purvis short כתב:
כן, רק שאובראדוביץ לקח שחקנים בינוניים וגרם להם לשחק בשתי דרגות יותר טובות מהרמה הבסיסית שלהם. אצל קטש בעונה שעברה כל הישראלים שיחקו בשתי דרגות מתחת לרמה הבסיסית שלהם. זה בדיוק ההבדל בין מאמן ששווה את הכסף הגדול שהוא מקבל למאמן שלא שווה. אני אגב חושב שקטש מאמן טוב. אבל אני מטיל ספק בכך שקבוצה עם תקציב כמו הפועל צריכה להשקיע חלק כה גדול בתקציב המאמן. בטח אחרי עונה שבה המאמן הראה שהוא לא שווה את הכסף הזה. אבל הלוואי שעודד יוכיח העונה שהוא שווה כל שקל.
זה למשל חוכמת הבדיעבד. הבאנו מאמן שלקח אליפות עם קבוצה נחותה ומהבכירים בליגה בלי שום עוררין. והיתה עונה לא מוצלחת. אז זהו? לא הגיוני לתת עוד צ'אנס? זה לא צעד שהרבה הנהלות היו עושות? ונגיד שאתה צודק וכל הנהלה נורמלית הייתה מפטרת (שזה קשקוש) - אז תשלם פיצויי פיטורים, ןמה תעשה? עם ההפרש תביא את בית הלחמי? חוכמת הבדיעבד בהתגלומותה.
purvis short כתב:
ולגבי אמיתי. ברור שהיה נכון לפנות מקום כדי לנסות ולהביא את כדיר או רוטברט או ישראלי בכיר אחר. אלא שכרגע השניים האלה בכלל לא חתמו באף קבוצה. וגם אם בטוחים שהם לא יבואו להפועל, וזה בסדר, אפשר קצת לחשוב מחוץ לקופסא.
אפשר למשל להשאיר את וורקמן ולהשקיע באמת כסף גדול יחסית בזרים. ולנסות באמת שהזרים יחפו על הישראלים. שיובילו את הקבוצה כמו שצריך. אפשר לחכות עוד קצת עם משבצת הגארד המחליף, כי יש אופציות לא מעטות בשוק הזה (טישמן, ברנדוויין. יש)
אז בוא נדבר תכלס - כדיר יקר וכנראה נפל, זה די ברור. רותבארט יותר זול, וכנראה יש עדין סיכוי. אבל הוא גם פחות טוב מכדיר ועולה פחות. ורוצים גארד. במצב כזה זאת החלטה לא לגיטימית להביא בכ"ז גארד ישראלי סביר?
ובוא נדבר מה היה קורה באמת היו מחליטים לחשוב מחוץ לקופסא. אם היו משאירים את וורקמן וסומכים עליו ל15 דקות - והיה מתגלה כמו העונה שגם ב15 דקות אין לו קליעה, הובלת כדור ויכולת מסירה. לא היו מבקרים פה (ובצדק!) איך לקחנו סיכון עם סגל ישראלי דליל שמסתמך על שחקן שראינו כמה הוא מוגבל העונה? ללכת על טישמן וברנדווין זה רעיון יותר טוב? שתי בדיחות אוברפייד שלא עשו כלום העונה (ובמקרה של טישמן גם לפני זה)?
אז אולי אפשר פשוט להביא גארד ישראלי, ולהמשיך לנסות את רותבארט (אן הוא עדיין על השולחן בכלל, אין לי מושג)? מה הביג דיל? למה זה כזה נורא? למה להמשיך לתקוף ולבקר? כי לא "חושבים מחוץ לקופסא"?
purvis short כתב:
אפשר לנסות את בן שימול, אני לא ממעריציו, אבל הוא בכל זאת ישראלי יחסית בכיר שיכול לתת דקות משמעותיות. מבין האפשרויות הלכו על הפחות טובה. ויודע מה? גם אם ההחתמה של אמיתי היא לא על חשבון התקציב שהוקצה לישראלי בכיר, אז זו טעות. כי אפילו אם כדיר או רוטברט או וואטאבר חותם בהפועל מחר בבוקר, אז עדיף היה לקחת את הכסף הלא מועט שהושקע באמיתי ולהשקיע אותו בזרים.
אתה באמת חושב ששחקן חמישייה של 30 דקות באשדוד (בינוני ככל שיהיה) עולה כמו גארד מחליף בנס ציונה? לפני שניה אמרת שאולי עדיף להשקיע כסף גדול בזרים. אולי. אז אולי אפשר ללכת על סגל ישראלי טיפה יותר טוב עם אמיתי ועם וורקמן והשאר להשקיע בזרים, ולקוות שבכ"ז עסקה עם שולדי/רותבארט תצליח? איך לעזאזל אם לא עושים את זה אז עוד פעם חזרנו ל"התנהלות בדיחה"?
יש איזה 3-4 דריכ פעולה שכולן לגיטימיות. איך אפשר להתייחס לטענות שלך ברצינות, כשכל עונה כשההנהלה בוחרת אחת מהן ותמיד חוטפת יחס של "בדיחה", וכל האחרות מתוארות כמובנות מאליהן ומתבקשות?