סומך כתב:
NARKOTIKA כתב:
יובל כתב:
יש הבדל בין לרצות להתפטר, לבין לרצות לעבור מארגון אחד לארגון אחר, ששניהם (והשחקן) נמצאים תחת פיקוח ותחום הסמכות של גוף אחד - פיפ"א במקרה הזה.
אם ההתאחדות (כשלוחה של פיפ"א) ומוסדותיה לא יקבעו לו סעיף שחרור הם לא עוברים על שום חוק, כי הם לא אוסרים עליו להתפטר, אלא רק אוסרים עליו ללכת לעבוד בארגונים שנמצאים תחת שליטתה, כל עוד יש לו חוזה תקף בארגון שגם הוא נמצא תחת שליטתה. הוא רוצה להתפטר מעבודתו במכבי תל אביב ולפתוח בקריירה כרואה חשבון? הוא יכול ללכת לבית דין לעבודה או לכל גוף אחר שיכול לקבוע את גובה הפיצוי שהוא יצטרך לשלם אם בכלל, או ליתר דיוק הוא יכול להתפטר ולהתחיל לעבוד בכל עבודה שהוא רוצה ואחר כך שמכבי ירדפו אחריו בבתי דין, ופיפ"א או ההתאחדות לא יכולים לעשות לו כלום. רק אחר כך הוא לא יכול להתחרט וללכת לעבוד שוב בארגון אחר שמפוקח על ידי פיפ"א.
אני לא אומר שההתאחדות לא תקבע לו סעיף שחרור כלשהו, אני משער שכן, אבל אם לא זה לא אומר שהם עוברים על איזשהו חוק.

אני לא בטוח שזאת דוגמא טובה
נראה לי שחוק יסוד חופש העיסוק אומר שצריך לאפשר לאדם לעבוד במקצוע שלו
(מאלף אריות אסיאתים, יופי, מאוד בוגר)
וברצינות, אחרת כל ארגון היה יכול להתגונן בבית המשפט ולטעון שהוא לא מנע ממאן דהו לעבוד בתחום אחר ...
ושאלה למי שאולי יודע, אם הוא מקבל תג מחיר, זה תקדים?
כאילו הוא הולך על המהלך הזה בלי שיש מקרה עבר? אם כן, אז לילד הזה יש באמת ביצים מברזל
לא אוסרים עליו לעבוד במקצוע שלו. יש לו חוזה שהוא חתם עליו מרצונו החופשי, אתה לא יכול גם להפר אותו בלי שום סיבה מוצדקת וגם ללכת מיד לארגון מתחרה. מותר גם לגוף שעובד מסוים רוצה להשתייך אליו להטיל על אותם עובדים מגבלות תעסוקתיות באותו תחום, בגבולות סבירים (שלעתים נקבעים בבתי משפט ובעימותים עם גופים ממשלתיים).
זה כמו שתגיד על גוף שהשעה לכל החיים ספורטאי שלקח סטרואידים, שהוא פגע לאותו ספורטאי בחופש העיסוק. לא. מותר לו לקבוע גבולות.
סעיף 17 בתקנון ההעברות של פיפ"א קובע ששחקן יכול להשתחרר מקבוצה (תמורת פיצוי) בלי סיבה מוצדקת רק אחרי 3 שנים אם הוא מתחת לגיל 28 או אחרי שנתיים אם הוא מעל גיל 28, והוא נוצר אחרי איומים של הנציבות האירופית לבטל את חוקי ההעברות של פיפ"א. סעיף זה ידוע כחוק וובסטר שהיה הראשון להשתמש בו ולהעמיד אותו למבחן, הוא מאוד שנוי במחלוקת ובודדים המקרים שבהם השתמשו בו מאז שהוא נוצר.
בן רייכרט לא עומד בקריטריונים לשחרור לפי הסעיף הזה, ולכן מוסד הבוררות צריך להחליט שיש סיבה מוצדקת שבגינה הוא יכול להשתחרר ממכבי (שוב, בהחלט יכול להיות ואפילו סביר שזה יקרה). אם הוא יחליט שלא, רייכרט לא יכול להשתחרר.
ומעניין איך כל לוחמי החופש שטוענים בתוקף שקבוצה לא יכולה להחזיק אף שחקן בכוח וכל שחקן שרוצה לעזוב יכול להשתחרר תמורת סכום כלשהו (אני לא מדבר על הנסיבות המיוחדות של רייכרט שאולי מצדיקות שחרור ואולי לא), היו מגיבים אם שחקן משמעותי בהפועל שנמצא תחת חוזה היה עושה הכל כדי להשתחרר ולעבור למכבי, טוען שמאמללים אותו, כולאים אותו, עושים לו את המוות, לא נותנים לו להגשים את החלום וכו'.