יובל כתב:
אנטיגונה כתב:
עשו סקר על הגדרות של הציבור הישראלי.
8% הגדירו עצמם טבעונים. עוד פחות מזה מגדירים את עצמם כשמאלנים.
למעלה מ-20 שנה של הסתה יומיומית נגד השמאל והערבים מצד הימין, בתקשורת, בכנסת, במערכת החינוך, בצבא, במעגלים דתיים ובכל מקום אפשרי, חלחלו עמוק עמוק לתוך החברה הישראלית והביאו אותה למצב היום. השבוע ההסתה הזאת הגיעה למיצוי מלא, בצורתה המזוקקת ביותר כשביבי רק צריך להוציא את המילים "שמאל" ו-"ערבים" מהפה שלו בלי שום דבר מעבר, היא סחפה עשרה מנדטים לליכוד. אני חשבתי לפי הסקרים שהתוצאות בבחירות הולכות הוכחה כמה השמאל קטן וחלש, כי אחרי שש שנים של חושך מוחלט בכל תחום אפשרי, בנסיבות שבהן התקיימו הבחירות האלה השמאל היה אמור לנצח בפער עצום של 40+ למחנה הציוני ו-10+ למרצ. אז על תוצאות הבחירות כפי שהן באמת, מה אפשר להגיד?
ומבחינתי כל ההאשמות כלפי השמאל הן קשקוש, ניסו כבר הכל, ניסו להחביא את הדעות המדיניות, להחביא את המילה שמאל, לנסות לפנות לשכבות החלשות, עשו הכל "נכון" - אבל עד שהשמאל לא יתחיל באותה הסתה נגד הימין והמתנחלים, ויסביר לעם שהמתנחלים גונבים להם את הכסף ובגללם אין להם מה לאכול, בגללם אי אפשר לקנות דירה, בגללם אין כסף לתרופות ושהם הבוגדים האמיתיים ששמים זין על אזרחי ישראל, ושרק הימין הורג להם את הילדים עם המלחמות שלו ושהוא לא מביא שום ביטחון אלא רק מוות, הדעה של העם לא תשתנה. כי זה מה שעובד פה, וההוכחה הפשוטה היא שלימין זה עובד הכי טוב שיש. ולצערי אני לא רואה אף אחד הולך בכיוון הזה.
אתה צודק וטועה.
אתה צודק שהשמאל צריך להשתמש באותם כלים כמו של הימין. כמה יועצים אמריקניים שחיים על אובמה שכנעו פה שמנצחים בחירות עם תקווה. בחירות בישראל מנצחים רק עם פחד.
אתה טועה לגבי במה להפחיד.
צריך להגיד שביבי ובנט מביאים למדינה דו-לאומית. לסופה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי. מה שמשעשע / עצוב, הוא שהפחד הזה אמיתי ממש.
היו לי הרבה שיחות עם ימנים, מאנשי כהנא ועד נאמני ביבי. הם שונאים לשמוע את זה, אבל הם משתכנעים. ממש בקלות.
אני לא יכול להבטיח שהם ינטשו את הנאמנות ויבחרו אחרת. אבל אני יודע שאין ברירה. להמשיך להפסיד עם 53-55, אפילו 58 מנדטים, זו לא דרך.
יכול להיות שנגמור עם 30 מנדטים. אבל אין שום ברירה.
בטוח שנקבל פרצופים מתנשאים (ריכוז גבוה בפורום הזה) על השיח של ההפחדה והלאומיות. אבל אין שום ברירה.
המחנה הציוני הוא כמו קבוצה בפיגור של 3-0 בדקה ה-88 וממשיכה לשחק באותו סגנון משחק (ולבנות על שערים עצמיים מהיריבה). בשלב הזה לא משנה אם נפסיד 3-0 או 5-0, צריך להעלות את השוער להתקפה