מי שמשחרר את סקוט הוא חתיכת שיכור, נקודה. אני שם בצד את זה שהוא השחקן שהכי נלחם, הכי רוצה, לא מוריד את הרגל מהגז בשום התקפה בשני הצדדים של המגרש, שומר מעולה. אם הוא היה רק כל הדברים האלה, זה לא היה בהכרח מספיק בשביל שהוא יישאר. לדעתי, בסיטואציה של ארבעה זרים שמשחקים ליד ישראלים משלימים, כל זר חייב להיות סקורר טוב ברמת הליגה. רק מה, סקוט הוא הגארד הכי יעיל התקפית בליגה, וזה עניין של עובדות. הוא קולע למעלה מ-15 נקודות למשחק באחוזים הכי גבוהים בליגה (חוץ מהלפרין). 57% ל-2, למעלה משלשה למשחק ב-35%, הולך לקו חמש פעמים במשחק וקולע משם ב-74%. אלה נתוני יעילות מדהימים. מכל הסיפורים על בחירת זריקות ועל שכונה ועל מכונת איבודים, עובדתית הוא הסקורר בטופ 3 או 4 הכי יעילים בליגה, וכמו שכבר כתבו פה הוא מאבד 2 כדורים למשחק שזה כלום לגארד. אם יש לך שחקן כזה ביד אתה לא משחרר אותו בשום מצב שהוא. רביב וסקוט הם שני סקוררים ופינישרים אדירים שכל מאמן היה חולם עליהם. מה שזועק לשמיים זה ששניהם צריכים רכז לידם, שחקן שבאמת יודע לשחק פיק-אנד-רול ברמה גבוהה, שחוץ מזה שהוא צריך להיות סקורר (כמו שכתבתי, להשקפתי אם יש ארבעה זרים אז כולם צריכים להיות סקוררים דומיננטיים ויעילים), שינהל לנו את כל ההתקפה וישאיר לשניהם רק לקלוע שזה מה שהם עושים הכי טוב בליגה (סקוט עשה את זה העונה ברמה הכי גבוהה בליגה כמעט ורביב עשה את זה לפני שקטש החליט שהוא משחק איתו כרכז). סקוט ממש לא צריך את הכדור בידיים, מצחיק לומר שאי אפשר לסמוך עליו ולתת לו את הכדור ומצד שני הוא חייב את הכדור ביד. הוא שחקן אוף-דה-בול קלאסי, קלעי קץ'-אנד-שוט באחוזים גבוהים, חדירות אגרסיביות ויעילות מאוד לסל כשהוא מקבל את הכדור, מגיע לקו המון, עושה נקודות ממתפרצות, מחיתוכים, מריבאונד התקפה לפעמים. נכס בשני צידי המגרש ומי שחושב שהסיכוי לפגוע בשחקן ברמתו בכסף הזה חי בסרט.
סגל ישראלי: אני חושב שרביב וסקוורר יישארו ובאותו מעמד כמו העונה. אני לא מת על סקוורר (כשחקן בלבד מן הסתם), אני חושב שהוא עול התקפי והייתי מעדיף שחקן כמו ניב ברקוביץ' ואולי גם אבי בן שימול על פניו. אני חושב שהבעיה הכי גדולה איתו זה שהוא לא באמת רכז. קודם כל, היכולת שלו לייצר לעצמו היא אפסית - אין לו קליעה מכדרור, אין לו צעד ראשון והגובה שלו לא מאפשר לו לסיים בצבע. 21 סלים ל-2 ב-18 דקות למשחק כפול 35 משחקים, וזריקה אחת מהקו בממוצע למשחק אלה נתונים עלובים. הוא גם לא שחקן עם קבלת החלטות טובה ויכולת מסירה, שזה המינימום שהיית מצפה ממישהו שהוא רכז כביכול בלי יכולת ליצור לעצמו. למעשה התכונה ההתקפית הכי טובה שלו היא הקץ'-אנד-שוט שלו, הוא הפך להיות קלעי ברמה מספיק סבירה כדי שלא יהיה אפשר להתעלם ממנו לגמרי וללכת לעזור. אבל בגלל זה אני גם חושב שאם יהיה לידו רכז טוב הוא גם ירוויח מזה מאוד. בכל מקרה אני לא חושב שדיונים לגבי הישארות או עזיבה שלו רלוונטיים, כשהוא מחזיק בחוזה לעוד עונה. למתן יש מקום בתור ישראלי רביעי-חמישי, לא יותר וגם לא פחות מזה. השאלה האם הוא ירצה להמשיך בשכר שתואם את המעמד המקצועי הזה. לגבי וורקמן, צריך לזכור שהוא שיחק בחינם העונה. אבל בכל מקרה אף אחד מהם לא צפוי להיות שחקן רוטציה בכיר כך שהשאלה המקצועית לגביהם היא פחות קריטית.
