20 כתב:
אתה קראת את היוזמה הסעודית? מה היא אומרת בעניין הפליטים?
לפחות לא הכחשת את השקר המזעזע שלך. סלחתי. בוא ניגש לעניין:
http://yozmatshalom.info הנוסח הרשמי, 2002 כתב:
2.ב. מציאת פתרון צודק לבעיית הפליטים הפלסטינים שעליו יוסכם תוך התאמה עם החלטה 194 של העצרת הכללית של האו"ם.
החלטה 194 של העצרת הכללית של האו"ם כתב:
"...הפליטים אשר ברצונם לשוב לבתיהם ולחיות בשלום עם שכניהם יורשו לעשות זאת במועד המוקדם ביותר האפשרי מבחינה מעשית. בעבור רכושם של אלה אשר יעדיפו לא לעשות כן ישולמו פיצויים לפי עקרונות המשפט הבינלאומי ... על ועדת הפיוס לסייע לשיבתם למולדת (repatriation), יישובם מחדש וכן לשיקום הכלכלי והחברתי של הפליטים..."
http://www.haaretz.co.il/misc/1.782949 (אגב, מומלץ רק בגלל הביטחון שלו שמדינות ערב לא יאפשרו לבעלות הברית להפיל את משטר סדאם

)
צבי בראל ב'הארץ', 2002 כתב:
נוסח ההחלטה, הוא ניסוח מעורפל, שכפי שהסביר מזכ"ל הליגה עמרו מוסא, יהיה נתון למו"מ בין ישראל לפלשתינאים, ולא כנושא לדיון בין הליגה לישראל. כל פתרון יאלץ להתחשב בקו אדום אחד - לא יהיה אזרוח או יישוב מחדש של הפליטים באופן המנוגד לאינטרס של מדינות ערב.
זאת הפעם הראשונה בה מוצגת התייחסות ערבית פומבית ורשמית, חתומה במסמך, לאפשרות למצוא פתרון גמיש לבעיית הפליטים. להבדיל מהחלטה 194, שניסוחה מדויק יותר, הניסוח של החלטת הליגה יחייב לבדוק מהו "פתרון צודק או הוגן", מי יחליט על כך, ומהי מידת ההתאמה שיש להשיג עם החלטה 194.
ועדיין, למרות כל זאת,
אבו מאזן כתב:
חזרת פליטי 48' לבתיהם אינה מעשית יותר
תשמע, זה ממש מפחידדדד
מקווה שאתה עם חיתול עליך...