תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 16:18

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 16 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: צריך המלצות לטיול במזרח (תאילנד, וויטנאם, לאוס)
הודעהפורסם: 30 יוני 2015, 22:00 
סמל אישי של המשתמש
אני טס עוד 3 שבועות לתאילנד
התכנית היא להתאקלם כמה ימים בבנגקוק, ואז לנסוע לצפון תאילנד. משם להמשיך לוויטנאם, לאוס ולסיים באיים של תאילנד. (כן אני יודע שזה לא העונה כל כך, זה התקופה היחידה שהסתדר לי לטוס)
אשמח לטיפים שיעזרו לי, במיוחד להתחלה (אני אמור לפגוש שם חבר אבל לא בטוח שזה יסתדר בדיוק בתאריכים אז יש מצב שאהיה לבד בהתחלה)
תודה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: צריך המלצות לטיול במזרח (תאילנד, וויטנאם, לאוס)
הודעהפורסם: 01 יולי 2015, 00:34 
הייתי בתאילנד כמעט חודש בפברואר.
כמה טיפים -
1. אם יש לך אופציה לשנות, ממליץ ישר לאחר הנחיתה בבנגקוק לטוס לצ'אנג מאי מהסיבה הפשוטה שבבנגקוק אין יותר מידי מה לעשות ובדר"כ מנצלים שם את הימים לקניות ככה שפחות נוח להיסחב עם כל מה שתקנה במהלך כל הטיול.
2. אל תעלה על טוק-טוק בבנגקוק הם גם לוקחים 200 באט וגם אתה סובל את הריחות שברחובות, תמיד מוניות ותתעקש על מונה, גם אם יתווכחו איתך בסוף הם מוותרים וזה אמור לצאת לך 100 באט.
3. בצ'אנג מאי ממליץ לעשות את הטיול טאנה שהוא נחמד וסוגר את כל האטרקציות שיש בצפון (כולל לילה בצ'אנג ראיי) ואטרקציה של אומגות שזה בערך 5-6 שעות וחוויתי ביותר, אני עשיתי דרך flight of the gibbon.
4. אם ראית משהו שאהבת, אל תמהר לקנות סביר להניח שאתה תראה את זה בעוד המון מקומות ובמחירים יותר זולים.
בכל נושא הקניות תרגיש חופשי להתווכח על המחיר, רק לשם המחשה קניתי תיק מסוים שהם רצו עליו בהתחלה 5,000 באט ב1,700 באט ותמיד תמיד תבדוק כשאתה קונה משהו שהמוצר תקין ולא פגום כי גם זה קרה לי.

זה מה שעלה לי לראש עכשיו, אם תרצה קצת יותר לעומק בנוגע למלונות, מסעדות ובכלל אתה מוזמן לשלוח לי פרטית.
והכי חשוב תהנה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2015, 17:01 
סמל אישי של המשתמש
הדבר הכי טוב בצ'אנג מאי, זה שהיא 3-4 שעות נסיעה מפאי. עיירה יפה, שקטה, זולה, עם הרבה אפשרויות לטיולי יום על קטנוע (מחיר בדיחה). אנחנו היינו שם שבוע ולא שיעמם לרגע. אמנם אין שם מסיבות מטורפות, אבל אחלה פאבים ומסעדות.
לגבי "העונה". זה בסדר גמור, אנחנו היינו בזמנו (2012) במאי ואז שוב באוגוסט, פשוט לפני שאתה נוסע לאי מסוים תבדוק מזג אוויר (בכל זאת מבאס להגיע לחופים בגשם בלתי פוסק), אבל זה נכון לכל עונות השנה.

