תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 18:18

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סקוורר שוחרר מהקבוצה
הודעהפורסם: 22 יוני 2015, 16:46 
אחרי שויתרת על סקוורר וסקוט הבסט קייס סצנריו שלך זה לשחרר את יונתן ולהביא את יבזורי (מה שיגרום שוב לגידול בתקציב הישראלים).
הבעיה בבסט קייס הזה היא שאתה נשאר עם סגל ישראלי דפוק מכל כיוון ושני שחקנים סופר בכירים בדיוק על אותה עמדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2015, 17:47 
לא נראה לי שבמצב הזה אתה מגדיל את התקציב בשום מצב. אבל אתה בהחלט נשאר עם סגל ישראלים חלש מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2015, 19:01 
אתה מגדיל כי בכל מקרה תצטרך להביא עוד גבוה ישראלי סותם חורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 יוני 2015, 21:01 
אה. חשבתי שאתה חושב שלא יביאו מישהו במקומו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2015, 23:45 
אין ספק ששני הישראלים הכי טובים בליגה מחוץ למכבי וירושלים (רביב ויבזורי) זה "סגל ישראלים חלש מאוד".
נו באמת עשו לי טובה. הלוואי עלי סגל ישראלי חלש כזה (נניח רביב, יבזורי, מתן ודילייגרו). שתי רמות מעל הסגל הישראלי שהיה לנו שנה שעברה.

אבל לצערי לא מאמין שזה יקרה (יבזורי), ואז תראו מה זה סגל ישראלי באמת חלש...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 06:29 
Fez כתב:
אין ספק ששני הישראלים הכי טובים בליגה מחוץ למכבי וירושלים (רביב ויבזורי) זה "סגל ישראלים חלש מאוד".
נו באמת עשו לי טובה. הלוואי עלי סגל ישראלי חלש כזה (נניח רביב, יבזורי, מתן ודילייגרו). שתי רמות מעל הסגל הישראלי שהיה לנו שנה שעברה.

אבל לצערי לא מאמין שזה יקרה (יבזורי), ואז תראו מה זה סגל ישראלי באמת חלש...

:ROSE:
בדיוק. ומה שמוזר שהניתוחים פה לא מתחשבים בעובדה שהעונה היה להפועל את אחד מסגלי הישראלים החלשים בליגה, וששולדבראנד כבר ארבע עונות על תקן פוטנציאל לא ממומש, והיה גרוע העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 06:57 
סמל אישי של המשתמש
אם מביאים זר בעמדה 3 שיכול לשחק גם כ 2, אין בעיה שרביב ויבזורי ישחקו ביחד בחמישיה ומתן על הספסל. כשאחד מהם ירד לנוח אז השני יהיה הרכז, מתן יעלה במקומו לעמדה 3 והזר יזוז ל 2.
במקרה כזה החמישיה תורכב מרביב + יבזורי + שלושה זרים ובספסל יהיו זר גבוה שיכול לשחק 4-5, מתן, שולדי, גוט, מור, בלאט ועוד איזה גארד ישראלי זול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 07:30 
סמל אישי של המשתמש
אם יבזורי מגיע ולא נפטרים מהחוזה של שולדי, אני מתקשה לראות איך נוכל להביא 4 זרים ברמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 07:51 
אם זה יקרה עדיף כבר להביא רק 3 זרים
לא מאמין שזה יקרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 08:04 
דבר ראשון, הסגל הישראלי שלנו ממש לא היה עד כדי כך נורא. כמו שאמר פז יש כאן קצת תופעת הדשא של השכן.
הסגל הישראלי שלנו בוודאות היה טוב משל גליל, אשדוד וחולון ובעיני גם משל נס ציונה ונהריה.
דבר שני, הבאה של יבזורי גוררת כך או כך עלייה בתקציב הישראלים כשברור שהדבר הכי חשוב בליגה הזאת זה זרים טובים.
לבסוף כמו שאמרתי כבר הבאה של יבזורי משאירה אותך עם בעיות קשות בסגל וחוסר איזון משווע.
וכמובן שפה מדובר על המצב האידיאלי בו אנחנו מצליחים להביא את יבזורי מה שכרגע לא נראה לי כל כך סביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 08:36 
הפועל כתב:
אם יבזורי מגיע ולא נפטרים מהחוזה של שולדי, אני מתקשה לראות איך נוכל להביא 4 זרים ברמה.

