תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 21:51

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 53 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הגבולות ההיסטוריים והגבולות הנוכחיים - בעקבות חוטובלי
הודעהפורסם: 31 מאי 2015, 18:08 
אמיר כתב:

אני חושב שיש משמעויות פרקטיות מאד רציניות לאמונה שלך (ושל רוב היהודים בישראל) ש"ליהודים יש זכות לבית לאומי"

ברור, אבל מה המשמעויות הפרקטיות של האמונה שלך?

אמיר כתב:

, אמונה שאתה עדיין מסרב להראות לי איך היא לא נובעת ממשהו דתי.

תקרא לזה דתי, תקרא לזה היסטורי, תקרא לזה זהותי. הודיתי. אז?
אמיר כתב:

ואני לא רוצה להחזיר את העולם ל 1492, אבל יש פער עצום בין זה לבין לא להודות שקולוניאליזם הוא אחד הפשעים הכי גדולים בהיסטוריה האנושית

הודיתי , מה לעשות עם זה?

אמיר כתב:

עריכה:
וזה לא סופר סופר קשור, אבל אני כותב עכשיו משהו על ראשית הפאנק בסין, אז הנה כמה שורות ממה שכנראה הוא שיר הפאנק הראשון שלהם, רק כדי לנקות הטעם מהג'ון לנון שלך -

想着对美好未来的憧憬
然后再看着我们自己
都是一个样

או בתרגום שלי שסביר מאד שהוא די שבור -

אני מנסה לחשוב על חזון טוב יותר לעתיד
ואז אני מסתכל על עצמינו
זה רק הבקרוב
[/quote] [/quote] [/quote]
מגניב, תביא לינק (גם למאמר וגם לשיר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 02:50 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
ברור, אבל מה המשמעויות הפרקטיות של האמונה שלך?
נראה לי שיש ככה בישראל אולי שלושה יהודים בלחץ שמאמינים בזה, ככה שמשמעויות פרקטיות רציניות אין.
אבל אני חושב שראיה מעוותת של ההיסטוריה מקטינה את הסיכויים להגיע להסדר צודק באזור.

20 כתב:
תקרא לזה דתי, תקרא לזה היסטורי, תקרא לזה זהותי.
היסטורי אני לא אקרא לזה כי אני לא מקבל שלאנשים יש זכות לגור במקום שאבות אבות אבות [...] אבותיהם גרו בו לפני 2000 שנה ואין לי מושג מה זה "זהותי", אז אני אמשיך לקרוא לזה דתי עד שתשכנע אותי שאני טועה.

20 כתב:
הודיתי. אז?
אז תפסיק לצחוק על ציפי חוטובלי.
לפחות על הנקודה הזו, לא חסרים דברים אחרים לצחוק עליה, אבל אני מתקשה לראות איך האמונה שלך שיש ליהודים זכות בלתי ניתנת לעירעור על מישור החוף שונה מהאמונה שלה שליהודים זכות בלתי ניתנת לעירעור על יהודה ושומרון.

20 כתב:
מגניב, תביא לינק (גם למאמר וגם לשיר)

אין עוד מאמר, אולי יהיה, אולי לא, קשה לדעת.
בכל מקרה, זה השיר שאני דיברתי עליו -
http://v.youku.com/v_show/id_XNDIyMzEyOTYw.html

למרות שחשוב לציין שקשה מאד מאד לדעת עד כמה זה היה הראשון, לא היתה עיתונות רוק בסין בתקופה הזו והאינטרנט לא ממש היה קיים (לא רק בסין, בכל העולם, מדובר באמצע\ראשית שנות ה-90) מה שיש לך זה כמה אנשים, בעיקר זרים, שכתבו זכרונות מהתקופה ודיבורים מאנשים מקומיים שהיו חלק מהסצנה.
וכולם היו שיכורים כל הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 05:24 
חשבתי שהבהרתי, אבל אעשה זאת שוב:
אני צוחק על ציפי חוטובולי כי היא פחדנית וצבועה ולא נאמנה לעצמה.
אם היא חושבת שיהודה ושומרון שלנו אז שתתמודד עם ההשלכות של זה ותספח אותם ואת יושביהם.
אם היא רוצה לקבוע את הגבולות הנצחיים של ישראל לפי גבולות היסטוריים אז שתהיה כנה ותוותר על אשדוד ואשקלון.

