תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 23:46

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 187  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 09:50 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
kobster כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
אם הרצוג הולך לממשלה, הוא סמרטוט רצפה עלוב ואני מאחל לו רק רע

להרצוג יש רשימה שלא תיתן לו ללכת לקואליציה כזו. כמו כל דבר במפלגה, צריך להסתכל על היום שאחרי הבחירות עם מבט להתמודדות על ראשות המפלגה שאמורה להתקיים בעוד שנה בערך.
בסך הכל הוא הביא הישג יפה מאוד של 24 מנדטים וזוכה (לפחות כלפי חוץ) לתמיכה ולגיבוי המוחלט של רוב חברי הסיעה, כך שהתעקשות להיכנס לממשלה בראשות הליכוד עלולה לעלות לו בתפקיד שלו.
עדיף לכולם שהעבודה תישאר בחוץ (כמו גם לפיד אהובך) ונראה סוף סוף קואליצית ימין-חרדים קלאסית בלי כל מיני עלי תאנה וגורמים ממתנים שאפשר לזרוק עליהם את הכשלונות.
הרי ביבי טען שהסיבה מלכתחילה ללכת לבחירות האלו היתה בשל חוסר המשילות בקואליציה ושהוא חייב ליכוד חזק וגדול כדי לשלוט כמו שצריך. הנה, קיבל. שיהיה לו בהצלחה, אנחנו בחוץ.

זה צריך לעבור בסיעה או במרכז?

זו רשימה מאוחדת של העבודה והתנועה אז לדעתי למרכז העבודה אין כאן פקטור אלא לסיעה המשותפת.
בוז'י לא יביא את זה לסיעה לפני שהוא יודע שזה יעבור וזה לא כי כל העשיריה הראשונה משלי ועד כבל מתנגדים למהלך הזה.

הערה קטנה לגבי עניין הביטחוניסט - תחשבו כמה קל היה לימין להשחיר את דגן ודיסקין, שני אנשים שאפילו לא חלק מהמערכת הפוליטית ואין עוררין לגבי הרקע הביטחוני שלהם. תארו לעצמכם מה היו עושים למי מהם שהיה עומד בראש גוש השמאל. אין פה עניין פרסונלי, יש כאן גוש שלם שמושמץ בלי קשר לעובדות. שמאלני זו קללה כמו שערבי זו קללה, לא חושב שאם מופז למשל היה משובץ כאישיות הביטחונית במקום ידלין זה היה משנה משהו למישהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 10:49 
סמל אישי של המשתמש
מסתבר שהמאבק בין ביבי לבוז'י היה סתם המתאבן לקראת הקרב האמיתי - רביב דרוקר נגד עמית סגל

הטור של דרוקר :
http://www.haaretz.co.il/opinions/1.2595856

התגובה של סגל:
https://www.facebook.com/AmitSegalNews/posts/901585519864452:0

התגובה של דרוקר :
https://www.facebook.com/raviv.drucker/posts/10153083250838971?pnref=story

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 11:15 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
אנטיגונה כתב:
כי במידה מסויימת שני הצדדים מחכים ומצפים ללחץ הזה, למרות שכלפי חוץ, לפחות הצד הישראלי, מצהיר אחרת.
שני הצדדים לא יכולים לקבל את ההחלטה לבד, והם זקוקים ללחץ הזה שידחוף אותם "ויאלץ" אותם לקבל אותה.
אין במציאות אלטרנטיבה טובה יותר שתביא לסוף הסכסוך.

לא מתווכח איתך אם אתה צודק או לא.
מנסה רק להבין את מה שאתה כותב.

במה העולם ילחץ על הפלשתינאים ? מה הפלשתינאים צריכים לעשות/לוותר ביחס למצב היום כדי להשתכנע לקבל החלטה ? איזו החלטה צריכה לקבל הרשות הפלשתינאית ?
וכשאתה מגדיר שני צדדים אני מבין שאתה מתכוון לצד הישראלי וזה בסדר אבל מיהו הצד השני ? הרשות הפלשתינאית ? החמאס ? שניהם ביחד ?

