וואו קצת שכחתי שפתחתי את האשכול הזה. קודם כל תודה לכל מי שענה
כרגע הכרטיס הוא לחודשיים, אבל יש לי אפשרות לאחר את החזרה בשבועיים-שלושה (לא מעבר כי אני מתחיל ללמוד באוקטובר). בגדול מה שאני מחפש זה טבע וחויות. פחות בקטע של מסיבות כל יום (אבל כן קצת). התלבטתי קצת בין וייטנאם וקמבודיה אבל החלטתי וייטנאם כי הנופים נראים לי יותר יפים, בעוד קמבודיה זה יותר מקום של רוחניות ומקדשים מה שפחות מושך אותי
בגדול מה שמטריד אותי כרגע (שבוע וחצי לפני הטיסה) זה:
1. הנחיתה והכמה ימים הראשונים-שאני עושה לבד. בשלב מסוים אני אמור לפגוש חברים (אם יסתדר) אבל אני מתחיל לבד. אני מאמין שאחרי שבוע אני כבר אתרגל ואסתדר אבל אני צריך עצות איך לעבור את השוק של ההתחלה. שמעתי נגיד על מקום בבנגקוק שנקרא "הקשר הישראלי" שיכול לעזור, מישהו מכיר? התכנית היא להתאקלם כמה ימים בבנגקוק ולנסוע לצפון תאילנד, אז אני מעדיף למצוא אנשים בבנגקוק לנסוע איתם...
2. המסלול. אני לא מתכנן יותר מדי (בן אדם די זורם) אבל בגדול חשבתי על צפון תאילנד- לאוס - צפון וייטנאם - דרום תאילנד(איים). הסדר הזה הגיוני? הסיבה שהלכתי עליו ולא הפוך זה כי האיים נשמע לי יותר מתאים לסיום הטיול. אני מתכנן לקחת טיסה מוייטנאם לדרום תאילנד כדי לא לשרוף יותר מדי זמן בנסיעה, ואולי גם טיסה מלאוס לוויטנאם כי הבנתי שזה בעייתי באוטובוס (מישהו עשה?)
3. ויזה לוויטנאם-מישהו הוציא בלאוס ויכול להגיד אם זה תהליך סביר? אם לא אני אוציא בארץ, אבל עדיף להוציא שם אם אני מוציא בארץ צריך לבחור תאריך ומאותו תאריך יש לך 30 יום לצאת מוויטנאם (לא משנה אם נכנסת בו או אחריו), מה שיכול להפריע לספונטניות.
4. ציוד. כל מי שאני מכיר בערך נסע עם מוצ'ילה, אבל אין לי ולא בא לי לבזבז על זה 700-1000 שקל. השאלה אם חובה מוצ'ילה או שאפשר להסתדר עם תיק גדול (70 ליטר) שיש לי מהצבא? תמונה להמחשה:

כנ"ל נעליים, צריך להשקיע בנעליים רציניות למדינות האלו? או שאפשר להסתפק בנעלי הליכה פשוטות יחסית+סנדלים, כי אני הרי לא הולך לעשות טרקים ארוכים
תודה למי שיעזור