Fez כתב:
יובל כתב:
הפועל, גם רביב לא. שניהם 2 קלאסי, לא 1-2 ולא 2-3. לדעתי אם משחררים את שולדבראנד וסקוורר בשביל יבזורי אנחנו מקבלים שני ישראלים בכירים על אותה עמדה ואת הספסל ביי פאר הכי חלש בליגה, ועם זה לא נגיע לכלום. אם יש אפשרות להביא את יבזורי במקום סקוורר (בשכר יותר גבוה כמובן) ועדיין להישאר עם גבוה ישראלי נורמלי זה כבר משהו אחר. בלי קשר ליבזורי, אם אפשר להחליף את שולדבראנד ברוזפלט בלי להוסיף הרבה כסף, ולהחליף את סקוורר בגארד אחר, זה יכול להיות שדרוג מצוין.
זו אחת הסיבות שאני חושב שכל סיפור העמדות הזה מפספס את הנקודה (במיוחד בליגה שלנו). אולי רביב 2 ואולי יבזורי 2 אבל אין ספק שיבזורי משלים את רביב הרבה יותר טוב מרכזים כמו רוט, נעימי או אפיק ניסים (שהם מתכון לפיצוץ ליד רביב). למעשה מבין כל הגארדים הישראלים הבכירים אני חושב שיבזורי אחד היחידים שמתאים.
אני מאוד מחזיק מיבזורי, הרבה יותר מכדיר (דיעה אישית שאולי הרבה לא יסכימו איתה) ולדעתי בשורה התחתונה הוא נותן יתרון יותר גדול למרות נושא העמדה. לדעתי אם כדיר היה מגיע (לא יקרה) הרבה פה היו מתאכזבים ממנו תוך שנה ואומרים שהוא לא שווה את הכסף, על יבזורי אין לי ספק שזה לא היה קורה.
מצד אחד אתה צודק בזה שהם שחקנים מאוד מנוגדים בתכונות שלהם, כמעט הפכים, ולכן משלימים זה את זה בצורה טובה יחסית לשני שחקנים שמשחקים על אותה עמדה. מהבחינה הזאת הם לא שני שחקנים שלא יכולים לדרוך על מגרש ביחד.
מצד שני אתה מתעלם מכך שאף אחד מהם לא יכול לרכז. שניהם קיבלו אחריות כזו העונה, מי פחות (יבזורי) ומי יותר (לימונד), וזה נראה לא טוב עבור שניהם. בטח תחת קטש אתה חייב רכז אמיתי שיריץ את הפיק אנד רול ואת זה אף אחד משניהם לא יכול. בלי שחקן פיק-אנד-רול ברמה גבוהה לא נגיע רחוק. ואם אתה שם את שניהם ליד רכז, אין לך אף שחקן שיכול לשמור את הסמול פורוורד של היריבה. ושוב חוזרים לנקודה שצריך רכז עם סייז של סמול פורוורד בשביל להשלים את שניהם, וגם זה רחוק מלהיות אידאלי. זה עדיין יוצר קבוצה נמוכה. ומה תעשה כשהשחקן הזה שתביא יצטרך לנוח? איזה הרכבים תוכל להעמיד? ושוב, זה רק אם אתה מצליח להביא שחקן מיוחד כמו קרלון בראון או מארדי קולינס שיכולים לשחק לפחות ב-3 עמדות בלי בעיה. אם אתה מביא לידם "סתם" רכז, אפילו טוב, או "סתם" סמול פורוורד, יש לך בעיה גדולה.
אני לא בטוח בכלל ששחקן כמו נעימי לא יכול להשלים את רביב יותר טוב, אבל הנקודה היותר מרכזית היא ששני גארדים ישראלים הם פשוט לא מספיק טובים בשביל להשלים אחד את השני בצורה מספיק טובה ולכן כל הקבוצות מביאות גארד זר ליד גארד ישראלי מוביל. אני חושב שכדיר ויבזורי יכולים להשפיע בתור שחקנים מובילים על קבוצה בסדר גודל שלנו בערך באותה רמה (ליבזורי יש פוטנציאל להיות שחקן משלים הרבה יותר אפקטיבי בקבוצה יותר גדולה), ומבחינת הבנייה של הסגל אנחנו צריכים שחקן בעמדה של כדיר.