תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 20:59

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 147 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 12 יוני 2015, 15:09 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
לא באמת אני שואל. יש לא מעט רופאים שעוסקים בהומיאופטיה, הם כולם סתומים? (אגב - אישית ניסיתי וזה לא עשה לי כלום, בניגוד לדיקור)

אולי אתה מבלבל עם נטורופתיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: דיקור סיני
הודעהפורסם: 12 יוני 2015, 15:13 
http://www.drfreed.co.il/
סתם דוגמא (לא מכיר אותו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יוני 2015, 15:35 
יש יותר אנשים שנשבעים שרבנים ואורן זריפים למיניהם עזרו להם. מה זה מוכיח?

רופא שטועה הוא לא סתום, הוא פשוט טועה. רופאים טועים, וזה בסדר, זה לא מדע מדוייק טהור.

באחוזים מי מועיל יותר? אני לא חושב שזו תחרות בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 12 יוני 2015, 15:45 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
לא באמת אני שואל. יש לא מעט רופאים שעוסקים בהומיאופטיה, הם כולם סתומים? (אגב - אישית ניסיתי וזה לא עשה לי כלום, בניגוד לדיקור)

אולי אתה מבלבל עם נטורופתיה?

אפילו רוב העוסקים בתחום מבלבלים בין שני המונחים האלה (שגם ככה לא מוגדרים בבהירות מדעית במיוחד).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2015, 15:50 
19 כתב:
יש יותר אנשים שנשבעים שרבנים ואורן זריפים למיניהם עזרו להם. מה זה מוכיח?

רופא שטועה הוא לא סתום, הוא פשוט טועה. רופאים טועים, וזה בסדר, זה לא מדע מדוייק טהור.

באחוזים מי מועיל יותר? אני לא חושב שזו תחרות בכלל.

סליחה על השאלה, אבל מי אתה שתקבע שהוא טועה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יוני 2015, 15:53 
אני לא קבעתי שאף אחד טועה, אני כן קובע שמי שטועה הוא לא סתום, הוא פשוט טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יוני 2015, 15:55 
הבנתי אוקיי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יוני 2015, 22:58 
דיקור עובד ועוד איך עובד. לא האמנתי אחרי שניסיתי בעבר. כשהגעתי למישהו הנכון הוא גאל אותי מכאבים שאני מאחל רק לדון ולחולדאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2015, 23:33 
סמל אישי של המשתמש
כשאומרים שטיפול הוא פלסיבו לא אומרים שהוא לא עובד.
פלסיבו עובד, ועובד טוב.
היות וכאבים נובעים ממערכת העצבים שמדווחת למח שלנו, טיפולי פלסיבו מאד טובים לכאבים. הם טובים בכל מה שקשור להרגשת המטופל.
אין לאף אחד מה להתבייש בזה שהוא מצא אמונה שעוזרת לו לא להרגיש כאבים. הלואי על כולנו להיפטר מכאבים.

כשמחקר מראה שטיפול הוא פלסיבו, הוא מראה שלא שיטת הטיפול עצמה היא שהביאה לשיפור בהרגשה, שכן החלפה בטיפול למראית עין בלבד ללא ידיעת המטופל (ומומלץ שגם ללא ידיעת המטפל כשאפשר) הביאה לתוצאות דומות.
אנשים תמיד יזדקקו לטיפולי פלסיבו בכדי להתמודד עם כאבים.
היו מחקרים שהראו שככל שמשלמים יותר על טיפול פלסיבו הוא יותר עוזר. מגניב, נכון? מצד שני נורא מעצבן...

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2015, 09:22 
סמל אישי של המשתמש
אני אנצל את הנושא כדי לשאול על ההיפנוזה.
כדאי לנסות לפני שאני שופך אלפי שקלים? אמרו לי שזה עוזר לאנשים שסובלים ממעי רגיז כמוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2015, 13:57 
סמל אישי של המשתמש
מילא מעי רגיז, אבל את הערביות שלך זה לא יפתור אז חבל על המאמץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2015, 14:42 
its-sick כתב:
פלסיבו עובד, ועובד טוב.
היות וכאבים נובעים ממערכת העצבים שמדווחת למח שלנו, טיפולי פלסיבו מאד טובים לכאבים. הם טובים בכל מה שקשור להרגשת המטופל.
אין לאף אחד מה להתבייש בזה שהוא מצא אמונה שעוזרת לו לא להרגיש כאבים. הלואי על כולנו להיפטר מכאבים.

