אמיר כתב:
20 כתב:
אחלה, הבנתי את הפערים בינינו. מתאפק שלא לשאול אם אתה נחוש כל כך גם ביחס לאמריקנים, קנדים, אמריקה הלטינית, אוסטרליה וניו זילנד ועוד ועוד.
אתה שואל אותי אם היתה הצדקה לקולניאליזם האירופאי?
כאילו ברצינות?
ורק לצורך הבהרה, הגזירה שלי מהדברים שאני אומר זה לא שצריך לגרש את כל הישראלים לאירופה (למרות שאם מישהו רוצה לתת לי דרכון אירופי, אני לא אתנגד) אלא שאתה מסתכל על זה לא נכון.
צודקים המתנחלים שהם אומרים "אין זכות על אריאל אבל על תל אביב יש?", במאה אחוז הם צודקים, ברגע שאתה מקבל את הנארטיב על זכויות על הארץ אתה לא קונסיסטנטי בדיוק כמו שאתה מאשים אותם.
ולפחות להם זה מגיע מאמונה דתית, מאיפה התפיסה שלך על זכויות לבית יהודי בארץ ישראל מגיעה?
אם לדברים שלך אין משמעויות פרקטיות אלא הם תעלולים אינטלקטואליים בלבד, אז זה לא ממש מעניין לטעמי, אבל אם זה מהנה אותך, תבלה.
כשתחליט מה המשמעות הפרקטית, דבר איתי.
אני מתקשה להאמין שאתה לא באמת מבין, אבל מה אכפת לי לנסות להבהיר שוב:
1) ל"עם היהודי" יש זכות לבית לאומי (אני מבין שכאן אנחנו חלוקים. בסדר. מכיוון שאתה מעוניין להחזיר את העולם ל-1492, תיאורטית תיאורטית, אין לי הרבה מה לעשות עם זה)
2) הבית הלאומי הזה הינו בארץ ישראל. אולי ב-1905 היה אפשר למצוא לו מקום אחר. כרגע זה תעלול תיאורטי
3) בכל מקום שלטענת ישראל יש לה זכות, היא צריכה להחיל חוק אחיד על כל התושבים והאזרחים.
רוצה ישראל להכריז שהכל שלה? בבקשה. גדה אחת, שתיים. יביא כנראה למדינה דו-לאומית וסופה של הציונות, אבל אם זה מה שרוצים, אחלה.
רוצה ישראל להכריז שהיא מסתפקת בגבולות תקופת יהושע ולהחזיר את אשדוד ואשקלון תמורת שכם וחברון? בבקשה, שיהיה לה לבריאות. אני לא הייתי עושה את הבחירה הזו, אבל אם זה מה שחוטובלי רוצה, מי אני שאתנגד.
רוצה ישראל להכריז שהיא מעדיפה את אריאל ומוותרת על תל אביב? גם זה בסדר, אין לי שום אטצ'מנט לתל אביב. שוב, לא הייתי עושה את הבחירה הזו, אבל היא לגיטימית לחלוטין בעיניי. יכול להיות שאפילו הפלסטינים יסכימו לה בשמחה.
מי שחושב שאריאל ויהודה שומרון הם שלנו ודינם כדין תל אביב, אז בבקשה, שיחיל שם את החוק הישראלי ולא יעשה "כאילו זה שלנו, יעני ישראבלוף". עד אז, הוא משקר לעצמו, לנו, ולמתנחלים שחיים שם, ומתחמק מלהכריע בהחלטות קשות מתוך פחדנות וצביעות.