לגבי השאר - לכמה זמן אתה מתכנן? ומה אתה מחפש? טיולים-טבע? מסיבות? תרבות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יולי 2015, 07:56 
את הפרט הכי חשוב לא ציינת, והוא: כמה זמן סה"כ תהיה במזרח?
חוץ מזה, מבחינת העונה לא צריכה להיות לך בעיה. יש לפעמים קצת גשם אבל זה לא משהו שמפריע יותר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2015, 08:44 
לדעתי אין כ״כ מה לעשות בצ׳אנג מאי ואני לא חסיד של הטנה( טיול ג׳יפים מאורגן מראש).
תעשה את פאי, בין שבוע לשבועיים ולא תצטער על כך. האווירה מדהימה במקום.
וסתם מתוך התעניינות, מאיפה הגיע הרעיון לטייל בווייטנאם? אתה יודע איך זה שם? פשוט אני מכיר הרבה שהיו והתאכזבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2015, 18:27 
אני לא יודע כמה זמן תהייה אבל יש לי כמה המלצות
קודם כל והכי חשוב זה קמבודיה - יש שם אי שנקרא קו רונג זה גן עדן הייתי שם שלושה שבועית ממש ממש ממליץ, לא בטוח לגבי העונה אבל זה באמת מקום מדהים
בקמבודיה כדאי גם סיאם ריפ שמשם הולכים גם למקדשים אבל בלי קשר עיר ממש סבבה
קמפוט זה אחלה של מקום , יחסית רגוע אבל ממש טוב
ויאטנאם- ממש יפה אנשים קצת נוכלים אבל מסתדרים , כדאי לך ללכת לצפון הוא ממש יפה יש שם שייט בין מלא איים אני לא זוכר מה היה השם אבל זה נחמד
חוץ מזה יש אץ סאפה שזה כפר באיזור קטלני גם מומלץ
בכללי ויאטנאם אם יש לך זמן תטיל בה היא ממש יפה
תאילנד - פאי הכי חשוב , באיים לדעתי לך לקופנגן קצת גם קו טאו לא רע ולדעתי קופיפי הכי יפה וגם הכי כיף
אני חולה על בנגקוק אבל הרבה לא אוהבים אז אם לא בזין שלך תמשיך
צ׳אנג מאי יפה וכל האיזור גם יפה , שוב הכל תלוי בזמן
לאוס - המדינה הכי מרגיעה בעולם עם אנשים נהדרים , אני ממש אהבתי את לאן פרובנג וגם ואן טיין ( לא בטוח שזה השם אבל זה המקום עם האבובים כולם מכירים שם את זה)

למרות כל הטיפים אל תתכנן יותר מידי ובעיקר תזרום
אם יש מקום אחד שבאת לא הייתי מוותר עליו בשום מחיר זה קו רונג בקמבודיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יולי 2015, 22:51 
סמל אישי של המשתמש
וואו קצת שכחתי שפתחתי את האשכול הזה. קודם כל תודה לכל מי שענה :ROSE:
כרגע הכרטיס הוא לחודשיים, אבל יש לי אפשרות לאחר את החזרה בשבועיים-שלושה (לא מעבר כי אני מתחיל ללמוד באוקטובר). בגדול מה שאני מחפש זה טבע וחויות. פחות בקטע של מסיבות כל יום (אבל כן קצת). התלבטתי קצת בין וייטנאם וקמבודיה אבל החלטתי וייטנאם כי הנופים נראים לי יותר יפים, בעוד קמבודיה זה יותר מקום של רוחניות ומקדשים מה שפחות מושך אותי

בגדול מה שמטריד אותי כרגע (שבוע וחצי לפני הטיסה) זה:

1. הנחיתה והכמה ימים הראשונים-שאני עושה לבד. בשלב מסוים אני אמור לפגוש חברים (אם יסתדר) אבל אני מתחיל לבד. אני מאמין שאחרי שבוע אני כבר אתרגל ואסתדר אבל אני צריך עצות איך לעבור את השוק של ההתחלה. שמעתי נגיד על מקום בבנגקוק שנקרא "הקשר הישראלי" שיכול לעזור, מישהו מכיר? התכנית היא להתאקלם כמה ימים בבנגקוק ולנסוע לצפון תאילנד, אז אני מעדיף למצוא אנשים בבנגקוק לנסוע איתם...

2. המסלול. אני לא מתכנן יותר מדי (בן אדם די זורם) אבל בגדול חשבתי על צפון תאילנד- לאוס - צפון וייטנאם - דרום תאילנד(איים). הסדר הזה הגיוני? הסיבה שהלכתי עליו ולא הפוך זה כי האיים נשמע לי יותר מתאים לסיום הטיול. אני מתכנן לקחת טיסה מוייטנאם לדרום תאילנד כדי לא לשרוף יותר מדי זמן בנסיעה, ואולי גם טיסה מלאוס לוויטנאם כי הבנתי שזה בעייתי באוטובוס (מישהו עשה?)

3. ויזה לוויטנאם-מישהו הוציא בלאוס ויכול להגיד אם זה תהליך סביר? אם לא אני אוציא בארץ, אבל עדיף להוציא שם אם אני מוציא בארץ צריך לבחור תאריך ומאותו תאריך יש לך 30 יום לצאת מוויטנאם (לא משנה אם נכנסת בו או אחריו), מה שיכול להפריע לספונטניות.