כשמחקר מראה שטיפול הוא פלסיבו, הוא מראה שלא שיטת הטיפול עצמה היא שהביאה לשיפור בהרגשה, שכן החלפה בטיפול למראית עין בלבד ללא ידיעת המטופל (ומומלץ שגם ללא ידיעת המטפל כשאפשר) הביאה לתוצאות דומות.
היו מחקרים שהראו שככל שמשלמים יותר על טיפול פלסיבו הוא יותר עוזר. מגניב, נכון? מצד שני נורא מעצבן...

אתה יודע, זה אולי יפתיע שאנשים שיודעים מה זה פלסבו ועדיין טוענים ששיטה זו או אחרת עובדת. יש לזה גם סימוכין מחקריים. בכל מקרה יש בעיות מתודולוגיות בבדיקה בפרט לגבי השאלה איך מודדים הצלחה.
למשל (מניסיון אישי) אסתמה - אם אתה מודד טיפול בהתקף בודד, אין תחרות לרפואה המערבית ואף שיטה לא נותנת מענה למיטב ידיעתי.
אם אתה בודק טיפול במחלה לאורך זמן ולא בסימפטומים, לרפואה המערבית אין שום מענה (למיטב ידיעתי) והדיקור הסיני אצלי לפחות, ריפא אותי כמעט לחלוטין (ממצב של להתעורר כל לילה לונטולין לשאיפה פעם בחצי שנה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2015, 14:44 
אוגוסטוס היל כתב:
its-sick כתב:
פלסיבו עובד, ועובד טוב.

אתה יודע, זה אולי יפתיע שאנשים שיודעים מה זה פלסבו ועדיין טוענים ששיטה זו או אחרת עובדת. יש לזה גם סימוכין מחקריים. בכל מקרה יש בעיות מתודולוגיות בבדיקה בפרט לגבי השאלה איך מודדים הצלחה.
למשל (מניסיון אישי) אסתמה - אם אתה מודד טיפול בהתקף בודד, אין תחרות לרפואה המערבית ואף שיטה לא נותנת מענה למיטב ידיעתי.
אם אתה בודק טיפול במחלה לאורך זמן ולא בסימפטומים, לרפואה המערבית אין שום מענה (למיטב ידיעתי) והדיקור הסיני אצלי לפחות, ריפא אותי כמעט לחלוטין (ממצב של להתעורר כל לילה לונטולין לשאיפה פעם בחצי שנה)

אבל נסכים איתך שהכח של התפיסה של האדם הוא מאוד מאוד משמעותי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2015, 15:03 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
מילא מעי רגיז, אבל את הערביות שלך זה לא יפתור אז חבל על המאמץ.

הומור יהודי לא מצחיק אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2015, 15:25 
אוגוסטוס היל כתב:

זה פשוט כשל לוגי נוראי, ואתה ממשיך לחזור על הטיעון הזה פעם אחר פעם כאילו אתה באמת לא מבין שהוא חסר רציונליות לחלוטין. יש המון רופאים שמאמינים בהמון דברים (שקשורים לרפואה או שלא קשורים ברפואה). יש גם רופאים שנותנים טיפולים "מערביים" (נזרום עם הטרמינולוגיה הזאת) שלא הוכחו כיעילים, ויש רופאים שנותנים טיפולים "מזרחיים" (נניח) שלא הוכחו כיעילים. זה שיש רופא שנותן את התרופה, לא אומר שום דבר על התרופה. מה זה אמור להוכיח שיש רופאים שעוסקים בהומאופתיה? יש ביולוגים שלא מאמינים באבולוציה, זה אומר משהו על נכונות התיאוריה? מה שרלוונטי זה מה הרפואה כמדע אומרת על הומאופתיה ומה הביולוגיה כמדע אומרת על אבולוציה, לא במה מאמין אינדיבידואל כזה או אחר.
בזמנך החופשי:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7 ... 7%90%D7%9D
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7 ... 7%A8%D7%AA