כפי שכתבתי, אני לא חושב שיש לנו זכות היסטורית או דתית או ווטאבר על תל אביב באופן מיוחד.
יש לעם היהודי זכות לבית לאומי.
בנסיבות שנוצרו אני לא רואה חלופה טובה יותר מאשר ארץ ישראל
כש19 יארגן תשתית באלסקה (אבל לא על חשבון האינואיט או הדובים) נדבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 06:07 
סמל אישי של המשתמש
לא הסברת למה אתה חושב של"עם היהודי" (איך שלא תדגיר את זה) יש זכות ל"בית לאומי" (איך שלא תגדיר את זה).
זה תופס אגב לכל דת\קבוצה אתנית\קבוצה אתנו-דתית\וואטאבר?
נניח לדרוזים יש זכות ללכת לאיזשהו מקום מיושב בעולם ולהקים שם מדינה שבה בהגדרה הם הרוב והם מקבלים זכויות יתר?

לגבי חלופות יותר טובות מישראל, אני מנחש שאם תשאל פלשתינאים הם ישמחו לתת לך כמה אופציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 06:10 
הנזק הכי גדול של השואה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 08:46 
אמיר כתב:
לא הסברת למה אתה חושב של"עם היהודי" (איך שלא תדגיר את זה) יש זכות ל"בית לאומי" (איך שלא תגדיר את זה).

Imagine there's no countries או איך שלא הוגים את זה בסינית (תודה על הלינק אגב). מילא היית אומר את זה בעידן האימפריות, לפני 1848, אבל מול התהליכים של המאה ה-19, ה-20 וה-21?
אמיר כתב:
זה תופס אגב לכל דת\קבוצה אתנית\קבוצה אתנו-דתית\וואטאבר?
נניח לדרוזים יש זכות ללכת לאיזשהו מקום מיושב בעולם ולהקים שם מדינה שבה בהגדרה הם הרוב והם מקבלים זכויות יתר?

זה עובד ללא מעט קבוצות. נניח דרום סודן, קוסובו מסרביה, טימור לסטה מאינדונזיה, הפרידה של סרביה ומונטנגרו, פאלאו ממיקרונזיה, אריתריאה מאתיופיה. אני מניח שכורדיסטן תהיה הבאה בתור.
אתה מכיר קבוצה שזה לא תופס לגביה?
במלים אחרות, למה לפלסטינים וליהודים מגיע ולדרוזים לא?

אמיר כתב:
לגבי חלופות יותר טובות מישראל, אני מנחש שאם תשאל פלשתינאים הם ישמחו לתת לך כמה אופציות.
בשמחה. בינתיים אני מסתפק ב-19

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 08:54 
נראה לי שאתה מבלבל מיטבית עם "זה מה יש עכשיו".
כמעט כל נקודה בכדור הארץ עדיפה ליהודים על פני להיות באמצע מיליארד ערבים.

כיוון שאתה זה שהצהיר ראשון, אז בוא תענה ראשון, למה פה הכי טוב? לא כי אנחנו כבר פה. זו לא תשובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 08:58 
סמל אישי של המשתמש
אני לא חושב שהיתה אופציית הגירה ריאלית לרוב ניצולי השואה ויהודי ערב
גם היום, יהיה קשה לעשות רילוקיישן לכל יהודי ישראל
אירופה ואמריקה זה טוב לכמויות של עשרות אלפים, לא מיליונים

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 09:05 
אני לא בטוח שיותר ניצולי שואה היגרו לכאן מאשר למקומות אחרים.גם פה זה לא היה מקום למיליונים, עכשיו זה כן.

צפון אמריקה, אוקיאניה, חלקים מאירופה ודרום אמריקה ואסיה. כולם מספיק טובים, ולא נופלים מפיסת האדמה הספיציפית הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 10:10 
19 כתב:
נראה לי שאתה מבלבל מיטבית עם "זה מה יש עכשיו".
כמעט כל נקודה בכדור הארץ עדיפה ליהודים על פני להיות באמצע מיליארד ערבים.

כיוון שאתה זה שהצהיר ראשון, אז בוא תענה ראשון, למה פה הכי טוב? לא כי אנחנו כבר פה. זו לא תשובה.

ואחרי זה השמאלנים לא מבינים למה הם נתפסים כמנותקים.
מציאות = חשוב.
תעלולים תיאורטיים = נחמד, אבל פחות חשוב.

