purvis short כתב:
פז, שאלת כדיר או רוטברט היא כן רלוונטית. כי אם אף אחד מהם לא מגיע אז צריך לחשוב מחדש. ללכת לעונה עם ארבעה ישראלים שהם רביב, מתן, יהונתן ואמיתי זה פשוט לא טוב. במקרה הזה תהיה חייב ארבעה זרים ברמה מאוד גבוהה כדי לעשות משהו. ואני לא רואה את זה קורה.
ומה זה לחשוב מחדש? לראות אם אפשר להביא את רוט. אולי את בן שימול. אולי ג׳ייק כהן. אולי נעימי איכשהו ישתחרר מהרצליה. אולי עמית שמחון.
כמו שאני רואה את המצב, אתה צריך שני ישראלים שאתה יכול לבנות עליהם כמובילים בחמישייה. להפועל יש אחד. זה שיהונתן מבחינת סט הכישורים שלו יכול להיות ישראלי אדיר זה נכון. רק שהוא איתנו ארבע עונות וראינו רק פה ושם ניצוצות. לבנות עליו לחמישייה זה סיכון גדול מדיי. במקרה הזה אתה צריך עוד ישראלי שיכול לתת 30 דקות בלא מעט משחקים בליגה הזו. מתן? לא נראה לי כרגע. אפילו בן שימול כזה היה עוזר לך. אמיתי יכול לתת 30 דקות בקבוצה עם שאיפות? אתה באמת חושב שאפשר ללכת לעונה כשאתה בונה על מתן, יהונתן ואמיתי שימלאו את משבצת הישראלי השני? אתה רוצה לשחק דקות משמעותיות עם אמיתי ומתן/יהונתן בחמישייה? אני מת על מתן ויהונתן, אבל לא בטוח שאני הולך על זה.
ולדעתי ההחתמה של אמיתי זו טעות. לשים כסף על ישראלי שלא משדרג אותך בכלום. עדיף כבר להשקיע את הכסף הזה בזרים ולהשאיר את וורקמן.
לטעמי בזבוז כסף שיכול להיות מושקע במקומות שבאמת יחזקו את הקבוצה.
ספציפית במקרה הזה אני לא מסכים שהיה עדיף להשקיע את הכסף הזה בזרים. אי אפשר לבנות על בלאט ל-10-15 דקות במשחק, נניח שאם כדיר היה בא אז אולי היינו מתפשרים על זה - אבל מרגע שזה לא קורה אז ממש לא. לא חושב שזה ישפיע משמעותית על תקציב הזרים, אני מקווה ומאמין שאם לא נצליח להביא שם גדול בשוק הישראלי אז נביא עוד 3 זרים ב-100 אלף דולר לפחות כך או כך (מעל 120 אלף יש את עניין המס אז אין לך פה יותר מדי מקום למשחק). אפשר להתווכח אם היה עדיף להביא את בן שימול בקצת יותר כסף, את מורן רוט בהרבה יותר כסף (שכנראה כבר כן היה בא על חשבון הזרים), או את אמיתי, אבל זה שהיה צריך להביא גארד במקום סקוורר זה בטוח.
אני כמובן מסכים איתך שהסגל הישראלי שלנו חלש, וגם אני הייתי רוצה לראות ישראלי בכיר ויציב יותר במקום יהונתן, אבל לא בכל מצב ולא בכל מחיר. נראה שניסו וזה לא ממש הולך, אלא אם יהיו הפתעות. אני חושב שכל הזמן היה ברור שאם אי אפשר להביא את כדיר/יבזורי/רותבארט אז צריך לחשוב שלוש פעמים אם לשבור את הכלים, ובמצב כזה יהונתן כנראה צריך להשאר. ברור שבינתיים הפגרה הזאת לא נראית מדהים, כי אם לא נחתים את כדיר או רותבארט אז אנחנו בנקודת פתיחה לא טובה. גם לא אהבתי את השחרור של סקוט (שכאן יש לנו עוד מחלוקת), ואני לא אהיה מרוצה אם נוותר על וורקמן שלדעתי יכול לתת הרבה יותר דקות השנה (בלי גוט שכנראה יעזוב ועם הירידה הטבעית של מתן).
ההחתמה של אמיתי בפני עצמה כמחליף לסקוורר היא בסדר גמור. הוא יותר מתאים לכדורסל של קטש, ויותר מתאים גם ליד רביב וגם במקום רביב. זה שלא מדובר באיזה שדרוג אדיר זה ברור.