הדרך לבדוק אם טיפול יעיל או לא היא באמצעות השיטה המדעית. אין בזה שום דבר "מערבי" או "מזרחי" - זו בסה"כ שיטה שנועדה להפחית את ה-Bias האנושי שלנו ואת מימד המקריות. שנועדה לסנן את "יש לי חבר שניסה הכל ורק X עבד" או "אני מכיר רופא שמאמין ב-Y", ולבדוק את הטיפול על קבוצות גדולות של אנשים באופן מבוקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 13 יוני 2015, 16:56 
סמל אישי של המשתמש
יש הרבה הגיון בזה שרופאים יעסקו גם בפלצבו. אם החולה סובל, ויש אפשרות להקל על הסבל שלו באמצעות אפקט פלציבו במקום לתת לו כדורים עם תופעות לוואי ופגיעה בבריאות, במיוחד כשהפלציבו יכול לעזור יותר מטיפול תרופתי שבאמת משכח את הכאב. חוץ מזה שזה יכול להיות מציל חיים אנשים שמעדיפים רפואה אלטרנטיבית על פני רפואה יעשו את הטיפולים האלטרנטיביים אצל רופא שגם ידע להפנות אותם לטיפול רפואי כשיצטרכו כזה, ולא למטפל אלטרנטיבי שיכול לשכנע חולי סרטן שכימוטרפיה זה מה שהורג חולי סרטן והתרופה האמיתית לסרטן זה מיץ לימון.
מעבר לזה, זה גם מאוד כלכלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 13 יוני 2015, 17:12 
Fez כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

זה פשוט כשל לוגי נוראי, ואתה ממשיך לחזור על הטיעון הזה פעם אחר פעם כאילו אתה באמת לא מבין שהוא חסר רציונליות לחלוטין. יש המון רופאים שמאמינים בהמון דברים (שקשורים לרפואה או שלא קשורים ברפואה). יש גם רופאים שנותנים טיפולים "מערביים" (נזרום עם הטרמינולוגיה הזאת) שלא הוכחו כיעילים, ויש רופאים שנותנים טיפולים "מזרחיים" (נניח) שלא הוכחו כיעילים. זה שיש רופא שנותן את התרופה, לא אומר שום דבר על התרופה. מה זה אמור להוכיח שיש רופאים שעוסקים בהומאופתיה? יש ביולוגים שלא מאמינים באבולוציה, זה אומר משהו על נכונות התיאוריה? מה שרלוונטי זה מה הרפואה כמדע אומרת על הומאופתיה ומה הביולוגיה כמדע אומרת על אבולוציה, לא במה מאמין אינדיבידואל כזה או אחר.
בזמנך החופשי:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7 ... 7%90%D7%9D
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7 ... 7%A8%D7%AA

הדרך לבדוק אם טיפול יעיל או לא היא באמצעות השיטה המדעית. אין בזה שום דבר "מערבי" או "מזרחי" - זו בסה"כ שיטה שנועדה להפחית את ה-Bias האנושי שלנו ואת מימד המקריות. שנועדה לסנן את "יש לי חבר שניסה הכל ורק X עבד" או "אני מכיר רופא שמאמין ב-Y", ולבדוק את הטיפול על קבוצות גדולות של אנשים באופן מבוקר.

זה היה אל מול הטענה "הומיאופתיה זה כמו מים". ברור לי שזה לא רלוונטי זה רק דרך לנסות להראות את ההתנשאות כלפי הגישה.
ולגבי המתודולוגיות, הספרות גדושה. צריך רק לזכור שאין לנו מושג בהרבה מאוד דברים. וצריך גם לזכור שאת כללי המתודולוגיה לא המציאו גאוני פורום שדים.
קצת צניעות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2015, 17:17 
סמל אישי של המשתמש
רק לתקן אי דיוק אחד, הומאופתיה זה לא כמו מים. הומאופתיה זה מים. גם הומאופתים לא מכחישים את זה, הם רק טוענים שאלה מי פלא שמרפאים מחלות כי פעם לפני שהם היו סתם מים הייתה בהם גם אנטיביוטיקה והמים זוכרים את זה.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2015, 23:05 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
לגבי הומאופתיה:
כשהבת שלי הייתה בת 6 חודשים היו לה התקפי אסטמה קשים. היינו מגיעים למיון כדי שלא תיחנק, וגם אז הטיפול היה נמשך יומיים בבית. ניסינו הומאופטיה, הלך מצוין. בכל התקף הייתה מקבלת מהמים האלה, או לא אכפת לי מה זה, וזה היה מיטיב את מצבה, מהר הרבה יותר. כשההומאופתית לא הייתה זמינה ולא הצלחנו להשיג ממנה מרשם, היינו מגיעים שוב למיון במצב הרבה יותר גרוע. מים זוכרים בתחת שלי, פלסבו (כן, הא? אפקט פלסבו לתינוקת בת 6 חודשים...) בתחת שלי. הכי חשוב שיהיה מחקר מדעי.

כנ״ל דיקור. נתפס לי הגב, בקושי הצלחתי להיכנס ולצאת מהרכב. הלכתי למדקר שאני מכיר טוב, יצאתי חדש, עם אולי 5% מהכאב ומגבלת התנועה שהייתה קודם. עובדה שטיפול אחר ( תרופות, כירופרקטור) לא עזרו, והוא כן.
אבל שיט, אין מחקר על זה...

מצטער, אבל אנקדוטות זה לא מחקר מדעי. לא יודע מה היה לבת שלך, ומה הרופאים האמיתיים אמרו על זה ומה הם רשמו לה.

אבל מה שזה לא יהיה, אחד הדברים שהופאופטיה בונים עליו, זה regression to mean. יש לך אסתמה, או נזלת או כאב ראש או מה שלא יהיה, אתה הולך להומאופט, הוא אומר לך ״תקח את זה, זה קודם יהיה יותר גרוע ואז ישתפר, זה חלק מאיך שזה עובד׳״, וסטטיסטית זה בדיוק מה שאמור לקרות ב 99.999 אחוז מהמקרים (אלא אם כן אתה מת). הגוף מרפא את עצמו באמצעות המערכות שהתפתחו במשך מליארדי שנים. אבל הלכת להופאופט אז אתה נותן לו קרדיט.

לגבי פלסיבו, הוא עובד גם על חיות ותינוקות. זה לא הכי ברור בדיוק למה, בטח שילוב של כמה דברים, בעיקר ההשפעה על הסביבה (על ההורים למשל, ההורים מרגישים טוב עם הטיפול, אז גם התינוק מרגיש יותר טוב)

http://www.badscience.net/2007/11/a-kind-of-magic/

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2015, 23:08 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
its-sick כתב:
פלסיבו עובד, ועובד טוב.

ניסית בלי דיקור סיני באותו זמן שעשית דיקור סיני? לא, כי אתה לא יכול. שוב, זאת אנקדוטה ו correlation זה לא causation.

אז אני אגיד לך, גם אני שאפתי וינטולין פעם ביום בערך. ועכשיו לא שואף בכלל. זה בגלל שלא הלכתי לדיקור סיני. או יותר הגיוני בגלל שדברים כאלה עוברים עם הזמן.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 00:02 
לא טענתי שערכתי מחקר, שיתפתי בחוויה אישית. לא פירטתי את התהליך אבל הכללים של קשר סיבתי די קיימים במה שקרה אצלי.
כך או אחרת, מקרה פרטי לא מעלה ולא מוריד כלום. יש מחקרים שמראים את זה.
אגב, לפני כן ניסיתי הומיאופתיה וזה לא עזר בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 00:13 
סמל אישי של המשתמש
אז אתה חושב שיש מקומות ספציפיים מאד בעור שלך, שאם דוקרים אותן, זה משפיע ישירות על מחלת האסטמה?

יש מספיק מקומות בשביל כל המחלות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 08:10 
סמל אישי של המשתמש
בדקתי עם אחותי שהיא רוקחת ואין בתרופות הומאופטיות שום חומר פעיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 09:15 
אם פלסבו כל כך עוזר לאנשים אז יכול להיות שצריך להקים בתי ספר לפלסבו.

הכי קל זה לכנות כל החלמה שאין לכם הסבר עבורה כ"פלסבו", אבל זה רציני בערך כמו להאמין באיכויות הריפוי של אורן זריף.

אגב, אני מסכים שיש אפקט פלסבו שעובד במקרים מסויימים, אבל להשתמש בו כהסבר אוטומטי לכל דבר (ההורים יותר רגועים אז האסטמה של התינוקת נפסקת) זה מטופש.

