יובל כתב:
אם מוותרים על המענק שזה 250 אלף שקל, אז ההפרש בין שחקן של 5,000 דולר לחודש (קלי) לשחקן של נגיד 10,000 לחודש, כשנשארו מקסימום חודשיים לסיום העונה, זה מה שיעשה את ההבדל?
עוד השערה - יכול להיות שרוצים להביא זר חמישי, בכוונה מראש לרשום את כל החמישה לא מיידית אלא רק אם מגיעים לחצי הגמר. שני משחקי בית בחצי הגמר שמוכרים 3400 כרטיסים כל פעם מכסה את העלות של המענק, סכום שאולי אי אפשר לסכן בשלב הזה.
קודם כל זה נכון שההכנסות מכסות את המענק בלי בעיה אם מגיעים לחצי הגמר.
לגבי העלות של זר זה נכון בעיקרון אבל לא מדויק - נניח דבון ג׳פרסון עולה 40-50 אלף דולר (עלות כללית) עד סוף העונה שזה משמעותי מאוד. באופן כללי זרים מוכחים ברמות הגבוהות לא יבואו בשביל 10-15 אלף לחודש וחצי. אבל אין ספק שהיתרון בשלב כזה הוא שאפשר להביא שחקנים הרבה יותר טובים מקרטיס. מנגד יש שיקולים אחרים שקשורים להשתלבות מהירה כי אין לך כאן זמן לחכות לשחקן שיתאקלם ויכנס לכושר.
אני עדיין מקווה שנחתים מישהו יותר טוב מקרטיס אבל עצם השאיפה בכלל לחפש מחליף למיימון (משהו שאף אחד פה לא העלה על דעתו או חשב שמהווה אופציה) זה לדעתי ח״ח רציני להנהלה ואני לא רואה אף אחד כאן אומר את זה. שנים קיטרו פה (גם אני, ולדעתי בצדק) שהפועל לא מספיק תחרותית והופנו חצים גם להנהלה (אם כי הרבה פחות מהמאמן). מבחינתי הדבר הראשון כאן לפני כל ניתוח מקצועי זה לתת את הקרדיט להנהלה שכבר עם מהלך שני ברציפות של מחשבה בגדול שאף אחד לא מצפה אליו (אחרי ששנים קודמות בגלל ארז לא עשינו את המינימום שכולם ציפו אליו). הסיפור הכי גדול פה זה שהפועל תל אביב כיום המועדון הכי תחרותי בליגה יחד עם הפועל ירושלים (ששם כמובן יש גם כיס הרבה יותר עמוק).