teknoboy כתב:
redrony כתב:
יש גבול כמה שחקנים ישראלים טובים מכבי יכולים להביא. לדוגמא, אם בשוק יש 5 חלוצים ישראלים טובים ברמה שווה פחות או יותר לא כולם ישחקו במכבי גם אם תיאורטית הם יכולים להביא את כולם.
אז אתה אומר שאם תיאורטית היה אפשר להרכיב נבחרת ישראלית שיש לה שני הרכבים באותה רמה, אז לא כל 22 השחקנים היו משחקים במכבי?
ואוו, מזל.
חבל שאנחנו חיים במציאות האמיתית, שבה יש בסך הכול אולי חמישה ישראלים באמת טובים, ואין שום בעיה לקבוצה אחת לא רק לקנות את כולם אלא גם לתת לכולם חולצת הרכב.
מתי בפעם האחרונה קרה בכלל שהיו בישראל חמישה חלוצים (או קשרים, או בלמים, או שוערים או מה שתרצה) ברמה גבוהה באותו זמן?
אין לי כח להכנס עכשיו לשמות (ובעקבות זה לדיונים פרטניים על שחקנים), אבל סתם, עטר ושכטר בתיאוריה נופלים מהחלוצים של מכבי?
אלברמן וראדי הם שחקנים שאי אפשר למצוא בישראל טובים מהם? יואב זיו?
אני מסתכל על הסגל הישראלי של מכבי בלי להתייחס לשחקני הבית (שהם לאו דווקא תוצר ישיר של כסף): שים רגע את ורמוט בצד, כי הוא לא היה שם ולא השפיע.
זהבי, טב"ח, בדש, נגיד יצחקי, אלברמן, זיו, ראדי, בן הרוש (שלא באמת היה רלוונטי). מכל השחקנים שמסתובבים בליגה, גם השנה וגם בשנה הקודמת אי אפשר להביא שחקנים ברמה שלהם? (שוב, זהבי בצד, הוא שחקן אחד בדור).
קבוצת כדורגל, התוצאות שהיא משיגה ורמת הכדורגל הם לא תוצר רק של השחקנים. בעיקר, אבל לא רק. יש מספיק דברים בדרך שיכולים להשתבש או מצד שני למקסם אוסף כזה או אחר של שחקנים.
אם היה לי עכשיו כסף בלתי מוגבל הייתי מביא ממכבי 2-3 שחקנים, לא יותר.
הכסף של מכבי נותן לה את היכולת לבנות עומק, כזה שאפקט של הרחקות ופציעות כמעט לא משפיע עליו. בשביל שב"ש או ק"ש ייקחו אליפות הם צריכים עונה מושלמת, כזו שלשחקני הרכב אין כמעט תקופות לא טובות, אין פציעות משמעותיות. שבמשחק קריטי לא חסר שחקן בגלל הרחקה. זה ההבדל העיקרי בין מכבי לשאר הליגה בעיניי (ושוב, עם על הבאסה, ערן זהבי).