pogi כתב:
ram כתב:
תשלומים זה הלוואה ממועדון אחר (או בעל עסק, אם אתה קונה משהו בתשלומים...).
במקום לשלם עכשיו הכל, אתה מתחייב לכמה שנים וזה לא משנה אם היית לוקח הלוואה מבנק בריבית נמוכה ומשלם בכסף הזה על השחקן או ״פריסת תשלומים״ ממועדון (שסביר להניח שמעלה קצת את המחיר בעקבות הפריסה, אבל זו לא הנקודה).
בשורה התחתונה אם בקיץ האופורי הקודם שרמון רק הגיע וכולנו הלכנו לאירוע משמח והצטלמנו איתו בוולפסון הייתה את אותה ההתנהלות, היית עדיין משלם היום למועדונים מהם קנית את דני עמוס, איתי שכטר, קולין ושות׳.
יקירי, תשלומים זה תשלומים והלוואה זה הלוואה, אלו שני דברים שונים בתכלית ואני לא אסביר לך עכשיו את ההבדלים ביניהם.
בלי קשר, הרוב המוחלט של העסקאות שמתבצעות היום במשק מתבצעות בתשלומים, בטח עסקאות בסדר גודל של מאות אלפי/ מליוני שקלים כמו בכדורגל. נדיר מאוד למצוא היום עסקה שמתבצעת כולה בתשלום אחד כשהסיבות לכך שונות ומגוונות ורובן לא קשורות בכלל ליכולת הכלכלית של המשלם.
לכולנו יש טראומה מחיים רמון אבל בסוף יש את הבקרה התקציבית שגובה ערבויות מהבעלים על כל החוזים לאורך כל התקופה.
ובלי קשר, היו"ר שלנו היה סמנכ"ל הכספים של בנק הפועלים, נראה לי שיש לו ניסיון בתכנון תקציבים של גופים קצת יותר גדולים מהפועל.
יקירי, אין שום הבדל ברמת ההתחייבות וברמת ההשפעה שתהיה על התקציב ועל ההתחייבויות שיש לך בשנים הקרובות.
כמו שאמרתי, מהבחינה הזאת המצב יכול להיות הרבה יותר גרוע. הלוואות בעלים הפכו לשטרי הון - מה שלא יכול לקרות עם התשלומים.
מועדון כדורגל הוא לא עסק כלכלי והוא כפוף לחוקים שונים - כמו חוקי הפייר פליי שכבר עברנו עליהם פעם אחת...
הבקרה התקציבית הייתה קיימת גם בתקופת חיים רמון ותראה לאן הגענו.
בסופו של דבר לקחת התחייבות עתידית זה סיכון, אתה מוכן לקחת את הסיכון הזה בשביל העונה, אני לא הייתי מוכן אם זה היה תלוי בי. לפני שנתיים היו לך שחקנים על הנייר לא פחות מבטיחים מהשנה ומאמן עם רזומה מכובד והתרסקת. אם היית עוד צריך לשלם את הלוואות הבעלים השנה היה לך הרבה פחות כסף לרכש וזה יהיה המצב בשנים הבאות במידה שהניסוי לא יצליח...