joshsoos כתב:
הרבה יותר חבל ועצוב שהגישה הישראלית של תקיפה כתגובה היא השלטת, של כניסות אישיות באנשים, של ביקורת מזלזלת, והתיצבות אוטומטית לצד הנהלות ולא האוהדים. עצוב? מגעיל ומחליא בעיניי, אבל זה מה יש פה בלבנט. בהחלט צריך לנסות להסתכל על דברים מזווית קצת אחרת, באמת הגיע הזמן, אבל לא מצד אנשים כמו יוסימו אלא מצד הרוב שנמצא כאן ומבקר אותו או דומיו, או ממליץ לו בפטרוניות לבלוע את הרוק ולעשות כי זה כולה עוד מאתיים שקל.
התמונה הרחבה היא שאנשים כמו יוסימו שהיו מנויים נאמנים לאורך שנים ולא יכלו לסבול יותר את המצב שהביאה אותנו הנהלת המועדון, בחרו לא לעשות בעונה שעברה, ומדובר באלפים. כמו כן הייתה קיימת מדיניות מנויים מתמשכת של ארגונים, ויש מדיניות הנחות שערורייתית שקיימת רק בישראל ( נשים כן, גמלאים לא, סטודנטים חלקי ). התמונה הרחבה הייתה צריכה להיות להחזיר את אותם אלפי מנויים שאיבדו אמון ורובם אני מניח היו רוצים לחזור, במקום זה מה שאמרו להם כפי שכתב יוסימו היא שאתם חדשים וצריכים לשלם קנס. אז ראשית אף אחד לא אמר שמחדשים צריכים לשלם פחות, זה לא נהוג בהכרח במועדונים רבים מעבר לים אלא מנויים מקבלים יתרון בשמירת המנוי שלהם. שנית, גם אם החליטו שכך הם רוצים לעשות, וזכותם, היו יכולים להתייחס לעונה האחרונה כלא קיימת ולהתעלם ממנה או להחיל רצף אחורה יותר ( לדוגמא למי שהיה מנוי בשתיים משלוש השנים האחרונות ) בהתחשב בנסיבות. שינוי חשיבה, לא? אם נוסיף את השינוי- המבורך כשלעצמו- של הוצאת הארגונים מחיינו ושכופה גם על אנשים שהם בגדר מחדשים תוספת, ואת מה שקורה מסביבנו במועדונים אחרים, התמונה הרחבה הייתה יכולה וצריכה להיות שונה. לא אומר שאין דברים טובים במדיניות, בטח מה שקרה בשער 13 עם המחירים להורה+ילדים, אבל לאור המחירים לחדשים ( וגם למחדשים היה צריך יותר נמוך יותר לטעמי ) העובדה שאין שינוי גדול במדיניות ההנחות או שאין התייחסות לפינות של שער 2 ו13 שהן מוצר נפרד לחלוטין ממרכז השערים, ההנהלה החדשה כשלה כאן. חבל, לאור כל הדברים הנהדרים שהיא עשתה עד עכשיו, אבל זה כשלון גם לאור זה שאני בטוח שיהיו מספרים מאוד יפים של מנויים. וגם אם אנשים כמו יוסימו יעשו בסוף, הדחף והגעגועים חזקים ורובנו מכורים קשים, התחושה המרירה לא תעזוב אותם. את התחושה הזו שמלווה אותנו כל השנים במפגש מול המועדון היה צריך להכחיד. אולי בעונה הבאה.
כהרגלך אתה רואה הכל בשחור לבן. אנחנו נגד ההם. אוהדים מול הנהלה. אוהדים ״מאיתנו״ מול אוהדים ״לא מאיתנו״.
אז לא, אין פה ״התייצבות אוטומטית לצד הנהלות ולא אוהדים״. ואין פה בכלל הנהלות נגד אוהדים. יש פה הפועל תל אביב. וזו בדיוק הגישה שבגללה צריך להיות משוגע כדי לעשות את מה שכבירי עושה ולהכנס למקום שבו לא משנה מה תעשה ועם כמה כוונות טובות, תמיד יהיו כאלה שיראו אותך בתור ״אחד מהרעים״.
וכן, יש פה מדיניות לגיטימית לחלוטין (ולדעתי נכונה) שמתחילים ליישם ותבחן בטווח הארוך. מכל תיאוריך הדרמטיים על פגיעה עמוקה ברגשות האוהדים ותחושה מרירה שתמשך לנצח, אין שום סיבה שההנהלה תלך שנים אחורה לבדוק מי היה מנוי מתי (הרי אין לזה סוף) - ההחלטה שהתקבלה היא הבסיסית והטריוויאלית (לתת את ההנחה למחדשים) כפי שנהוג בתחום הזה כבר שנים. כמו שאם לא עשיתי מנוי לשער 5 שנה שעברה, השנה לא ישמרו לי מקום ולא משנה שלפני זה הייתי מנוי 20 שנה. זה בדיוק אותו דבר. אין פה שום דבר אישי, זה לא אומר ששמים עלי זין וזה לא אומר שחושבים שאני לא אוהד טוב.
עכשיו תמשיך.