4. ציוד. כל מי שאני מכיר בערך נסע עם מוצ'ילה, אבל אין לי ולא בא לי לבזבז על זה 700-1000 שקל. השאלה אם חובה מוצ'ילה או שאפשר להסתדר עם תיק גדול (70 ליטר) שיש לי מהצבא? תמונה להמחשה:
תמונה
כנ"ל נעליים, צריך להשקיע בנעליים רציניות למדינות האלו? או שאפשר להסתפק בנעלי הליכה פשוטות יחסית+סנדלים, כי אני הרי לא הולך לעשות טרקים ארוכים

תודה למי שיעזור :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יולי 2015, 01:08 
סמל אישי של המשתמש
התיק והנעליים סבבה. אם אתה לא מטרק אתה תהיה 90 אחוז מהזמן עם סנדלים או כפכפים. מה שכן, הייתי מציע לך לקחת תיק קטן להסתובבות יום. את התיק הגדול אתה סוחב רק כשאתה בנסיעות, אין צורך להשתגע, מה שיש לך מספיק. אה, ותביא מנעולים לתיקים, ואת הדברים היקרי ערך שים עליך, יש הרבה סיפורים על גניבות בנסיעות לילה מהתא מטען.

לגבי המסלול. נשמע הגיוני, למרות שלא הייתי בויאטנם, אז לא יודע להגיד לך איך היא משתלבת בסיפור הזה. ההחלטה לסיים באיים היא טובה (זה מה שאנחנו עשינו), קח לך עוד יומיים בסוף בבנגקוק לקניות, יש שם הרבה מה להעמיס (במקום לעשות קניות לפני ולהסחב).
לגבי המרכזים לישראלים, בעיקר הגדול שבהם(נראה לי קוראים לו המרכז למטייל הישראלי או משהו כזה) - אל תשכח שאלה עסקים, סוכניות נסיעות. המרכז למטייל הזה הם חבורה של זבלים שידחפו לך את ההכי יקר וסוג טיול אחד ספציפי שאתה לא בטוח מעוניין בו (טיול ג׳יפים, מלונות יקרים שהם עובדים איתם ועוד אטרקציות מאורגנות). בזמנו (לפני 3 שנים) כמה מטרים מהם היתה סוכנות שנקראת תל אביב בנגקוק, יש שם בחור גדול (פיזית), איציק, שהוא עלא כיפאק. לנו הוא עזר להתאפס אחרי שהוא הבין את הראש שלנו ולא דחף לנו שום דבר בכוח (אחרי זה אפילו ויזה להודו בכמעט מחיר עלות הוצאנו דרכו). לגבי מלונות, אל תשכח שכל מה שכל סוכנות מציעה לך אתה יכול להזמין באינטרנט בלי העמלה שלהם, או למצוא כשאתה מגיע למקום. זה בסדר להתאקלם יומיים בבנגקוק להבין מי נגד מי, אבל לא הייתי נשאר שם יותר. אחרי שאתה מגיע לקוואסן תראה שם כל כך הרבה ישראלים בשלבים שונים של הטיול שתוכל לשאול ולהבין כל מה שאתה רוצה. זה באמת נוח וקל להסתדר שם, אין לך ממה לחשוש. החלק הזה של בנגקוק יודע להיות נוח לתיירים, באמת כל אחד יכול להסתדר שם, זה לא הודו.

לגבי חבר׳ה- לכל מקום שתגיע תמצא אנשים לא פחות מבנגקוק.

לגבי הצפון- כמו שרשמתי קודם, הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות בתאילנד, זה לקחת לעצמך שבוע בפאי. עיירה נוחה, שקטה וזולה, עם מלא טבע מסביבה ואנשים טובים שהחמדנות עוד לא הרגה אותם. כולה 3-4 שעות מצ׳אנג מאי (שבה אין ממש מה לעשות- עיר מרכזית, נסיעת לילה נוחה מאוד מבנגקוק אם אתה רוצה לחסוך לעצמך טיסה). אם יש עוד שאלות, בכיף. תעשה חיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 16 יולי 2015, 15:53 
סמל אישי של המשתמש
יש צורך להזמין מראש מקום לישון בלילה הראשון? או שאני אמצא מאוד בקלות
אני נוחת ב2 וחצי בצהריים

נערך לאחרונה על ידי בוז'אן קרקיץ' בתאריך 16 יולי 2015, 17:24, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יולי 2015, 17:11 
תיק של 70 ליטר זה פצצה, בתנאי שיש לו מערכת גב טובה.
קח בחשבון שרק חלק קטן מהזמן אתה מסתובב עם התיק על הגב. בשאר הזמן התיק נמצא או בגסט-האוס או מונח בתוך אוטובוס/מיניבוס.