לא רואה כרגע אפשרות גיאוגרפית אחרת להקים מדינה לעם היהודי. אבל הי, אולי לך ולאמיר יש.

בוא נחזור ל-1905: האם בדיעבד, ולאור כל מה שאנחנו יודעים היום, היה עדיף לבחור מקום אחר? אולי. הפומ"גאים התנגדו. חשבו שכמעט כל נקודה בכדור הארץ עדיפה ליהודים על פני להיות באמצע של מאות מיליוני נוצרים
בוא נלך ל-2200: האם יהיו מדינות? האם תהיה מדינה לעם היהודי? האם היא תהיה על הירח או איזה כוכב לכת? אולי

אבל אנחנו ב-2015. באסה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 10:13 
מה?
איזה דיון מוזר, מן הסתם כרגע עדיף שהמדינה תהיה פה כי היא פה וכאן יש תשתיות ומוסדות ובשום מקום אחר לא. בחיי, אם הייתי מבין שהדיון הוא מטופש ברמת ה"עדיף שהמדינה תשאר כמו שהיא עכשיו, או למצוא מקום חדש להעביר את כולם אליו" אז לא הייתי נכנס אליו בכלל.

אני התכוונתי שאם אין לנו זכות מיוחדת על המקום הזה (ואין לנו) אז הייתי מעדיף שהמדינה תוקם בבערך 200 מקומות אחרים ולא פה. אתה כנראה חושב שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 10:20 
סמל אישי של המשתמש
כל פעם ש 19 עונה ל 20 אני מתרגש כי אני חושב שמתחילה ספירה לאחור למשהו.

20 כתב:

Imagine there's no countries או איך שלא הוגים את זה בסינית (תודה על הלינק אגב). מילא היית אומר את זה בעידן האימפריות, לפני 1848, אבל מול התהליכים של המאה ה-19, ה-20 וה-21?

אתה עדיין לא מסביר.

20 כתב:

זה עובד ללא מעט קבוצות. נניח דרום סודן, קוסובו מסרביה, טימור לסטה מאינדונזיה, הפרידה של סרביה ומונטנגרו, פאלאו ממיקרונזיה, אריתריאה מאתיופיה. אני מניח שכורדיסטן תהיה הבאה בתור.
אתה מכיר קבוצה שזה לא תופס לגביה?
במלים אחרות, למה לפלסטינים וליהודים מגיע ולדרוזים לא?

יש הבדל עצום בין תושבים של מדינה שמחליטים להתפצל לבין אנשים שלא גרים במדינה וטוענים שיש להם זכות להתיישב ולהקים לעצמם מדינה בה.
הראשון נופל יפה מאד תחת הקונספט של הסכמת הנשלטים (consent of the governed) ואין בו שום בעיה עקרונית, למקרה השני אני לא חושב שיש דוגמאות חיוביות.
וזה לפני שאנחנו מוסיפים לזה את ההגדרה המאד בעייתית (ועמומה) של מה זה ומי זה יהודי.

נ.ב.
אריתריאה היתה בפדרציה אם אתיופיה ופאלאו זו באמת דוגמא שלא קשורה לכלום, אבל עוד פעם, זה לא מקרים שזהים לציונות.
פאלאו אגב זה גן עדן.
its-sick כתב:
אני לא חושב שהיתה אופציית הגירה ריאלית לרוב ניצולי השואה ויהודי ערב
גם היום, יהיה קשה לעשות רילוקיישן לכל יהודי ישראל
אירופה ואמריקה זה טוב לכמויות של עשרות אלפים, לא מיליונים

ארה"ב קלטה יותר ניצולי שואה מישראל.
ואגב, בהגירה היהודית האירופאית הגדולה שהתרחשה בין אמצע המאה ה - 19 לבין תחילת מלחמת העולם השניה (שהיתה אגב בסדרי גודל יותר גדולה מהעליה שאחרי מלחמת העולם השניה), פחות מ 10% מהיהודים היגרו לפלשתינה. וטוב שכך, לא היתה שום אופציה לקלוט כמות כזו של אוכלוסיה בארץ אז, אנשים היו מתים לך ברעב.