קשה לי להאמין שיבזורי/ כדיר יבואו, אם יבואו, מבלי שיהונתן ישוחרר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 08:41 
הוקיץ' כתב:
דבר ראשון, הסגל הישראלי שלנו ממש לא היה עד כדי כך נורא. כמו שאמר פז יש כאן קצת תופעת הדשא של השכן.
הסגל הישראלי שלנו בוודאות היה טוב משל גליל, אשדוד וחולון ובעיני גם משל נס ציונה ונהריה.
דבר שני, הבאה של יבזורי גוררת כך או כך עלייה בתקציב הישראלים כשברור שהדבר הכי חשוב בליגה הזאת זה זרים טובים.
לבסוף כמו שאמרתי כבר הבאה של יבזורי משאירה אותך עם בעיות קשות בסגל וחוסר איזון משווע.
וכמובן שפה מדובר על המצב האידיאלי בו אנחנו מצליחים להביא את יבזורי מה שכרגע לא נראה לי כל כך סביר.

הסגל הישראלי תרם יותר משל גליל, לא תרם יותר משל אשדוד של סיום העונה. חולון? מי תרם יותר העונה - הרוש, רוזפלט וגוני או הישראלים שלנו? כמה משחקים טובים נתנו מתן ויהונתן וכמה הרוש?
ואני לא מדבר על קבוצות כמו אילת, חיפה ורישון, שלהם היו ישראלים שתורמים באופן די קבוע.
להפועל העונה היה ישראלי אחד שנתן תפוקה של בכיר. רביב לימונד.
יהונתן נתן אולי ארבעה משחקים טובים. ומצטער, אם זו התפוקה שלו - אז אני מוותר עליו (תלוי בתחליף, כמובן), בשורה התחתונה הוא כבר ארבע עונות מאכזב ולא מצדיק את התקוות שתולים בו.
מתן העונה עבר ממצב של ישראלי בכיר לישראלי משלים.
סקוורר באמת נתן אחלה עונה. ואני מרוצה ממנו. אבל אם ויתור עליו יביא לנו את כדיר או יבזורי זה שווה בהחלט.

ולגבי חוסר האיזון. אתה צודק. אבל בתקציב של הפועל צריך לקחת הימור. בעיני אם יש לך את יבזורי או כדיר ביחד עם לימונד, וזה אומר שתמיר בלאט ישחק קצת יותר - זה הימור שאני לוקח. אני מעדיף את זה על פני לתת קרדיט לישראלים שמקבלים אחלה שכר ולא תורמים, כמו יהונתן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 09:23 
אם אתה מחבר את התרומה של כל הישראלים של אשדוד אתה מקבל בערך רבע מהתרומה של רביב.
לגבי חולון, אני לוקח את רביב הרבה לפני רוזפלט ואת סקוורר הרבה לפני גוני. לגבי הרוש, מדובר בשחקן טיפש ומחרב שלא שומר. אם אתה מדבר על תרומה סטטיסטית אז היו לו 13 משחקים העונה בדאבל פיגרז, ליונתן 12. בקיצור, הסגל הישראלי שלנו טוב משמעותית.
ואני מצטער אבל אני פשוט לא מסכים. רביב ויבזורי ביחד דורשים שהזר שלידם יהיה מגה שחקן מיוחד. תמיר בלאט לא צריך לשחק בהפועל אפילו דקה וראינו מה קרה העונה כששחקן לא ברמה קיבל דקות משמעותיות. בפועל אנחנו נצטרך גם להחליף את יונתן בחוטב עצים סטייל ביר כץ ולקוות שנפגע בול בזרים (שאת התקציב שלהם הקטנו) כדי שהוא לא יצטרך לשחק כמעט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 09:40 
פשוט מאוד:
אני מעדיף את הרביעייה הזו: יבזורי/כדיר, לימונד, מתן ותמיר
על פני: רביב, יהונתן, מתן וסקוורר.

