כל פעם ש 19 עונה ל 20 אני מתרגש כי אני חושב שמתחילה ספירה לאחור למשהו.
20 כתב:
Imagine there's no countries או איך שלא הוגים את זה בסינית (תודה על הלינק אגב). מילא היית אומר את זה בעידן האימפריות, לפני 1848, אבל מול התהליכים של המאה ה-19, ה-20 וה-21?
אתה עדיין לא מסביר.
20 כתב:
זה עובד ללא מעט קבוצות. נניח דרום סודן, קוסובו מסרביה, טימור לסטה מאינדונזיה, הפרידה של סרביה ומונטנגרו, פאלאו ממיקרונזיה, אריתריאה מאתיופיה. אני מניח שכורדיסטן תהיה הבאה בתור.
אתה מכיר קבוצה שזה לא תופס לגביה?
במלים אחרות, למה לפלסטינים וליהודים מגיע ולדרוזים לא?
יש הבדל עצום בין תושבים של מדינה שמחליטים להתפצל לבין אנשים שלא גרים במדינה וטוענים שיש להם זכות להתיישב ולהקים לעצמם מדינה בה.
הראשון נופל יפה מאד תחת הקונספט של הסכמת הנשלטים (consent of the governed) ואין בו שום בעיה עקרונית, למקרה השני אני לא חושב שיש דוגמאות חיוביות.
וזה לפני שאנחנו מוסיפים לזה את ההגדרה המאד בעייתית (ועמומה) של מה זה ומי זה יהודי.
נ.ב.
אריתריאה היתה בפדרציה אם אתיופיה ופאלאו זו באמת דוגמא שלא קשורה לכלום, אבל עוד פעם, זה לא מקרים שזהים לציונות.
פאלאו אגב זה גן עדן.
its-sick כתב:
אני לא חושב שהיתה אופציית הגירה ריאלית לרוב ניצולי השואה ויהודי ערב
גם היום, יהיה קשה לעשות רילוקיישן לכל יהודי ישראל
אירופה ואמריקה זה טוב לכמויות של עשרות אלפים, לא מיליונים
ארה"ב קלטה יותר ניצולי שואה מישראל.
ואגב, בהגירה היהודית האירופאית הגדולה שהתרחשה בין אמצע המאה ה - 19 לבין תחילת מלחמת העולם השניה (שהיתה אגב בסדרי גודל יותר גדולה מהעליה שאחרי מלחמת העולם השניה), פחות מ 10% מהיהודים היגרו לפלשתינה. וטוב שכך, לא היתה שום אופציה לקלוט כמות כזו של אוכלוסיה בארץ אז, אנשים היו מתים לך ברעב.
ועוד פעם, אני לא מציע לעשות רילוקיישן לאירופה, זה פתרון בלתי אפשרי, יש לך מצב קיים וצריך לעבוד איתו.
אבל זה שיש לך מצב קיים לא אומר שאתה צריך לקדש אותו או את התהליכים שהביאו אותך אליו, כי בסופו של ה whitewash המחשבתי הזה יושבת ציפי חטבולי.