pogi כתב:
RedFox כתב:
Fez כתב:
מי זה החלוץ הזרתותח המדובר שכל כך קל להביא? אני יודע שחיפה מחפשים אותו כבר שנים ולא ממש מוצאים.
חלוץ זו אחת העמדות שהכי קשה למצוא בה זרים טובים. אחוזי הצלחה נמוכים מאוד גם לשחקנים בכסף גדול (בניגוד לבלם או שוער שכל זר כמעט יותר טוב מהתחליף המקומי). מאוד לא טריוויאלי להביא חלוץ זר טוב ואני הייתי הרבה יותר רגוע עם טוטו או סהר.
ב-300 אלף דולר שהציעו לסהר וטוטו אפשר להביא אחלה של חלוץ ואני גם מאמין שיש סוף סוף אנשים במועדון שיודעים לאתר כזה חלוץ.
וה-300 אלף דולר האלה עולים הרבה פחות שאתה משקיע אותם על זר ולא על ישראלי כי אין מיסוי.
300 אלף דולר זה סכום שלא מבטיח כלום במיוחד אצל חלוצים
קרויף עם תקציב גדול יותר מחפש חלוץ בנרות בכל מיני ליגות משנה והחלוץ הזר היחיד שהצליח לו הגיע לפה בגיל 33.
חיפה משקיעה כל שנה סכומים גדולים בחלוצים מבטיחים ובסוף נופלת איתם (כמו החלוץ מהבונדסליגה שהגיע עונה שעברה).
בהפועל, החלוץ המוצלח האחרון שהגיע מחו"ל היה סימרוטיץ (שגם הוא איבד את הכיוון אחרי שנה).
לעומת זאת כל החלוצים הזרים שהצליחו אצלנו היו כאלה שהגיעו מקבוצות אחרות בליגה (קלשצ'נקו, יבוריאן ויבואה).
לכן הייתי נרגע קצת עם השאיפות ל"חלוץ זר" כאילו כל התותחים של אירופה מחכים להצטרף.
מה שאנחנו צריכים בשלב הראשון זה שחקן שייתן את ה-10 גולים בעונה ויעזור לנו להתייצב.
וזה יכול להיות גם ביטון או סליחי
הפועל נפלה עם חלוצים זרים (ובכלל עם זרים שלא שיחקו לפני כן בישראל) בעיקר כי כבר שנים יש לנו בעלימים שמקצים לטובת העניין הזה סביב ה- 1.90 ש"ח, את הכסף הגדול הורידו תמיד על שמות ישראליים שכנראה ימשכו מנויים ולא על שחקן שבאמת ישדרג קבוצה. בנוסף לזה, שרשרת המאמנים הישראליים שהיו לנו בהרבה שנים האחרונות נגועים במחלה של המאמן הישראלי המצוי - הבאת שחקנים זרים בעסקה סיבובית עם סוכן. אני לא מדבר על אף אחד ספציפית ולא מוציא דיבתו של איש, זה נאמר בכלליות וסופר על כך לא מעט בתקשורת ה"אלטרנטיבית" (הרי לא תקרא על זה תחקיר מעמיק בוואן או בספורט5).
כרגע בהפועל יש גם בעלים שאכפת לו באמת להעמיד קבוצה ראויה, גם אנשי מקצוע שעושים רושם של מקצוענים וכאלו שבאים לעבוד, ובנוסף לזה למיטב ידיעתנו יש יכולת תקציבית להקצות שכר של 300 אלף דולר לחלוץ ישראלי (אפקטיבית זה הרבה יותר מכך במושגים של זר, בוודאי כשסוגרים חוזה ביורו). לא חסר חלוצים מצויינים באירופה שאתה יכול להנחית פה בסכומים כאלו, והסיכוי שלך ליפול עם שחקן עם קבלות הם דיי נמוכים. אם הצלחנו להביא לפה שמות כמו בומבה ופינטילי אין שום סיבה בעולם שלא תוכל להביא חלוץ בקליבר דומה, מהליגה הרומנית או מליגות אחרות (עם מה שקורה ביוון הייתי מנסה להביא דווקא שחקן משם).
אפשרי ונכון מאוד להביא חלוץ זר תותח במקום 2 הפרימדונות שלא מתיחסות אפילו לכספים של שחר. ובודאי שבעזרת התקציב לאנטל.
אבל, ויש אבל קטן, דרוש קשר לסוכנים מגוונים או מערך סקאוטינג חו"ל שיקר לנו.
כבר נכתב שמרגיש שגם העבודה הנהדרת שנעשתה בקבוצה נעשה בספקטרום הצר של מומחה לרומניה וסוכנים סטנדרטים העובדים עם יותר מקבוצה אחת בישראל. בעיקר שיש לנו צוות עם קשרים בספרד ועוד. וסביר שיש סדקים בשוק היווני.
רומא לא נבנתה ביום אחד. יש לי סבלנות לבניה מחדש של הקבוצה שצריכה להוסיף נדבך של קשר לסוכנים מגוונים (כולל לגילאי הנוער). גם העונה אפשר להביא חלוץ זר תותח, רק שנראה שכרגע ניזדקק גם למעט מזל כמו בקשר הרומני.