אני אתאר בהמשך לאיזה כיוון האמריקאים ידחפו.
אבל ראשית, יש פה שני עניינים שרוב הציבור הציוני מסרב להבין ולהפנים.
ההתנחלויות, הכיבוש, השליטה על עם אחר והחזקת מאות אלפים ללא זכויות פוליטיות ואזרחיות מהווים פשע מלחמה ע"י העולם. והעולם תומך בכך שפתרון צודק לסכסוך הוא שתי מדינות בגבולות 67.
ולכן, לא מדובר כאן בשתי דיעות מנוגדות לגיטימיות, כמו למשל התפיסה הכלכלית של ביבי לעומת זאת של שלי, וכביכול תפיסה אחת מנצחת ובעלי התפיסה השניה בוכים לעולם שיכפה את התפיסה שלהם.
אין שום דבר לגיטימי בפשע מלחמה.
עכשיו כמובן שהבעיה מתחילה שהרוב פה לא רואים במפעל ההתנחלות והכיבוש פשע מלחמה, כי בשבילם פשע מלחמה זה רק אם חייל מוציא משפחה מהבית וסתם טובח בהם.
זה מזכיר לי ראיון עם שגרירת ישראל באו"ם לשעבר, כאשר נשאלה מה הכי קשה היה לה להסביר.
היא השיבה שהעולם לא יכול להבין ולקבל את כל הקטע הזה של ההתנחלויות.
ומה שהיא לא מבינה זה לא שהבעיה היא בתפיסה של העולם, אלא בתפיסה שלנו שלא מבינים שזה פשע מלחמה, שבא להעמיק יותר את הכיבוש, השליטה והנישול של העם הפלסטיני, ובא למנוע כל אפשרות להסדר מדיני עתידי.
או כמו כותב טור מהימין, שאומר שהוא לא מבין איך אפשר לקרוא להם קיצוניים כי הם הרוב.
הוא לא מסוגל להבין שהדיעות השולטות כאן הן דיעות קיצוניות ולא לגיטימיות בעיניי העולם המערבי.
אז במקרה הזה, שאין תקווה ממשית שהשינוי יגיע מכאן וייפסקו פשעי המלחמה האלה, המעשה הנדרש מאזרח במדינה דמוקרטית היא לנסות לשכנע את העולם להפעיל את כל כובד משקלו על מנת לסייע להפסקת הכיבוש הזה, שעוד מעט יציין כבר 50 שנה.

הפלסטינים החליטו ללכת לבינאום הסכסוך, משתי סיבות עיקריות.
ראשית, אין להם אמון ברצון של ישראל לסיים אותו, אלא רק ברצון שלהם להמשיך בהתנחלויות ולעשות תרגילים שיגרמו לעולם להאשים את הפלסטינים.
אגב, זה כמו המסמך האחרון שהודלף לפני הבחירות, שכביכול ביבי הסכים לתת להם 90 אחוז מהשטח פלוס חצי ירושלים פלוס חילופי שטחים. איך אמר העו"ד? בהכירנו את הפלסטינים, הם היו מסרבים, אנחנו היינו יוצאים שוחרי שלום והם הסרבנים. הוא הוסיף שאם הם כן היו מקבלים את המסמך היינו בבעיה.

שנית, אין ספק שקל להם יותר שהעולם יקבל החלטה שעל ישראל לסגת לגבולות 67.
הרבה יותר קל מאשר לוותר בהסכם על זכות השיבה ולהכיר במדינה יהודית.
אין ספק שהם מבינים שהסכם טוב להם, שלא תהיה זכות שיבה בפועל, שישראל פה בכדי להישאר מדינה יהודית והכל, ועדיין נפשית קשה להם לחתום על זה כיום. לא בגלל מה החמאס יגיד, אלא גם ובעיקר מול עצמם.
ופה הם יצטרכו את עזרת העולם שילחץ וידחוף אותם לזה (גם אנחנו בדברים מסויימים).
כי עם כל הכבוד לאירופאים, הם מקסימום יוכלו לתת להם הכרה הצהרתית במדינה, ולא החלטה יישומית שתכריח את ישראל לסגת לגבולות 67.
אז מה הכיוון שארה"ב תשאף להגיע אליו?
ראשית, לא ירחק היום שארה"ב תתמוך בהחלטת או"ם שתקבע את הפרמטרים של הסכם הקבע.
ארה"ב תתמוך בנסיגה לגבולות 67 (עם אפשרות לחילופי שטחים זהים בגודלם), ירושלים בירת שתי המדינות, הכרה בישראל כמדינה יהודית, אין זכות שיבה.
תהיו מוכנים. ועם לחץ מתמיד ועקבי, שני הצדדים יגיעו להסכם כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 12:01 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
מסתבר שהמאבק בין ביבי לבוז'י היה סתם המתאבן לקראת הקרב האמיתי - רביב דרוקר נגד עמית סגל

הטור של דרוקר :
http://www.haaretz.co.il/opinions/1.2595856

התגובה של סגל:
https://www.facebook.com/AmitSegalNews/posts/901585519864452:0

התגובה של דרוקר :
https://www.facebook.com/raviv.drucker/posts/10153083250838971?pnref=story

אחרי זה מתפלאים מה העיתונאים מוצאים בפוליטיקה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 15:46 
ה
19 כתב:
כן, רק שלבוחר הממוצע אם הם מציעים אותו דבר, אז אפשר להשאר עם הנוכחיים. ובצדק.
העבודה צריכה להגיד את מה שהיא אמורה כדי לצאת ידי חובה (ירושלים מאוחדת, מוכנים להסדר עם פשרות כואבות אם יהיה פרטנר וכו'וכו') ואין לה יותר מדי מה להתעסק בזה מעבר. בצדק או שלא, הסדר כרגע זה לא משהו שאפשר למכור לציבור, והיחידים שיכולים להכנס בליכוד בתחום הבטחון אלה בנט וימינה.

הטקטיקה הזו (בונקר הבטחוני ננצח הכלכלי) מוצתה עד תום בקמפיין הזה. לא יהיו עוד לעולם תנאי פתיחה יותר טובים - יוקר מחיה לדיור, זכרון של מחאת 2011, ביבי מנותק לחלוטין. ועם התנאים האלה גמרת עם 53 מנדטים.
בהמשך לדימוי הכדורגל, בשיטת המשחק הזו מובטחת למחנצ תבוסה. פעם זה יהיה 53, פעם 55, פעם 57. אבל תבוסה.
עכשיו אתה המאמן, לא תחליף שיטת משחק? מה עוד ששיטת המשחק שכתבת הודעה אחת אחרי היא גן אמיתית וגם אשכרה יכולה להביא ניצחון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 16:32 
19 כתב:
הם אומרים כל מערכת בחירות את מה שהליכוד אומר, הם בכלל לא מציעים אלטרנטיבה משמאל. גם אם אהוד ברק וגבי אשכנזי ובני גנץ ביחד יצעקו את המצע הבטחוני של הליכוד, הם ייתפסו כשמאלנים שמוכנים לויתורים. הליכוד יכול להפחיד את הציבור בקטע הזה, והם לא. הם יכולים לנסות את העניין שהליכוד מביא למדינה דו לאומית ולהפחיד בחזרה, אני מעריך שזה לא יעבוד, אבל אולי זה שווה נסיון.

זה בדיוק מה שרבין עשה ב92 וזה עבד. וב99 הליכוד ניסה את קמפיין ההפחדה עם ברק אבל לא היה לו סיכוי.
היה קליפ בבחירות האלו שבו עמירם לוין, צבי זמיר ואחרים מסבירים את הנזק הבטחוני מביבי אבל זה היה ממש בשולי הדברים כי העבודה רצתה להתמקד בנושאים הכלכליים וזה לא עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 16:36 
סמל אישי של המשתמש
עאלק "שיח בטחוני". ראינו איזה ביטחון יש בדרום, בצפון, בירושלים וכו'.
מה שיש לימין ואין לשמאל זה שנאה לערבים ו\או פחד מפניהם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 17:12 
teknoboy כתב:

אף אחד לא אמר שה"שיח" הזה לא מבוסס בחלקו הגדול על פחד מערבים. אבל הפחד הזה קיים ואם ראש מפלגה לא יצליח להדרש אליו הוא לא יהיה ראש ממשלה. כככה פשוט.

המשפט הראשון שלך אגב הוא לטעמי לא מדוייק. המצב הבטחוני בארץ, ברמה המיידית והיומיומית, מעולה. כמה פיגועים היו בחצי השנה האחרונה? כמה ישראלים מתו בהם? אתה יכול לטעון שזה פלסטר מעל גידול סרטני, ואולי אתה צודק ואולי לא, אבל ברמה המיידית מצב הבטחון בארץ הוא מצויין. מה שאגב, במדינה מוזרה כמו ישראל, היה יכול לסייע לשמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 17:55 
סמל אישי של המשתמש
אנטיגונה,
תודה על התובה המפורטת והארוכה שרובה המכריע לא התייחס לשאלתי.
טענת שהעולם יכפה על ישראל ועל הפלשתינאים ויתורים. נשים בצד את הוויתורים שהעולם יכפה על הישראלים.

מה הוויתורים שהעולם יכפה על הפלשתינאים לדעתך ? זו שאלתי
1. האם הוא יכפה עליהם וויתור מוחלט של זכות השיבה לגבולות של מדינת ישראל, והם יאלצו לקבל זאת לדעתך ?
2. האם הוא יכפה עליהם להכיר במדינת ישראל כמדינת העם היהודי ?
3. האם הוא יכפה עליהם מגבלות של צבא עצמאי כולל חיל אוויר עצמאי או מגבלות אחרות על צבא והם יסכימו ?
4. האם העולם יכפה עליהם שאסור להם להתערב בנעשה במדינת ישראל ובזכויות המיעט שבמדינת ישראל כפי שלישראל יהיה אסור להתערב בנושאים שילטוניים בנעשה במדינה הפלשתינאית, והם יקבלו זאת ?

בתוך תשובתך הארוכה ישנם חלק מהתשובות לטעמי קצת במעורפל. הייתי שמח לקבל תשובה רק לשאלות ששאלתי ובהתייחס לצד הפלשתינאי בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 18:01 
גיא האדום כתב:
teknoboy כתב:

אף אחד לא אמר שה"שיח" הזה לא מבוסס בחלקו הגדול על פחד מערבים. אבל הפחד הזה קיים ואם ראש מפלגה לא יצליח להדרש אליו הוא לא יהיה ראש ממשלה. כככה פשוט.

המשפט הראשון שלך אגב הוא לטעמי לא מדוייק. המצב הבטחוני בארץ, ברמה המיידית והיומיומית, מעולה. כמה פיגועים היו בחצי השנה האחרונה? כמה ישראלים מתו בהם? אתה יכול לטעון שזה פלסטר מעל גידול סרטני, ואולי אתה צודק ואולי לא, אבל ברמה המיידית מצב הבטחון בארץ הוא מצויין. מה שאגב, במדינה מוזרה כמו ישראל, היה יכול לסייע לשמאל.

זה לא יכול לעזור לשמאל מכיוון שכולם מבינים שיש פצע גדול מתחת לפלסטר, אבל חיים איתו מצויין ומעדיפים איזה כאבון מדי פעם על פני ניתוח. הפחד הוא מתזוזה מהסטאטוס קוו מאחר שכבר התרגלנו אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 18:08 
סמל אישי של המשתמש
כתבתי בסוף שזה הכיוון שהאמריקאים הולכים לתמוך בו.
לצד דברים לא נוחים לישראל יש שם דברים שלא נוחים לפלסטינים.
הכוונה היא כן להכניס את ההכרה במדינה היהודית וזכות שיבה מצומצמת מאד (בגדול זה כמו ויתור על זכות השיבה).
לגבי שאר הדברים אפשר יהיה להגיע להסכמה, ואם יצוץ עוד משהו שצד מסויים יתעקש עליו אני בטוח שגם זה ייפתר בלחץ העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 20:14 
סמל אישי של המשתמש
בשונה ממך לא רואה את הפלשתינאים משיבים בחיוב על 4 השאלות ששאלתי.
אני מסכים איתך שהעולם ילחץ על ישראל וינסה לכפות עליה הסדר. לא מאמין שהפלשתינאים "יכנעו" וישיבו בכן על 4 השאלות ששאלתי גם כאשר העולם ילחץ.
וזכות שיבה סימלית של 100 אנשים לא מפחידה אותי. אני מניח שהכמות היא פי 1000 לפחות. ואני מקווה מאוד שישראל לא תוותר בשום אופן בנושא זה ללא כל קשר בלחץ שיהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 20:21 
גיא האדום כתב:
teknoboy כתב:

גם אני חש ביטחון כמו שאתה אומר אבל מצד שני מאוד הפתיע אותי לשמוע אנשים רבים (לפחות 15 בעבודה שלי) שטוענים שהם מפחדים, ושכל פיגועי הדקירות שהיו בחודש האחרון (או ניסיונות הדקירה) נתפסים בעיינהם כטרור לכל דבר ומערערים את בטחונם האישי גם אם בוצעו בירושלים או בצמתים מרוחקות מתל אביב. (מה שהיה משותף לרובם הייתה העובדה שהם נאלצים להשתמש בתחבורה ציבורית על מנת להגיע לעבודה ושהם גרים במרכז הארץ)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2015, 00:22 
אופטימי, כיוון החשיבה שלך הוא לא נכון לדעתי.
כשאתה (אתה כמדינת ישראל, לא אתה כאדום אופטימי) בא ומציע לפלסטינים כל מיני הצעות, אתה מציע להם בעצם הסכמים בתנאי כניעה. מלבד זה שבעצם מציעים להם שלטון תחת חסות ישראלית כמעט מוחלטת, אף אחד לא סופר את זכות השיבה בכלל כפקטור.
מבחינה פרקטית, כשתהיה אלטרנטיבה על השולחן (ואם העולם יתערב אז תהיה), אתה יכול להיות בטוח שאף אחד לא יפוצץ את זה שהוא רוצה לגור בבית של סבא שלו ברמלה או בחיפה. רק שהויתור הזה, כויתור, יצטרך לבוא כנגד ויתורים גם מהצד השני. וזה למשל אחד הדברים שלא קורים כרגע.
כרגע אף אחד לא סופר את זכות השיבה כקלף בגלל שממשלת ישראל היא שקובעת את התנאים. ברגע שהבוס הגדול יגיע, אנחנו כבר לא נבוא מעמדת כוח ואז יתחיל מו"מ אמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2015, 01:28 
סמל אישי של המשתמש
"השמאל לא מחובר לפריפריה"
לפני 11 שנה עבדתי בירושלים. בתחילת עבודתי עבדתי בלשכת רווחה בשכונת קטמון ח'-ט'. זו שכונה הארדקור, ילדים ישנים בחדר מדרגות, אמא עם מחלת כבד מזדיינת ליד הילדים שלה עם השכנים בשביל הסם, ילדים אתיופים באים לבקש אוכל, הימורים, בקיצור כל הטוב הזה מרוכז במקום אחד.
באותה תקופה מרצ היתה מילה גסה בשבילי, אבל מרצ היתה בשכונה חזק מאד וזה נחקק לי חזק בזכרון, בין אם בפעילויות לנוער, בין אם בתמיכה בשיעורים לתלמידים, בין אם בתמיכה במשפחות, בין אם בחיפוש פתרונות אישיים. מרצ גם חטפו שם מכות, ורוב רובה של השכונה בחר מחל וש"ס, אני מניח שזה כך עד כה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2015, 08:53 
פרופ' השילוני דולב -
"ובכן, אני מרשה לעצמי לומר בקול צלול, שההצבעה בבחירות הללו היתה נגועה בגזענות — הן כלפי ערבים והן כלפי אשכנזים — מצד אנשים ההולכים שולל אחרי שלטון, שכל מה שהוא מספק להם זה מוצא רגשי לתחושת הקיפוח שלהם, תחושת הקורבניות האינסופית שהימין משמר ומטפח לצרכיו. והרי זאת גאונותו של נתניהו — לנגן על תחושת הקורבן, היהודית, המזרחית, אותה תחושה שאין לו שום עניין לסלק וממנה הוא ניזון"

מסכים עם זה לגמרי. ובכלל, לא הגיוני שכמעט ולא מזכירים גזענות של מזרחים אל אשכנזים, בעוד שהפוך מדובר בשיח יום יומי (וכן, מודע לנסיבות המקלות, לקיפוח למושג אפלייה מתקנת ושאר התירוצים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2015, 10:10 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
פרופ' השילוני דולב -
"ובכן, אני מרשה לעצמי לומר בקול צלול, שההצבעה בבחירות הללו היתה נגועה בגזענות — הן כלפי ערבים והן כלפי אשכנזים — מצד אנשים ההולכים שולל אחרי שלטון, שכל מה שהוא מספק להם זה מוצא רגשי לתחושת הקיפוח שלהם, תחושת הקורבניות האינסופית שהימין משמר ומטפח לצרכיו. והרי זאת גאונותו של נתניהו — לנגן על תחושת הקורבן, היהודית, המזרחית, אותה תחושה שאין לו שום עניין לסלק וממנה הוא ניזון"

מסכים עם זה לגמרי. ובכלל, לא הגיוני שכמעט ולא מזכירים גזענות של מזרחים אל אשכנזים, בעוד שהפוך מדובר בשיח יום יומי (וכן, מודע לנסיבות המקלות, לקיפוח למושג אפלייה מתקנת ושאר התירוצים)

לגמרי!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2015, 11:06 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:

לא, זה דווקא מאד הגיוני.
אשכנזים לא מופלים לרעה בישראל, נהפוך הוא. הגזענות שקיימת אצל האשכנזים דופקת את כולם, הגזענות שקיימת אצל המזרחיים, גג דופקת את המזרחיים.
ושלא יובן לא נכון, גזענות זה תמיד רע, ואם מישהו רוצה לטפל בגזענות באופן כולל ומקיף, זה מבורך, אבל איכשהו הבכי הזה על גזענות נגד אשכנזים (כמו רוב הטענות על reverse racism בכל העולם) מריח לי כמו נסיון הסטה והסחה מהאפליה (שביסודה היא אשכנזית) כנגד מזרחיים.

ולגבי מה שהפרופסור אמר, אני בהחלט מסכים שגזענות כנגד ערבים היתה גורם מרכזי בבחירות האלו, כמו בכל מערכת בחירות בהיסטוריה של ישראל, אבל לגבי גזענות נגד אשכנזים?
איך הגויים ימ"ש אומרים, הכינור הכי קטן בעולם מתנגן בשבילם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2015, 11:12 
הגזענות שדופקת את המזרחים דופקת הרבה יותר מרק מזרחים.
היא דפקב כנראה את בוז'י הרצוג ועל הדרך אוכלוסיה שלמה שמחכה פה לשינוי.
היא דופקת חיילים בצבא שמפקדים מתנכלים אליהם (כן, זה קיים, ויש לי לא מעט סיפורים אם אתה רוצה)
והיא גם דפקה את הילד בכיסא גלגלים שערסים מהשכבה שלי החליטו שהם מפילים במדרגות כי הצבע עור שלו לא נראה להם. סתם דוגמא.