השאלה הגדולה זה יהונתן או שחקן אחר שימלא את מקומו בתור הישראלי מספר 2 שלנו שמקבל מקום בחמישייה. לדעתי אין ספק שכדיר צריך להיות המטרה העיקרית מבחינת ישראלים כי הוא היחידי שבאמת מתאים מבחינת רמה, עמדה רלוונטית ואיכשהו ריאלי. הוא האופציה היחידה לשחקן ברמה של נבחרת, שחקן שיכול להתמודד עם זרים בשני צידי המגרש, שיחד עם רביב ושלושה זרים יכול ליצור חמישייה שתהיה מסוגלת להתמודד עם מכבי וירושלים. די ברור שאין לנו סיכוי להשיג שחקן אחר בלבל שלו, ביבזורי מתעניינות מכבי וירושלים אז הוא הרבה מעבר לרמת השכר שלנו, כדיר מנגד כבר לא יחזור לא לירושלים ולא למכבי אז זה יותר עניין של אילו אופציות יש לו. לדעתי הקבוצה היחידה שיש לה צורך בגבוה ישראלי ויכולה להציע לו מספיק כסף היא אילת שגם כנראה יכולה להציע לו יותר מאיתנו. מצד שני, אילת זה חתיכת חור באולם מתנ"ס בלי אוהדים והרחק מאור הזרקורים, ולא בטוח שהצעה מהפועל, עם האוהדים, עם המעמד, הסיקור התקשורתי, המעטפת האנושית, אפילו בקצת פחות כסף, היא לא יותר אטרקטיבית. לדעתי צריך לנסות להעביר את יהונתן והחוזה שלו, לפחות את רובו לקבוצה אחרת (אולי נהריה שרצו אותו בקיץ הקודם, אולי קבוצה אחרת, אולי אילת בעצמה), והסכום שנחסך בתוספת לחוזה של מתן שמן הסתם גם אם ימשיך זה יהיה בחוזה מסדר גודל אחר לגמרי, ביחד זה בערך סכום שאפשר אולי להביא את כדיר. כדיר ורביב בתור שחקנים של 30+ דקות, סקוורר ישראלי שלישי, ומעבר לכך להסתדר עם מה שאפשר (אולי מתן, אולי וורקמן, אולי ישראלי בכסף קטן אם לפחות אחד מהם לא ממשיך, אולי גולן גוט), זה לדעתי התסריט האידאלי. אם אפשר לממש אותו? לא בטוח, גם האפשרות שלא נוכל להביא כדיר וגם האפשרות שלא נצליח להיפטר מהחוזה של יהונתן הן סבירות מאוד. אם התסריט הזה מופרך? לדעתי לא.
רוב השמות האחרים שהועלו פה לא רלוונטיים לדעתי. חנוכי יושב על חוזה עתק בראשל"צ של איזה 110-120 אלף דולר (יותר מרביב לשם השוואה) לעוד עונה. עמית שמחון שחקן גרוע בעיניי ובכל מקרה לדעתי (ולשמחתי) יש לו חוזה באילת שתקועים איתו. רות'בארט בדרך לירושלים. לרוזפלט יש חוזה בחולון. לצ'וברביץ' יש חוזה בחיפה (לא שהייתי מביא אותו). בן רייס ימשיך בחיפה עד כמה שאני יודע ובכל מקרה הוא יכול לבוא רק על תקן של הימור כי הוא אחרי קרע בצולבת פעם שנייה. יאנגר בן 35, שחקן בגיל הזה הוא פצצת זמן מתקתקת שבכל רגע יכול לגמור את הסיפור שלו כמו שקרה למתן העונה. ובכל מקרה הוא גם יושב על חוזה גבוה בראשון. במורן רוט לא הייתי נוגע והוא גם בעמדה לא רלוונטית. לנעימי יש חוזה בהרצליה, וגם, עמדה לא רלוונטית. טל דן שחקן שאני מחבב, אבל הוא סמול פורוורד בלי קליעה מבחוץ ובשיטה של קטש שלצערי ימשיך הוא ממש לא מתאים, בטח ליד הישראלים האחרים שלנו שהם לא קלעים גדולים בעצמם. אפשרות שאולי ריאלית זה בלייזר אבל רק בתנאים מאוד מסוימים לדעתי. ברמתו הנוכחית אני לא חושב שהוא יותר טוב מיהונתן ויכול לתת יותר ממנו, שווה להחתים אותו רק אם הוא מסכים לחתום על חוזה ארוך טווח בסכום שפוי (מה שלדעתי לא יקרה, הוא יעדיף לחכות לחוזה גדול מירושלים/מכבי). וגם אם כן, צריך להעביר את יהונתן (אין מקום לשניהם באותה קבוצה) ולהביא עוד ישראלי (הוא לא שחקן בקליבר של כדיר, שאפשר לוותר על יהונתן ועל מתן ולהביא רק אותו).
מעבר לזה אני לא חושב שיש אופציות. היצע השחקנים הישראלים הוא מאוד דל, במיוחד כששני הישראלים הכי בטוחים שלנו כרגע הם בעמדות 1-2 שהן העמדות שעוד יחסית אפשר למצוא ישראלים בניגוד לקו הקדמי.
לגבי זרים, כעיקרון צריך לבחור אותם אחרי שבונים סגל ישראלי (מעבר לסקוט שחייב להמשיך בלי שום קשר), אבל בכל מקרה ברור שצריך רכז, שיכול לעשות הכל בהתקפה, שמתמחה בפיק-אנד-רול, שינהל את המשחק (אם אין לנו מישהו כזה על הקווים לפחות שיהיה אחד כזה על המגרש), שייצור לעצמו ולאחרים ושייקח את המשחק על עצמו ברגעים הקריטיים. אם אחרי הפציעה שלו קרלון הוא אפשרות ריאלית אז זה חלום. שחקנים מהליגה שיכולים להתאים הם ליונס וסלבי אבל הם נתנו עונות אישיות טובות ואני מניח שהם יתקדמו לחוזים יותר גדולים. סנטר - אתלטי, ריבאונדר, שחקן מטרה בפיק-אנד-רול שמסיים בצבע ברמה גבוהה, שיכול לשמור וגם להוות איום חסימה. שחקן כמו דיימון סימפסון, ג'וליאן רייט, איליי הולמן, אלה סוג השחקנים שצריך לכוון מבחינת הסגנון והרמה. הזר הרביעי צריך להיות פורוורד שיתאים לסגל הישראלי שייבנה בסופו של דבר, אבל אייק אופווייבו זה שחקן שאם אפשר להביא אז חייבים לעשות את זה.
|