Serp und Molot כתב:
אמיר, מיהם אותם עניים, מקופחים ודפוקים שאתה מדבר עליהם?
אתה רוצה להתנשא עליהם? אלו אנשים חזקים ובקיאים במתרחש סביבם, שעשו במודע את הבחירה שלהם, בלי שום השפעה של התקשורת השמאלנית ועמותות מפוקפקות במימון זר.
אני לא מתנשא על אף אחד, ואני חושב שהצבעה לליכוד היא שגיאה מאד חמורה ואני התווכחתי בעבר ואני אתווכח בעתיד (טוב אולי פחות בעתיד, אני לא בישראל ואני לא מעורב יותר מדי בפוליקה יותר מדי) עם אנשים שהצביעו או מתכננים להצביע לביבי.
אני לא בא פה בגישה של "נו טוב, אין מה להאשים אותם, הם טמבלים".
אני בא בגישה של שמאל חברתי, גישה שאומרת שלכל אדם מגיע בטחון כלכלי ופיזי, שלכל אדם מגיע שיוויון הזדמניות, שלכל אדם מגיע רווחה כלכלית, בלי קשר לאיזה פתק האדם הזה שם בקלפי.
אני חושב שזה לגיטימי להגיד לאנשים "אתם הבאתם את זה על עצמכם", אני חושב שפוליטית זו טקטיקה גרועה, אבל זה דיון נפרד, מוסרית זה בסדר, אבל כשאתה לוקח את זה צעד קדימה ואומר בעצם "אני בעד צדק חברתי רק לאנשים שמצביעים נכון", זה לא קביל עליי.
ערן כתב:
אמיר, אני מסכים איתך עקרונית. אולם בפועל, השמאל מנסה בכל פעם להציג מצע אמיתי, מגובש ומפורט, שעונה - או מנסה לפחות לענות - על הבעיות הרבות שמהן סובלים תושבי הפריפריה או מגזרים חלשים ומוחלשים אחרים. אני מזהה בשנים האחרונות ניסיון אמיתי להושיט יד ולייצר גשרים לשיתוף פעולה. אבל זה לא עוזר לו, להיפך. לכן, אני לא מתפלא שהתגובה האינסטינקטיבית היא "זדיינו".
אני מבין לגמרי למה זו התגובה האינסטקטיבית, גם יש מצב שאני הייתי אשם בזה בעבר, אני אבל מנסה להראות למה זו בדיוק התגובה הלא נכונה.
אפילו ברמה הפרקטית זה רע מאד.