אז במקומות עבודה יש בוסים שמפלים. נראה לי שהמצב הולך ומתאזן הרבה יותר ממה שנראה לך. בוא תחיה פה קצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2015, 11:24 
סמל אישי של המשתמש
תזכיר לי, מתי עמד בראש הליכוד מועמד מזרחי?
למזרחיים אין בעיה להצביע למועמד אשכנזי, לרבים מהם יש בעיה להצביע למפא"י (לא משנה כמה פעמים היא תשנה את השם שלה).
בסופו של יום, מזרחיים הם מופלים לרעה בחברה הישראלית, רואים את זה בסטטיסטיקה, אני חושב שיותר ראוי לנסות לפתור את הבעיה הזאת במקום לבכות על זה שחלקם מאשימים את כל האשכנזים (במקום רק חלק). זה גם בטווח ארוך יפתור לך את הבעיה, להבדיל מלהתבכיין על זה שערסים הביאו מכות לאשכנזי.

רבאק, זה כמו השמרנים בארה"ב שבוכים על זה שיש שחורים שונאים לבנים, זה מתעלם מהבעיה, וגם מוסרית, אין שיוויון בין מי שדופק קבוצה אתנית לבין זה שהקבוצה האתנית נותרת טינה למי שדפק אותה, אפילו אם היא עושה את זה באופן לא מדוייק ולא ראוי (ושהיה ברור, כל שנאה על בסיס עדתי היא לא מדוייקת ולא ראוייה, בהגדרה, חוץ מאנגלים, אלו שישרפו כולם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2015, 11:34 
אמיר כתב:

למזרחיים אין בעיה להצביע למועמד אשכנזי,

סלח לי, אבל, פחחחח
מבחינתם נתניהו ושרון הם מזרחים לכל דבר. תשאל אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2015, 11:41 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
אמיר כתב:

למזרחיים אין בעיה להצביע למועמד אשכנזי,

סלח לי, אבל, פחחחח
מבחינתם נתניהו ושרון הם מזרחים לכל דבר. תשאל אותם.

נו באמת.
אתה חושב שאנשים אשכרה לא יודעים שהם אשכנזים?
לרוב המזרחיים אין שום בעיה להצביע לאשכנזים, הם עושים את זה פעם אחרי פעם, יש אשכנזים מסויימים שיש להם בעיה להצביע להם, וזה לא בגלל העדה שלהם.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 25 מרץ 2015, 03:09, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2015, 11:42 
ואני לא בא לטעון שאשכנזים סובלים מאפלייה כמו מזרחים, כי זה באמת שטות, אבל בשטח, יש המון גזענות כאן מהצג השני שמובילה לאלימות אבל אין כמעט גינוי שלה, לפעמים להפך. נראה לאן זה יתפתח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2015, 13:18 
כאילו שמזרחים הם קבוצה הומגנית שרק גזענית לאשכנזים. תימנים ששונאים מרוקאים ששונאים עירקים, ששונאים פרסים, ששונאים רוסים, ששונאים אשכנזים, ששונאים רומנים.
כינור קטן לכל העדות המקופחות והמסכנות, רחמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2015, 13:31 
סמל אישי של המשתמש
הערת אגב: למיטב זכרוני פרופ' השילוני דולב היא אישה (אם זכרוני אינו מטעני שמה יעל).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2015, 13:40 
אמיר כתב:
NARKOTIKA כתב:

לא, זה דווקא מאד הגיוני.
אשכנזים לא מופלים לרעה בישראל, נהפוך הוא. הגזענות שקיימת אצל האשכנזים דופקת את כולם, הגזענות שקיימת אצל המזרחיים, גג דופקת את המזרחיים.
ושלא יובן לא נכון, גזענות זה תמיד רע, ואם מישהו רוצה לטפל בגזענות באופן כולל ומקיף, זה מבורך, אבל איכשהו הבכי הזה על גזענות נגד אשכנזים (כמו רוב הטענות על reverse racism בכל העולם) מריח לי כמו נסיון הסטה והסחה מהאפליה (שביסודה היא אשכנזית) כנגד מזרחיים.

ולגבי מה שהפרופסור אמר, אני בהחלט מסכים שגזענות כנגד ערבים היתה גורם מרכזי בבחירות האלו, כמו בכל מערכת בחירות בהיסטוריה של ישראל, אבל לגבי גזענות נגד אשכנזים?
איך הגויים ימ"ש אומרים, הכינור הכי קטן בעולם מתנגן בשבילם.

בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2015, 13:46 
סמל אישי של המשתמש
הבעיה העיקרית עם שנאת האשכנזים אצל רבים מהמזרחים היא שהיא כבר מהווה חלק מהבעיה. במקום להכיר בכך שמי שדופק אותם היום זה בעיקר הימין כמשרת ההון, הם ממשיכים להעניש את השמאל בשם שנאת אשכנזים שהפכה כבר לחסרת בסיס - הרי הימין (שבראשו עומדים בעיקר אשכנזים) בשלטון כבר 40 שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2015, 13:46 
מעניינים אותי המספרים: כמה מתלמידי כיתה א' היהודים הם מזרחיים "טהורים" עם שני ההורים? בסביבה שלי יש המון
א) נישואים בין-עדתיים (הבן שלי עם אבא אשכנזי ואמא פרסיה לא משתייך לאף קטגוריה)
ב) אנשים עם שמות משפחה מזרחיים שמשנים אותם
בהנחה שמגמה כזו תימשך, ו מכיוון שקשה מאוד לעשות הבחנה על בסיס מראה חיצוני, קשה לי לראות את העניין העדתי כמוקד מתיחות בעוד 50 שנה. זו לא ארצות הברית שאם אתה היספני, אפרו-אמריקני, אסיאתי, אתה נראה אחרת, מדבר בשפה אחרת, ויש לך מערכת דתית אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2015, 14:01 
אה נו, בעוד 50 שנה זה יהיה הרבה יותר כיף מעכשיו. אתה תקבל כנסת עם 40 מנדטים של חרדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2015, 09:13 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
הבעיה העיקרית עם שנאת האשכנזים אצל רבים מהמזרחים היא שהיא כבר מהווה חלק מהבעיה. במקום להכיר בכך שמי שדופק אותם היום זה בעיקר הימין כמשרת ההון, הם ממשיכים להעניש את השמאל בשם שנאת אשכנזים שהפכה כבר לחסרת בסיס - הרי הימין (שבראשו עומדים בעיקר אשכנזים) בשלטון כבר 40 שנה.

אני חושב שאתה מבלבל פה בין סיבה למסובב.
חלק לא קטן מהאוכלוסיה המזרחית שונא את השמאל בלי קשר למצע של מפלגות השמאל או למדיניות שהן רוצות לקדם (אפשר לקרוא לזה שנאה לא רציונלית, אבל בתור אחד שלא היה מצביע בחיים למלפגה שחולדאי חבר בה אפילו אם הייתי מסכים איתו על כל הנושאים הפוליטיים הרלוונטים, אני לא רץ לשפוט אף אחד) וחלק מהציבור הנ"ל מקשר בין מפלגות השמאל לאשכנזים, ולחלקם השנאה זולגת, מי יותר ומי פחות.
ועוד פעם, ליוצאי עדות המזרח אין שום בעיה להצביע לאשכנזים, הם עושים את זה בהמוניהם כל מערכת בחירות.

ושלא יובן לא נכון, אני חושב שמי שמצביע לליכוד דופק את עצמו, לא משנה מאיזו עדה הם, אבל הקטע הזה שלהגיד שזה נובע מגזענות של עדות המזרח זה לא רק לא נכון, אלא זו גם שגיאה רצינית ברמה הפרקטית, כי הרי מה כבר אפשר לעשות עם גזענים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 187  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: