teknoboy כתב:
לא מבין מה האינטרס שלך להתעלם מזה שהממסד הרפואי\מדעי קבע שיש סיכוי סביר שהחומר הזה מסרטן (לא פחות, ולא יותר)
באיזה תנאים? באיזו רמת חשיפה? אני דוקא לא התעלמתי מזה. אני בניגוד אליך מביא פרשנויות של מדענים למשמעות הפרקטית של זה, לפרספקטיבה, ולחוות דעת. (מדענים מוזמנים לבקר מדענים אחרים)
וזה גם לא ״הממסד הרפואי״. זה גוף אחד בממסד. זה לא אותו דבר כמו קונצנזוס רפואי. (ובמקרה זה אין שום קונצנזוס שראונדאפ ״סביר״ שמסרטן, ובודאי לא שצריך להפסיק להשתמש בו, בניקוד לקונצנזוס שיש למשל שהתחממות כדוה״א מושפעת מבני אדם, שאורגניזמים מהונדסים גנטית בטוחים לשימוש, שכדוה״א נוצר לפני מליארדי שנים ושהיתה אבולוציה, וכו׳)
אתה מתעלם מכל מה שאני ואחרים הביאו, אבל לא נורא. אחרים מוזמנים לקרוא.
ציטוט:
ובנוסף לכל, שוב יש מקום להעיר על רדידות הטיעונים.
אז מה אם יש כשבעים דברים בקטגוריה של "סביר שהם מסרטנים"? אז זה אומר שלא סביר שהם מסרטנים?
אז מה אם אחד הדברים האלה הוא עבודה במשמרות לילה? אז זה אומר שאפשר לזרוק לפח את כל ההמלצות של הגופים הרלוונטיים, רק בגלל שהם קבעו שיש מצב סביר שמשמרת לילה זה דבר לא בריא ולכותב (וכנראה שגם למי שמצטט אותו) זה נראה מגוחך או מטופש?
לא, זה אומר שגם בדברים האחרים, צריך לראות באיזה תנאים זה אולי מסרטן.
משקאות אלכוהולים אגב זה ֿבקבוצה מספר 1, ״מסרטן״, נקודה. לא סביר ולא אולי. אני מניח שעכשיו שאתה יודע את זה, לא תפסיק לשתות בירה, אבל אולי תבדוק באיזו כמויות ובאיזו הסתברות (הסתברות שונה מההסתברות של ״סביר שמסרטן״ - שם אין אחוזים כי לא בטוח בכלל שזה מסרטן בשום כמות) תחלה בסרטן בעקבות צריכת אלכוהול. או שאולי לא תבדוק ותקווה שהכל יהיה סבבה.