לגבי נעליים: אני הסתובבתי במקומות שציינת עם נעלי ספורט, והיה לי הכי נוח שאפשר. אלה לא מקומות לטרקים מסובכים מדי, וזה מספיק לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 16 יולי 2015, 17:22 
סמל אישי של המשתמש
בוז'אן קרקיץ' כתב:
יש צורך להזמין מראש מקום לישון בלילה הראש? או שאני אמצא מאוד בקלות
אני נוחת ב2 וחצי בצהריים

השאלה היא לאיזה רמה של מקום לינה אתה מכוון. מודה שלא יודע מה הולך במקומות היקרים. אנחנו ישנו בגסט האוס זול בקוואסן שתמיד היו בו מקומות. נקי, מזגן אבל מיטות קשות (אולי החליפו מאז, לא יודע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 16 יולי 2015, 17:24 
סמל אישי של המשתמש
אחד האדומים כתב:
בוז'אן קרקיץ' כתב:
יש צורך להזמין מראש מקום לישון בלילה הראש? או שאני אמצא מאוד בקלות
אני נוחת ב2 וחצי בצהריים

השאלה היא לאיזה רמה של מקום לינה אתה מכוון. מודה שלא יודע מה הולך במקומות היקרים. אנחנו ישנו בגסט האוס זול בקוואסן שתמיד היו בו מקומות. נקי, מזגן אבל מיטות קשות (אולי החליפו מאז, לא יודע).

גסט האטס זול...לא משהו מעבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 16 יולי 2015, 18:08 
סמל אישי של המשתמש
לך ללאקי האוס, בשורה של הסוכנות למטייל בקצה של הרחוב המרכזי של הקוואסן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2015, 02:50 
סמל אישי של המשתמש
איציק עכשיו בקופנגן. פתח עסק בהד-רין.
במקרה הוא חבר טוב טוב טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 יולי 2015, 13:31 
סגרו בלאוס את ואנג ויאנג, נהרגו שם 20 תרמילאים בשנה.

מדינה הזויה לגמרי, לא ממליץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 יולי 2015, 17:47 
zapta כתב:
אני לא יודע כמה זמן תהייה אבל יש לי כמה המלצות
קודם כל והכי חשוב זה קמבודיה - יש שם אי שנקרא קו רונג זה גן עדן הייתי שם שלושה שבועית ממש ממש ממליץ, לא בטוח לגבי העונה אבל זה באמת מקום מדהים
בקמבודיה כדאי גם סיאם ריפ שמשם הולכים גם למקדשים אבל בלי קשר עיר ממש סבבה
קמפוט זה אחלה של מקום , יחסית רגוע אבל ממש טוב
ויאטנאם- ממש יפה אנשים קצת נוכלים אבל מסתדרים , כדאי לך ללכת לצפון הוא ממש יפה יש שם שייט בין מלא איים אני לא זוכר מה היה השם אבל זה נחמד
חוץ מזה יש אץ סאפה שזה כפר באיזור קטלני גם מומלץ
בכללי ויאטנאם אם יש לך זמן תטיל בה היא ממש יפה
תאילנד - פאי הכי חשוב , באיים לדעתי לך לקופנגן קצת גם קו טאו לא רע ולדעתי קופיפי הכי יפה וגם הכי כיף
אני חולה על בנגקוק אבל הרבה לא אוהבים אז אם לא בזין שלך תמשיך
צ׳אנג מאי יפה וכל האיזור גם יפה , שוב הכל תלוי בזמן
לאוס - המדינה הכי מרגיעה בעולם עם אנשים נהדרים , אני ממש אהבתי את לאן פרובנג וגם ואן טיין ( לא בטוח שזה השם אבל זה המקום עם האבובים כולם מכירים שם את זה)

למרות כל הטיפים אל תתכנן יותר מידי ובעיקר תזרום
אם יש מקום אחד שבאת לא הייתי מוותר עליו בשום מחיר זה קו רונג בקמבודיה

לגבי לאוס, האבובים זה ואנג ויינג וזה נסגר למיטב ידיעתי.
ויאנטיאן זו העיר בירה והיא עיר אפורה שאין שום טעם להיות שם אלא אם אתה מחכה לטיסה או לאוטובוס. גם שמעתי מאנשים שפגשתי בטיול, ששדדו אותם ושדי מסוכן שם בערב.
חוץ מהעיר הזאת, לאוס מדהימה. לואנג פראבנג אחלה עיר (עיירה). יש מלא מקומות רגועים כאלו שמגיעים אליהם ופשוט אפשר לשכב על ערסל בכניסה לבקתה שלך בכיף, לפגוש אנשים קצת, ליהנות מהטבע וגם לטייל אם בא לך. באמת המקום הכי טוב שהייתי בו בטיול. מומלץ מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 16 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: