אדום מטלי כתב:
לגבי הומאופתיה:
כשהבת שלי הייתה בת 6 חודשים היו לה התקפי אסטמה קשים. היינו מגיעים למיון כדי שלא תיחנק, וגם אז הטיפול היה נמשך יומיים בבית. ניסינו הומאופטיה, הלך מצוין. בכל התקף הייתה מקבלת מהמים האלה, או לא אכפת לי מה זה, וזה היה מיטיב את מצבה, מהר הרבה יותר. כשההומאופתית לא הייתה זמינה ולא הצלחנו להשיג ממנה מרשם, היינו מגיעים שוב למיון במצב הרבה יותר גרוע. מים זוכרים בתחת שלי, פלסבו (כן, הא? אפקט פלסבו לתינוקת בת 6 חודשים...) בתחת שלי. הכי חשוב שיהיה מחקר מדעי.
כנ״ל דיקור. נתפס לי הגב, בקושי הצלחתי להיכנס ולצאת מהרכב. הלכתי למדקר שאני מכיר טוב, יצאתי חדש, עם אולי 5% מהכאב ומגבלת התנועה שהייתה קודם. עובדה שטיפול אחר ( תרופות, כירופרקטור) לא עזרו, והוא כן.
אבל שיט, אין מחקר על זה...
מצטער, אבל אנקדוטות זה לא מחקר מדעי. לא יודע מה היה לבת שלך, ומה הרופאים האמיתיים אמרו על זה ומה הם רשמו לה.
אבל מה שזה לא יהיה, אחד הדברים שהופאופטיה בונים עליו, זה regression to mean. יש לך אסתמה, או נזלת או כאב ראש או מה שלא יהיה, אתה הולך להומאופט, הוא אומר לך ״תקח את זה, זה קודם יהיה יותר גרוע ואז ישתפר, זה חלק מאיך שזה עובד׳״, וסטטיסטית זה בדיוק מה שאמור לקרות ב 99.999 אחוז מהמקרים (אלא אם כן אתה מת). הגוף מרפא את עצמו באמצעות המערכות שהתפתחו במשך מליארדי שנים. אבל הלכת להופאופט אז אתה נותן לו קרדיט.
לגבי פלסיבו, הוא עובד גם על חיות ותינוקות. זה לא הכי ברור בדיוק למה, בטח שילוב של כמה דברים, בעיקר ההשפעה על הסביבה (על ההורים למשל, ההורים מרגישים טוב עם הטיפול, אז גם התינוק מרגיש יותר טוב)
http://www.badscience.net/2007/11/a-kind-of-magic/