Eros Ramazzotti כתב:
שוב, מכבי מכניסה היום בסביבות ה-50 מיליון שקל. בלי אירופה.
לראיה, לפי
הכתבה הזו בעונת 13/14 מכבי הכניסה 70 מיליון שקל. נוריד ליגה אירופית שבה היא השתתפה (נניח 15) ומכירות שחקנים (לא יודע מה בדיוק היה שם, נניח 5). נשארנו עם אותם 50 מיליון שקל.
מאז חלפו שנתיים - מכבי תפסה תאוצה. מרצ'נדייס של כמה מיליונים בשנה (כן כן). הסכם חסות עם אדידס העולמית. ספונסרים מכובדים מאוד שנכנסו העונה (HP והייסנס) ששווים עוד כמה מיליונים. בסיס המנויים הגיע למשהו כמו 9500 (וזה רק כי הם לא רוצים סולד אאוט אלא לאפשר סירקולציה קטנה של אוהדים חדשים), ושאר הכרטיסים נמכרים בכל משחק. אני מתעלם כרגע מכל ההתפתחות הזאת ששווה כמה מיליונים טובים. נניח רק 50 נקודת פתיחה.
עכשיו, כפי שאמרתי, נניח שמכבי מעפילה לצ'מפיונס אחת ל-3 שנים ולליגה האירופית בפעמיים הנותרות (נשמע למישהו הזוי? שיסתכל מה הפועל עשתה בשנים האחרונות). נתמחר את הצ'מפיונס ב-70 מיליון ואת הליגה האירופית ב-15 מיליון. ממוצע שנתי של 33 מיליון שקל מאירופה. כמו כן, נניח שמשפצים את בלומפילד למשהו כמו 25 אלף מקומות. אם מכבי חיפה מביאה 30 אלף למשחק מול סכנין, תרשו לי להניח שגם מכבי מסוגלת. עוד 10 אלף מנויים/כרטיסים בעונה. והרי לכם הכנסות של 100 מיליון שקל. לילה טוב לפוגי. ולאלי טביב.
אין הרבה דברים מצחיקים כמו לראות מישהו שלא יודע איך נראה דוח כספי מתחיל לעשות סכימות של מליוני שקלים.
ועוד במיוחד כשאתה מסתמך פה על כתבות כלכליות של עיתונאי ספורט סטייל משה בוקר שזה בערך כמו שחזאי יכתוב כתבה בנושא בטחוני. "הכנסות של 70 מליון" כן בטח.
בוא נתחיל מהסוף, צריך שיקרה משהו מאוד אבל מאוד קיצוני כדי שאיזשהו גוף ספורט במדינת ישראל יתקרב להכנסות של 100 מליון שקל בשנה. בכדורגל, המועדונים היחידים שיכולים להרוויח כתוצאה מ"כלכלת אוהדים" והישגים ספורטיביים אלה המועדונים הגדולים בליגות הבכירות. שם משדרים משחקים בעשרות מדינות ומוכרים מרצנדייס בכל העולם. פה בישראל, חור גמור, אין לך שום פוטנציאל עסקי שמתקרב לרמה הזו. ההכנסות מאצטדיון מלא גם עם 20-30 אלף, הן מוגבלות ומתקזזות עם עלויות עצומות של ארגון ושיטור (שלפעמים עולות על ההכנסות), המרצ'נדייס מסתכמים בחולצות שנמכרות בכמה חנויות וקניונים לאוכלוסיה המקומית כשאני בספק מה הפדיון של המועדון אחרי כל הקיזוזים שהחולצה עוברת בדרך ("מליונים כן כן" זה בטח לא) ואפילו הטלויזיה המקומית עושה כל שנה סרטים סביב שידורי המשחקים. למען האמת בלי התמיכה הציבורית של הטוטו 90% מהמועדונים היו קורסים כלכלית.
אחרי כל זה אתה בא ומספר לי תחת חישובים מונפצים שמכבי ממש עוד רגע מגיע להכנסות 100 מיליון. זה נראה לך הגיוני? אתה יודע כמה אנשי עסקים היו קופצים על המציאה אם זה היה כמו שאתה אומר? לא נראה לך קצת מוזר שרוכשים פוטנציאלים בורחים מהכדורגל כמו מאש?
אתם מדברים על העפלות לאלופות מבלי לשים לב שהרמה פה כל כך נמוכה עד ששנה שעברה כל הישראליות עפו בבת אחת מהמוקדמות. על מה אתם מדברים בכלל? שחר שנים שלט פה בליגה עם קבוצות שהרשימו פי 10 ממכבי והגיע פעמיים לאלופות, לך תשאל אותו כמה הוא הפסיד עד היום על מכבי חיפה.
אין ספק שתקשורת הספורט הממש לא פרופורציונלית ביחס לכדורגל שיש פה, גורמת לנו לעיתים לחשוב שאנחנו בשורה אחת עם אנגליה וצרפת (כמו שמישהו שאל אותי פה בתמימות מה ההבדל בין השקעה במכבי להשקעה בצ'לסי). אבל מה לעשות שיש עובדות והעובדות הן שכל הבעלים ששמו עד היום כסף בכדורגל, לא רק שלא הרוויחו מאה מליון אלא יצאו מופסדים (למעט אחד שיש לו שיטות מיוחדות לקחת כסף). והשיטה פה היא ממש כמו בקזינו- ככל שאתה שם יותר אתה תפסיד יותר והשאלה היא כמה גולדהר יהיה מוכן להפסיד.