גילוי נאות - אשתי מטפלת שיאצו, אז אני משוחד בדיון. מצד שני, היא גם פיזיקאית (מכון וייצמן) והידע שלה במדע וברפואה ומחקרים רפואיים בפרט, הוא בהחלט מכובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 09:19 
פלסבו לא קוראים להחלמה שאין לה הסבר, אלא לדבר שהוא בוודאות לא תרופה, שכן יוצר אפקט שהוא לא יוצר כשהוא לא מוצג כתרופה. יש אפקט פלסבו גם אצל תינוקות ובעלי חיים, זה לא משהו שאפשר להתווכח איתו, זה משהו מוכח.

אלה דברים שעברו ניסויים במאות אלפי מקרים. להגיד שזו מילה שנותנים להחלמה שאין לה הסבר זה לרדד את זה לרמה הכי נמוכה שיש. אם תינוקות משתעלים פחות כשנותנים להורים שלהם מים עם סוכר ומציגים להם את זה כתרופה, אז לא, מים עם סוכר לא עוזרים לשיעול. כמו שברכה מרב לא מרפאת דלקת פרקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 09:46 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
אם פלסבו כל כך עוזר לאנשים אז יכול להיות שצריך להקים בתי ספר לפלסבו.

הכי קל זה לכנות כל החלמה שאין לכם הסבר עבורה כ"פלסבו", אבל זה רציני בערך כמו להאמין באיכויות הריפוי של אורן זריף.

אגב, אני מסכים שיש אפקט פלסבו שעובד במקרים מסויימים, אבל להשתמש בו כהסבר אוטומטי לכל דבר (ההורים יותר רגועים אז האסטמה של התינוקת נפסקת) זה מטופש.

גילוי נאות - אשתי מטפלת שיאצו, אז אני משוחד בדיון. מצד שני, היא גם פיזיקאית (מכון וייצמן) והידע שלה במדע וברפואה ומחקרים רפואיים בפרט, הוא בהחלט מכובד.

אישית הבאתי פה הרבה יותר מידע מפלסיבו.

לדוגמא לגבי הדוגמא האנקדוטית של האסטמה של התינוקת.

אם משהו שם עבד, זה רק פלסיבו (זאת עובדה מדעית, כי אין בהומאופתיה שום דבר מעבר לפסיכולוגיה. כי אין שום רכיב פעיל). כמובן שיתכן שזה לא עבד בכלל, וזה היה regression to mean או confirmation bias, ואז לא צריך אפילו פלסיבו בשביל להסביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 09:52 
סמל אישי של המשתמש
למקרה שאתם מנסים להתאבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 09:56 
סמל אישי של המשתמש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 09:58 
19 כתב:
פלסבו לא קוראים להחלמה שאין לה הסבר, אלא לדבר שהוא בוודאות לא תרופה, שכן יוצר אפקט שהוא לא יוצר כשהוא לא מוצג כתרופה. יש אפקט פלסבו גם אצל תינוקות ובעלי חיים, זה לא משהו שאפשר להתווכח איתו, זה משהו מוכח.

אלה דברים שעברו ניסויים במאות אלפי מקרים. להגיד שזו מילה שנותנים להחלמה שאין לה הסבר זה לרדד את זה לרמה הכי נמוכה שיש. אם תינוקות משתעלים פחות כשנותנים להורים שלהם מים עם סוכר ומציגים להם את זה כתרופה, אז לא, מים עם סוכר לא עוזרים לשיעול. כמו שברכה מרב לא מרפאת דלקת פרקים.

אני לא התווכחתי עם זה שיש אפקט פלסבו במקרים מסויימים. הבעיה שלי היא עם השימוש במינוח הזה באופן גורף לכל החלמה שהיא תוצאה של טיפול אלטרנטיבי.

גם לקחת שיטות ריפוי שנהוגות במזרח מזה מאות שנים ומבוססות על פילוסופיה מסויימת ולהשוות אותן ל"מטפלים" כמו אורן זריף, זה וואחד רידוד של הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 09:59 
בלאד - לא מתיימר להכנס לויכוח בנושא הומאופתיה, לא מכיר את הנושא מספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 147 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: