצורתו הנוכחית בינוני, ולא היה צריך את משחקי האימון כדי לדעת את זה. אמנם הבסיס שנבנה בתחילת הקיץ הוא לא רע: ניצלו נכון סיטואציות של ישראלים בדרג ב' כדי למלא עמדות בעייתיות כמו שוער ומגן שמאלי עם הרוש ושיימן, שהם בערך המקסימום שהיה אפשר להביא בתפקידים האלה, אבל כשלעצמם הם לא יותר משחקנים סבירים. אפשר לצרף אליהם את ביטון. הביאו צעירים די כישרוניים - אבו עביד, גוטליב, אלטמן, נגיד שגם ורטה - אבל כרגע הם לא יותר משחקנים משלימים. הביאו שלושה זרים שהם החתמות טובות על הנייר, ביחס לכסף וליכולת המשיכה שיש למועדון. אבל כמעט כל השחקנים הנוכחיים בסגל, אולי למעט שניים-שלושה שיעשו פריצה כמו שאפשר לצפות שיקרה בקבוצה נורמלית, הם לא הרבה יותר מבסיס שיכול להשלים שלושה-ארבעה שחקנים בכירים שיסחבו את הקבוצה.
הבעיה שבניגוד לשחקנים שהחתמנו עד עכשיו, זו משימה הרבה יותר קשה. חודש שלם לא מצליחים להביא את השחקנים האלה, ולא הייתה התפתחות חיובית אחת בנושא הזה. לא החתמנו אף אחד מהמועמדים בעמדת הבלם (ארסו, וויאדינוביץ'). נכשלנו בניסיונות להביא את טוטו ובן שהר. לא החתמנו אף קשר התקפי, לא את אנטל שמרחו את הסיפור איתו כמה שבועות ולא שחקן ישראלי (ואנחנו צריכים גם וגם). הסיטואציה עם בן רייכרט כמעט לא התקדמה ואין שום מסגרת זמן לבעיה איתו, לא ודאות שהוא אכן יהיה בהפועל וגם לא אלטרנטיבה נראית לעין. שגם הוא, אגב, לא בדיוק שחקן שאפשר לבנות עליו יותר מדי באופן מיידי, אבל הוא בעמדה שאנחנו פשוט חייבים בה חיזוק - יש לנו כרגע רק שני קשרים אחוריים שאחד מהם נראה קצת מדאיג כרגע. כרגע לקבוצה חסר כוח אש די משמעותי, ואם לפני חודש נראה היה שמתקדמים בקצב יפה ומצליחים להחתים כמעט כל מועמד אז עכשיו המצב מתחיל להדאיג, וצריכה להגיע איזושהי תפנית.
לגבי ספורי, כשאמרתי לפני שנתיים שהשיתוף שלו הזוי, שהוא לא שייך לרמה הזאת וזה רק גורם נזק גם לקבוצה וגם לשחקן, אמרו לי שאני הורג את הילד, כשמדובר בפוטנציאל וכישרון גדול, שתמיד מבורך לשלב שחקני נוער ואם מאמנים כמו בן שמעון ופרדי דוד משתפים אותו אז הם כנראה מבינים יותר טוב. ואז, כמה שקשה להאמין, הוא היה אפילו יותר גרוע מאשר היום.
כל מילה. גם הפסקה האחרונה. אני זוכר שיצאתי עליו אחרי שהוא שיחק כמה משחקים והיה פה "עליהום" מטורף לטובתו.
אגב עפר ורטה, הוא נראה ממש רע היום. מקווה שישתפר אחרת זה עוד חור בהרכב, ועד טעות בבנייה כששחקן כמו אלעד גבאי שהוא מנייה הרבה יותר בטוחה (כן הוא נתן רק עונה אחת שיא, אבל ראיתי אותו כבר במשחקים בינוניים וזה הרבה יותר ממה שיש לנו) פנוי.
בכל מקרה מגיע לו עוד כמה צ'אנסים לפני שנדע