roygordana כתב:
אדום אופטימי כתב:
אני בהחלט חושב שצריך להתייחס אליהם בצורה הגונה.
לומר להם את האמת בפרצוף. לא רק להם אלא גם לחרדים ולמשתמטים אחרים. לא רק לומר אלא גם לבצע.
מי ששירת את המדינה צריך לקבל הוקרה וזכויות ששאלה שלא שירתו אותה לא יקבלו. גם אם היה משק ממטרות בבסיס במרכז, או פקיד בבית מרקחת במסגרת שירות לאומי.
אף אחד לא מונע מהם לבחור לכנסת ואפילו להיבחר לכנסת.
לדעתך אולי אני וילדי צריכים לשרת בצבא או במסגרת שירות לאומי והערבים והחרדים לא. לדעתי כן.
וברשותך נחזור לנושא האשכול על המדינה הדו לאומית שקיימת בישראל ללא כל קשר להיכן יהיו גבולותיה.
אני מעדיף שגבולות המדינה יהיו גבולות 67 כדי שהיהודים יישארו רוב, ולא אייכפת לי שהגבולות יהיו היכן שהוא בין גבולות 47 לגבולות 67 כדי לצמצם עוד יותר את הבעייה הדמוגרפית.
* מדהים שהצלחת לסובב אפילו את המילה "הגינות" לפי הסטנדרטים המעוותים שלך. אני מת לדעת מה ההגדרה שלך ל"חמלה", "סובלנות" ו"צדק".
* "הוקרה וזכויות שאלה שלא שירתו אותה לא יקבלו" יכול להיות מקובל לחלוטין עלי ועל שאר חברי בשמאל הרדיקאלי כל עוד אלו
הוקרות וזכויות מעבר לזכויות האדם הבסיסיות . אתה הצעת מקודם משהו שונה - שחלק מהזכויות הבסיסיות ישללו באופן גורף מכל אדם בישראל, עד אשר ימלא את "חובותיו".
* אל תכניס לי דברים למקלדת ולא לראש, לדעתי - לשרת את המדינה שלך בצורה מכובדת והגונה (בלי אלימות, לדוגמא) זו זכות ולא חובה, שאכן יכולה להקנות לאזרח הטבות מסויימות (מס הכנסה, סבסוד משכנתא, קצבת ילדים, הנחה במנוי, רק תבחר....)
* הנושא שלנו הוא אכן המדינה הדו-לאומית והדרך שבה מדינת ישראל מתייחסת בצורה שונה מאוד ללאום היהודי שבה, ולשאר הלאומים (אל תגיד לי שאתה חושב שהדרוזים והצ'רקסים כפרעליהם אכן מרגישים שווי זכויות ליהודים.....). "הבעיה הדמוגרפית" בהגדרה המטונפת שלך, זה שיש כאן אנשים שהם לא יהודים. הם לא הולכים להיעלם ובטוח לא עושה להם נעים לשמוע שאתה קורא להם "בעיה". אם המפעל הציוני ימשיך להיכשל בלהביא עלייה יהודית כשרה במסות גדולות, אתה בסוף תעדיף להצטמצם לגוש החוף מחדרה עד אשדוד. וגם אז תהיה לך "בעיונת" בדמות ערביי יפו ורמלה.
מתוק,
אתה מתלונן על כך שמכניסים מילים למקלדתך וזה מה שאתה עושה. בהחלט מגיע לכל מי שאזרח המדינה זכויות אדם בסיסיות. לא טענתי אחרת.
למשל קצבאות ילדים זו אינה לטעמי זכות אדם בסיסית. לעומת זאת תגמולי ביטוח לאומי מכל הסוגים (דוגמאות : קיצבת נכות, אבטלה, השלמת הכנסה, זיקנה וכו').
אני חושב שבהחלט נעשוה במשך שנים עוול גדול למיעוטים בישראל. זה מתבטא בתשתיות , בחינוך , בהפשרת קרקאות לצורך הרחבת ישובים ומגורים ועוד. כן אני יודע שכמעט בכל הישובים של בני המיעוטים כמעט ולא ניתן לבנות על שטחים חדשים. לדעתי זה מגמתי וזה צורם לי לא פחות מאשר צורם לך. לא זוכר שאתה כתבת לאחרונה, ואם כן אזי מתנצל שלא קראתי שאתה בעד אפלייה מתקנת בנושאים שהיזכרתי כאן. אני כתבתי זאת באשכול הבחירות כמה פעמים.
ההתייחסות לאוכלוסייה הדרוזית והצ'רקסית כואבת שבעתיים , לפחות לי. לא פלא שחלקים בלתי מבוטלים באוכלוסייה הדרוזית חושבים שקיימת אייתם ברית מוות אבל לא ברית חיים. למדתי רק לאחרונה מכמה דרוזים (שעבדו בבחירות האחרונות עבור המחנה הציוני) שהם מצביעים לליכוד. למה ? כי הם עשו ועושים עבור הדרוזים יותר משעשתה מפלגת העבודה. לא בדקתי איתם באופן יסודי את הנושא. אבל זו דעתם. מבחינתי זה היה מואוד עצוב.
מותר לך לחשוב שהשימוש במונח "בעייה דמוגרפית" הוא מטונף. תהנה. גם דברים שאתה וחבריך עושים ואומרים הם מטונפים בעיני. החיים הם פשרה אחת גדולה ואתה תאלץ לסבול "גזענים" כמותי" ואני אאלץ לסבול שמאלנים קיצוניים כמותך. אתה הרי בעד פשרות לא ?
אני מבין שהדרך שלך להתנגח היא לעשות דלגיטימציה לצד השני. דרך מאוד מקובלת על ידי קיצוניים משני הצדדים ולצערי הרב גם על לא מעט פוליטיקאים שאינם ממש מהקצוות אבל זו צורת התנהלותם כדי לשרוד.
בכל מקרה שתהיה לכולנו שבת שלום.