ולגבי בלאט. הזלזול פה מוגזם. ואני לא יודע ממה נובע. עם כל חסרונותיו הפיזיים, שאולי ימנעו ממנו להיות כוכב גדול, זה ילד בן 18 שעשה עונה טובה מאוד בלאומית (תסתכל מה גולן גוט עשה העונה בלאומית), ילד שבכל קבוצה שהוא שיחק מאוד אהבו את היכולת שלו ואת הבגרות שלו. משחק בנבחרות הצעירות. ומציג יכולת טובה.
הגישה הזו לפיה הוא לא יכול לשחק דקה לא ברורה לי (ואני מקווה שאצל חלק מהכותבים היא לא נובעת משם המשפחה של תמיר - הוקיץ', אני לא מתכוון אליך...). ברור שעדיף סקוורר בתור רכז שני. אבל אם ויתור על סקוורר מביא לי את כדיר או יבזורי, אני הולך על זה בלי לחשוב פעמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 09:43 
למה אתה מתייחס לתמיר בלאט לפני וורקמן?
אמרו שהוא לא ממשיך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 09:44 
יש פה התעלמות גורפת מוורקמן, שלדעתי יהיה שחקן יותר משמעותי בעונה הבאה. הוא גם הוכיח השנה בכל דקה שקיבל שמבחינת הגנה, ריבאונד ומחויבות מגיע לו להיות שחקן של 10-15 דקות במשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 09:48 
ספסל של מתן וורקמן בלאט וזר כשהחמישיה זה קרלון רביב יבזורי ושני זרים גבוהים אני קונה עם כל החסרונות של הכפילות בעמדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 10:03 
אני לא מתעלם מוורקמן. אני מאוד אוהב אותו וחושב שהגיעו לו יותר דקות.
אני רק חושב שברגע שמתן יורד לספסל, צריך לחשוב טוב טוב אם כדאי להשאיר את ווילי, כי בתכל'ס הוא ומתן זו בדיוק אוהת עמדה, ואני לא חושב שכדאי להחזיק עם הספסל שני שחקנים על אותה עמדה.
לגבי היכולת? אני מחזיק מוורקמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 11:03 
סמל אישי של המשתמש
אין לי חשק לעבוד אז ביצעתי חישוב קל, וסכמתי את מדד היעילות של הישראלים בכל קבוצה.
1 מכבי 49.8
2 ירושלים 43.4
3 חיפה 39.6
4 ראשון 38.3
5 הרצליה 34.7
6 הפועל 34.4
7 נס ציונה 34.2
8 אילת 33.5
9 נהריה 33.2
10 חולון 32.9
11 גליל 31.8
12 אשדוד 28.91

אז אנחנו במדד מקום די טוב באמצע ולהגיד שהישראלים היו הבעיה שלנו זה לא "בדיוק" נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 11:42 
הטבלה מראה בדיוק את הבעיה. זה לא עניין של מספר אלא באחוזים בתוכו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 11:58 
אני מניח שאתה מתכוון שרביב מהווה את רוב האחוזים מהמדד.
איך זה מתבטא אצל קבוצות אחרות מבחינת הישראלי הבכיר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 12:12 
red pepper כתב:
ספסל של מתן וורקמן בלאט וזר כשהחמישיה זה קרלון רביב יבזורי ושני זרים גבוהים אני קונה עם כל החסרונות של הכפילות בעמדות.

גם אני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 12:46 
סמל אישי של המשתמש
קרלון לא יבוא, בוא נצא מהסרטים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 12:46 
purvis short כתב:
red pepper כתב:

גם אני

זה תסריט ריאלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 15:38 
purvis short כתב:
red pepper כתב:

גם אני

ספסל אנמי והגנתי שלא יכול להביא יותר מידי שינויים...
בעייתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 15:47 
סמל אישי של המשתמש
הוקיץ' צודק כמעט בהכל. קודם כל הבעיה עם הישראלים לא הייתה התרומה האבסולוטית, זאת הייתה בערך כמו של כל הליגה. הבעיה הייתה עם התרומה שלהם ביחס להשקעה בהם שהיא הרבה יותר גבוהה מלא מעט קבוצות, ומהמשקל שניתן להם (שיחקנו למעשה בשתי עמדות עם ישראלים בלבד, 1 ו-4).