ועוד פעם, אני לא מציע לעשות רילוקיישן לאירופה, זה פתרון בלתי אפשרי, יש לך מצב קיים וצריך לעבוד איתו.
אבל זה שיש לך מצב קיים לא אומר שאתה צריך לקדש אותו או את התהליכים שהביאו אותך אליו, כי בסופו של ה whitewash המחשבתי הזה יושבת ציפי חטבולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 10:50 
אתה מפריע לספירה לאחור (אולי תשנה ל-18 או ל-21?).

שים לב להבדלים ביניכם: 19, אם הבנתי נכון, חושב שיש דבר כזה עם יהודי ושמגיעה לו מדינה. ב-1905 הוא היה מצביע בעד יישובו באיזור גיאוגרפי אחר. וב-2200 יתמוך כנראה ביישובו במאדים.
אתה מסכים שלקבוצה אתנית\קבוצה אתנו-דתית\וואטאבר מגיעה מדינה (כולל לפאלאוים) בעיקר אם הם מרוכזים בגיאוגרפיה אחת.

אתה צודק שהמקרה של היהודים שונה מהמקרים שתיארתי. אני לא מצליח למצוא לו מקבילה, אבל אולי אתה יודע טוב ממני.
1) קבוצה שהפרטים בה מרגישים שיש ביניהם זיקה. אתה יכול לטעון שהם טמבלים, שהם מפגרים, שהם חשוכים, אבל הם חושבים שיש ביניהם זיקה
2) הקבוצה הזו מפוזרת גיאוגרפית, כך שהפתרון הפאלאוי לא רלוונטי עבורה

תוסיף לזה שהחיים של חלקים בקבוצה הזו הם לא משהו בהשוואה לשאר אזרחי המדינה, על פי כל קריטריון של ארגון זכויות אדם שמכבד את עצמו. ואוגוסטוס - זה התחיל קצת לפני השואה.
תוסיף לזה נוכחות פיזית וזיקה דתית לאיזור גיאוגרפי מסוים.

ב-1905, מה אתה מציע לקבוצה הזו לעשות (ותנסה להתעלות מעל הטיעון שהם טמבלים שהם חושבים שהם קבוצה)
ב-2015, מה אתה מציע לקבוצה הזו לעשות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 11:26 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
אתה מפריע לספירה לאחור (אולי תשנה ל-18 או ל-21?).

שים לב להבדלים ביניכם: 19, אם הבנתי נכון, חושב שיש דבר כזה עם יהודי ושמגיעה לו מדינה. ב-1905 הוא היה מצביע בעד יישובו באיזור גיאוגרפי אחר. וב-2200 יתמוך כנראה ביישובו במאדים.
אתה מסכים שלקבוצה אתנית\קבוצה אתנו-דתית\וואטאבר מגיעה מדינה (כולל לפאלאוים) בעיקר אם הם מרוכזים בגיאוגרפיה אחת.

אתה צודק שהמקרה של היהודים שונה מהמקרים שתיארתי. אני לא מצליח למצוא לו מקבילה, אבל אולי אתה יודע טוב ממני.
1) קבוצה שהפרטים בה מרגישים שיש ביניהם זיקה. אתה יכול לטעון שהם טמבלים, שהם מפגרים, שהם חשוכים, אבל הם חושבים שיש ביניהם זיקה
2) הקבוצה הזו מפוזרת גיאוגרפית, כך שהפתרון הפאלאוי לא רלוונטי עבורה

תוסיף לזה שהחיים של חלקים בקבוצה הזו הם לא משהו בהשוואה לשאר אזרחי המדינה, על פי כל קריטריון של ארגון זכויות אדם שמכבד את עצמו. ואוגוסטוס - זה התחיל קצת לפני השואה.
תוסיף לזה נוכחות פיזית וזיקה דתית לאיזור גיאוגרפי מסוים.

ב-1905, מה אתה מציע לקבוצה הזו לעשות (ותנסה להתעלות מעל הטיעון שהם טמבלים שהם חושבים שהם קבוצה)
ב-2015, מה אתה מציע לקבוצה הזו לעשות

אני לא לאומן, למען האמת אנטי לאומן, אני לא חושב ש"מגיעה מדינה" למישהו או משהו.
לאנשים מגיעה הזכות לחיות חיים חופשיים ומאושרים, לפעמים לחלק מדינה אחת לשניים זו דרך טובה לקדם את זה, אבל עוד פעם, זה לא מה שקרה בציונות. ויש דוגמאות למיעוטים נרדפים שהחליטו להקים חיים חדשים על חשבון האוכלוסיה המקומית, אבל איך נגיד בעדינות, השוואה עם העידן הקולניאלי זה לא משהו שמוציא טוב את הפרוייקט הציוני (ולפרוטוקול, אני לא חושב שהציונות היא תנועה קולוניאליסטית פרופר, יש קשר, יש קווים משותפים, אבל יש גם מספר דברים חשובים ששונים).

ולהגיד שליהודי הממוצע בפולין היה חשוב לגור בסמיכות ליהודי תימן או להפך זה שכתוב היסטורי מופרע. ואתה יודע מה, גם אם היו כאלו שרצו, זה נחמד לרצות דברים, כאילו שנעבור על מה נניח שציפי חוטבולי רוצה?

ולשאלותיך -
ב 1905 הייתי מציע להם להגר לארה"ב.
ב 2015 הייתי מציע להם לעשות אותו דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 12:10 
סמל אישי של המשתמש
צוענים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 12:10 
רק לשם הדיוק אני לא חושב שלמישהו מגיעה מדינה, והייתי שמח אם יבטלו את כולן. במציאות של היום עדיף למיעוטים שתהיה להם טריטןריה משלהם, ובהחלט הייתי שמח אם היינו מקבלים מחוז בקנדה ולא פה באמצע המדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 13:20 
סמל אישי של המשתמש
לחזור לתחום המושב.
גם ככה רובנו רוצים דרכון אירופי וגם עושה רושם שהפולנים ממש מתגעגעים אלינו.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 15:43 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
רק לשם הדיוק אני לא חושב שלמישהו מגיעה מדינה, והייתי שמח אם יבטלו את כולן. במציאות של היום עדיף למיעוטים שתהיה להם טריטןריה משלהם, ובהחלט הייתי שמח אם היינו מקבלים מחוז בקנדה ולא פה באמצע המדבר.

אתה באמת חושב שמצבם של היהודים בארה"ב, קנדה או אוסטרליה היה משתפר אם הם היו חיים במדינה משלהם?
מדינת לאום זה קקי, מדינת הגירה משאירה לה אבק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 15:56 
אמיר כתב:
19 כתב:

אתה באמת חושב שמצבם של היהודים בארה"ב, קנדה או אוסטרליה היה משתפר אם הם היו חיים במדינה משלהם?
מדינת לאום זה קקי, מדינת הגירה משאירה לה אבק.

זו אינה השאלה
האם מצבם של היהודים בארה"ב קנדה או אוסטרליה (וגם אירופה) היה משתפר, מורע, נשאר ללא שינוי - אם לא היתה קיימת מדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 17:17 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
זו אינה השאלה
האם מצבם של היהודים בארה"ב קנדה או אוסטרליה (וגם אירופה) היה משתפר, מורע, נשאר ללא שינוי - אם לא היתה קיימת מדינת ישראל.

נראה לי משתפר קצת, אבל לא באופן יותר מדי משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 18:19 
אין אין על המרכז הרדיקלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 יוני 2015, 12:53 
סמל אישי של המשתמש
ליהודים הוצע גם לעבור לרפובליקה הדומניקנית ולהקים בית יהודי במחוז היהודי האוטונומי(בירובידג'ן) בברית המועצות, ובלי הקטע הדתי שתי האופציות היו עדיפות בהרבה על פלשתינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יוני 2015, 15:41 
סמל אישי של המשתמש
החתול של שרדינגר כתב:
ליהודים הוצע גם לעבור לרפובליקה הדומניקנית ולהקים בית יהודי במחוז היהודי האוטונומי(בירובידג'ן) בברית המועצות, ובלי הקטע הדתי שתי האופציות היו עדיפות בהרבה על פלשתינה.

אני מנחש שאם היית בטעות (ובאמא שלי בלי כוונה!) גורם ל 85% אחוז מתושבי הרפובליקה הדומיניקית לעשות טיהור אתני לעצמם ולעבור לגור במחנות פליטים בהאיטי, אם לא היית נותן להם לחזור, תוך כמה עשורים גם הם היו מתחילים לא לאהוב אותך יותר מדי.
ובירובדג'ן לא עדיפה על שום דבר.

אולי היו יכולים לפנק אותנו בקאיפנג עם היהודים הסינים, לפחות האוכל שם אש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 53 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: