שחקן מעניין, שאני לא לגמרי סגור עליו.
מצד אחד, יש לו את כל הכלים להיות סנטר טוב בליגה. הוא אתלט, חזק, נלחם, ריבאונדר, תוקף את הטבעת. הוא רץ את המגרש, משקיע בהגנה ומזיז את הרגליים מספיק טוב כדי לשמור גם על פורוורדים זריזים יחסית. הוא לא סקורר גדול, אבל הוא מסיים טוב ליד הסל עם האתלטיות שלו, ויש לו ג'אמפ הוק נחמד ויעיל כשהוא מקבל את הכדור באחד על אחד (קצת מזכיר את ג'וש אוונס באמת). הוא נתן עונת רוקי טובה באיטליה, יותר טובה מגבוהים רוקים אחרים שנחשבו למועמדי דראפט רציניים ממנו (כולל ג'ובונטה רדיק ששיחק איתו בקבוצה), ופזארו רצתה אותו מאוד לעונה נוספת לפי הפרסומים. וכבר אמרתי בעבר ששחקני שנה שניה זה השוק הכי טוב לזרים שמגיעים לארץ, עם אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר.
מצד שני, יש לו כמה בעיות רציניות. הבעיה הכי קשה היא שהוא פשוט מכונת פאולים, מה שמונע ממנו לשחק דקות משמעותיות לאורך הקריירה. בעונת הסניור שלו במכללות הוא עשה 3.7 עבירות ב-22.9 דקות שזה נתון מזעזע, ובאיטליה הוא היה עם 3.1 פאולים ב-24 דקות, שזה פחות גרוע אבל עדיין יותר מדי. הוא שחקן שלא יכול לשחק 30 דקות במשחק באופן קבוע וזה בעייתי בשביל זר, במיוחד ליד שחקנים כמו שולדבראנד ומתן (אם ישארו) שהם מכונות פאולים בפני עצמם. אצל ג'אדג' לפעמים הפאולים האלה נובעים ממשחק אגרסיבי ומלחמה בהגנה, שזה טוב, אבל הרבה פעמים זו פשוט תוצאה של משחק לא חכם ולא בשל (מיקום, ריכוז, קבלת החלטות, משמעת הגנתית). הוא עדיין לא הראה שהוא מבין מספיק את המשחק, שהאינסטיקטים שלו מספיק טובים, ובגיל 25 יש בו משהו שעדיין נראה בוסרי. יש לו חסרונות נוספים (לא משנה זריקות בהגנה, משחק התקפה לא מספיק מפותח, קלע עונשין גרוע) אבל היכולות הפיזיות, הריבאונד וההאסל שלו הופכים אותו ליעיל ברוב הדקות שלו על הפרקט. השאלה העיקרית היא כמה דקות הוא מצליח לתת.
מה אני צופה לוולי ג'אדג'? הייתי אומר שמשהו בין ג'וש אוונס (best case) לג'רמיס סמית (worst case) תהיה הערכה ריאלית, אם כי יש לו מספיק פוטנציאל כדי להפתיע. פזארו קבוצה מרוששת שהחתימה 5 רוקיז בתחילת עונה שעברה, כמו אודישנים לכוכב נולד, והוא היה השני בטיבו מביניהם. עונת רוקי יחסית טובה בליגה האיטלקית זה סימן טוב, כמו גם זה שהקבוצה שלו רצתה להשאיר אותו, ואין ספק שמבחינת סגנון הוא סנטר שמתאים לליגה. יש גם סימני אזהרה, כמו קריירת המכללות החלשה יחסית ועניין הפאולים. אם הוא יהיה סנטר פותח ליד שולדבראנד (ואני מניח שזה לא התכנון), זו יכולה להיות בעיה. אם הוא יהיה 4-5 מחליף לזר גבוה ברמה וכדיר/רותבארט, זו יכולה להיות החתמה טובה מבחינתנו.
שיהיה בהצלחה