pogi כתב:
redrony כתב:
אדום שרוף100 כתב:
לא מבין את ההחלטה ללכת על חלוץ ישראלי בהנחה שלא נראה פה את בן סהר ודמארי.
זה על הפנים להתחיל עונה עם דודו ביטון בתור חלוץ. גם אם כל הזרים הטובים שהוזכרו יבואו לקישור זה לא שווה כלום.
צריך חלוץ זר טוב, ואני לא מבין איך לא משקיעים דווקא שם כסף גדול. סליחי זה אופציה שאני לא עף עליה.
אני דווקא כן יכול להבין. לא יודע מה יביאו בסוף, אבל שבונים קבוצה מהתחלהכמו בהפועל השנה. אז הקישור (האחורי וההתקפי) די יקבעו איך הקבוצה תעמוד ותיראה. ברור שחלוץ טוב הוא חשוב, אבל 2 חלוצי ליגה ישראלים טובים (דודו ביטון כאלה) בתוספת יחזקאל ואולי עוד איזה ילד, יכולים להספיק לעונה ראשונה כזו. ברור שזה לא אופטימלי, אבל בהנחה שאליפות לא ניקח השנה, אז עם קישור טוב אפשר להסתדר.
אני מנסה להיזכר בק"ש של האליפות ואם אני לא טועה הם בדיוק היו עם 3 חלוצים ישראלים סבירים.
אני לגמרי לא מסכים, ודיברתי על זה פה לא פעם
כשאתה בונה קבוצה חדשה, עם מאמן חדש, אז אתה במצב רגיש, מלחיץ ונפיץ מאוד.
יש סבירות גבוהה שאתה לא תתחבר במחזורים הראשונים וחלוץ טוב יכול להיות ההבדל אם לא תתחבר ותנצח או לא תתחבר ולא תנצח.
לא תתחבר ולא תנצח- המערכת תהיה בלחץ, המאמן יהיה בלחץ והעסק יכול להתפרק.
אף אחד לא יודע מה היה קורה בעונת לוזון אם במקום אסולין היה חלוץ נורמלי שמבקיע באחד על אחד מול בית"ר.
אבל גם הוא וגם ג'וניור לא תיפקדו ולא הבקיעו, לא במשחק הזה ולא במשחקים האחרים, לא ניצחנו מחזורים שלמים והעסק התפרק.
כדורגל זה קודם כל משחק של חלוצים ולא יעזור כלום. רק אחר כך באים הקשרים המגנים והבלמים
אני מסכים לגבי המשפט הראשון שלך, בשום אופו לא לגבי האחרון. בכדורגל הקבוצות החזקות הן בד"כ הקבוצות של האמצע. שים את החלוץ הכי טוב בעולם, בלי קישור שנותן לו כדורים ושחקנים שעושים תנועה אין לו מה לחפש בכלל.
אני כבר לא מדבר שיש שחקני קישור התקפי או כנפיים שגם יודעים לתת גולים, אבל בוא נגיד שאתה לא בונה שיתנו במספרים של חלוצים.
ולגבי עונת לוזון, אני אגיד לך מה היה קורה, כנראה אותו דבר. שהגיע גוטמן ראית הבדל בין קבוצה שיודעת לעמוד על המגרש בצורה בסיסית לבין אוסף השחקנים שהעמיד לוזון (ואני רחוק מלהיות מחסידי גוטמן).
אני כן מסכים שהמחזורים הראשונים חשובים לבטחון, אבל גם הקבוצה של אלי כהן ב-98 שהיה לה חלוץ אחד שהתחיל להבקיע במחזור 6 היתה חיה על הקישור שלה, במיוחד האחורי ודרסיליה רב העונה. שטרית נתן עונה גדולה וסימרוטיץ גם תרם, אבל זו היתה קבוצה של החזקת כדור, שליטה במשחק שידעה שאם נותנת גול אחד היא ניצחה.
הרי הגענו להישגים ושיחקנו לא רע במשך תקופה ארוכה בה החלוץ המרכזי שלנו היה אוגבונה.
העניין הוא שפה אתה מדבר על קבוצה חדשה לגמרי, ולכן אתה צריך חלוץ שכשהוא יקבל כדור קרן ישר לראש, הוא יעשה מזה גול בסבירות של 80% ולא של 40%. אחד כזה שאתה יודע שאת ה10-15 שערים בעונה הוא ייתן לך, סתם כי הוא חלוץ טוב שיודע לנצל מצבים גם בלי משחק קישור מבריק.
למכבי חיפה השנה לא היה את זה, הם החזיקו כמות גדולה של חלוצים בינוניים, לא שמו גולים במשחקי הפתיחה למרות ששיחקו לא רע, נכנסו ללחץ ונדפקה להם העונה.
בגלל זה במקום ההנהלה כן הייתי סוגר את הפינה הזו ולא אומר לעצמי "יש לנו את ביטון, יחזקל ואזולאי, נסתדר" כי זה יכול להיות משמעותי מאוד.