ספציפית שחקן ברמה תמיר בלאט אסור שישחק בהפועל. הוא לא יכול לשחק עם הכדור כי מתנפלים עליו ואין לו מושג מה לעשות. הוא לא יכול לשחק בלי הכדור כי השומר שלו עוזב אותו והולך לשמור בצבע ואנחנו משחקים 4 על 5 בהתקפה. והבעיה הכי גדולה שהוא לא מסוגל לשמור על אף שחקן בליגה ואנחנו משחקים 4 על 5 בהגנה. להגיד שהוא נתן עונה טובה בלאומית זאת המצאה. הוא אולי נתן עונה טובה בבחינה שלו כפרוספקט בן 18 שאולי בעתיד יהיה מספיק טוב לליגת העל (קשה לי לראות את זה קורה), אבל בהסתכלות על התרומה שלו כשחקן שיכול או לא יכול לקבל דקות כרגע בליגת העל הנתונים הם גרועים מאוד. 9.7 נקודות למשחק ב-37% מהשדה ויחס אסיסטים/איבודים גרוע לרכז, בקבוצה שנשארה בליגה הלאומית על הקשקש אלה לא נתונים שאמורים לתת לו שום קרדיט בקבוצת ליגת על, אפילו לא קבוצת תחתית ובטח לא קבוצה שרוצה להיות בצמרת. גם הטיעון שאם הוא ישחק ליד שחקנים יותר טובים אז הוא ייראה יותר טוב לא מתקיים במציאות. ארד הררי שיחק העונה במכבי ליד שחקנים יותר טובים ממה שהיו או יהיו בהפועל, וכל פעם שהוא קיבל הזדמנות זה נראה מביך כי הוא פשוט לא שייך לרמות האלה. זה שהוא ישחק ליד שחקנים יותר טובים לא יגרום לו לכדרר אחורה ולרוחב כשלוחצים אותו ולא יאפשר לו לשמור על שחקן כלשהו בליגת העל. גם אם בונים את הספסל ביי פאר הכי גרוע בליגה (כרגע זה נראה הכיוון) צריך למצוא פיתרון הרבה יותר טוב לעמדה הזאת.

bergkamp כתב:
יש פה התעלמות גורפת מוורקמן, שלדעתי יהיה שחקן יותר משמעותי בעונה הבאה. הוא גם הוכיח השנה בכל דקה שקיבל שמבחינת הגנה, ריבאונד ומחויבות מגיע לו להיות שחקן של 10-15 דקות במשחק.

הבעיה שבדיוק על העמדה והתפקיד הזה יושב מתן, שאמור לתת 10-15 דקות של הגנה, לחימה ועבירות. אין מקום לשני שחקנים שביחד יכולים לעשות תפקיד אחד שולי, אין מספיק דקות בשביל שניהם וזה גם בזבוז כסף.
תמיר בלאט לעומת זאת, לפי הבנייה של הסגל הולך להיות כנראה רכז שני. לי ברור שבכל סגל נתון עדיף לא לשחק איתו אלא להשתמש בכל פיתרון אחר בעמדת הרכז ולהעלות חמישה שחקנים לגיטימיים, אבל אם העונה היו שני רכזים ישראליים לפניו והוא עדיין קיבל דקות ברגעים משמעותיים בלי כל הצדקה אז כמו שזה נראה כרגע הוא הולך לקבל הרבה דקות בעונה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 16:08 
יובל,
ואם תביא את כדיר:
ותשחק בחמישייה עם: רכז זר, לימונד, 2-3 זר, כדיר וגבוה זר
ספסל: תמיר, מתן, גבוה זר ועוד ישראלי זול
אה?
ואם תביא את יבזורי:
ותשחק בחמישייה עם יבזורי, לימונד, גארד זר, ושני גבוהים זרים
ספסל: תמיר, מתן, ואז תהיה לך אפשרות להביא גבוה ישראל זול וגארד זר לספסל.
לא תסתדר?

בשורה התחתונה, מה אתה מעדיף:
את הרביעייה של: לימונד, יבזורי/כדיר, מתן ותמיר
או את: לימונד, יהונתן, מתן וסקוורר

אני מעדיף את הרביעייה הראשונה בלי לחשוב פעמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 16:19 
סמל אישי של המשתמש
גם אם אתה מתפשר על הספסל אתה צריך פיתרון אחר מאשר תמיר בלאט, איזשהו גארד נורמלי על הספסל. אולי שחקן כלשהו מהלאומית שאפשר להביא בזול, אני לא בקיא בשחקנים ברמות האלה וגם לא בסדר גודל של המחירים בשביל לתת הצעות ספציפיות. שחקן ברמה של תמיר בלאט לא יכול לשחק בהפועל, זה non starter. הוא פשוט הרבה מתחת לרמה המינימלית של שחקן שיכול לקבל דקות בליגת העל, אין דרך לעקוף את זה.

נערך לאחרונה על ידי יובל בתאריך 23 יוני 2015, 16:30, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 16:29 
לא מבין אנשים פה
לפני בלאט ברוטציה צריכים להיות 4 ישראלים טובים +וורקמן

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2015, 17:05 
el dudernio כתב:
אין לי חשק לעבוד אז ביצעתי חישוב קל, וסכמתי את מדד היעילות של הישראלים בכל קבוצה.

בפעם הבאה תעזר בעבודה שכבר נעשתה:
http://www.basket.co.il/StatsPage_Reports.asp?cYear=2015&Report_options=1&StatsBoard=0

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: